- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBMC
addikt
sziasztok, egy Samsung HW-J355 mennyire ajánlott kategória? valahol esetleg élőben meg lehet hallgatni, tudtok róla?
köszi!
-
Saviour
csendes tag
Sziasztok!
Van egy STK VQ15 stereo band graphic equalizer-em. Egyáltalán nem értek a hangcuccokhoz ezt csak találtam a garázsban és jó rég óta ott lehet. Az lenne a kérdésem, hogy használható-e ez még valamire, ér e még valakinek valamit és ha igen mennyit érthet?
http://cdn04.trixum.de/upload2/27800/27605/3/38d86d6bb168c3bc16444b65802f6063a.jpg -
törölt tag
Sziasztok!
Mennyiért lehetne eladni egy dobozos, sosem használt Sony HT-GT1 2.1-t?
Előre is köszönöm!
-
F_Peter
őstag
válasz
Attila0 #2354 üzenetére
Ha visszatérünk a régi hasonlatokhoz, akkor ez olyan mintha autót akarnánk motorral hasonlítani hogy melyik a jobb. Nem mondom, hogy nincs pozitívuma a 40K-s soundbarnak a sztereo rendszerhez képest.
A soundbarnál kifizetsz egy csomó olyan dolgot ami nem a hangzást javítja, pl. kompaktság, dizájn, csatlakozási lehetőségek, vezetéknélküliség, márkanév, stb. Ezeket kifizeted az alsó és a felső kategóriában is, mert sokszor ezeknek a tekintetében teljesen megegyeznek és csak teljesítményben fognak többet tudni a felső kategóriások.
100k-tól már vannak olyan soudnbarok amik sztereo rendszerhez közeli élményt tudnak adni - a szokásos kompromisszumokkal - miközben megőrzik a saját pozitívumait.Ahogy az auto vs motor hasonlatnál, itt is az dönt hogy kinek mire van szüksége (ha gyors haladást akarsz dugóban, akkor hiába veszel kényelmesebb és szebb autót mint motort).
-
F_Peter
őstag
30-40k-ért valóban nem sokat fogsz kapni soundbarban. "Egy kicsit jobb mint a tv hangja" erre a kategóriára abszolút igaz szerintem, sőt...LG Sh5-t próbálgattam egy ideig, ha kivesszük a képből a mélynyomót akkor már szinte a ugyanaz mint a tv minősége csak nagyobb hangerőn (persze ezeket rendszerben kell vizsgálni igazából).
Persze kinek a pap kinek a paplan. Kell venni egyet neten és próbálgatni, így van 14 napod elállni a vásárlástól,ha nem jött be. Így veszteni valód nincs és biztosra mehetsz.
-
F_Peter
őstag
válasz
mondomén #2351 üzenetére
Szerintem ez abból fakad, hogy valamelyik eszköz konvertálja bizonyos hangformátumokat és amíg ezt végzi - nem elég gyors procival - addig megakad a hang.
Ez történhet bármelyik eszközben, sőt akár több eszközbe is. Pl. konvertál a chrome cast aztán a tv is, és úgy adja át a hangot.
Az is lehetséges, hogy pont fordítottja van és azokkal csinálja amit érintetlenül át ad optikán és a soundbar belső dekódere próbál kódolni és az aki lassú. Erre azért adok kisebb esélyt, mert jack csatlakozón nem sok minden megy át érintetlenül, szóval szinte biztos hogy valami dekódol előtte - valszeg a tv.Elsőnek a tv menüjében a hangbeállításokban nézném meg a Digitális hang beállításá; PC-n ugyanez. Meg megnézném milyen hangformátumokkal csinálja (nekem gyanús hogy dts-knél lesz). A zenéid sima sztereok lesznek, meg BT-n is az megy, szóval ott azért nem csinálja.
-
mondomén
őstag
válasz
retesz147 #2350 üzenetére
Az a frusztralo, hogy nem mindig csinalja. Nem szeretnek cserelni emiatt, plusz nem is konnyen megoldhato. Keresgeltem, ahogy latom nem marka specifikus a hiba. Volt akinek megoldotta az, hogy a hangot pcm-re allitotta. En sajna nem talaltam ilyen beallitast, se plex-en, se a tv-n. Nem is tudom hol kezdjek neki, mert tenyleg elegge heltikus. A fileok 30-40 szazalekanal jon elo. Nem talaltam benne sémát, nincs tippem mi miatt lehet. Megegyszer, pc-rol megy chrome cast-re, cc tv-re dugva, soundbar is tv-re jack-el (fejhallgato kimenetre). Ahogy olvastam, kabel nem szamit, sokaknak optikaival is elojon. Ha zenet hallgatok cc-n keresztul spotify-on, vagy telefonrol bt-n keresztul, nincs hiba.
Valakinek mas tippje esetleg? -
Bubukain
senior tag
-
mondomén
őstag
Sziasztok! Jbl sb250. Random kihagy a hang 1-2 masodpercre. Eredetileg geprol streameltem chrome cast-re az anyagot, a soundbar pedig jack-el volt rakotve a tv-re. Kihagy... Most pc direktbe rakotve a tv-re, illetve a soundbarra. Igy is kihagy. Subot kikapcsolom, ugy is kihagy.
Van valami otletetek?kezd az agyamra menni.
-
Cs@@bi
tag
Ha tudok neked ennyiben segíteni, de úgyolvastam itt hogy 30-40 körül csak kicsivel jobb hangzást kapsz mint a tv-d hangja :S Sajnos. Én is most akarok venni egyébként hangprojektort, mert unom már hogyha kicsit odaakrok döngetni egy zenének folyton maxra kell vennem a tv hangerejét és persze azse nagyon oké.
:S
-
Alpaca
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung UE40J5100-as tv-m, amihez szeretnék venni soundbart film- és sorozatnézésre, illetve zenehallgatásra. A tv falra van szerelve, így a soundbart is állványra raknám majd a tv alá a későbbiekben. Elvileg elég lenne egy digitális bemenet, mivel Chromecast-en keresztül szoktam streamelni laptopról/telefonról a tv-re (gondolom így Bluetooth se lenne szükséges). Kinéztem az LG SH2-t a topicban visszaolvasva, illetve árukeresőn megcsillant a szemem a Samsung HW-J250-en is. A kérdésem az lenne, hogy a kettő közül melyiket ajánlanátok a fentebb leírtakra? Lenne esetleg lényegesebben jobb választás mondjuk 40.000 Ft környékén?
Előre is köszi a segítséget!
-
lowzor
veterán
Hali!
A Samsung J355-nek milyen a hangzása? Mélyek nincsenek benne túlsúlyban?
Hajlamos a búgásra alapállapotban? -
Cs@@bi
tag
Sziasztok!
Elkezdtem agyalni egy hangprojektor vásárlásán. Az LG Sh4 vagy sh5 között vacillálok egyenlőre habár ez még változhat, de ebben az árkategóriában gondolkodom max, vagyis 100e alatt. Egy kérdésem máris lenne. Az LG oldalán összehasonlítottam a két projektort egyből felütötte a fejem hogy sh4nél az optikai bemenet igen az sh5nél nem de az sh5nél tartozékként meg azt irja hogy optikai kábel igen tartozék.. Nah most hogy is van ez?? Ha a tvm nem tudja az ARC-ot habár ezt sem tudom de hdmi 1.4 kompatibilis egy nem túl régi 2015ös LG tvm van amúgy, akkor nem tudom összekötni ha csak optikai csatlakozó van a tv-men az SH5-öst? Légyszíves segítsetek. Köszönöm.
-
Clever0
senior tag
válasz
#20221952 #2330 üzenetére
Az optikai kimenet szintje legtöbbször fix, ezért ilyenkor a hangerőt csak a soundbar távjával tudod szabályozni. Ebből a szempontból jobb a blutooth kapcsolat, még inkább a HDMI ARC, mert annak jobb a hangminősége, de mindkettő esetén elég a tévé távja. Ha a tévére kötöd a kütyüket és a tévé hangját hallgatod a soundbaron, akkor előfordulhat, hogy a tévé lebutítja az 5.1-es jelet 2.0-ra.
-
törölt tag
Köszönöm, elolvastam és az alapján nekem jó is lenne.
Nem zavar, hogy nincs rajta HDMI, mert az optikai elég lenne (egy a TV-hez, egy pedig a médialejátszóhoz).
Nekem ez a médialejátszóm van, szerinted is együtt működik vele? -
törölt tag
Köszönöm a választ, a technikai paraméterek alapján én azt gondolom, hogy ez lenne nekem jó, igaz?
-
BaLee
addikt
válasz
#20221952 #2322 üzenetére
Mint mondtam az csak attól függ, hogy mit mivel kötsz össze, hogy a soundbaron milyen bemenetek vannak.
Ha a médialejátszó a tv-vel van összekötve hdmi-n akkor mondjuk a HT-CT390-en még marad egy digitális és egy analóg bemenet. Vagy a TV-t összekötheted a soundbarral is egy másik (ARC képes) hdmi-n keresztül. De mivel bluetooth is van benne, akár azzal is összehozhatod a tv-vel ha támogatja.
Amit linkeltél Sony az simán lejátssza neked a zenét mobilról bluetoothon keresztül, még külön program is van hozzá. Amúgy amelyik soundbar támogatja a bluetoothot azzal többnyire ez nem probléma. -
törölt tag
Nem tudom, hogy mire képes a TV, de ő lenne az.
Van médialejátszó is, de az nem működik, hogy a médialejátszó és a TV HDMI-vel van összekötve, a Soundbar pedig a TV-vel? Illetve ami még jó lenne, hogy ha mobilról le tudna játszani zenét, illetve bt fülessel is együtt működne. Van ilyen? -
BaLee
addikt
válasz
#20221952 #2320 üzenetére
Te tudod mire akarod használni és milyen bemenetekre van szükséged.
Ha csak a tv-vel akarod összekötni ami mondjuk ARC képes, akkor elég az az 1 HDMI is. Ha később akarsz rákötni mondjuk médialejátszót, konzolt vagy épp számítógépet úgy, hogy a soundbar továbbítsa a jelet a tv-re ahhoz már kell egy 3 HDMI bemenetes és 1 kimenetes készülék. -
-
BaLee
addikt
-
törölt tag
Sziasztok!
Én arra lennék kíváncsi, hogy egy ilyen eszköz bármely gyártótól abban tudna-e segíteni, hogy a tv adás dörmögő hangja érthetővé váljon (hiába hangosítom fel, hangosabb lesz, de érthetőbb sajnos nem), vagy abban, hogy a filmek alatt a hallhatóvá váljon a beszéd is, ne csak az effektetek.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
retesz147
addikt
válasz
Laca19 (a) #2308 üzenetére
Köszi!
A csillagok is együtt álnak nálunk
A TV-d is hasonló (ha jól emlékszem a 620 és a 690 csak designben tért el, technikában nem) és a Digi is kábeles mindkettőnknél.
Na akkor megint panaszkodok egyet Diginél, hamár nem engedtek új szerződést kötni és emelték az árat, akkor szolgáltassanak normálisan.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
retesz147 #2307 üzenetére
Igen, nekem is kábeles Digi van...azért válaszoltam Neked, hogy szerintem ne aggódj...
De ugyanezt tapasztaltam: TV-n (LG 42LA620s)alig hallom (M4 sport), optikán meg megszakad egy pillanatra a hang.Hogy másik csatornán jelentkezik-e, erre nem tudok válaszolni...nem szoktam a TV hangját kierősíteni: csak filmre, zenére (USB) kapcsolom be a külön hangrendszert. Ugyanis féltem őket: ezek még a régi korszakból származó LG egybeszettek, amikor még nem arról szólt a dolog, hogy mit lehet még kispórolni...ezek egy mai MM-ban lévő Denon 200 ezres HiFit körberöhögnek...így nagyon kímélem, tényleg csak zenehallgatásra és a hétvégi filmezésre kapcsolom be.
-
retesz147
addikt
válasz
Laca19 (a) #2306 üzenetére
Sajnos nekem nem csak M4, de RTL, Tv2nél és még sok másnál is előjön a hiba.
Tv-nél is van kis pukkanás,de az olyan pici, hogy csak közelről hallom,ott nem szakad meg a hang.
Nekem Hdmi és optikán is jelentkezik.Neked is kábeles Digid van?
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
retesz147 #2305 üzenetére
M4 sporton én is észrevettem, hogy optikai csatlakozáskor a rátett eszköznél (akár soundbar, akár 2.1-es rendszer) néha pillanatokra megszakad a hang.
Nem is foglalkoztam vele, mert ha másik csatornán amit nézek nincs ez a jelenség, illetve pendrive-on keresztül sem, így sejtettem hogy a hiba nem nálam van...
-
retesz147
addikt
Sziasztok!
Már jópár hónapja van LG SH5-öm. Meg vagyok vele elégedve, nekem elég. Viszont van egy bosszantó hibája.
Csak nem tudom kideríteni, hogy a SB hibája, a TV hibája vagy a szolgáltatóé, azaz Digi kábel Budapest!
A TV egy 42LA690s.
A hiba előjön HDMI és optika csatlakozáskor is:
pl. M4 sportot nézek MPEG hangsávon, mert ugye az a legtisztább és az az alapértelmezett. Majd elkezd a hang megszakadozni, kimaradni kb fél másodpercre. Teljesen random, van hogy pár másodperc alatt kétszer is, van hogy 10 percig nem jelentkezik. A csatornák is randomok, de úgy vettem észre az MPEG kódolásúak.
Ha átteszem DD-re, akkor ott tompább a hang de a jelenség nem észlelhető. Mikor elmegy/kimarad a hang, utánna mintha halkabban jönne vissza, vagy csak érzéki csalódás, azt nem tudom.
Hívtam a Digit, kijöttek a panelhoz, valamit szereltek, mondták, hogy cseréltek valami alkatrészt, de persze nem javult meg a helyzet.Ha pendriveról, medialejátszóról nézek filemt, halgatok zenét a probléma nem jelentkezik.
A TV hangszórójána probléma nem jelentkezik, de mintha néha néha abban meg egy kis "pukkanást" hallanék, de nagyon nagyon halkan.
Ebből gondoltam, hogy Digi.
BT-n sem jelentkezik a gond.Valaki találkozott ilyen problémával: SB, TV, vagy Digi lehet a hunyó?
A jelenség az SB újkorától megvan és nem rosszabodott.
Ahol lehet DD-re váltani átváltok, de van olyna csatorna ahol nem lehet, ott eléggé zavaró.Köszi!
-
F_Peter
őstag
válasz
Badboys #2299 üzenetére
Én hallgattam lg-ből régebbi típusokat is (azok voltak a jobbak) meg SH4-et és SH5-öt. Ha kiveszem a mélynyomót belőlük, akkor minimális a különbség a tv-ém hangjához képest. Persze kinek milyen a tv hangja, én a saját lg tv hangját az átlagosak közé sorolom.
Az 30-40 ezres kategóriában sajnos csak kicsit jobbat fogsz kapni centerből mint a tv-d hangja. Ha van mélynyomó, akkor az zenében meg moziban kicsit hozzáad.
z123456z: Én sem hallottam még szólni, de amiket hallottam azok alapján azt mondom hogy nyilván nagyobbat és mélyebbet tud szólni a nagyobb mélynyomó, de számít az összhang is. Ha jól össze vannak hangolva akkor az lehet szép összhatás. Ízlés kérdése, na meg hogy mekkora helyet kell megtölteni hanggal.
Azzal mondjuk érdemes számolni, hogy a soundbar része szerintem nem fog megtelíteni hanggal mondjuk egy 20-25nm-es szobát. Így lehet felesleges lenne ha a mélynyomót meg nagyobbra méreteznék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xerox WorkCentre 3025 hibás/donor
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest