- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
movax
őstag
válasz
Mr. Elliot #10042 üzenetére
Most nézem, hogy még csak külön driver sem kell hozzá, mert az általánossal megy, ami benne van a windowsban (nálam legalábbis, Vaio SVS15). Viszont van a Vaióknak egy csomó egyéb rendszerdrivere, ezek befolyásolhatnak egy csomó mindent: chipset, shared library, firmware extension parser, hotkey utility. Illetve megpróbálnám az eszközkezelőben törölni a webcamet, és hagynám, hogy a következő indulásnál a rendszer újra felismerje és installálja. Megnézném még szintén az eszközkezelőben az USB controllers alatt a dolgokat, esetleg újrainstallálni az ottani drivereket, amelyek a chipset-csomag részei, tehát azzal együtt jönnek. Ez lenne az egyik megközelítésem.
A másik az lenne, hogy szétnézel az energiagazdálkodási opciókban, főleg az USB selective suspend setting-ben kellene kikapcsolni mindkét opciót, a Power buttons and lid-ben, ott is a Lid close action-ben is szétnézni (nálam Sleepre van állítva mindkettő).
-
movax
őstag
válasz
Mr. Elliot #10038 üzenetére
-
válasz
Mr. Elliot #10038 üzenetére
Amikor én így jártam, akkor driver probléma volt (fejjel-lefele volt). Amikor meg kikapcsolt, amikor hasznàltam volna, akkor kamerát kellett cserérjek.
-
movax
őstag
válasz
Mr. Elliot #9932 üzenetére
Még nem hallottam, hogy plusz memória ártott volna egy számítógépnek.
Én tennék bele még 4 gigát és vígan használnám. Ezzel a konfiggal nem az lesz, hogy egyszer csak nem fogja bírni futtatni a rendszert, hanem valami megpurcan benne a kora miatt, de remélhetőleg minél később következik be.
-
movax
őstag
válasz
Mr. Elliot #9915 üzenetére
Hm, pedig a windows 10 szépen fel kellene ismerje automatikusan. Én ráeresztenék egy windows updatetet, vagy egy manuális wifi és BT-telepítést (úgy, hogy kiválasztod a listából, mit akarsz telepíteni, majd megadod a letöltött driver elérését). Ha nem halálozott el közben a csip, működnie kell és pont.
-
movax
őstag
válasz
Mr. Elliot #9913 üzenetére
Ne add fel.
Ha az Eszközkezelőben látszik a BT (vigyázat, rejtett eszköz, a Nézetben kell láthatóvá tenni), tehát ott van és működhetne, akkor valahogy csak be lehet kapcsolni.
-
movax
őstag
válasz
Mr. Elliot #9911 üzenetére
Ez nehéz dió.
Akkor én itt próbálkoznék tovább.
-
movax
őstag
válasz
Mr. Elliot #9909 üzenetére
Akkor:
Próbáld meg feltenni innen a Vaio Control Centert, win7-es, de mennie kellene, ebben van a Vaio Smart Network is. Ha nem, akkor itt a win8-as.
Vagy esetleg: teljes wifi-driver reinstall, itt találsz linket a típusodhoz. Bár nem tudom, hogy ez segít-e.
A gépházban a bluetooth résznél gondolom nincs ott a BT-kapcsoló. Nálam sem volt, aktív, de egy bekapcs-kikapcs a Vaio Smart Network felületen aktiválta. Na de nálad nincs VSN, ez a baj.
-
movax
őstag
válasz
Mr. Elliot #9907 üzenetére
-
movax
őstag
válasz
Mr. Elliot #9901 üzenetére
Akkor tedd fel ismét a wifi-drivert. Érdekes, hogy nincs bluetooth, mivel a win10 szépen megkeresi a jó drivereket és felteszi magától. Kivéve a tapipadot, itt a win magától felteszi a legfrissebb Synaptics-drivert, ami rossz. Viszont ha eszközkezelőben frissíted a drivert, szépen visszateszi a korábbi verziót, amivel rendben működik. Nálam legalábbis (öt éves S15)
Ez látszik a Smart Network ablakában:
-
movax
őstag
válasz
Mr. Elliot #9899 üzenetére
Tedd fel a Vaio Smart Network nevű segédprogramot, a win7-est, innen. A bluetooth driver benne van a wifi-driver csomagjában, azt hiszem.
-
wyattthoearp
tag
válasz
Mr. Elliot #9874 üzenetére
Win8 volt rajta, a hologramos címke megvan most is,de a termékkulcs ezek szerint csak digitálisan van tárolva. Megmondanád melyik progival tudom kinyerni a kulcsot belőle?
-
válasz
Mr. Elliot #9786 üzenetére
És az automatikus frissítéseket hogy kapcsoltátok ki?
-
balzs12
tag
válasz
Mr. Elliot #9773 üzenetére
Hát akitől vettem azt mondta win8 volt rajta emlékezete szerint..
De van külömbség a win8 és a win7 gyári állapotba való telepítése között? -
válasz
Mr. Elliot #9712 üzenetére
szerintem nem
-
tototos
addikt
válasz
Mr. Elliot #9689 üzenetére
Nekem nem sikerült
Ki tudtam nyerni az id-t, de se windows 8 se windows 8.1 nem fogadta el. Pedig windows 8 matrica van a gépen.
-
válasz
Mr. Elliot #9644 üzenetére
Minden sony gépen van assist gomb
-
válasz
Mr. Elliot #9642 üzenetére
ASSIST gombbal indítsd és kiderül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest