Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz B-L-A-C-K #1102 üzenetére

    "oda is beírják minden nap 20x szinte ugyan azt a kérdést amire a választ a keresőből is megtudná, de mégis mind a 20x meg is válaszoljuk ugyan azt"
    És úgy gondolod, ez követendő példa? :U
    Sajnos ez a "divat" a Prohardver fórumain tényleg nagyon elharapózott manapság, pont ez a probléma. Ez nem csak az én szélsőséges véleményem, épp a napokban beszélgettem erről egy modival, sajnos ő is hasonlóan látja a helyzetet.

    Félreértesz, nem az a baj, ha felteszel kérdéseket, amik másnak alapvetőek lehetnek (valakinek az is alapvető lehet, hogyan kell csatlakozni egy adatbázishoz PHP-kódból), hanem az a "baj", ha olyan kérdést teszel fel, ami tényleg kideríthető kevesebb, mint 1 percnyi utánanézéssel - kb. annyi idő alatt, amennyi idő alatt megírtad a kérdésedet. Igazából csak nem értem az okát, hogy miért jó ez. Ha megkérdezed, hogyan kell telepíteni a PHP-t, még az is jobb, mint azt megkérdezni, egyáltalán letölthető-e valahonnan legálisan. Az oka, hogy ez zavaró, az az, hogy ezekkel a hozzászólásokkal csak hígul a topic szakmaisága, ráadásul ennek már köze nincs az SQL-hez. Írod is, hogy "Tényleg nem néztem utána" - felmerül a kérdés, hogy vajon miért nem? Egy fórum nem arra való, hogy helyetted gondolkozzanak az emberek, hanem hogy segítsenek, ha valahol elakadtál, és nem sikerült megtalálnod a kellő információt.

    Szerk.: most utálhatsz azért, hogy ezeket leírtam, de ha mindenki csendben marad, és soha senki nem szól semmiért annak érdekében, hogy a Prohardver szakmai színvonala azért ne süllyedjen a békának ama bizonyos testrésze alá, akkor csak egyre rosszabb irányba fogunk haladni.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák