- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Micro Four Thirds
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Peter
őstag
válasz
alfiboy #2098 üzenetére
Én csak szombat óta használom, szóval még nem zongoráztam mindent végig. Pl. Appot sem néztem.
Elég magas, a talpa állítható. Ha megméred milyen magasan van a tv vevője megmondom higgy kiakarja e. Engem a kitakarás nem érint, mert wifis a távirányítóm.
Beépített rádió nincs, én a tv illetve telefon appját használom erre és azon keresztül jut a bárba. -
alfiboy
aktív tag
válasz
F_Peter #2097 üzenetére
Hello!
Olvasom a DTS írásod, ezt jó tudni.
Egy ilyen vásárlása előtt vagyok éppen. Hallgattam az LG SH7-et is, de hangzásban az SB450 jobban tetszik. Lenne is pár kérdésem.
- Az app és a soundbar Google cast kompatibilis? Sajnos erről nem találni infot.
- Rádió megy róla?
- TV elé fektetve nem takar rá a TV-re? -
F_Peter
őstag
Igen, igazából még nem tudom hogy hdmi-n mi végzi, de majd kiderül.
Tv belső lejátszónál ha Hdmi arc-on csatlakozik akkor a tv kikapcsol minden hanggal kapcsolatos funkciót és ekkor a soundbar intéz mindent, ergo dts hangnál nem szól. Ha optikára van állítva akkor a tv úgy viselkedik mintha a saját hangszóróit használná és amit tud dekódolni (pl. a dts-t is) azt küldi a soundbarnak. Ekkor akár a tv hangzás módjai is használhatók lennének.
A blueray lejátszóval meg nem próbálgattam végig, de ha működik akkor az fogja végezni a konvertálást. -
F_Peter
őstag
No, majd tesztelgetem. Én is a közeli fal visszaverődésére gondoltam elsősorban. Nálam kicsit magasabban van a soundbar (ülő helyzetben pont fül magasságban) és az vettem észre hogy ha felállok jobb a térképzés. Eddig csak ezt vizsgáltam hogy ezen módosít e valamit a kapcsoló, de nem.
Mellesleg a hétvégi tesztelgetés után nagyon elégedett vagyok a sb450-el.
Ha negatívumot kell mondjak akkor amit felhozhatok:- távirányító. gagyi és nehezen használható. Oké a fő funkciók mennek a tv távirányítóról, de elég gyakran kell használni a kiegészítő funkciókat (pl. Bass, hangzás mód).
- A magas hangok nem az erősségei, de azért nálam bőven kompromisszumon belül van.
- dts hiánya. Persze ezzel tisztában voltam, és majd a hdmi arcon kívül összedugom optikain is és maximum azt használom, ha csak dts hang van a filmen. -
BBéci
legenda
-
F_Peter
őstag
A 350esnek nem szabályozható a mélynyomója? Én a 450est egész szerénybe le tudom hozni (mély le, harman display be).
Apropó: többeknek van itt 450ese tudtommal. Két kérdésem lenne. Osd csak a hangerőt tudja jelezni vagy egyebeket is? A sound shift az nálatok működik rendesen?
-
Mandok
tag
60 ezer körül már elhozható a Panasonic belépő mélnyomós soundbarja is. Én is azon agyalok egy ideje, hogy hozzam-e el, mert rájöttem, hogy nekem a JBL SB350 túl erős a nappaliba. Egész egyszerűen normál, nyugis filmezésre még a subwoofert minimálisra állítva is meglehetősen intenzív mélyeket produkál, így ezt száműzném kifejezett mozis szobába, a nappaliba meg a pár hete a boltban meghallgatott és nagyon pozitív csalódásként megélt Panát hoznám inkább..
-
Rossi
addikt
Sziasztok!
Egy LG fullHD TV (konkrétan 49LH630V) mellé keresnék egy jó kompromisszumokkal rendelkező, költséghatékony soundbart.
Jelenleg a JBL Boost TV tűnik befutónak, erről van vélemény, tapasztalat?
(Itt a topicban kb. 3 véleményt olvastam róla.)90%-ban filmnézés a cél, minimális zenehallgatás telefonról, vagy youtube-ról.
Köszi előre is!
Mod.: esetleg 60.000 Ft-ig hajlandó vagyok elmenni, itt egy JBL SB 150? Vagy más javaslat ebben az árkategóriában?
-
-
BBéci
legenda
Ne haragudj, nem javaslok annyiért semmiféle soundbart! Hangprojektort pláne nem, mert azok bőven 100000 felett kezdődnek.
Amelyik soundbar 30000 forintért, vagy annál olcsóbban kapható, az szerintem és számomra annyira vacakul szól, hogy pénzkidobásnak minősítem a megvételét. Legalább a dupláját kellene rááldozni.
De bizonyára nem egyformák az igényeink. -
Sziasztok. Lehet nem eppen ide kellene irnom, de nem nagyon talalok megfelelobb topikot
Szoval vettunk ajandekba parom mamajanak egy tv-t. A gond az, hogy a maximalis hangero is eleg halk. Felo sajnos, hogy nem lesz eleg. Valami olyan megoldas kellene, ha letezik, hogy rakotni tv-re valami hangszorot, amihez nem kell kulon taviranyito. A legjobb az lenne, ha tv bekapcsolaskor az is beindulna, es ne kelljen kulon allitani rajta a hangot. Egyszoval, a tv-rol lehessen allitani a hangerot
Nem vagyok jartas a temaban, de az illeto 82 eves, nem akarjuk bonyolitani a dolgot
A legegyszerubb kezelhetoseg a lenyeg. Vegulis a hangminoseg is masodlagos, legyen hangos, hogy hallja a sorozatait
Koszonom elore is.
-
BBéci
legenda
Itt egy vélemény: YAS-306.
Kollégám tesztelte, most nálam van, de még nem kötöttem be, talán hétvégén lesz rá időm alaposan megvizsgálni.
Kapásból azt mondom, hogy sem zenére, sem 30 négyzetméteres helyiségbe nem igazán jó választás. Nem a szubláda hiánya miatt. A szoba légköbmétere meghatározza, mekkora membránfelülettel lehet hanggal betölteni. 5,5 és 7,5 centis hangszórókkal, melyeknek a membránja ennél kb. 1,5-2 centivel kisebb átmérőjű, nem lehet torzítatlan, nagy hangnyomást előidézni. -
Beni2360
félisten
-
karczt
csendes tag
Sziasztok,
Egy Yamaha YAS-306 hangprojector vásárlását tervezem. Ezt szeretném a Popcorn A410-es médialejátszómhoz csatlakoztatni és kiváltani vele a TV hangszóróit. Főleg filmnézéshez és néha zene hallgatáshoz lenne. Van valakinek tapasztalata ezzel a hangprojektorral?
Mivel ennek nincs különálló mélysugárzója. Ezért főleg az érdekelne, hogy érdemes-e venni egy ilyet vagy egy olyan hangprojector amihez külön mélysugárzó van az jobb válaszatás lenne ?
Egy 30mn-es társasház nappalijába lenne a cucc.Előre is köszi a véleményeket!
-
Kornel
veterán
Sziasztok!
Belépő bluetooth képes hangprojektort szeretnék venni, a kis pénzhez képest a lehető legjobb minőségben.
3 jelöltem van:
PEAQ PSB100BT
Samsung HW-J250 2.2
LG SH2 2.1Felső határ 30k
Ki mit mond?
Tudom, vegyek 100k-ért jobbat, de van más hobbim, amire szívesebben költök.
Köszönöm!
-
metaa
tag
sziasztok!
vettem ma egy JBL SB450-et, hát leesett az állam amikor beüzemeltem
azt hiszem a szomszédok hosszú távon nem fogják elviselni a sok basszust, úgyhogy visszább vettem
panelba egy kicsit túllövés, de családi házba nagyon ajánlott, le a kalappal a JBL (és a Harman) előtt
-
BBéci
legenda
Azt a Pioneert nem találja a gúgli.
Egyébként hibás a kérdésfeltevésed, mert Te fogod használni, és ilyesmit kizárólag alapos meghallgatás után szabad megvenni. Honnan tudjuk, milyenek a tényleges igényeid? "Szép tiszta hangzás, jó basszussal" nem hozható ki ennyi pénzből, bár könnyen lehet, hogy egészen mást értük eme jelzők alatt.
-
tadis
csendes újonc
Tv kihangosításán agyalok jó ideje, olvasom a fórumon a kapcsolatos anyagot, dönteni nem tudok. a 2.1-es házimozi, és a hangpojektor, vagy soundbár közt.
Adott két készülék:
eMAG-on akcióban, a Panasonic SC-HTB690EG-K 3.1, 4K, 85 000 Ft. megvásárolható, 2 év garanciával.
Pioneer XV-BD 122 FSB 2.1 használt, nagyon megkímélt állapotban. (40 000 Ft-ért eladó)
Panasonic 3D 4K-s Tv- van, és emiatt talán a Pana. felé hajlok, de amennyiben hangzásában jó a Pioneer, az is megfelelne. Elvárásom, szép tiszta hangzás, jó basszussal.
Segítségeteket kérem, melyiket válasszam a kettő közül. Az eMag akció 16-ig van,döntenem kell.
Köszönettel.
-
-
Topuka
csendes tag
Köszi jó ötlet, kipróbálom. Tehát PC-usb-Hifi.
Amúgy, hogy ne offoljam szét a topicot, megjött egy hete az sb450. Összehasonlítási alapom nincs, de nagyon tetszik, brutális mély, beszédhang is tökéletes, nem is értem hogyan tudtam eddig a tv-n hallgatni a filmeket. Az lg tv távirányítója azonnal felismerte (azt írja hogy házi-mozi hangerő) így azzal tudom a hangerőt is állítani.
A ps4, t-home és a dune lejatszo is a tv-be van dugva, arc-on pedig a tv a jbl-el.
Azt nem tudom, hogy van e értelme optikai kábelezni? -
Topuka
csendes tag
sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem, nem pont ide tartozik de kicsit talán.
Van egy samsung mx-fs8000 hifim amin olykor kicsit nyomatom a zenéket ha összejövetel van. Na most ebből a legjobb hangot szeretném elérni. Pc-ről megy a zene, a hifin 2x rca, usb, jack csatlakozási lehetőség van. Van egy Creative SB X-Fi külső hangkártyám amin van mini usb, 2x rca, jack, optikai. Az lenne jó ha a hifin is lenne optikai de sajna nincs. Jelenleg hol jack-el hol pedig rca-val megy, de ettől lehet lenne más is.
Mi a legjobb megoldás? -
BBéci
legenda
A fülhallgató kimenet bizony súlyos csapás a hangminőségre, számomra maga a borzalom. Tévékből optikai kimeneten lehet elfogadható hangminőséget kihozni, de ahhoz DAC-kal rendelkező hangrendszer kell. Hidd el, megéri, mert óriási a különbség!
Az a Logitech szett PC mellé való, legfeljebb 1 méteres hallgatói távolsághoz. -
seeder
csendes tag
Hali!
A tanácsotokat kérem! Laikusként kérdezem: melyik jobb választás egy Samsung UE40H6400 tv-hez? Hangprojektor vagy 2.1-es hangfal?
Gondolom, nem hiába vannak árkülönbségek mindkettőnél. Így tuti szebben szól egy 200 ezres hangprojektor, mint a 40 ezres hangfal és fordítva is így igaz.
Konkrétan ezek közül szeretnék választani:
Samsung HW-K430 2.1
Logitech Z623 2.1
Amihez használnám: Filmezés, PS4, zene. A szoba nem nagy, 20 négyzetméter.
Logitechet csak a fülhallgató kimenetre tudnám rátenni, azt se tudom ez hátrányt jelentene-e?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
katsazoli
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest