- Androidos tablet topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Samsung LCD és LED TV-k
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rinpocse
aktív tag
Segítségeteket kérem az alábbi problémámra.
Van egy Sony Vaio VPCF11M1E notebookom , s összekötöttem egy EIZO S2443 monitorral HDMI kábellel DVI/HDMI átalakítóval, s minden egyes indításnál a VAIO Control Center-ben a HDMI Resolution Settings
„…Set resolution of the external display connected via HDMI…”
„…Select a resolution suitable for the external display .”
720p van bejelölve, s nem tudom átállítani 1080-ra.
Előre is köszönöm.
-
deakgyuri
tag
(#3993) Mellizom
Sajnos ugyanaz az akku.(#3994) Flam
Ha nem talál otthon, következő nap újra próbálkozik.(#3995) thesound
Valamennyit jelent, de véleményem szerint olyan 6-8000-es akkuk kellenének...(#3996) Flam
A vám és helyi adók teszik az árakat különbözővé.Tehát pár százalék eltérés van az árakban.(#3997) hoolio010
Minden VAIO (amivel eddig találkoztam) BIOS ilyen.Sajna... -
hoolio010
csendes tag
Sziasztok!
Eloszor van Vaiom, es meglepodtem mikor beleptem a BIOS-ba, szinte semmit nem lehet allitani a bootoloason kivul.
A legujabb BIOS van fenn.
Laptopom: Sony Vaio VPCF12M0E/B
Minden vaional igy van ez???
-
thesound
addikt
válasz
Mellizom #3993 üzenetére
Elvileg van hozzá nagyobb aksi. (5000mAH a 3900mAH helyett). Aztán, hogy a gyakorlatban jelent-e valamit... nincs tapasztalatom... Ár: BPS22A: 49900
A gyári aksi ami benne van (a 3900mAH-s) is ugyanennyibe (BPS22) kerül.
-
Flam
aktív tag
hm... most kaptam smst VAio supporttól, hogy a csomagolást elküldték ups-el 1-2 munkanapon belül várható. Remélem ráírták, hogy szerdán jöjjenek mert kedden hiába kopogtat majd a futár
-
thesound
addikt
Nekem jó tapasztalatom volt a supporttal kapcsolatban. (az már kevésbé jó, hogy egy hónap után már szervizben volt a gép...)
Én is ezt mondtam a supporton, hogy klattyogírás közben is, meg a SMART adatokat is elmeséltem...
Ja, az adataid mentsd le, mert én új vinyót kaptam és mentést nem végeznek. (magyarul régi vinyó kuka, új vinyó be) Úgy kaptam vissza a gépet, mint amikor vásárlás után először indítottam... win7 telepítés...stb.
-
Flam
aktív tag
-
Flam
aktív tag
-
deakgyuri
tag
Egy hónap alatt iszonyatosan magas érték.
Nem volt esetleg bemutatódarab?
A mai dátumot azért írja, mert a szoftvert is ma telepítetted és visszamenőleg nem tud ellenőrizni.Egyébként egy helyes kis grafikont rajzol ki...
Szerintem vedd fel a kapcsolatot a supportal és rendelj javítást a VAIO-n.
10 nap az átfutás kb
-
Flam
aktív tag
válasz
deakgyuri #3982 üzenetére
Ok.
Amúgy már pár napja tettem egy bejelentést a vaio support felé, de akkor először a CPU-ra gondoltam, illetve elektronikus zajra panaszkodtam, ami mintha csendesedett is volna miutána supportos srác azt javasolta, hogy kapcsoljam ki a gépet, húzzak le róla mindent (aksi, usb, wifi-t offba) és tartsam nyomva 30mp-ig a kikapcsológombot... de visszajött :S Ezek szerint a winchester lesz "remélhetőleg"...szerk.: 46190 most... 14:12kor.
-
thesound
addikt
Így, így. A kollégák leírták előttem. Nekem mióta az új vinyó van 611 a Load/Unload Cycle Count érték és nem kattog (hallható módon
, bár a 611 normális érték sztem). Tehát jelenleg normális állapot áll fenn.
-
-
deakgyuri
tag
Hi
Ha ciripel, vagy kerreg, az lehet még a normál működés hangja is - most hogy az normális-e az a benne lévő HDD-től is függ.
A klattyanás nem normális hang, nézd meg ezt és írd meg az értéket:
HDD Sentinel -> S.M.A.R.T. -> Load/Unload Cycle CountAmint Thesound említett az a fentebb látható módon ellenőrizhető.
Ez azt számolja, hogy a HDD mennyi alkalommal ment le park állásba.
Ez az én majd 3 éves gépemnél alig 100.000, de a céges tesztgépnél / 3 hónapos / meg 89.625.
Ez egyébként egy EB2Z1E.Szóval valószínűleg HDD hiba lesz belőle.
Szerintem...
-
Flam
aktív tag
És neked non-stop ciripel a merevlemez, vagy csak véletlen időközönként egyet-egyet?
Keresgéltem ebben a topikban, csak 3900+ hsz-t nem volt energiám visszaolvasni...
Azt hiszem talán Thesound-nak volt hasonló problémája, csak egyszerűen nem értettem, hogy milyen értéket jelent az a 11600+ amit emlegetett. -
Flam
aktív tag
válasz
deakgyuri #3971 üzenetére
Szia,
HD Sentinellel csináltam egy teljesen Öntesztet, semmi hibát nem mutatott ki. Viszont szerintem az nem normális, ha scrollozás közben hallani a gépet "ciripelni".:S
A másik, meg hogy random időközönként "klattyan" egyet a vinyó. Sajnos nem tudom, hogy ez egy laptopnál normális-e mert ez az első :Stelefonnal csináltam felvételt, bár nem hallható kellően a telefon hiányosságai miatt de ha valakit érdekel a hang: http://flamer.hu/noise.m4a
-
Flam
aktív tag
Sziasztok!
Kíváncsi lennék, hogy más is találkozott-e ezzel a problémával, vagy csak az én gépemmel van gond, esetleg a fülem túl érzékeny...
Arról lenne szó, hogy mindenféle "komolyabb" program futtatása nélkül is hallom ahogy a winchester dolgozik. Mintha valami beleérne a korongokba, persze nem túl hangosan de kellően hangos ahhoz, hogy teljes csendbe zavarjon ez a "ciripelő" hang...
C3/C6 support disabled a BIOS-ban, tehát szerintem nem a sokak által emlegetett "sipoló" hang, a készülék EB2Z1E/BQ. Teljesen mindegy, hogy aksiról vagy csak hálózatról használom (aksi kivéve...).
Azóta vettem észre ezt a zajt, amióta újraraktam rá a gyári windows7-et recovery disk segítségével (codec problémák voltak és más kiút nem volt belőle). -
deakgyuri
tag
(#3959) hoffman_
Sajnos eléggé meg van kötve az ember keze telepítés közben, de aztán meg annyi, hogy "Start -> Futtatás -> msconfig -> Automatikus indítás" és kikapcsolod ami nem kell.Ez sokat számíthat.
Ha belövöd 70 GB-re az tökéletes.A rejtett partíció az érintetlen marad, ha a telepítés során választasz.Ha külső programmal csinálod, akkor lehet, hogy töröl mindent...
(#3960) Osiris
Tapasztalataim szerint mindig van valami gixer az e-satával.Leginkább az áram-ellátás környékén szokott hiba lenni.Ezzel nem azt mondom, hogy nálad az a hiba hanem a legtöbbször fennáló hiba a tápellátással van e-sata esetében.
(#3961) Plateus
Ahogy szpali a #3963-as hozzászólásban leírta, az úgy megy általában.
(#3964) GoodNewZ
A hangkártyát felismeri rendesen eszközkezelőben?
(#3965) CyberPunk666
Szerencsés vagy!Én eddig csak a problémákkal találkoztam az e-sata kapcsán.Leginkább az e-sata port vagy a szoftveres kezelése a nem megfelelő a tápproblémák után.Sokszor megesik, hogy ugyanazon HDD tökéletesen működik USB-re csatlakoztatva.
(#3967) Mellizom
VPC-EB3L1E bár az akku harmatgyenge...
3 900 mAh szerintem kevés. 1 év és 20 perces akku lesz belőle.
-
válasz
Mellizom #3967 üzenetére
Szerintem ez:
SONY VAIO VPC-EB3L1E
Processzor: Intel Core i3-370M (2.40GHz, 3MB Cache);
Kijelző: 15.5 " WXGA (1366x768) HD;
Memória: 4GB DDR3 1066MHz;
Merevlemez: 320Gb SATA 5400RPM;
Grafikus kártya: Ati Mobility Radeon HD 5470 512MB DDR3;
Optikai meghajtó: DVD/RW SuperMulti Double layer;
Egyéb jellemzők: Wifi: 802.11a/b/g/n; 3 x USB; Kártyaolvasó; HDMI™; Webkamera; ExpressCARD; Bluetooth v2.1 + EDR; LAN: Gigabit; üzemidő: 3-4 óra
Operációs rendszer: Microsoft Windows 7 Home Premium 64bit
Billentyűzet: magyar -
Mellizom
tag
Hello mindenkinek!
Elérkezett a december, hazaértem. Első utam a Győri Saturnba vezetett.
Az amit én kinéztem pont nincs és decemberbe már nem is lesz.
Tehát mondom miből élünk. Nem tudok választani!-EB3E1E /200 000/
-EB3L1E /240 000/
-EA3L1E /260 000/
-EA1S1E /250 000/Ki mit választana a helyemben?
-
GoodNewZ
csendes tag
deakgyuri Kosz a gyors hsz-ed , eredetileg vista volt rajta ,a hivatalos oldalrol enis leszedtem a progikat drivereket ,de amikor be akarom dugni a hangszorokat meg mindig a laptop hangszorokbol jon a hang ,pedig a hangkartya driver fel van telepitve .
Most eszre vettem ,hogy a jatekok es a filmek is van h lefagynak ,nem ertem ,h miert!!
Elore is kosz a segitseget. -
Plateus
csendes tag
A "jól mutat az asztalomon"....ezt azért írtam mert itt könyökölök felette tanácstalanul.
-
Plateus
csendes tag
Szép estét!
Segítséget szeretnék kérni.Tegnap vettem egy Sony VAIO VPCEB3M1E-t
Nagyon jól mutat az asztalomon......
Mivel multiban vettem így nem sok segítséget kaptam,csak riogatást ......a telepítés miatt.
Nem szoktam multiban vásárolni de most az ár miatt döntöttem.
Van-e valakinek tapasztalata az első beindításra?A Win 7 feltelepítésére?Lehetnek-e gondok vele?Nem merem elindítani....igaz -e ha nem jól választom ki a nyelvet akkor nem lehet visszaállítani.(Win7).Nem akarnék törökül megtanulni.....
Szakembert nem merek hívni,elvinni se akarnám mert ott kell hagyni 1-2 napra .
Enyhén vagyok csak szőke.Sok mindent megcsinálok, auditakta módon......
Nagyon megköszönném a tapasztalatcserét.(Van egy asztali gépem régi IP4 +van egy Acer TravelMate 5730-om.Azokkal elég jól elboldogulok.)
-
Osiris
őstag
A változatosság kedvéért újabb nyomoromat osztom meg veletek...
Külső esata portra csatlakoztatott dokkolóban levő hdd-ről másolok és kb 1 perc után a másolás belassul 10MB/s-ra, sehol semmi hibaüzenet, lomha az egész rendszer, lemezművelet, processzor használat szinte 0, memória használat 40%. Ha megbirizgálom az esata dokkban levő hdd-t (pl elindítom a hdsentinelt), utána időnként megint beindul a másolás és megy pár percig, aztán megint leáll. Fogalmam sincs mi lehet az oka.
Ti találkoztatok már ilyesmivel? Mi lehet ez? -
hoffman_
nagyúr
válasz
deakgyuri #3935 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszaid, mindent tudok. Nálam a szabad konfigurálásba, mint fogalomba egyéként nem fér bele "Az eredeti telepítésre nem lehet feltolni az ATI drivereket, hibaüzenettel megáll..."
Sajnos kicsit bosszant, hogy nem tudom úgy belőni 100-asra a gépet, ahogy megszoktam. De ez van, ezt kell szeretni, nem olyan rossz ez
Az zavar még kicsit, hogy az első indulástól kedzve van vagy 96 futó program, és kell neki vagy 2 perc, míg rendesen feláll az i3 és a 4 giga ram ellenére is. Ez mindenkinél ilyen, tipikus, vagy én vagyok peches, és érdemes egy reinstall.
Még valami, hogyha azt választom, hogy ne hagyja eredeti méreten a C:-t, és belövöm mondjuk 70 gigára, akkor a rajtett partíció marad biztosnágban, és a maradék partíciót már nem kell formázzam rendszer alól gondolom, ugyé?
Köszi szépen,
Ábel
-
CyberPunk666
senior tag
A meghajtók és a memória cserélhető szabadon garanciavesztés nélkül, és ezek az alkatrészek nem számítanak bele az alapfelszerelésbe a Windowsnál így legálisan szabadon újratelepíthető a win bármennyi hdd/ssd, memória és od csere után.
-
szpali
addikt
válasz
ro_bert17 #3951 üzenetére
Nem hiszem, hogy ugrott volna... (Különben nem nyúlok hozzá)
4 jelzett csavar van a gép hátoldalán.
- •: HDD (ebből kettő van)
- ••: RAM
- •••: ODD
Szerencsére egyiket sem fedi semmilyen garancia címke, így ezek az alkatrészek gond nélkül cserélhetőek. ODD helyére pl. HDD/SSD is beszerelhető -
deakgyuri
tag
válasz
ro_bert17 #3955 üzenetére
Jó tudtad, de sok esetben csak 1 csavar rögzíti az optikai meghajtót.Ami szinte minden nyom nélkül eltávolítható és akár más csavarral is rögzíthető így az eredeti szinte sérülésmentes lesz.
Sajnos az adott esetben a support sem tud semmit tenni, mivel maga a VAIO jól működik, "csak" az akksi halt meg.A fél év garancia meg már nagyon rég lejárt sajna.
-
ro_bert17
őstag
válasz
deakgyuri #3952 üzenetére
Tőlem végül is lángvágóval is bonthatta. Csak én úgy tudtam, hogy ha nem egyértelműen hozzáférhető (ram, hdd) helyen bontják meg a notit, az garancia vesztéssel járhat.
(#3953) Fruka: Ha gyanakodtok "harvderproblémára" és nem elégedtek meg a szakszerűtlen használat, vagy természetes elhasználódás valamelyik verziójával, akkor ajánlani tudom a Sony ügyfélszolgálatát. Végtelen segítőkészek, korrektek! Le a kalappal előttük!
-
deakgyuri
tag
válasz
#07256320 #3953 üzenetére
Szia,
Nagyon szívesen!
Sajnos megesik az ilyen szituáció és nagyon kellemetlen tud lenni.
Én a helyedben körbenéznék aukciós oldalakon, sokszor lehet találni "kamionról leesett" példányt negyedáron.
De hivatalosan az az álláspont, ha az akku megöli a gépet, akkor Í.J.
Nekem a Compaq gépem már több mint 2,5 éves és még 1 film + némi netezést bír az akku.
Igaz talán havi 1-2 alkalommal megy akksiról.
Szép napot!
-
törölt tag
válasz
deakgyuri #3918 üzenetére
Hi, deakgyuri,
Köszi a választ, hogy utánanéztél.
Sajnos időközben megpróbáltam a teljes lemerítést, és a kikapcsolt állapotban való újra töltést, semmi változás, az akksi halott.
Sony támogató oldala is csak a féléves garira hivatkozik, bár felmerült bennük az hogy lehet hogy a gép is okozhatta az akku kifekvését (hardveres probléma??)De ez így gáz , mert ennyi pénzért a másfél éves élettartam az a Sony felé nem egy pozitív reklám. (legalábbis sztem)
Na mindegy , így jártam.
Még egyszer köszönet.
-
deakgyuri
tag
válasz
ro_bert17 #3951 üzenetére
Ha nem kalapáccsal szeretle ki, és szervízelés esetén ha visszarakja az eredetit akkor nem.
Egyébként lehet memóriát is cserélni, ha nem történik sérülés akkor a garancia nem változik.
Adatmentést lehet úgy is végezni, hogy HDD ki -> Adatokat le -> HDD vissza, ha nem történik sérülés akkor a garancia nem változik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos tablet topic
- DOOM - The Dark Ages
- Politika
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Íme az új Android Auto!
- Peugeot, Citroën topik
- Ubuntu Linux
- Samsung LCD és LED TV-k
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Formula-1
- További aktív témák...
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- ÁFÁS SZÁMLÁVAL! Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1165G7 / 16GB / 500GB SSD / Intel Iris Xe
- AM 5 lapok
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vadiúj SSD-k!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest