- Micro Four Thirds
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Házimozi belépő szinten
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
drmotto
őstag
Hátha most.
Vettem egy JBL SB250-et. Minden szép és jó, eddig elégedett vagyok vele. Van viszont egy apróság, amiben a segítségeteket kérem.
Egy Samsung F7000 tévével használom, és szerettem volna összepárosítani a smart távirányítóval, de nem sikerül. Erre van valami megoldás?
A hagyományos távirányítóval simán ment, működik is. Azonban ha azzal állítom a hangot, akkor a tévén minden esetben megjelenik egy felirat, miszerint külső hangszóró van csatlakoztatva, és a hangerőt azon kell szabályozni. Erre van valami megoldás?
Köszi! -
-
benvolio
őstag
válasz
b.lajos #1544 üzenetére
Én egyetértek veled. Egy Harman Kardon SB20-ast vettem ami az LG TV-mel HDMI ARC-n összekötve teljesen jól működik. A távirányítójával be-ki kapcsol a soundbar és a hangerő is állítható amit a TV kijelez olyankor. A TV hangszórója automatikusan kikapcsol ilyenkor, de ha kikapcsolom a HK-t a saját távjával akkor a TV-re visszajön a hang. Szóval teljesen rendben van. A hangja persze sokkal jobb mint a TV-jé, jól szól filmek alatt is és a zenei TV csatornákon is adja a basszust is rendesen. Na de az 5.1-es rendszerem körbeölelő fa dobozait nem helyettesíti, mondjuk ehhez kár hasonlítgatni, mert ugye nem egy kategória. De annyira megszoktuk ezt a hangzást mozifilmekhez, hogy az asszony is mondta, hogy maradjon meg ez. A TV-zéshez meg feleslegesnek tartom a HK-t megtartani, mert ha jobb film vagy zene megy a TV-be úgyis bekapcsolom az erősítőt hozzá. Az edigitalba vettem, ha valakit érdekel eljöhet meghallgatni, 75e-ért tovább adom, miskolci vagyok.
Egyébként a TV-n csak ezeket kell beállítani az ARC-hez: 1, 2. Itt meg egy nagyon gagyi video, hogy is megy:[link].
Arra azért még kíváncsi lennék, hogy a dupla ennyibe kerülő 200ezres cuccok mivel tudnak többet. -
Gabesz1019
senior tag
Sziasztok!
A erről mi a véleményetek? Samsung HW-J355
Samsung UE40ES6100 TV-vel lenne használva. Leginkább azért kellene, hogy amikor a PS4-el játszok jobb hanghatást érjek el mint a TV alap hangszórója. Érdemes beruházni rá? Lenne észrevehető különbség a TV hangjához képest? Autós játékoknál gondolnám, hogy jobban kiadná a mély hangokat.
-
-
Beni2360
félisten
válasz
b.lajos #1544 üzenetére
Majd még állítgatod a basszust meg válogatsz a megszólalási lehetőségek közt majd meg még bejáródnak a hangszórók, mert ehhez idő kell, és akkor majd jobb lesz. A mély láda jó elhelyezése sokat javít a hangzáson. ne legyen beszorítva tér kell neki, hogy suhanjon a padlón a mély hangzás és szőnyeg minden mennyiségben.
Jó szórakozást. -
b.lajos
tag
Sziasztok,
A "fekete pénteken" sikerült vennem egy JBL SB400-at.
Bekötésről a forumon kértem tanácsot, ami jelenleg így néz ki:
- Panasonic -> Hdmi kábel -> Med600
- Panasonic -> optikai kábel - >JBL.
Zúgás nincs, a tévé hangszórójánál sokkal jobb plusz ugyebár adott a mélynyomó, de egy házimozi szettet nem tud helyettesíteni. Itt el is gondolkodtam, hogy adott-e 100 ezer forintnyi pluszt a hanghoz, a hangulathoz, és hát nehéz eldönteni, szerintem igen is meg nem is. Fene tudja, gyarlóak vagyunk és mindig több kell egy picivel...
Összességében szépnek, jónak mondható, de hozzá kell tennem, hogy a komfort érzethez nagyban hozzájárul egy harmony távirányító. Egy gombnyomás és be vagy kikapcsol a tévé- JBL kombó, vagy egy másik gomb és be vagy kikapcsol a tévé-JBL-Med trió, a hang meg minden esetben a JBL-ből szól.
A probléma, hogy irányt mutatott a jó, jobb hangzáshoz ....., az meg nem egy százas lesz -
retesz147
addikt
válasz
englishman #1541 üzenetére
HDMI-vel csatlakozok, mert egy álványra tettem és az optika csatlakozó nem kivitelezhető az álvány miatt.
Egyébként, ha jól emlékszem optikán is hallottam (az elején próbáltam), BT-n is hallani, de hangsúlyozom, 10-es hangerő alatt, egy alapzaj ez...@miskolc83: ahogy korábban privátban megbeszéltük, én csak közelről hallom....1méter fölött egyáltalán nem hallom a zúgást, csak ha odamegyek és kb 10-20cm-ről hallgatom....
-
miskolc83
csendes újonc
válasz
retesz147 #1539 üzenetére
Akkor én lehet egy olyat fogtam ki ami jobban zúgott. Mert 3 méterről 7es hangerőig hallottam . Igaz éjjel. Nappal nem vettem észre.
Mikor két tévé szolt ,gyermekem szaladgált meg a szamitógép is ment. Ekkor kellett a 15ös hangerő hogy a müsort halljam
Gondolkodom veszek megint egyet ilyet, Mert tényleg nem rossz ettől eltekintve.
-
retesz147
addikt
Ez így van.....Csak vol 1-2-3-4-nél hallani a zúgást!!! De vol10 alatt sose hallgatjuk, szóval az a zúgás olyan mintha nem is lenne és én se vettem észre, egészen addig míg egy kolléga nem hívta rá fel a figyelmem.
Egyébként azt a zúgást én kb 10-20cm-n belül hallom, fél méterről már nem! -
TayRol
nagyúr
Hali!
55 colos Sony tv-hez keresek hangprojektort, 100e ft környékén. Mi most az ajánlott vétel?
Hdmi legyen rajta.
-
Marko_
tag
válasz
englishman #1536 üzenetére
LG zúgásról csak annyit, hogy nekem SH5-öm van és ha nem hívják fel a figyelmemet erre a "zúgás"-ra, akkor soha fel nem tűnt volna, mert csak olyan alacsony hangerőn hallatszik, amin sosem hallgatnám...
Én eddig teljesen meg vagyok elégedve vele. -
englishman
csendes tag
Jelenleg úgy néz ki, két készülék maradt versenyben, mindkettő Samsung, szinte hasonló paraméterekkel. (LG SH -szériát ejtettem, az alapzúgás miatt, a Samsungnál ilyet nem olvastam.) Az egyik a tavalyi (és jóval olcsóbb) HW-H430, amelyet csak optikai kábellel tudnék csatlakoztatni az LG 43LH630V tévémhez, így gondolom hangerőállításhoz a saját távirányítóját kellene használnom. Viszont az idei HW-K450 rendelkezik 2 HDMI csatlakozóval is, így össze tudnám kötni a tévém HDMI-ARC kimenetével. Kérdés, vajon így csatlakoztatva lehetne-e hangerőt állítani a tévé távirányítójával úgy, hogy a tévé és a soundbar nem azonos márka?
-
calvin76
tag
válasz
7Heads Drago #1531 üzenetére
Nekem HW-H430 van Samsung UE48H6400-vel Bluetooth (soundconnect) kapcsolattal. A párosítás után kvázi saját hangszóróként kezeli a soundbart, a TV távkapcsolójával lehet állítani a hangerőt, kikapcsoláskor mindkettő kikapcsol, viszont a bekapcsolni külön kell. De az SB távkapcsolóját amúgy is érdemes közel tartani a hangprofilok miatt
Valaki alapzaj miatt aggódott pár hozzászólással előrébb, nos én ilyet nem tapasztaltam sem sound connect (TV), sem bluetooth (tablet/telefon) sem optikai (Xbox) kapcsolatnál. -
drmotto
őstag
Sziasztok!
Ma hozta a futár a JBL SB250-et. Minden szép és jó, eddig elégedett vagyok vele. Van viszont egy apróság, amiben a segítségeteket kérem.
Egy Samsung F7000 tévével használom, és szerettem volna összepárosítani a smart távirányítóval, de nem sikerül. Erre van valami megoldás?
A hagyományos távirányítóval simán ment, működik is. Azonban ha azzal állítom a hangot, akkor a tévén minden esetben megjelenik egy felirat, miszerint külső hangszóró van csatlakoztatva, és a hangerőt azon kell szabályozni. Erre van valami megoldás?Köszi!
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Flashget #1203 üzenetére
Egy kicsit régebbi samsung d5000p tv-hez érdekelne hang technika.
Samsung hw-h430 néztem, viszont nem tudom bekapcsol-e tv-vel együtt automatán, illetve a tv távirányitó visszi-e mivel nincs rajta hdmi. Optikaival gondoltam összekötni.
Vagy mit ajánlottok hasonló áron.
Emagon most jóárasítva van. -
englishman
csendes tag
válasz
miskolc83 #1529 üzenetére
Szia!
Ez a zúgás engem is érdekelne, hogy más típusoknál is van-e, vagy leginkább az LG-nél jellemző.
A Sony HT-RT 3 esetében külföldi és magyar használók is megemlítik a mélyládába épített hűtőventilátor kissé hangos működését.
Samsung és Philips termékek közt vajon van-e bármilyen zúgás? -
miskolc83
csendes újonc
Sziasztok,
kérdezni szeretném, hogy olyan jelenség mint az Lg sh5-nél van hogy kis hangerőn van egy alap zúgás, ez más hangprojektornál is van ilyen jelenség?
Én vissza vittem emiatt az Sh5-öt. Most gondolkozom hogy mint vegyek helyette amiket nézegetek: Lg Sh7-vagy sony Ht-rt3 vagy ht-ct390 vagy samsung hw-k450.
Előre is köszönöm a segítséget
-
drbe70
újonc
Segítség!
Pocsék a TV-m hangja (Samsung UE46C5000), hosszas gondolkodás után a múlt héten vettem egy JBL CINEMA sb150 tipusú hangprojektort hozzá. Egész este kinlódtam vele, a mélynyomó nem szólalt meg, csak halk zúgás volt benne. Másnap összecsomagoltam, visszavittem. Kipróbálták, tényleg rossz volt. A bizalom odalett, egy sb 250 mellett döntöttem (Karácsony jön...). Beállítottam, megszólalt, örültünk. Két napig nem voltam otthon, ma azzal fogadott a család, hogy nem szól a mélynyomó... Ez így nem igaz (többszöri újra párosítás után) hallatszott a hangja egy darabig, de igen halkan, és a távirányítóval nem volt szabályozható. Most, amíg írok, ismét nem hallható, csak a hangrúdból jön hang, a maga keménységével.
Közben letelt a cserére jogosultság három napja. persze bánná a fene, maradjon, ha működik, de nem működik. Tudom, nem egy extra, de nekem bizony nem kis pénz az ára, és elég kétségbeejtőnek érzem a helyzetet. Tud-e valaki használható tanácsot adni? Előre is köszönöm a segítséget! -
englishman
csendes tag
Sziasztok!
Egy LG SH 4 megvásárlásán gondolkodom, ami egy LG 43LH630V tévéhez lenne használva. Sosem volt még ilyen eszközöm, ezek a kérdések jutottak eszembe:- Van-e valakinek tapasztalata az általam kiszemelt hanprojektorról?
- Írtátok többen, hogy kis hangerőn zúgást tapasztaltatok. Ez mindegyik SH-szériára jellemző? Esetleg más márkáknál is előfordul?
- Mivel a subwoofer vezeték nélkül csatlakozna a főegységhez és a cucc egy kisebb szobában kerülne elhelyezésre, legkevésbé a kanapé mellett lenne útban. Vajon rontaná-e a hangélményt, ha nem közvetlenül a magassugárzó alá raknám?
- Van-e minőségbeli különbség, az optikai, illetve hdmi kábeles csatlakoztatások között (TV és h.projektor közt)Köszönöm a válaszokat!
-
miskolc83
csendes újonc
válasz
Grande Ale #1523 üzenetére
Akkor azt már vissza vitték. Lehet az volt a baj az sh5 el is hogy blackfridayen vettem. Lehet kiárusitják a rossz szériát nagyobb akcióknál.
-
F e Z o
veterán
válasz
Grande Ale #1521 üzenetére
Blue-ray lejátszót nem, de ha most (december 1-30) veszel MediaMarkt-ban, EMAG-on vagy Extreme Digitalban akkor kapsz mellé most egy SWA-8000S-t.
-
Joezyka
senior tag
Sziasztok!
Van egy Sony Bravia KDL-43W756C TV-m, ehhez keresek soundbart. Első sorban Sony termék lenne jó, hogy egy távkapcsolóval tudjam vezérelni a TV-vel, de ha a Sony-nak nincs ilyenje a kategóriában, akkor inkább valami minőségi. Elsősorban vezetékes verzió érdekelne (nem tudom melyik csatlakozóra érdemeskötni a legjobb hangzásért)
A keret kb 50e Ft (nagyon max70)
Köszi -
retesz147
addikt
válasz
Grande Ale #1518 üzenetére
sajnos sem a Sony-t sem a Samut nem ismerem, nem hallotam, nem tudok viszonyítani.
Amit hallottam az a SH7, JBL 350...na azok durwák, de az árkategória sem 80 körüli....
-
retesz147
addikt
válasz
Grande Ale #1516 üzenetére
hát....olyan furcsa, mintha a hangszóró maga generálná, vagy összeszedné a zavarokat, mert pl amikor funkciót váltok akkor nem hallom....
a kolléga is pont azt nézte ki alternatívának, előtted szólt....esetleg vedd fel vele a kapcsolatot, ő el tudja mondani a tapasztalatát az SH5-el.....
Viszont mások dicsérik az SH5-öt (keress rá itt), ahogy én is, de tény, hogy van egy kis zúgas...de csak ilyen 0-7-8 hangerő között....jellemzően 10-13 között hallgatom 2-3 méterre a TV-től egy 15-20nm-es nappaliban....Így itt már egyáltalán nem hallom.....
-
retesz147
addikt
válasz
Grande Ale #1514 üzenetére
Nekem kb 2 hete van SH5-öm. Én meg vagyok vele elégedve, de hozzáteszem, sose volt semmilyen hangrendszerem, így nincs viszonyítási alapom.
Annyit tudok, hogy meghallgattam az SH7-et és a JBL 350-et....na azok azért szebben szóltak, igaz majdnem 2x anyiba is kerülnek. Olyan teltebb volt a hang, tartalmasabb, mellbevágóbb, de azért az SH5 se volt sokkal rosszabb, de érezhető a lemaradása.Vezeték nélküli csatlakozónál romlik a minőség, nem is kicsit. Vezetékkel tiszta, vezeték nélkül olyan furcsa, mintha zizegne a hangfal, felejtős (legalábbis nálam, régi 3-4 éves TV-m van)
Egy kolléga pár hsz-el korábban panaszkodott az SH5-re, hogy alacsony hangerőn súg, igen, igaza van, enyém is, de engem nem zavar, meg én kb 30-40cm-ről azt a súgást már nem hallom.
Én az enyémmel elégedett vagyok, de mindenképp HDMI vagy optikával csatlakozz. Ennyi pénzért szerintem jó, de hangsúlyozom nincs viszonyítási alapom, így lehet a véleményem nem mérvadó!
-
Grande Ale
őstag
Üdv!
Szeretném karácsonyra meglepni a családot(magam) egy soundbarral. LG Sh5 -re gondoltam, mivel a tévém is LG. Adnak ezek a soundbar-ok valamiféle térhatást, vagy azt el kell felejteni? Mi az, hogy vezeték nélkül csatlakozik a tévéhez? Akkor a hangminőség nem lesz rosszabb? Kb. ez az árkategória lenne, amit rá tudnák szánni, jó választás ez, vagy lenne ilyen ár körül esetleg jobb vétel?
Abszolút nem értek hozzá, megköszönném a segítséget! -
miskolc83
csendes újonc
Sziasztok
SONY HT-CT 390 hangprojektorban gondolkodom, valakinek van tapasztalata ezzel a típussal kapcsolatban?
Véleményetek róla?Előre is köszönöm a segítséget
-
Talala
senior tag
Sziasztok! Samsung UE40H6200AW tv-hez szeretnék soundbart ~50 000 Ft ig egy kb 3,5x4,5 m-es szobába.
Ezeket nézegettem eddig.
Samsung HW-J355
Samsung HW-H430
Samsung HW-H450
Lg SH2
Lg SH4
JBL Boost TVMeghallgatni sajnos nincs lehetőségem egyiket sem, maximum youtube videókon keresztül. ezért szeretnék tanácsot kérni. Fontos lenne hogy a tv távjával tudjam vezérelni a soundbart is.
-
miskolc83
csendes újonc
0 ás hangerőnél is csinálja . a két külső hangszórója . Nem tudom hogy ez ilyen vagy beállítási hiba? Tévé nélkül is meg van ( kábel kihúzva csak bekapcsolom és már sistereg is), , ha csak telefonal csatlakozom rá akkor is . 10-es hangerő környékén tűnik el a hang és ott szépen szól. Éjjel tűnt fel mikor tévéztem , de mivel bérházban lakom nem lehet éjfélkor bömböltetni
Köszönöm előre is.
-
retesz147
addikt
válasz
miskolc83 #1502 üzenetére
Ilyen halkan még nem próbáltam, de már nem vagyok othon, csak este tudom kipróbálni.
Okozhatja kábel is, nekem olcsó hdmi-vel nem akart a cec rendesen működik és a lg veznélküli csatlakoz@snál nekem is hanminőség romlás van, nem is kicsit....
Este kipróbálom, de ha van lehetőséged próbáld más kábellal, hdmi-vel.
-
F e Z o
veterán
EMAG-on 50k-ra akciózva a Samsung HW-K450. Még nem láttam ilyen alacsonyan az árát.
-
HagaNRG
őstag
Szerintem nem annyira...
Két éve is már volt itt-ott 40-ért akciósan.
Ennek kb. ennyi az ára. (De legalább nem esik egy év alatt a feléreNem szól rosszul, de inkább méret/hangzás arányában kell gondolkodni, nem arra alapozni, hogy na, most megveszem az igazi JBL soundbart 35-ért!
(tehát nekem JBL SB350 va, valóban jó, de itt is vannak kompromisszumok... tudod, tökéletes és zsír autó egy tíz éves Passat is, csak nem mindegy, hogy 20 éves Swift-ből kell átülni egy ilyenbe, vagy egy új Passatból)
-
b.lajos
tag
Sziasztok,
Tapasztalatotok alapján melyik az ajánlottabb: KLIPSCH R-4B SOUNDBAR, vagy JBL SB400 HANGPROJEKTOR.
Köszönöm, -
miskolc83
csendes újonc
Sziasztok, Vettem egy Lg sh5 hangprojektort, szépen szól. de este nem lehet halkan hallgatni gondolok itt 3as , 4es hangerőn mert van egy alap sistergése a hangszórónak. még 0ás hangerőnél is. egy lg 43 lh630v tévével van össze dugva toshlink optikai kábellal. Nem tudom hogy ez ilyen vagy beállítási hiba? Valaki találkozott már ilyenek?
-
HagaNRG
őstag
válasz
snail1981 #1500 üzenetére
A JBL SB 350 tapasztalat alapján tökéletesen működik a Samsung H6400-zal és a J6200-zal, valamint a KU6000-rel is.
Ez azt jelenti, hogy nem pattog, nem ropog, szól, ahogy kell és a TV távval lehet a soundbart is bekapcsolni a TV-vel egyidejűleg, illetve a hangerőt is állítja a soundbaron is. (viszont nem írja ki a hangerősséget a TV-re)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest