- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali médialejátszót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
válasz
#90211072 #8403 üzenetére
Mint írtam senki JBL tulajt nem akarnék megsérteni és ez csak szubjektív vélemény. Ahogy olvashattad idézőjelesen ,,csak" samu Q60-at volt szerencsém összehasonlítani JBL BAR 3.1-el itthon, vagyis nem óriási alapterületű és brutál belmagasságú polcokon elhelyezve egy áruházban és már a Q60 is (ismét) szerintem SB terén sokkal kellemesebben, lágyabban, jobb térhangzást biztosítva szólt (Q80/90 meg végképp), persze itt a sub-ok közötti teljesítmény egyértelműen hallható volt. Q70 és felette levő sub-ok esetén (azonos láda) meg nem hallok érdemi különbséget. Műszerrel mérve lehet van, de pl Q90 sub megfelelő tartalom esetén már alacsony hangerő esetén is nagyon szép öblös mélyet ad le, szóval értem mire gondolsz (Q60-nál nagyobb teljesítmény esetén hallottam az ,,erőlködést" , de Q90-nél nem hallok ilyet). Ezt a kombót már nem teszteltem párhuzamosan csak hasonló nappaliban hallgattam meg ismét a BAR 3.1-et (az 5.1 talán pont ugyan azzal a sub-al van szerelve, 9.1-ről meg nincs infóm, de lehet az is azt tudja sub terén). Számomra egy dolog biztos (ahogy azt írtam) az összehasonlítás alapján, hogy akár azonos árfekvésben is, de a samu SB része klasszisokkal jobban tetszik és mivel szerintem az összhatás a fontos, az sem szempont ha esetleg tényleg többet tud a JBL sub-ja. Pl [link] 0:37-nél eredeti formátumban (nem youtube-ról) hanem pl médialejátszóról (vagyis nem TV lejátszó esetén), konkrétan szétesik a nappali már 10-15% környéki hangerő esetén is, mindezt úgy, hogy nincs benne semmi kopogó hang csak öblös dúrva mély (és nagyobb teljesítmény esetén sem jön elő semmi kopogás).
A szatellit hangfal megint csak szubjektív. Én konkrétan agyfaszt kapnék, ha minden filmezés esetén rakosgatnom kellene azokat. Kanapéra helyezve biztos fantasztikus (fejtől pár cm-re az egyik) lehet. Kis szatellit hangfal állványokra nem felszerelhető, de ha az is lenne a töltés miatt rakosgatni kell, így nem túl praktikus a csavarozgatás miatt, nagyobb polcsugárzó (ami kb 30 környékén indul) meg kicsit kabaré lenne egy kb szívószálas gyümölcslé méretű doboz miatt és pl nekem kanapé mögött nincs polcom és nem is lesz.
100 szónak is 1 a vége: Samu hype-olás nélkül ez csak a szubjektív véleményem.
JBL sub-al kapcsolatosan még egy szösszenet, de persze ez nem mérvadó [link] szóval lehet megfircangolni, meg ez csak csak egy teszt, stb, de részben arról szól, hogy az adottságaihoz mérten (láda és sugárzó méret), mintha nem tudná azt a teljesítményt mélyben, mint ami rejlik benne.
-
espi38
őstag
válasz
#90211072 #8403 üzenetére
A subláda biztosan jobb a JBL nek ez tény már a subsugárzó mérete is erről árulkodik.
Viszont a JBL 9.1 ára is kicsit nagyon túl van tolva, tuti nem ér meg ennyit egy soundbar sem, legalábbis nekem
Viszont ezba hátsó vezeték nélküliség, hogy akku van a hangfalakban maximálisan pozitív a Samsung ezt miért nem tudta megoldani azt én sem értem
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest