- Fujifilm X
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kedves JBL SB250 tulajok! Stereo módban működik a basszus erősség szabályozás? Mert bármerre léptetem, nem hallok változást és a soundbaron se villan fel semmi.
-
Bavid
senior tag
Sziasztok, nemrég vettem egy JBL Boost Tv-t, és egy olyan problémám lenne, hogy amikor optikai audió kábellel kötöm össze a TV-vel, magas hangoknál kicsit recsegős a hang, bluetooth esetén nem áll fenn ez a probléma. Mitől lehet ez? Vegyek esetleg egy új kábelt? Ez a TV.
-
ftt
tag
Befutott a Sony HT CT790. Este tudtam csak bekapcsolni, kicsit nehezen szokott össze az LG TV-mel, vagy inkább én voltam ügyetlen... Zenével hallgattam, meg demókkal, filmmel még nem.
4 HDMI 2.2, 4K HDR, DTS-HD, DLNA, plusz rátelepíthető még két wireless hátsó hangfal, ha megveszem, meg mindenféle egyéb technikai finomság (avagy parasztvakítás...)
A basszusa - végre! - ennek teljesen jó, én ezzel úgy vagyok, hogy minél több, annál jobb. És ebben van aztán rendesen. Csillagos ötös!
És a gép még szép is.
A magas és közép mintha nem lenne _annyira_ a csúcson, semmiképpen nem rossz, csak nem kiemelkedő. Jó, erős átlagot hoz. Az erő ebben is megvan, csak talán nem _annyira_ kifinomult. Lehet, hogy ha be tudom rendesebben állítani, följavul majd ez is.
Mivel netes vásárlás volt, még tűnődöm, megtartsam-e. Akciósan 102 k-ba fájt, ami nagyon nem kevés.
Ugyanis - bár a Samsungot itt sokan szidják - az én "régi" Samsung AirTrack-em is teljesen jó ...Csak egy kicsit kevesebb persze a basszus benne, meg nem tud 4K-t, de az meg igazából egyelőre nekem se kell még. De a hangja szép is és erős is, a basszusa is teljesen jó (csak persze a Sonyé meg még jobb) és a Samu a felébe se került, mint a Sanyi.
Bármelyik megy , sajnálni fogom ... De az egyiknek mennie kell.
https://www.sony.hu/electronics/hangsugarzopanelek/ht-ct790
http://www.samsung.com/hu/consumer/tv-av/audio-video/soundbar/HW-F450/EN/
-
ice9
tag
Sziasztok
Sony HT-GT1 -nek mi lehet az alternatívája? BT+FM+optikai bemenet a lényeg
-
nyesix
senior tag
Hdmi arc kábelből ki milyet vett, mik az ajánlott típusok?
-
sgery
őstag
válasz
F_Peter #2556 üzenetére
Itt optikán folyamatosan kap jelet.
Kiderül, megrendeltem kb a világ utolsó darabját a polk audio n1-ből, már sehol sem kapni, nemhogy úgy, hogy ide is szállítják hazánkba. Jó nagy felára van így :/ Az eaudionál sem volt készleten, hiába írják a weblaponbár ott még így is jóval drágább lett volna : )
jelentkezem, ha megérkezett. -
athomi
veterán
Igen, a tiéd a mélynyomóval alkot egy egészet, a center 120Hz-től indul, nem csoda hogy nevetségesnek érzed magában. A mélynyomód meg a 38-120Hz között frekvenciatartományban üzemel.
A Boost TV-nek viszont mélyeket is kell kiadni magából, igaz, a mélynyomód után biztos karcsúnak éreznéd, 60Hz alá nem tud menni. -
F_Peter
őstag
válasz
Sayiid919 #2552 üzenetére
Vegyél a kuponból egy tv okosítót.
Amúgy én sem hinném hogy gond lenne a buta tv-vel.Mit számít a soundbar vásárlásnál hogy okos vagy buta a tv?
Nálam volt Sh4-5, nekem nem tetszett, a samut nem hallottam. Ha neked tetszik akkor örülj. A hátsó hangszórókat meg megrendeled aztán maximum visszaküldöd ha gond lenne vele (nem hinném).Sgery: Ez nem teljesen igaz. A soundbar készenlétben van és amint jelet kap valami eszközről akkor bekapcsol. Igaz nem áram kérdése, de ez akkor is működhet nálad. Itt az a kérdés, hogy ha áram alá kerül akkor automatikusan készenlétben van, vagy sem. (Az enyémet megnéztem az igen. )
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Sayiid919 #2552 üzenetére
[link]
Én nem hiszek benne. És ahogy a PC-t és egyre inkább a telokat is elárasztja a vírusok reklámok tömkelege. És ahogy lehet hallani már 2-3 éves tv-kre se biztos hogy kapsz frissítést. Arról nem is beszélve, hogy pont az okos része a legtöbb tv-nek elégé használhatatlan. Jó pár helyen kellet már ez miatt routert beüzemelni, és nekem a 400k tv-n se tetszett. De ez csak magánvélemény.
Anno a 3D-t is mindenki erőltette. Aztán most meg kiveszik a tv-kből. -
sgery
őstag
válasz
F_Peter #2536 üzenetére
Nehéz ügy. Beugrottam az extremeaudio-hoz, ott sem tudtak többet mondani.
Mondták, hogy egyik sem fog bekapcsolni ha áram alá helyezem csak távirányítóról :/ Szóval ez sajna így alakult akkor.
Optika szinte csak soundbaron van ami nem otromba nagy.Szóval szerintem marad ez [link]. Így külföldről annyira nem vészes, szállítással 55e körül jön ki, sajnos fehér nincs belőle, vagyis van 1 de az nem hajlandó hazánkba küldeni
Sehol máshol nem lehet már beszerezni, kifutott model. Pedig nagyon, de nagyon jól néz ki, egyáltalán nem értem, hogy most a piacon miért nem gyárt senki még csak megközelítő külleműt se. Mindegyik egy fekete hosszú tégla :/
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Sayiid919 #2549 üzenetére
Nekem is egy alap samsung tv-nk van 40 collos. Nulla smart és 3d funkció. Még 2012-es modell.
Azért írtam a Jbl sb250-est, mert én 80k-ért vettem és ez a 4.1 rendszer neked annyiba lesz kb. Mellesleg ha olvasod a topikot a samsungnak kb semmi háttere sincs hangrendszerekben. Talán majd az újaknál lesz változás mivel megvette a Harmant. Az LG-nek még jobban vannak. Valaki visszább még a hw k650-est is simán visszaküldte. Pedig az ha jól emlékszek bőven 100 felett volt már. -
athomi
veterán
válasz
F_Peter #2545 üzenetére
Nyugodtam meghallgathatod bármelyik lapos TV mellett, sokkal dinamikusabb, kellemesebb, tisztább hangja van. Nem gondolom hogy a fenti TV-knél a többi lapos TV-nek sokkal elviselhetőbb hangja lenne, legalábbis azt a néhányat amit még hallottam nem volt, max. rosszabbat hallottam.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Sayiid919 #2544 üzenetére
A kérdésre majd válaszolnak a fiúk is. Nekem a HW K550 csak optikain ment rendesen. Hdmi-vel csúnyán lassú volt. (beltéri--->hdmi vel samsung soundbar--->hdmi sasmsung tv-be) Persze lehet hogy nem így kellet volna. (másnak úgy sikerült, hogy beltéri--->hdmi vel tv--->tv arc hdmi-vel soundbar)
Nekem az 550-es hangja nevetségesen kevés volt. És kb 20 nm a szoba. Emag-ról rendeltem. Szerencsére nulla szállítási költség volt és ingyen el is vitték. Ez után lett meg a jbl. Tv-hez szerintem bőven elég. -
F_Peter
őstag
-
F_Peter
őstag
válasz
7Heads Drago #2540 üzenetére
Terveim között van hogy csinálok ide is egy Téma összefoglalót (a vázlata már készen van), amiben erről is szó esik.
Az alsó kategória hangminőségben egy hajszállal jobb mint a tv, ha csak a centert nézzük. Ez nem is meglepő ha megnézzük mennyibe kerül egy "csupasz" hangfal pár. Itt meg fizetni kell az egyéb szolgáltatásokért is (bt, csatlakozók, kijelző ha van, dekóder, erősítő, stb.). Ezeket vagy árban vagy minőségben (vagy mind a kettőben) kompenzálni kell.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Joezyka #2539 üzenetére
Pont ez az amit próbáltam vázolni. Hogy a többi az csak vicc. Persze attól is függ ki mit vár el, de nekem ne adjanak el olyan cuccot ami csak annyit tud mint a tv hangszóró. Az már van itthon is és járt a tv-hez gyárilag.
Amit még nem hallgattam az a jbl sb150, és ez olcsóbb azért. -
Joezyka
senior tag
válasz
7Heads Drago #2538 üzenetére
azért tegyük hozzá, hogy az sh7 és sj7 már 100e Ft-os kategória.
-
F_Peter
őstag
Szerintem azért nézz körül más megoldás felé is. Ha soundbar akkor szerintem nem éri meg túl sokat beleölni, mert az árért kapott plusz szolgáltatásokat nem tudod kihasználni. Vennék egy olcsóbbat neten, kipróbálnám hogy működik e úgy ahogy akarom, ha nem akkor megy vissza.
GTheo:
Én tv boostból sem nézek ki sokat. Olyan sztereó PC hangszórónak gondolom, de nem hallottam. Ha biztosra akarsz menni, akkor neked is azt javaslom hogy kezd az olcsóbbal és neten vedd, hogy legyen 14 napos elállási jogod. -
Joezyka
senior tag
válasz
7Heads Drago #2533 üzenetére
ahogy te használod, úgy hang nekem is volt. szépen szólt is.
Inkább a TV szerintem a "hisztis" ennél a felállásnál, lehet másik TV jobban kezeli.
A tv-m sony, androidos, de eddig más "baja" nem volt. Ez sem baja, inkább érdekesség. -
GTheo
tag
Sziasztok!
JBL TV Boost 35 ezerért vagy Samsung HW-K430 47 ezerért a jobb választás?
Egy 48" Samsung J6200-hoz használnám. Köszi! -
Joezyka
senior tag
válasz
7Heads Drago #2528 üzenetére
én úgy kezdtem, hogy box-ból HDMI -> Soundbarba,-> onnan HDMI (arc) TV-be
na itt volt minden, csak összhang nem
Aztán váltottam, hogy BOX hdmi-vel TV-be, optika box-ból hangbárba. Ez se nyert, mert hang volt, csak a TV meg volt zavarodva és dupla hang volt.
Azán box hdmi-vel TV-be, tv-ből optika a bárba, itt már egész jól alakultak a dolgok, csak a Tv nem ismerte fel az optikát, hangot továbbadta, csak a TV hangszoróját nem kapcsolta ki.
így lett a box-hdmi-vel ->tvbe - tv-ből- hdmi (arc)-> soundbar. Nálam ez lett a nyerő felállás. Így nem csak a box, hanem youtube, filmek vagy bármi amit a tv-n megszólaltatok szól a báron, és a tv hangszóróit is automatikusan kikapcsolja. -
sgery
őstag
válasz
F_Peter #2526 üzenetére
Az optikai bemenet nagyon fontos, azon jön a zene
Nálam picit összetettebb a dolog. A házban mindenhova ki van húzva optika, van egy központi erősítő, ide pedig sok jelforrás megy be, ez keveri utána szét a házban (nas szerverről, bt audio vevőről, rádióról, PC-ről stb.. Jön be jel)
Ennek okán nem kell semmilyen multicast rendszer.A soundbar azért tetezik mert van rajta optikai bemenet, szép és nem annyira drága. Egy fali polcon lenne, fontos a kinézet is.
Pl ez baromira tetszik, kérdés hangban mit tud [link]Illetve ha már bt hordozható dolgok, esetleg a jbl boost tv?
-
7Heads Drago
veterán
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Joezyka #2527 üzenetére
Nálam a settop box jó, tv vel biztos. Viszont amikor a samsungba ment a hdmi és úgy a tv-be sokat késett a képp és a hang is. És a hangerőn kivül szinte bármit állítottam, akkor valamelyik meg is akadt (kép vagy hang). Pedig a kimenet elvileg stimmelt.
Amit te írsz az a hang kimenet kiválasztása. -
Joezyka
senior tag
válasz
7Heads Drago #2523 üzenetére
nekem jó HDMI-vel. HDMI-n is ki/be kapcsol és reagál mindenre, hangra is, stb.
Lehet nem volt egyértelmű, de az összedugás nem volt mindegy, mit mivel hogyan kombinálom, mert nálam a set-top-box zavar be nagyon.
Optikát pl a hangbár felismerte, de a TV nem ismerte fel, hogy van audióeszköz, így ment a hangbár is meg a tv hangszórója is és nem tudtam kikapcsolni a TV-jét. -
F_Peter
őstag
válasz
Mikeee89 #2524 üzenetére
Vannak direkt bass testre is cuccok. Zenéből kapásból ezt mondom: Chemical Brothers - Under The Influence - Slowed & Bass Boosted.
Majd írd le hogy szólt.Sgery: Mire használnád? Van egy tv a fürdőben és az lenne rákötve vagy kintről van bevezetve a kábel a fürdőbe egy tv-ből / lejátszóból?
Én ilyen célra mást javasolnék, nem hiszem hogy a soundbar a legideálisabb választás.
1. A soundbarok általában a TV-vel vagy a lejátszóval kommunikálnak és ha az bekapcsol akkor bekapcsol a soundbar is.
2. Ez szinte alap mindegyikben.
3. Szintén alap.
4. A soundbarokkal való összeköttetés szinte mindig BT-n történik, viszont 220 az kell neki, elemest nem fogsz találni.
Hát a hangzás valóban fura lesz egy rideg fürdőben, ezért sem ilyesmiben gondolkodnék.Meg kérdéses a lecsapódó pára is, hogy ezt mennyire bírja.
Van több cégnek különböző multiroom variánsa. Nekem például egy JBL soundbarom van, náluk JBL Connect-nek hívják (nem igazi multiroom) azt, amikor én a baron elindítok egy zenét az továbbítja a JBL BT hangszórónak - teszem azt a fürdőbe mondjuk - és ugyanaz szól mind a kettőn. Ráadásul a BT hangszórókból vannak csepp-,víz- és porállók is.Gondolom elsőre nem tűnnek komoly cuccnak ezek a BT hangszórók, de javaslom hogy megfelelő közegben (pl. a fürdődben hallgass meg valami jobb darabot, meglepőek néha.), viszont tudtommal nincsen ezekben optikai csatlakozás..bár ki tudja, ha van topikja akkor ott majd megmondják.
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Picit szokatlanabb felhasználásra vennék egy ilyen eszközt, méghozzá a fürdőszobába : )
Elfér a polcon, van kiállás optikai kábellel és tápkábellel is ki van neki állva.
Amik igények lennének:
1. Ha áram alá kerül, bekapcsoljon magától (ugyanis lámpára van kötve).
2. Legyen benne BT-is, ha telefonról csatlakoznék rá
3. Legyen rajta optikai bemenet
4. Mélyláda: nézegettem pár soundbart, sok kábeles. Ha nincs más opció, akkor megoldom kábellel. Ha létezik esetleg olyan emészthető áron, akkor a legjobb egy rádiós összekötésű és elemes/akkus mélyláda lenne.
A hangzás is fontos, de mivel fürdőszobáról beszélünk (nagyon kevés a csempe, sok a fali megtörés, de kortántsem studió) így ez az ötödleges szempont jeleneg : )
Nagyon köszönöm a segítségeket előre is, nagyon nem vagyok otthon soundbarban, nézegettem sokfélét neten de általában mindig az a legjobb választás amit itt javasoltok
És az ár, nem szánnék rá rengeteget, nem tudom a fenti lista milyen árkategóriát lő be. 100e fölé biztos nem mennék, ha pl. az lg sh2 38e-ért mindent teljesítene az pl klassz lenne : ) -
-
-
F_Peter
őstag
válasz
Mikeee89 #2521 üzenetére
Gratula hozzá. Eddig nem volt itt panasz erre a típusra.
Ahogy írod elég szubjektív a dolog, már csak a különböző környezet miatt is.
A mélynyomót úgy szokták beállítani hogy a hallgatói pozícióra rakják majd behasalnak a mélynyomó lehetséges helyeire és ahol a legtisztább a mélyhang oda rakják. Persze ehhez kell valami olyan anyag amiben sokáig azonos mély szól.
A frekvencia ízlés kérdése, de szerintem itt érdemesebb kipróbálni hogy a szokásosnál kicsit magasabbra teszed hogy többet segítsen rá a bar kicsi hangszóróira. Ha már bepozicionálható hogy honnan jön a mély, akkor már sok és lejjebb kell tenni a frekvenciát. -
Pénteken megjött a JBL SB250. Extremeaudio.hu-ról rendeltem, állítólag bemutató darab volt (20 e Ft kedvezmény volt rajta, gyári dobozban jött, sérülés nem látszik rajta). A távirányító és a mélynyomó eredeti csomagolásában volt, szerintem csak a soundbart próbálták ki. Egy kicsit bajlódtam a párosítással (kézikönyv kb 1 másodperces gombnyomást kért, neten néztem egy videót, ami szerint éppen csak meg kell nyomni a két eszközön a gombokat, és aztán egyből ment).
Még hangolnom kell a mélynyomót, de maga a soundbar jól szól, 3-as, 4-es hangerőn tisztán hallani mindent, érhető a beszédhang is tévéműsor, youtube, mozifilm esetén is. A régi rendszeremmel főként az volt a baj, hogy fel kellett hangosítani nagyon, aztán ha volt pl robbanás effekt akkor meg nagyon hangos lett hirtelen. Mintha a mélynyomó legyengítette volna a rendszert (passzív mélynyomó volt). Meg az erősítőbe volt egy picike ventilátor, ami csak arra volt jó, hogy jó hangos volt, talán amiatt sem hallottam olyan jól a tévét. Szóval eddig elégedett vagyok a JBL SB250-el, bár még igazán sokat nem használtam. Este mikor csend van, 1-es, 2-es hangerőn simán hallani a műsort és a család többi tagja nem is hallja szinte a ház többi részén.
Valakinek vannak beállítási tippjei, vagy ezek teljesen szubjektív dolgok? Gondolok itt a mélyhangerőre, fázis beállításra, elhelyezésre (tv alá a soundbart, vagy felé /alatta van most/, stb).
ui: A Samsung UE40H6400 tévém "okos" távirányítójával is simán be tudtam tanítani a soundbart, így a hangerő, be-kikapcs is arról megy. Kell hozzá a jégkorong alakú infra hosszabbító amit a tévéhez adnak!
-
Joezyka
senior tag
végre megjött az LG SJ7.
Szerencsére a hangja nem változott, a hallottakhoz képest. Annyi a különbség, hogy alacsony hangerőn is már nagyon szépen jól szól.
Nálam van set-top-box is, így kicsit eljátszottam a verziókkal, hogy hogy is lehetne a legjobban összekötni a TV-settopbox-Soundbar triót, végül box ( HDMIvel) ->TV-be (HDMI ARC-on) -> Soundbarba. Így nem kell használni az LG távirányítóját, elég csak a TV-é. Ki-be kapcsol, hangerő is működik vele szépen, és őszintén szólva azon kívül, hogy összedugtam, mást nem csináltam. Saját maga összepárosította magát mindennel.
Sőt ha telefonnal kapcsolom be a TV-t, akkor is bekapcsolja a soundbart.
Még mindig csak ajánlani tudom mindenkinek (lehet most elfogult vagyok, pedig nem vagyon egy nagy LG fan) -
-
ftt
tag
Megfontolandó ajánlat lehet az MM online shopban a Sony HT-CT800;
jelenleg 160 eFt-ról 120-ra van akciózva.
Tud 4K HDR-t is.
Részeletes adatai: https://www.sony.hu/electronics/hangsugarzopanelek/ht-ct800
-
-
F_Peter
őstag
válasz
Laca19 (a) #2507 üzenetére
Nem néztem utána ezeknek, de az lg hang cuccok bérgyárban készülnek, ami jobb az valszeg egy jobb márkánál.
A samunak is lehetnek jó cuccai, de nyilván be kell lőni jól az árakat, és tudják hogy akik nem mozognak otthon hangtechnikában az a számára ismert márkákat fogja nézni.
Például biztos hogy többeknek megbízhatóbbnak tűnik egy Samsung felirat a hangszórón mint mondjuk a Klipsch, pedig hát...
A JBL a Harman alá tartozik, és a Harman meg a Samsung tulajdona. Persze ez sokat nem számít.Anno én is hallgattam külön a centereket, de aztán rájöttem h nem mérvadó, hiszen pont az a lényeg hogy ezeket mennyire tudják összhangba hozni, mennyire lesz megfelelő az összkép.
-
Jacktor
aktív tag
Halihó.
Van egy Sony HT-CT80 soundbar-om, ami egy Sony W755C TV-hez van optikával csatlakoztatva.
Jelenleg nem tudom a tv távval állítani a hangerősséget, max csak mute-olni tudom a hangot (gondolom ilyenkor megszüntetni az optikán a jelet).
Létezik olyan megoldás/beállítás amivel tudnám vezérelni optikán keresztül a sb-t a tv távkapcsolóval? Olvastam itt (lg-nél) hogy tv hangszórót le kell tiltani és hasonlók, de ez mit jelent pontosan? Elég ha 0-ra állítom a hangerőt a tv-n? Mert most úgy van, de mégsem okés (ha emelem a hangot a tv-n, nem történik semmi, csak a hangerő szint nő a kijelzőn).Köszi
-
-
Doory77
csendes tag
válasz
Mikeee89 #2509 üzenetére
Pont azt néztem, h ugyanannak a típusnak többféle akciós ára is van...gondolom az olcsóbb több ideig volt bemutató darab. Indulj ki magadból, ha kipróbálod bömbölteted? Megnézed mit tud? Sztem igen
És sokan igy vannak. Persze ettől még nem szabad h hibája legyen, de tény h nem zsír új. Ami lehet előny is hiszen az új is lehet hibás pl. Kérdés pl. h ezekre mennyi a garancia, (itt elvileg teljeskörű) mert az se elhanyagolandó szempont.
-
válasz
7Heads Drago #2508 üzenetére
Mennyire lehet bízni ebben a bemutató darabokban? Néhány órát ment csak, vagy napokat bömböltették?
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Mikeee89 #2506 üzenetére
Ezt az oldalt érdemes megnézned. Vannak bemutató darabok olcsóbban.
-
Laca19 (a)
aktív tag
-
-
Doory77
csendes tag
válasz
Mikeee89 #2499 üzenetére
Nekem is JBL 250 van. Nem voltak nagy elvárások, mint ahogyan olvastam neked se. Én azt tettem, h webes rendeléssel kihasználva a 14 napos garit direkt otthon akartam kipróbálni, az MM-be (egy ultra brutál nagy térben) közel se uazt hallod amit majd otthon a ~ 20m2-es szobában. Engem meggyőzött és azóta se bántam meg, örülök, hogy kicsit több pénzért ugyan, de lebeszéltek a samu, lg és társairól. Kis hangerőn is nagyon szépen szól, és lehet hallani a mélyet is böfögni a háttérben. Két hiányossága van a gépnek, amivel rövid időn belül együtt lehet élni, az egyik a gyenge szinte retró távirányító, ezt ki lehet váltani a tvjével, szóval ezt elő se kell venni, illetve a kijelző hiánya, ez csak az elején a beállításoknál hiányozhat kicsit, igy talán fél órával tovább tart, de a későbbiekben semmi szükségét nem éreztem, érzem. Teszi a dolgát, sokkal jobb minőség mint a TV, (55"-os LG-m van) és új dimenziót kapott a zenehallgatás is vele. Igazán otthon pedig a filmekben van, tehát ha arra kell, sztem tökéletes belépő szintű cucc.
Itt a teszt is róla, (én is uezt tapasztaltam): https://www.av-online.hu/hangfal/jbl-cinema-sb250-soundbar-teszt_1781
-
Joezyka
senior tag
válasz
F_Peter #2501 üzenetére
az eladókról én is hasonlót szűrtem le
igazából 2 eladóval "konzultáltam", de mind a kettő TV-s eladó srác volt. Az első az állította, hogy ő profi, otthon is komoly cucca van, mégis kb semmire nem mentünk vele. A másik srác legalább konyított valamit a dolgokhoz. Mi úgy álltunk oda, hogy csak a fülünkre hagyatkoztunk, ezen belül is, hogy melyik hogy szól a másikakhoz képest. Lehet, hogy a doboz hangúak képesek megtölteni egy szobát, csak a nagy térben veszett el a hangja, lehet, hogy alapból olyan rossz a hangja.
Ezért is írtam fentebb, hogy készülni kell jó minőségű MP3-al (392 kbps) vagy ha 192-est viszel, akkor előtte jó fülesen / hangfalon, stb meg kell hallgatni, hogy szól, vagy alaposan ismerni kell. Mi ismertük az mp3-at és azt játszottuk le mindegyik soundbaron, így tudtuk, hogy mit várunk, mit kéne hallanunk.
Az szintén tény, hogy nagyon nem mindegy, hogy hol van éppen a soundbar. pl mi hallgattunk olyanokat aminek a mélyládája a TV-k mögött volt. Keresgéltük, honnan jön a puffogás
Számomra akkor is a "legdurvább" az volt amikor az SJ7-et elkezdtük hallgatni, és szóltam, hogy háát mintha nem lenne mély. Akkor jött rá a gyerek, hogy hoppááááá, nincs bedugva a mély. Bedugta és máris más lett a leányzó fekvése. megjegyzem, mély nélkül is szebben szólt, mint sok másik.
Picit hosszú lett, de a lényeg, hogy ugyan azt az ismert számot kell hallgatni tesztként, mindegyik soundbaron
-
7Heads Drago
veterán
-
F_Peter
őstag
válasz
Joezyka #2500 üzenetére
Annyit hozzáteszek hogy a médiaban nekem nagyon rosszak az ilyen tapasztalataim.
Soundbarok esetében például az eladó elkezdett beszélni a típusokról, de ha nem tette volna akkor legalább nem derül ki hogy mennyire fingja sincsen róluk.
Aztán jött a hallgatás: ráküldött Bt-n Mp3-at valami pocsék minőségben. Feltűnő volt mert sok olyat hallottgattunk amit már több helyen is hallottam.
Aztán feldobtam hogy hallgassuk meg a jbl 350est, mert annak elég jól ismertem akkor a hangját ; beakarta magyarázni hogy szól mélynyomó, de ez ekkora helyen csak ennyit tud. Nem szólt, nem is volt összepárosítva.Lehet hogy te jobb üzletet fogtál ki, de azért jobban ajánlom hogy rendes boltban hallgatózzunk, ahol rendes alapanyag is van. Méginkabb otthon, mert az megint egy más eset, mint egy hatalmas üzletben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest