Hirdetés
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz
ribarszki #14099 üzenetére
Neked 800B van? Én 800A-n próbáltam de nem jött be, más is volt hasonló véleményen. Persze lehet más a véleményünk, sőt az is hogy tipusonként sőt még tévétől függően is változhat talán az összkép vele..
-
userxy
őstag
Sziasztok!
Samsung q80b tv mellé, Q-Symphony használata mellett, melyik soundbart volna érdemes venni? Ár-érték arányban? A drágább ad-e annyival több plusszt, hogy érdemes legyen azon elgondolkodni?
150k Ft q600B
200k Ft q700B
220k Ft q800BElőre is köszi nektek!
-
BaLee
addikt
Szokott lenni ezeken éjszakai mód, biztos a Samsungnál is van. Pont erre jó, hogy az effektek hangerejét visszavegye. Mi az LG-t egész jól be tudtuk lőni úgy, hogy alacsony hangerőnél is jól hallható legyen ha a gyerek már alszik este. Film üzemmód, éjszakai mód illetve még a center hangerejét is fel lehet még tolni de általában nincs rá szükség.
-
Sokee
aktív tag
Lefrissitettem smart thingsen keresztül, most nem csinálja hàlisten, koszonom a tippet. Viszont a hangzassal nem vagyok megelegedve, neha a tv hangszoroja kellemesebb mint ez, tvnek nagyobb terhatasa van, itt meg egy pontból jön az összes hang. Mikor este halkan nezek egy filmet egyszeruen nem tudom összehangolni hogy ertsem a beszedet es ne legyenek hangosak az effektek. Hiába viszem feljebb a center hangot akkor sem az igazi. Egyszeruen nem erzem azt a premium erzest, pedig nem gondolnam hogy filleres sounbarrol lenne szó, indulo àra 200 felett volt 1-2 eve. Neztem a jbl 5.1 sorroundot is arra azt irják hogy komoly hangja van és valami terhatast is sikerult belerakni.
-
Sokee
aktív tag
Köszi, megcsináltam , holnap kiderül hogy reggel bekapcsol-e.
-
Sokee
aktív tag
Sziasztok! Megvettem a Q700-at, egy olyan problémára lettem figyelmes, hogy első nap mikor összeszereltem hallgattam egesz estig, majd aludtam és reggel bekapcsoltam a tvt. Automatikusan kapcsolta a soundbart is, megjött a hang, majd elnemult. Váltogattam a jeleket de ugyan csak 1-2 másodpercig van hang aztán elnémúl. Rácsatlakoztam teloval is bluetooth-al de full néma… Gondoltam egyet áramtalanitottam a soundbart majd visszadugtam és láss csodàt ismét szól. Mondom biztos valami zavar volt a rendszerben, nem tulajdonitottam nagy jelentőséget, majd megint órákat pihent. Hazajöttem kapcsolom a tvt és ismételten ugyan ez a jelenség. Kifogtam egy hibás darabot? 1 napja van nálam visszatudom vinni ha hibàs, csak az a gond ez volt az utolsó példány. Van még a JBL 2.1 deep bass ezen az áron, megérné azt választani?
-
Sokee
aktív tag
Rendben, köszönöm a segítséget, most lenne egy Q600B és Q700A, azonos áron, csak nem tudom melyik érné meg jobban, tudásban ár/érték arányban?
-
pn4hvq
senior tag
Q60T - nagyon tetszett a hangja, de film/sorozatnézéskor a beszédhang érezhetően halkabb volt a többi hanghoz képest. Folyamatosan kézben volt a távirányító, beszédkor hangosítottam, robbanáskor halkítottam. Én váltottam Q700A-ra, ott van külön center hangerő szabályozási lehetőség.
-
Sokee
aktív tag
Esetleg Q60T, a samu tv-mhez? Tudja a q symphonyt nem tudom az mennyire parasztvakitás, vagy tényleg jól szól?
-
Sokee
aktív tag
Sziasztok! Melyiket ajánljátok inkább, a JBL 2.1 deep bass, vagy az 5.0 multibeamet? Kipróbáltam mindkettőt egy áruházban, azért a 2.1 nek sokkal jobb a basszusa mert aktiv mélyládás, térhangzás is jó, viszont sok negatívot olvastam róla hogy meghibásodnak és nincs kozep tartománya. A multibeam 5.0 sem szól rosszul, igaz mindkettőt zenehallgatás kozben probaltam, viszont joval olcsobban hozza tudnék jutni az 5.0-hoz. Nyilván ezek bolti körülmények, otthon azért máshogy szólnak, akinek van tapasztalata róluk írjon pár sort. Köszi
-
Kroni1
veterán
válasz
Derron #14080 üzenetére
Jobb sokkal szerintem, de kérdés neked mennyit ér meg ez. Nekem megérte anno 800A-t vennem 157-ért, de fene tudja most mit vennék a jelenlegi árak mellett. Szerintem egy DENON 517 lenne nálam a befutó, ezt talán meg is tudod hallgatni az alléban, én ott az 516-ost hallottam, az kicsit drágább kategória, filmek mellett zenére is rendben volt. A sony helyett én biztos valami mást vennék, de ez csak az én egyéni véleményem, amugy nincs bajom a márkával.
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Sony HT-G700 al szemben megéri a plusz 100.000ft os felárat a Samsung Q800B?
Teljesen más kategória a 2 készülék? Vagy valamivel jobb a Samsung, de azért ennyivel nem ér többet?
Sony tévé mellé kerülne, egy 20nm es szobába.
Főleg Netflix, zene, és Kodi val filmek mennének róla. -
sakal83
addikt
válasz
CharlieDrop #14077 üzenetére
A The three jobbnak tűnik, de majusban jo nagy arugras volt.
-
sakal83
addikt
válasz
CharlieDrop #14075 üzenetére
Nem halottam meg, de nagyon belepo lehet a termekpalettan. Akkor inlabb a bose szerintem.
-
kojak007
csendes tag
válasz
ricsip #14070 üzenetére
ja nem a behangolásokra gondoltam, hanem a bekapcsolás, hangerő szabályozás. Basic dolgok. Az ok, ha elő kell venni a saját távját (de talán már a mai világban ezt egy appon keresztül is el lehet végezni) amikor beállítás, vagy átkapcsolásokat kell végezni, ezek ritka dolgok. Jelenleg egy régebbi erősítőm van, amit külön be kell kapcsolni meg kell egy második távkapcsoló a hangerőnek. Ettől szeretnék megszabadulni. De lehet ez elve egy buta kérdés, mert már az új kütyük alapból tudják márkafüggetlenül is talán?! Nekem 5-6 éves kütyüm van, szerintem az még nem tudja, vagy ha tudja én nem tudom, h tudja...
-
ricsip
addikt
válasz
kojak007 #14069 üzenetére
a tv távját mint univerzális távkapcsolót felejtsd el, ha a hangerő növelés/csökkentésen kívül bármi mást akarnál állítgatni a soundbaron. Pl. hangzásmódok közötti váltás, éjszakai mód, inputok közötti váltogatás (ha a tv-n kívül még más is rá van kötve a soundbarra). Ezeket a tv remote-jával nem fogod tudni piszkálni.
-
kojak007
csendes tag
Sziasztok,
új TV vásárlásán gondolkodok, amihez szeretnék egy jó Soundbart is. A cél, hogy
- minőségi hangzást adjon a soundbarok szintjén, minél egyszerűbb legyen,
- ne kelljen külön távkapcsolóval szöszölni, hanem lehetőleg a TV távja.Bár a TV típus még nincs kiválasztva és gondolom - bár lehet, hogy rosszul - , h az lenne az ideális ha egy márka lenne a kettő. Viszont a soundbar kínálat/feature is lehet egy apró döntés faktor a TV választásnál. Elsődlegesen OLED, azon belül pedig 1. Philips, 2. LG, harmadik most a listán egy Samsung. Viszont hangzásban - bár nem hallottam minden márka összes típusát - a Samsungok nem voltak rosszak (
HW-Q800B, HW-Q930B) és ez a Q-Symphony hogy összehangolja a TV hangszóróival tetszik.Kérdések:
- Van aki használja a Q-Symphonyt? Mi a gyakorlati véleménye? Van ennek a featurenek más márkánál megfelelője? LG, Philips fronton?
- Ugye jól gondolom, hogy a saját márkás dolgok a legjobb haverok egymással?
- LG, Philips márkából melyiket ajánlanátok? Netán ha mégsem annyira igaz, hogy TV+soundbar legyen egy márka, akkor melyik más akár független márkát típust ajánlanátok?Köszi előre is a segítséget.
-
válasz
STC Speed #14064 üzenetére
Jó lesz az is,csak felesleges,de persze mivel az van így használható az is ha nem akarsz pluszban költeni.
Bár annak a pici subnak nem tudom nem lesz e vastag a kábel,igaz a vastagabb kábel csillapítása inkább magas frekiken jelentkezhet,subnál nem hiszem hogy sokat számítana,főleg ebben a kategóriában,plusz gondolom nem 8-10m-t akarsz beletoldani. -
válasz
STC Speed #14061 üzenetére
A link nem működik.
Így látatlanban egyedi csatis ami ráadásul sub oldalon fix,tehát nem csíptetős és valami alap SB-ről van szó ha kábeles a sub.
Akkor a legegyszerűbb ha beletoldasz egy gyárival megegyező vastagságú hangszóró kábelt.Szép forrasztás+zsugorcső.
Minőség még az alap vékony filléres piros-fekete kábellel sem hiszem hogy változna (ezek azért nem high-end cuccok),de én azért egy picit jobb kábelt toldanék bele biztos ami biztos.
Ilyen 0,75mm2-es OFC kábel (mondjuk Kácsa,400ft/m) tuti biztos hogy elég,sőt szinte 100%-hogy fényévekkel jobb minőségű mint a gyári filléres tyúkbél amibe beletoldanád. -
STC Speed
őstag
Sziasztok,
Van egy samsung soundbarom, de a mélyláda kábele túl rövid nekem, hogyan tudom meghosszabbítani? Forrasztani tudok ha kell, a lényeg, hogy a minőség ne romoljon.
Ilyen a csati: [link] -
sakal83
addikt
válasz
CharlieDrop #14056 üzenetére
-
Thom!
veterán
Sonos ARC tapasztalatok érdekelnek.
Van valakinek ilyen akár SUB-bal? -
CharlieDrop
veterán
Hello.
Nem tudom jó helyre írok, de momentán vezeték nélküli hangszóró topikot nem találtam.
Agyalok egy kisebb hálószobai hangkeltő eszközön.Amihez kellene:
Apple termékekhez (apple TV, iPad, iPhone), tehát ha az AirPlayt tudja az jó.Amit tudnia kell: elsősorban zenében legyen erős, de néha filmet is néznék vele, de elég a 2.0, 2.1 hangzás
Amit néztem eddig:
Bose Home Speaker 500b
Symfonisk Bookshelfből 2db a sztereó miattÁltalában a soundbar-ok zenéhez nem túl acélosak, de ha van ami ezeknél jobb úgy 150K-ig, akkor jöhet.
Köszi
-
válasz
RumiTT #14053 üzenetére
Hát 60-70k körül a inkább TCL-ek vannak (esetleg Hisense),de ezek nagyrésze 2.1 (nincs dedikált center,se hátsó bővítés),plusz hangban is kompromisszumosak (főleg a Hisense).
Nem szólnak rosszul,de azért vannak hiányosságok bőven.
Sajnos a csodás forint/euro árfolyamnak köszönhetően a korábbi relatív korrektnek mondható belépő Samsung árak elszálltak (A650 nem rég még volt 85-90 körül is,most inkább 100-nál kezdődik).
Az első értelmezhető 3.1 (ami később akár 5.1-re is bővíthető) az pont az A650.
Ha nem kell külön sub,akkor beépített mélynyomóval van a TCL TS-8111 (2.1),ennek hangja korrekt a beszámolók alapján,de lassan kapcsol be,lassan jön meg a hangja.
Esetleg külön subos verzióban a PANASONIC SC-HTB250EGK (mediamarkt 50k),de ez nem tudom hogyan szólhat,viszont kompakt.Házbontást ettől biztos nem kell várni.
Aztán a legolcsóbb verzió a Creative Stage 2.1 (35-40k),erről sokaknak jó a véleménye,saját tapasztalat nincs,de biztos ez sem egy hangminőség/hangerő bajnok,nagy terekbe (értsd 15-20nm felett) biztosan karcsú,főleg a subja.
Az a lényeg,hogy hdmi (arc) legyen rajta,ezek mind tudják a CEC-et (ki-bekapcs tv-vel,hangerő állítás
tv távval).
LG-ket én személy szerint nem tudom ajánlani (100-150k alatt),nekem nem jött be a hangjuk,a Samsungok jobban szólnak szerintem.Esetleg ha találnál használt T650-et (ha nem fázol a használt cuccoktól),akkor ezt jó szívvel tudom ajánlani,1,5éve elégedetten használom.3.1 alapjáraton,de bővítettem 5.1-re,1,5 éve volt 75k (az A650 ennek az udóda,a B650 meg az utóbbié),+25k a hátsó szett,de a mai árak húzósabbak.
Elvileg a hangerő állítást sok optikai bemenetes sb is tudja (értelmezi a tv táv infra jelét),van amelyik a tv táv infra jelére be- és kikapcsol,de ezekben nagy a szórás.
JBL-ek elvileg taníthatók/tudják az LG/Samsung/Sony távok jelét értelmezni,LG/Samsung meg hellyel-közzel működik a tv távval (elvileg,saját tapasztalat nincs).Mondjuk úgy,hogy annyira nem egyszerű az adott ársávban az ajánlás.
Én Samsung párti vagyok (csak soundbarban,másban nem),megérné még ha kicsit jobban zsebbe is kellene nyúlni. -
Voice24
őstag
válasz
RumiTT #14053 üzenetére
Nekem ilyen van, ár/érték arányban szerintem tök jó a hangzása is, és a tévével együtt (szintén Philips) kapcsol ki-be. De az is jó dolog, hogy ha pl. youtube vagy netflix böngészése közben 5 vagy 10 percig nem kap jelet, magától kikapcsol, de ha a tévén átváltasz a netflixről egy hdmi-re (akár telekomos, akár vodás boxra), ismét bekapcsol, tehát nem kell az sb távjához nyúlni.
-
RumiTT
tag
Sziasztok!
Szeretnek vasarolni egy soundbart a Philips ambilight 55PUS7805 keszulekhez (nem tudom szamit e a tipus).
Nekem egyetlen egy extra szamitana, hogy ne kelljen a soundbar taviranyitojat hasznalni, tehat mindig bekapcsolni es kikapcsolni. Van ennek az extranak kulon elnevezese, vagy hogy tudhatom meg, hogy alkalmas e a soundbar erre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hobby elektronika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Filmvilág
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest