- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Projektor topic
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #4097 üzenetére
Samsung 650-est vettem. Clear Voice -3 bass, +3 treble. Van mély, de mégis halk és érthető a beszéd. Zenére is elmegy. Én ajánlom.
Szerintem 100 ezer fölött egyikkel sem leszel elégedetlen. Nálam a Yamaha 306, Bose Soundplate és Q acoustics játszott, de ARC miatt a Samsung lett.
-
Elux
tag
Tud valaki segíteni, hogy a típus után mit jelent az EN?
Pl. Samsung HW-M550/EN, de lehet kapni EN nélkül is. -
ftt
tag
válasz
Alvin_ti4200 #4095 üzenetére
nekem Sony soundplate-m volt XT-100-as, nagyon szépen szólt, de keveselltem a mélyet benne, ezért váltottam mélyládásra
soundbase -nek is mondják ezeket
-
RudY
addikt
válasz
Xdmilan #4091 üzenetére
Ha a magas/közép hangokat hallja már kevésbé, akkor egy mélynyomós változat akár még fölösleges is lehet. Nálam is van a családban olyan rokon, akinek hasonló megoldást választottunk. Gyakorlatilag a mély inkább egyértelműen zavaró neki, hiszen kevés magasat hall, a mélyek pedig még ezeket is fedik. Így inkább le lett választva a SUB, azóta elégedett. A hangzásjavítók nem igazán jelentősek, de azért finomításként elfogadhatók.
Én ezeket ajánlanám (nem feltétlenül az emagtól, de itt volt a legegyszerűbb megkeresni): Samsung HW-MS650, Yamaha YAS-306, Samsung HW-MS550.
Ezek csak saját véleményekre alapuló tippek, nem garantálható az elégedettség -
Xdmilan
csendes tag
Sziasztok!
A hangzásjavítókal kapcsolatban szeretnék kérdezni. Egész konkrétan a beszédhang javító, clear voice, stb. hasonló nevű és célú technológiákról. Milyen tapasztalataitok vannak ezekkel tv-zéskor? Valóban segítenek vagy inkább csak marketingfogás?
Hallássérült apósomnak szeretnék számára is élvezhető TV élményt varázsolni, mivel igencsak bajban van a beszédhangokkal, de nagyon szeret(ne) filmezni, s így jutottam el a soundbar-ok világához. Persze az erősítőket sem kell bemutatni, de úgy gondoltam, hogy lehet egy soundbart talán könnyebben használna, illetve 5.1-re abszolút nincs szükség.
Ettől független persze könnyen lehet, hogy egy erősítő jobban megfelelne számára, ezért is vagyok kíváncsi, hogy mit lehet vajon ezekkel elérni.Elöljáróban egyéként egy YAS-207-est illetve egy JBL CINEMA SB450-et találtam ami tud ilyesmit, de még csak a felszínt karcolgatom.
Véleményeiteket előre is köszönöm. -
zsoika
addikt
válasz
vasmacs #4083 üzenetére
szia!
kérdés: A tv-d ARC-s? TV-d típusa?
Szóval HDMI ARC-vel és optikai kábelen is átmegy a sima DD, DTS core hang(tehát a veszteségmentes HD hangok nem! pl: DTS MA,). Mindazonáltal Én HDMI ARC-vel kötném össze mert az a korszerűbb Pl. CEC vezérlés(egy távirányításos vezérlés). A HDMI ARC feltétele ,hogy a TV és a SB is ARC-s legyen és a HDMI kábel min. 1.4 high speed szabványú.A mélynyomó fázis állításához egy kis segítség.
Link. -
Elux
tag
válasz
Anthony001 #4087 üzenetére
Az Emagon én a K551-et 122.739-ért látom. Lehet, hogy már nincs a 60e körüli áron?
-
Elux
tag
Sziasztok! Hosszú töprengés után a Samsung HW- M550 és hozzá kapcsolódó hátsó hangszórók mellett tettem le a voksomat.
Szerintetek hol lehet legkedvezőbb áron megrendelni őket? Tudtok valamilyen kedvező lehetőséget? Akár Áfa nélkül...? :-)
Esetleg még a K550 is szóba jöhet kifutó modellként. -
espi38
őstag
válasz
hibavissza #4084 üzenetére
HW-K551 isten király soundbar aki szeretne hangprojektort venni az nem tétovázzon Samsungot vegyen,ár érték kategóriában verhetetlen
-
vasmacs
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy JBL SB250-est. A kérdésem az lenne, hogy van-e különbség ha optikai kábellel vagy hdmi kábellel csatlakoztatom a TV-hez? Melyik a jobb? Illetve ha Blu-ray lejátszón nézek filmet akkor érdemes-e ahhoz csatlakoztatni vagy mindegy?
Továbbá még azt szeretném megtudni hogy a mélynyomó hátulján lévő phase kapcsolót melyik állásba kellene kapcsolni? Mert semmi infót nem találtam róla a használati leírásban.
Előre is köszönöm a segítséget! :-)
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
hibavissza #4081 üzenetére
Sony TV és Sony soundbar esetén nekem abszolút működik minden. De az ARC alap funkcióknak szerintem minden más márka esetén is kell működnie, az ilyen saját elnevezések szerintem max az "extra" szolgáltatásokra vonatkoznak, ami kb a ki-be kapcsoláson meg a hangerő szabályozáson túl van.
-
hibavissza
veterán
válasz
mayerovits #4080 üzenetére
Miután utána olvastam a témának ezért is döntöttem a Samu tv + Samu soundbar mellett. De még így sem konstans a hangminőség/hangerősség a különböző bemenetek használata mellett és nem érhető el minden funkció a tv távjáról menüben turkálás nélkül.
-
mayerovits
tag
Ami Samunál Anynet az LG-nél simplink, és engedélyezve van, már utánakerestem mindennek, de nem igazán találtam megoldást rá. Több fórumon is nagyon szidják a hdmi arc funkcióját, mert nagyon hektikusan működik, és pont mivel a CEC nem egységesített szabvány, a gyártók saját szájízük szerint csinálják vagy épp nem csinálják (lásd: Anynet, Simplink és az összes gyártó saját retekje). Ez így gyakorlatilag elég lutri, hogy mi működik és mi nem, illetve hogy mikor működik és mikor nem. HDMI 2.1-el vezetik be a szabványosított eARC (extended ARC) funkciót, ami pont ezt a durva szegmentáltságot próbálja megoldani, de mire abból is lesz valami...
-
Draken
őstag
válasz
mayerovits #4075 üzenetére
Úgyszintén yamaha 207-es, régebbi tv, ezen viszont nincs arc, csak cec, össze tudtam hangolni, még a tv beállításaiban is találtam olyat, hogy együtt kapcsoljon be-ill. ki és a hangerő is ment a tv-n. No de, mivel nem arc-os, ezért a jelet már nem tudta kitolni a soundbarra, így maradt az optika, ami, ahogy nálad is, jól működik, csak hát a kényelmesebb lenne hdmi-n. Nálam max akkor, ha tv-t váltok!
-
Clever0
senior tag
válasz
mayerovits #4077 üzenetére
A tévé doksijában nem írnak erről? Valahogy meg kell mondani a tévének, hogy az egyik bemenetre tegye ki a hangot vagy kitalálja valahonnan? Ilyenkor az erősítő / soundbar felől nem is jön videojel, szóval csak kell valami infó / beállítás, hogy összekapcsolódjanak. Samunál ezt Anylink-nek hívják. Persze lehet, hogy keverem a CEC-cel. Nálam még egy műholdvevő is bekavart: ha azt előbb kapcsoltam be, mint a tévét, akkor nem volt ARC. Próbáld ki úgy a rendszert, hogy a tévére és a soundbar-ra sem kötsz semmi mást!
-
Clever0
senior tag
válasz
mayerovits #4075 üzenetére
A tévédben van keresés funkció és az megtalálja a soundbar-t?
-
mayerovits
tag
Adott egy LGLF652V tv és egy Yamaha Yas-207 soundbar. Mindekettő rendelkezik ARC-s hdmi be és kimenettel, de valahogy mégsem akarják egymást szeretni. Elég sokat szenvedtem eddig vele, mindent beállítottam a tévén, de egyszer sikerült csak működésre bírni, akkor ki kellett húzni minden hdmi kábelt mindenhonnan (a hdmi kábel 2.0-ás és működőképes, úgyhogy azzal biztosan nincsen gond), leáramtalanítani mindkét készüléket, várni 10 percet, majd újra bekapcsolni és akkor magától működött a dolog, még a hangerő váltást és a ki-be kapcsolást is tudtam egy távirányítóról végezni. Azóta viszont teljesen eredménytelen minden próbálkozásom. Optikán persze működik minden, de jó lenne ha csak egy távirányítót kellene használni. Valakinek valami ötlet?
-
espi38
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #4073 üzenetére
Szia!
Ár érték kategóriában mindenképp ajánlott a HWK-450 ezalatt ne vegyél mert csalódni fogsz.
Vettem egy HWK-360 és alig volt mélyhang -
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok!
Elkezdtem keresgélni soundbarokat a leendő TV-mhez (elméletben). Sztereóban, illetve 2.1-ben gondolkodom és a cél lehet, hogy meglepő, de a flat hangzás lenne. Ez azt jelenti, hogy szeretnék hallani mélyeket, de vagy lehessen felsővágási frekit beállítani vagy legalább szabályozni az erősségét. A 2.1 lehet, hogy kiesik egyéb iránt, mert csak a sarokba tudnám bepasszírozni a ládikót, ami ha jól olvasom elég szerencsétlen. YouTube-ra és Twitch stream-ekre használnám a TV-t leginkább, Netflix-en még csak gondolkodom, ha valaha lesz egy konzol, akkor azon se fogok sokat játszani.
Visszaolvasva látom, hogy viszonylag sokan ajánlottátok a Samsung HW-K450-et, ez továbbra is jó vételnek számít? Kicsit olcsóbban van alternatívája szintén nem hajlított kivitelben? Optikai kimenet mindenképpen kellene, mert nem vagyok benne biztos, hogy lesz jack a leendő TV-n.
Köszi a segítséget
-
goe1
tag
válasz
jocoka75 #4044 üzenetére
Szia!
Nekem volt, egy barátomnak adtam el, (szereti nagyon azóta is) nagyon ajánlom, térhangzás nincs mert ez egy soundbar, de a hangminősege durva, megdöbbentő hangja van a méretéhez képest szerintem, jó kis mozis hangja van, én imádtam.
Extreme Audionál látom van egy bemutató darab, garanciális, 169.999Hallgasd meg és el tudod dönteni.
Azt kell még bele kalkulálni, hogy nincs rajta HDMI csak optikai, ha ez fontos. -
espi38
őstag
Szia!
Jól tudod valóban ezüst színű viszont a hátsó hangszórók feketék.
nem találtam ezüst hátsó hangszórókat,de engem nem zavar hogy a soundbar ezüst ez meg fekete,ráadásul a mély láda ami szintén ezüstel van dugva nem is látszik.
A távirányító mindent kikapcsol sőt ha elfelejted kikapcsolni,a készülék automatikusan ezt magától megteszi persze csak akkor ha nem kap semmilyen jelforrást. -
Anthony001
senior tag
-
ftt
tag
válasz
jocoka75 #4067 üzenetére
LG SJ7
105k
https://www.emag.hu/lg-hangprojektor-320w-2-1-vezetek-nelkuli-melynyomo-bluetooth-4-0-usb-beepitett-akkumlator-4-ora-3-fele-hasznalati-mod-sj7/pd/DF7MHDBBM/?utm_source=facebook&utm_medium=dpa_emag&utm_campaign=emag_hu_dpa_single_image_v2&utm_content=dpa&utm_term=dpa&cmpid=72300
-
-
Elux
tag
válasz
Anthony001 #4065 üzenetére
100K körül én is szívesen megvenném az M550-et a kiegészítővel. A hátsó hangszórók neked állványon vannak, vagy polcon?
A hátsó hangszórókat ki szoktad kapcsolni használat után, vagy át megy alvóba, és nem fogyaszt sokat standby állásban? Esetleg a távvezérlő mindent kikapcsol (bar, sub, hátsók)? -
Anthony001
senior tag
Szia!
Mély alá nem tettem semmit, nekem klasszikus módon a tv állvány mellett van egyszerűen csak letéve a lamináltra. Nekem annyiban volt szerencsém, hogy áfa nélkül sikerült hozzájutnom az M550-hez, így volt ennyivel olcsóbb. Egyébként olyan 110 000 Ft + 26 000 Ft körül van az M550+SWA8500 kombó.
Egyébként sztem egy 2.1-es rendszer is teljesen rendben van a hátsókkal, én M450-el kezdtem plusz a hátsó kettő, szoba mérettől függ, de már az is barom erős volt, pedig 28 nm kb. a szobám
-
-
jocoka75
tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy soundbart ezt néztem ki Bose Cinemate 15 erről mi a véleményetek ? Eredetileg házimozit akartam ,de ez is megfelel. Érdemes e használtan venni? Egy két helyt már kifutó modell max 190000ft számok rá.előre is köszönöm a választ.
-
Tommmysun
aktív tag
Két opció: fejhallgató, vagy költözés
jobb megoldás nincs, esetleg milliókért körbe szigeteled a szobát
.
A tüske szerintem nem rossz dolog, csak nem a szomszédok nyugalmát szolgálja, csökkenti a nálad hallható esetleges zavaró rezgéseket, amit a bútornak, parkettának adna át amúgy, de a szomszéd irányába szerintem minimális a zajcsillapító hatása.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tsebacsi #4053 üzenetére
Pár éve én is utána olvastam a témának. Tisztességes födém szigetelés: 40 cm kőzetgyapot az úsztatott szerelőbeton alatt. (mélynyomó utólagos szigetelése ezért is lehetetlen. Esetleg a mosógép alá is ajánlott vastag gumilap fog valamicskét.) Ez kb. sehol nincs meg az országban. Marad az önálló kertes ház. Igaz ott is ki lehet fogni keményen problémás szomszédokat.
off/off -
Elux
tag
válasz
Anthony001 #4045 üzenetére
Szia Anthony! Ez az M550 és hátsó hangszóró párosítás jó választásnak tűnik. És valódi 5.1!
Egy ilyen összeállítást én is vennék. Hol vetted ennyiért? Be lehet még szerezni ilyen áron?
Plusz kérdés: szerinted a mély alá érdemes tüskéket venni? -
wierra
senior tag
Ezt értem.
A kérdésem az, hogy gyakorlatban mi különbség van a 2.1 - 3.1 között?
Gyakorlatban miben jobb a 3.1?
A beszédet rátolja a centerre, a 2.1-nél meg sztereóban küldi ki a "szélső" zajkeltőkre?
Az 5.1-es forrást a 2.1 tulajdonképpen lekeveri sztereóra?
Az 5.1-es forrást a 3.1 'as is' módon jeleníti meg lekeverés nélkül?
(Sztereó) zenére melyik jobb; ill. van-e itt hátránya a 3.1-nek a 2.1-hez képest? -
Draken
őstag
yas-207-nél nincs lehetőség a bővítésre, tehát csak egy soundbar és egy mélynyomó van a pakkban, a 306-nál viszont van lehetőség mélynyomóval együtt venni csomagban, illetve úgy is, hogy +2 sugárzóval, persze így nem olcsó, és el is éri lassan a ysp-2700 árát
-
válasz
hibavissza #4051 üzenetére
Áhh, van közte szigetelés, de mivel egybe van a födém, nem ér semmit... Én meg nem vagyok építész, hogy ilyet észrevegyek, az ellenőr megkenhető ugye, stb. Ezzel együtt kell élni, és saját házat venni (ha lesz rá pénz...). Bocs az offért.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tsebacsi #4046 üzenetére
Részvétem. Kivitelezőt nem lehet perelni? Mi is most készülünk kertes házat venni. Ikerház kizárt ilyen okok miatt. Kivéve, ha a garázs van közte födém nélkül. Innen üdvözlöm a teljes magyar építőipari mérnökgárdát.
(#4041) Elux: én ezért választottam mélynyomó nélküli típust. Társasházban a mélyláda nem kedvez a normális szomszédi kapcsotoknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest