- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Karnyújtásnyira került a PlayStation 2-től a Nintendo Switch
- Apple notebookok
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- Micro Four Thirds
- Steam Deck
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
Rendeltem egy Z-t, és Xonar DGX-t váltok vele. Okos döntés volt-e?
Sony MDR-1AM2 fejest fogok hajtani róla is. -
-
Lord Myn
senior tag
Na, előrendelhető az AE-9: [link]
Csupán 340 €... Azt hiszem még mindig nem váltom le a Titan HD-t...
"War does not determine who is right - only who is left."
-
makoss
veterán
válasz Lord Myn #15886 üzenetére
Én most azon gondolkodtam, hogy ha visszaálnék én is 5.1-ről inkább egy Klipsch R-15PM-be ruháznék be, és:
1. nem kéne külön hangkártya
2. végre kiélném a hi-fi vágyaim
3. kisebb szobába is jó ez
4. nem kell külön erősítő
Nem volna rossz, csak alig kaphatóKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Lord Myn
senior tag
válasz makoss #15885 üzenetére
Sajnos a mostani felhozatalhoz muszáj ez a kérdés, mivel utoljára az X-Fi széria volt, az, ami mindenre jó volt (3-in-1), nem véletlen van 3 módja.
Az a baj, hogy a Z széria és az SBX széria elsődlegesen játékra és filmre való, nem igazán zenére (bár ha csak passzív zenehallgatásra kell, akkor ok).
Nemsokára jön az AE-9 (elvileg ősszel az eredeti SB 30. évfordulójára), az talán jó lesz, de annak az ára meg szinte biztos, hogy 80k+ lesz.
A G6 jó minőségű külső DAC és fejhallgató erősítő, de nem feltétlen csak arra van, mivel van optikai és hangszoró kimenete is, de sajnos ennek az ára is 50k körül van.
-
makoss
veterán
válasz Lord Myn #15883 üzenetére
Szeretem mikor ilyet kérdeztek: "egyébként elsődlegesen mire akarod használni? Játék/mozi?"
mindenre
Na jó, zene és film.
Titanium HD-t már nem kapni, ha lenne is kb 50e Ft körül lenne.
A G6 meg szerintem fejhallgatóra van nem?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Ármester
válasz Lord Myn #15875 üzenetére
Persze, a mélyhangok iránymeghatározását nehezen végzi az emberi fül, de mégis analizálóbbnak hallani ha 2 jó mélysugárzó szól, mint 1 puffogó gyengébb. És általában az olcsóbb 5.1 esetén ilyen gyengébb a mélyláda. Egy drágább már nyilván jobban szól, de az tényleg jóval drágább. A Genius 5.1 fadobozos hasonló áron megy mint pld a viszonylag olcsó Solo6C, de a hangjuk között nagy különbség van, a 6C javára. A házimozi erősítőm stereoban hallgatva, nagy dobozokkal, már lemossa a 6C- t, de ugye nem egy árkategória a kettő.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Lord Myn
senior tag
válasz makoss #15879 üzenetére
Ez így igaz, 9 éves hangkártya, de azóta sem csinált ilyen jót a creative, úgyhogy amíg meg nem döglik én használom (tkp. félprofesszionális szint, mind hardvesen, mind szoftveresen). Persze, úgy vigyázok rá, mint egy Fabergé tojásra, mert tudom, ha tönkremegy nem lesz másik...
Sound Blaster Z-m nekem is volt, hangminőségre nem rossz, de a Titanium HD-tól vagy a G6-tól mérföldekre van...
(egyébként elsődlegesen mire akarod használni? Játék/mozi?)(#15880) Demo07: A molex csati, az csak az RGB-hez kell, a kártya alapműködéséhez nem. A leírásod alapján, ez tényleg valami coil-whine szerűség lesz és csak komponensek kivételével lehet kiszűrni, hogy melyik a gyenge lánszem a gépben (de akár lehet a hangkártya is, első körben én azt próbálnám ki egy másik gépben).
(#15882) makoss: Ezt a csatlakozós dolgot nem nagyon értem... ráadásul, hogy lenne ugyanaz: az enyém egy studió monitorpár, a tiéd egy házimozi rendszer, teljesen más értékekkel. A Samson egy belépő szintű márka a félprofesszionális hangcuccok világába, viszont meghallgattam egy csomó másik hangfalpárt az árkategóriájában (~ 50k HUF), sőt még kicsivel felette is és messze ez szólt a legjobban, legtermészetesebben. Elsődlegesen zeneszerkesztésre használom, így ez volt az a fő szempont a kiválasztásnál.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz Lord Myn #15878 üzenetére
Nem akarlak elszomorítani cimbi, de ezen a Samson MediaOne BT5 hangfalaidon is ua a csatlakozók mint az én Genius 5050 5.1 hangszóróimon.
Ha igazán minőséget szeretnél:
1. nézz át a Házimozi belépő szinten topikba,
2. nézz egy jó szettet: például. és az 5.1 új értelmet fog nyerni!
3. + felejsd el azt a ruhaszárító madzagnak mondott hangszóró kábelt és vegyél normálisat: [link]Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Én most ilyet néztem ki: Creative Sound Blaster Z De még agyalok rajta mert ha a fejhallgatóm bedugom jóval rövidebb lesz a kábele.
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Demo07
aktív tag
Lord Myn:
Igen az lemaradt, hogy a hátsó kimeneten használnám a hangkártya kötött fejest, az előlapi kiment nincs is rákötve, de este rádugom és megpróbálom úgy is!
A kártya plusz molex tápját is lehúztam és úgy is megpróbáltam, de nem segített az sem alaplapból a pci slot-on amúgy is képes felvenni 75W-ig a rajta lévő eszköz
Az alaplapon a legutolsó PCI slotban van a kártya, mindentől effektíve távol... max a táp ami úgy 5cm távolságra van alatta, viszont a ház psu cover-e takarja úgy 90%-ban!
VGA és a hangkártya között kb 8-10cm a távolság.Annyi update van ez előbbiekben leírthoz képest, hogy a cicergés/sistergés hangja változik az FPS szám függvényében!
Illetve a VGA-m VRM áramköre korábban is adott egy pici tekercs hangot, de a korábbi USB-s Razer fejhallgató esetén, ez a zaj nem ült rá a fejhallgatóra, mivel az usb-ről üzemelt, az új fejhallgató viszont 3.5 jack, és a SoundBlasterX hangkártyáról kap jelet.Alaplapi csatira még nem tettem a fejest, mivel a hangkártyám eleve jobb minőségűbb de, teszt jelleggel ott is kipróbálom... csak bosszantó ilyen összegű cuccok esetén már az ilyen hiba/jelenség
Ötletek a megoldásra?[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Nem mindenesetben jobb a digitális, optikait meg másik topikban sem említik olyan jónak.
Ami neked van jó régi már, majd 10 éves hangkártya
A hangfalakkal nekem nincs bajom, csak kéne egy normális hangkártya lehetőleg 30e Ft alatt!
Asusban csalódtam, inkább CreativeKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Lord Myn
senior tag
válasz makoss #15876 üzenetére
Elengedtem az analóg 5.1-t... Lecseréltem studió monitorokra, így elég lett egy minőségi sztereó kimenetes hangkártya (Titanium HD), illetve időközben beszereztem nagyon jó áron egy SBX G6 külső hangkártyát is, ami szintén döbbenetesen jól szól (sőt, bizonyos tekintetben még a Titan HD-nál is jobb).
Ha meg mégis szeretnék 5.1/7.1-s hangrendszert, akkor meg optikai bemenetest választanék (mindkét kártyám tudja).
(#15877) Demo07: Mivel az SBX szériának jelenleg nincs még topikja, szerintem maradhat itt is... Nem volt AE-5-ös kártyám, de ahogy látom azon is van EMI shield, így (elvileg) nem kellene, hogy sercegjen. Hátsó vagy FP bemenetet használsz a fülesre? (a hátsó elvileg jobb, bár nálam a Titan HD+FP-n sincs alapzaj) Illetve próbáld a VGA/CPU-tól a lehető legtávolabb lévő PCI-E slotba rakni a kártyát és úgy kipróbálni.
-
Demo07
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mivel a nemrégiben vett hangkártyám (CREATIVE Sound BlasterX AE-5) és a csütörtökön vett, vatta új fejhallgatómmal(AUDIO-TECHNIKA ATH-PG1) adódott gond,csak tegnap tudtam játék alatt is kipróbálni, és ekkor vettem észreZene,film és netezés közben tökéletesen szól semmi zaj, stb..
DE terhelés alatt piszok mód elkezd sercegni a fejhallgató, ha lenémítom akkor is megmarad a sercegés...
Idel állapotban a gépem olyan 100-120W között kér a tápból... Full Load alatt meg 450-500W.
Amint kilépek a programból és lecsökken a tápon a terhelés a zaj is megszűnik!
A táp egy seasonic focus gold 850W, ekkora zajt keltene az ATX táp, terhelés alatt, hogy még a hangkártya sem tudja kompenzálni?Hangkártyán, minden féle effekt és EQ ki van kapcsolva, gyári driver van fent, nem a winfos alap felhúzott autoupdates csoda.
A hangot a Windows szerint 30-40% fölé nem is kell tekernem mert már ott is bőven elegendő hangerővel szól.Merre felé induljak a hibaelhárítással? Mit próbáljak meg?
Remélem maradhat a poszt és bár nem X-fi, de SoundBlaster hangkártya.. ha mégsem, akkor kérek segítséget melyik fórumba próbálkozzak a probléma feltárásával, és megoldásával!Előre is köszönöm!
-
Lord Myn
senior tag
válasz DarthSun #15868 üzenetére
...alapból jön a mély, valamint 2 dobozból az 1 helyett...
Ha felharmonikusokat nem vesszük annyira figyelembe, akkor tökmindegy, mert a kb. 80 Hz alatti tartományt az emberi fül nem hallja térben. Nem véletlenül találták ki a mélyládát. Ettől függetlenül egyetértek, egy jó studió monitorpár, zenére, a legjobb.
(#15872) makoss: nehéz ügy, mert ragaszkodsz az analóg 5.1-hez, a jobb cuccokon csak digitálisan van 5.1.
-
makoss
veterán
válasz DarthSun #15873 üzenetére
Az a jó ha minden ok.
Én mondjuk nem így voltam az ASUS-al, az U7 kibírt kb 6 évet, de a végén beadta a kulcsot, villogott a speaker fejhallgató válsztó lámpája, állítólag ez az U7 hibája, szériahiba, az MK2 már javított lenne de rosszabb, ezért gondoltam, hogy átállnák Creative valamelyikére, persze normális értékhatáron belül.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Ármester
válasz makoss #15872 üzenetére
Nem egyszerű ebben az ársávban, esetleg van a 14 napos elállási lehetőség online rendelés esetén, használod pár napot, ha nem tetszik visszaküldöd, visszakapod a pénzt. Bár szerencsére nekem ezt még nem kellett alkalmaznom, szimpi lett minden rendelt termékem.
-
makoss
veterán
-
makoss
veterán
-
Ármester
válasz makoss #15869 üzenetére
Hát az a Denon gondolom már jól szólhat. Társasházban a nagy rendszert én is mértékkel használhatom, éjszakára vettem Solo6C párt. Az SB Z- ről látom vegyesek a vélemények az Árukeresőn, nekem szimpatikus kártyának tűnik, de nem használtam-hallottam sajna.
-
makoss
veterán
válasz DarthSun #15868 üzenetére
Házimoziban én is gondolgodtam de a rokonaim nem tolerálnák a hangerőt, amúgy egy ilyesmi jó volna ... csak ugye a hangerő
A Creative Sound Blaster Z jó választás lehet?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Ármester
válasz makoss #15867 üzenetére
Igen, ha már megvan az 5.1 akkor kell a mélyláda hangja, viszont a direkt stereo dobozokból alapból jön a mély, valamint 2 dobozból az 1 helyett, jobb az összhatás, legalábbis sztem, van kiépített 5.1- em is, ettől függetlenül. Bár nálam nagy erősítővel, nagy dobozokkal, 30cm- es mélyek a fronton és a szatellitekben is, tehát stereoban is ok. 5.1- et esetleg DTS filmhez szoktam kapcsolni, arra jó.
Hosszabbító : a hangminőségen valamennyit minden a jel útjába kerülő + kábel tuti hogy ront, de nem vészes annyira..., jobb minőségű kábel ajánlott, de a nagyon túlárazottnak már nincs értelme, sztem.
-
makoss
veterán
válasz DarthSun #15866 üzenetére
5.1-nél a stereo nem jó, mert kizárja a mélyládát, így elég sokol rádió hangja van.
Hosszabbítóval nem romlik a hangminőség? Amúgy gondoltam én is hosszabbítóra csak akkor valami jobb kéne, Takstar Pro 80 fejhallgatóm van.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Ármester
válasz makoss #15865 üzenetére
Az 5.1- nél szebb hangot ad egy stereo, akár konsumer, de főleg a studio aktív dobozok. Analitikusabb basszus, szárnyalóbb közép, pontosabb magas, de ez már egyéni döntés, bár sok más felhasználó véleménye is ez, nemcsak az enyém.
Belső hangkártya esetén pedig hosszabbító lengőcsatival tehető kényelmesebbé a használat.
-
makoss
veterán
válasz DarthSun #15864 üzenetére
A genius 5050 5.1 hangfalak miatt volna jó az 5.1, csak a belső kártyák bemenetei fejhallgató csatlakoztatása miatt kényelmetlen (ház hátulján van) messzebb van.
[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Ármester
válasz makoss #15863 üzenetére
X-Fi HD- t használok a desktopomhoz, a hangja remek, viszont vannak drivergondok, eddig csak a Win uPnP- s driverrel tudtam feléleszteni, avval viszont bármely gépen azonnal szól, ez előny is hátrány is, hátrány hogy a bemenetek a firmwareben gyárilag inaktívak, csak az Ertertainment consoleból aktivizálhatók, az viszont nem indul a PnP driverrel. Az újabb driver telepítése lefut, de csak látszólag, valójában nem cseréli a meghajtót az újabbra, ezen még agyalok hogy mi lenne a megoldás.
A Sound Blaster Z- t szokták még ajánlani, állítólag az hangban és driverügyileg is ok (bár az ára magasabb mint az 5.1 Pro- nak), de olyanom nincs, így csak mások véleményét tolmácsolom.
-
makoss
veterán
válasz DarthSun #15862 üzenetére
Még egyenlőre keresem mi kellene, csak jó előre tudni, hogy melyik kártyához melyik drájver a jó.
Ezt is elteszem mint lehetséges alternatívát.
Igen win 10-hez kell.
De ha ez macerás, melyik hangkártya ajánlottabb hasonló áron?
Az Asusokban sajnos csalódtamKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Ármester
válasz makoss #15861 üzenetére
Hello !
Nálam a laptopra van kötve a Surround Pro 5.1, gyári driverrel/hozzáadott CD, jól működik. Bár a laposon Win7 van. Gondolom Te Win10- et használsz . Alternatív drivert PAX- ból találtam, innen letölthető, de ez is még 2014- es release, nemtom segít-e, egy próbát talán megér.
-
makoss
veterán
Üdv!
Olvastam visszább, hogy Creative SB X-Fi Surround Pro 5.1 hangkártyára nem jó a gyári drájver.
Linkelne valaki egy jobbat?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Aszatli gépembe ssd-t vettem, így win10 újraraás is volt mellé. A régi win10 verizóját nem tudom már, de kb. a tavaly februári nagy frissítés volt rajta. Most a legutolsó verzió ment fel, és nem működik vele a Sound Blaster Omni 5.1 hangerő gombja. Feltelepítettem a Sound Blaster oldaláról a Win10 drivert, megjelent a saját control panel, de a gombra továbbra se reagál. Van valami driver tippetek amivel megoldható? Eszközkezelőben nincs semmi kérdőjel/felkiáltójeles cucc, és a hang amúgy teljesen jó is.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
mert_csokis
senior tag
Mindenkinek köszönöm a választ és visszajelzést, még szűkítem a kört hangkártya és DAC ügyben.
Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
TheSpy
csendes tag
válasz mert_csokis #15853 üzenetére
Sound Blaster X-Fi HD 2016-os a driver de fel lehet tenni és teljesen jól működik nálam. (Csökkentett módban kell feltenni annyi a trükk, és minden nagy win updatnél eldobálja)
Hangjáról nem tudok nyilatkozni sajnos. Nekem házi mozi elé van téve, laptopról csak így tudom megoldni hogy az optikai SPDF-en keresztül az erősítőbe mehessen a DolbyDigital 5.1 meg a DTS 5.1. Erre viszont nagyon jó választárs.[ Szerkesztve ]
-
TheSpy
csendes tag
válasz csabyka666 #14765 üzenetére
Ezer köszönet! Most ment fel az update, és persze rendje és módja szerint eldobta az audio drivert. 2019 van MS hahó, fülest se érzékeli! Amúgy laptopoknál ha nem észleli a füles bedugását akkor szintén a fent megjelölt út a járható.
-
PrinceHerceg
őstag
Hát az X-Fi HD USB (24/96 AKM DAC) biztos nem olyan jó mint egy G6 (32/384 CS DAC), de ha a száraz adatokat nem nézzük, elég kellemes, nekem pl kimondottan hosszan hallgatható hangja van! Nyilvá van mindennél jobb, de ha az ember nem a végleteket fürkészi, ezzel is bőven el lehet szórakozni, sőt! Nekem amúgy a B.B és az ESS DAC-ok, vagy a Wolfson-ok sokkal jobban fekszenek...
[ Szerkesztve ]
-
Lord Myn
senior tag
Majd jön Prince barátunk és megmondja a frankót...
Úgy hallottam, hogy elég jó hangzása van a HD-nak, az alaplapit meg ne szokd, mert annál (szinte) minden jobb!Én is HD-n törtem a fejem, külső DAC-nak, de azután elég alacsony áron találtam egy alig használt, garis G6-ot, így el lett döntve a dolog. És sajnos meg kell változtassam korábbi véleményem, most hogy kezd bejáratódni a G6, bizony kezd a hangja is jobb lenni, mint a Titanium HD-nak (eddig az volt nálam ez etalon).
-
mert_csokis
senior tag
Napot!
A Sound Blaster X-Fi HD nevű USB DAC-ról volt már szó a topikban. Valakinek van vele esetleg konkrét tapasztalata?
Milyen a karaktere? Muzikálisabb, hosszan hallgatható, vagy inkább szárazabb, fárasztóbb?
A másik alternatíva ugye a Xonar U7 lenne. Gondolom nagyjából egy liga a két játékos. Későbbiekben melyiket ajánlanátok kipróbálásra?
Egyelőre úgy döntöttem, szokom még az alaplapi hangját.
Illetve driver szinten hogy áll a dolog? Az utolsó driver hozzá még 2016-os.Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
zenefan
aktív tag
válasz PrinceHerceg #15807 üzenetére
Igaz még 1809-en vagyok, de éreztem én, hogy érdemes kikapcsolni az aut. ill. driver frissítéseket. Ezek szerint ha fel is ment volna a 1903, akkor se lett volna gondom.
2021-as Black Friday akciók és konzol árak gyűjtése: https://bit.ly/bfd_21
-
bobalazs
nagyúr
Már megint csinálja, entertainment modba is:
-
Lord Myn
senior tag
válasz bobalazs #15846 üzenetére
SoundBlasterX G6 USB DAC (32bit/384 kHz/130dB SNR): [link]
Hát, azért az Enter. mód és az AC mód közötti ASIO támogatásban van egy kis difi... (persze attól függ mit használsz ASIO módban).
AC módban 5x2 kimeneti és 4x2 bemeneti csatornát kapsz, amit össze-vissza routolhatsz + sztereó csatornánként különböző Insert effekt és globálisan 4 send effekt, illetve 1ms (kvázi Real-time!) késleltetés.
Én pont az enter. módot nem használom soha, mert az inkább mozizáshoz van és arra is ott a G6.
-
Lord Myn
senior tag
válasz bobalazs #15844 üzenetére
Este majd megnézem nálam mennyit eszik, bár az igazat megvallva nem nagyon próbáltam játék közben az AC módot (hiszen az nem is arra van kihegyezve, hanem ahogy a neve is mondja, studió munkákra).
Én régi (EAX támogatott) játékok közben Game módot használok, az újabbaknál meg a G6 adja a hangot, nem az X-Fi (két bemenetes a studió monitorpár, amit használok).
-
-
bobalazs
nagyúr
Nektek is benyal ennyit a hangkártya?
-
DeV-O-6
csendes tag
Sziasztok!
Ma akadt egy kis gondom a SB X-FI extreme music kártyámmal. 5.1 megy róla, és egyik pillanatról a másikra a két hátsó speaker lehalkult nagyon. Van ez a CMSS-3D dolog, és mintha nem mőködne akár hova húzom a csúszkát. Ezen belül is lehet állítani hogy stereo xpand, vagy surround, de semmi lényegi változás nem történik. Eddig szóltak rendesen a hátsók most alig hallani valamit belőlük még közel hajolva is. Újra lett indítva a gép, és mintha a win7 bejelentkező hang is darabos lenne kicsit... Olyan mintha a hátsók csak egy bizonyos frekvencia tartományt kapnának, viszont a többi szól szépen. Meghalt vajon a kártya? Vagy kiment valamelyik kondi? Windows teszt hangnál viszont szólnak rendesen, csak ez a stereo kiterjesztés ment el...
Ötlete van valakinek, mit próbáljak?
Köszi
-
Winne
nagyúr
Urak ez az új béta driver már kétszer, vagy háromszor crashelt nálam, a gép is befagyott tőle új win mellett, kérlek ha lesz újabb belőle, legyetek kedvesek betenni ide. Köszi
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Lord Myn
senior tag
válasz PrinceHerceg #15833 üzenetére
Áh, tudom, ez nálunk is örök harc: "a porfogó cuccaim"...
Ráadásul van 1-2 használatlan hardver is, el kellene adni őket, mert érzem a következő költözést nem fogják megérni...
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Lord Myn #15832 üzenetére
Egy időben én is így voltam a dolgaimmal, de mivel már se helyem se kedvem nem volt pakolászni a sok dobozt, nem mellesleg feleségnek se volt épp ínyére a dolog, könnyes búcsút intettem a cuccoknak, mert végső soron tényleg csak a port és a helyet fogták!
Az a Ti4200 VGA pedig tényleg nem mai csirke!
[ Szerkesztve ]
-
Lord Myn
senior tag
válasz magicbox #15830 üzenetére
Mert ezek csak 'web update'-ek és olyan (számítástechnikai szempontból) régi kártyákról beszélünk, amikor még magától értetődő volt az optikai meghajtó a gépben. Újabb hangkártyák esetében (pl. BlasterX széria) már, természetesen, nincs szükség CD image-ra.
(#15831) DarthSun: Én mindent megörzők, ami jár az adott cucchoz, az utolsó matricáig. Olyan 2010-11 tájékan adtam el egy MSI Ti4200 ViVo-t és az új tulajdonos teljesen el volt képedve, hogy full dobozzal, 9 CD-vel, ViVo kábellel, patika állapotban kapta meg a (már akkor is koros) kártyát. De ezt is várom el másoktól is: csak úgy vásárolok használt cuccot, ha full dobozos.
-
Ármester
válasz magicbox #15830 üzenetére
Azt én sem értem hogy miért nem tudják az eredeti imaget feltenni, szükség lenne rá gyakran. Mondjuk én mindíg megőrzöm az eredeti telepítőlemezeket, de nem mindenkinél van ez így. Az Audigy2NX- et pld használtan vettem, minden megvolt hozzá, csak a lemez hiányzott. Logouton írtam blogot hogy keresem, aztán egy rendes tag küldte el...
-
magicbox
senior tag
válasz Lord Myn #15829 üzenetére
Azért ez röhej, hogy kell az eredeti image, és úgy kell ráfrissíteni. Mindegy, lényeg, hogy működik nektek.
Most már egy ideje használom a ZxR-t, semmi hibát nem sikerült találnom az utolsó driverrel friss windows alatt. Build-ben vmivel előrébb is vagyok.
iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M4 (2024), Apple Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
Lord Myn
senior tag
válasz javorszky #15822 üzenetére
A win10 driver-ek csak update-ek, ha csak magában rakod fel, elég korlátozott lesz a hangkártya funkcionalitás szempontjából...
Két eset lehetséges (amiből egyet tudok, hogy biztosan működik):
Vagy a kolléga által is linkelt PAX vagy Daniel_K driver pack-ot teszed fel (bár nem tudom ott létezik-e olyan opció, hogy a driver-t ne rakja fel) és update-eled a driver-t.
Vagy (ezt szoktam én csinálni ) az eredeti lemezről/lemezképről felrakom a szoftvereket (Console Launcher/Control Panel/SF Bank Manager/Auto mode switcher/ALChemy/stb.) és kiikszelem, hogy a windows driver-t NE rakja fel, és ha kész van, akkor telepítem rá a legújabb Win10-es drivert (így biztos, hogy nincs összeakadás).
[ Szerkesztve ]
-
javorszky
tag
válasz Lord Myn #15806 üzenetére
Köszönöm az X-Fi-hez a driver-t.Mit le küszködtem én vele.Vajon lesz olyan driver amibe benne lesz a Consol Lancher is?Mert ennél csak a Control panel van állítási lehetőség.Így nem tudok mélyet és magasat állítani!Ne érts félre örülök,hogy legalább már van hang a Z 5500-on.
Legyél becsületes és korrekt !!!!!!
-
olymind1
senior tag
-
Winne
nagyúr
Feltettem ezt a beta drivert a friss Windows-ra, de ez nem teszi fel ugye a régi felületet, ahol a tálcáról válthatom a módokat, azt hiszem valami pax-ot használtam a végén.
Tudtok nekem linkelni egyet légyszi, ami a mostani driver mellé mehet fel?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Lord Myn
senior tag
válasz emre33 #15813 üzenetére
Mintha ezt írtam volna én is a #15806-ban...
Egyébként meg támogassák is! A consumer kártyái közül az X-Fi széria messze a legjobb, amit a Creative valaha kiadott (tkp. félprofesszionális hangcuccok), azóta sem csináltak és valószínűleg nem is fognak ilyen 3-in-1 hangcuccot (ami jó játékra/mozira/studiómunkára egyaránt). Későbbi hangcuccaik lehet, hogy hangminőségre még ezekre is rávernek, de mindegyik valamiben azért gyengébb.
[ Szerkesztve ]
-
emre33
addikt
Elvileg van új driver 1903-as X-Fi problémákra.
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
Lord Myn
senior tag
15806-ban linkelt beta driverrel mi a helyzet? Azzal sem megy?
Titanium HD-hoz már kikerült a végleges driver a Creative support lapjára, ma este fogom visszahelyezni a gépbe... (finger crossed)
+kiváncsi vagyok, hogy együtt tud-e működni a Titanium HD + SBX G6 kombó a 1903 alatt! (bátor-e vagyok? )
[ Szerkesztve ]
-
SZULTA
tag
sziasztok
segítségeteket szeretném kérni.
van egy X-FI xtreme music hangkártyám és új win 10 let rá telepítve viszon a listába nem tudom kiválasztani mint kimenet.
eszkőzkezelőbe írja mint működőképes eszköz.
SBXF_PCDRV_L11_2_30_0011.exe.
ezt a hivatalos drivert tettem fel.
Régi win 10 emen működött nem tudom már milyen driverrel.Kérdésem lehet hogy mivel a legfrisebb win10 et tetem fel így ezért nem jo?
esetleg tudtok vmi drivert?
köszönöm -
Lord Myn
senior tag
Köszi, az eddigi visszajelzéseket. Igen, a Titanium szériához készítettek driver-t, illetve a HD-hoz egyelőre beta van (de visszajelzések alapján az még nem igazán tökéletes). Most egyelőre, amíg nem csinálnak rendes driver-t pihen a Titan HD, helyette egy USB-s SBX G6-ot használok, az is megy rendesen.
X-Fi-ből Elite Pro és társai sem mennek? Z szériáról valaki tud nyilatkozni? Illetve még a külső hangkártyák érdekelnének (Surround Pro, X-Fi HD, stb.). A Creative oldalán ezekhez sem látok még új driver-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Apple notebookok
- SnowRunner
- Óra topik
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- GAMER PC! Ryzen 7600 / RTX 3070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 650w! BeszámítOK
- 14 gen i5 PC Garival
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 Ti / 16GB DDR4 / 512G NVMe / 500w! BeszámítOK
- Latitude 7320 27% 13.3" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjolv gar
- Dell Latitude 5491 27% 14" FHD IPS érintő i5-8400H 16GB DDR4 256GB gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest