- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Lenovo Legion 5i 15 notebook: légiós fegyverzetben
- Milyen monitort vegyek?
- Apple notebookok
- Dell notebook topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz jedimesterek #22335 üzenetére
HDMI 2.0-ás vagy 1.4-es kábel nem létezik. High Speed legyen és a speckóknál az adott távolságon tudja a 4K/60Hz-et, valószínűleg a kábeled nem olyan jó és 5 m-en már nem tud csak FHD-t.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Tegla80
addikt
válasz jedimesterek #22337 üzenetére
Sot, ilyen is letezik. "link"
[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Joshi
titán
Örökké visszatérő téma a HDMI kábel verziója. Ne tévesszen meg hogy 2.0 néven árulják ettől még nem létezik kábelból se 1.4 se 2.0-ás verzió. Csak High Speed valamint kimondottan a minőségi gyártók kábelei tudják a 4k@60Hz-et. Főleg 5m fölötti hossznál számít a kábel minősége és 10m fölött már erősítős kábel az ajánlott. Megfizethető HDMI kábelek pl Delock, Inakustik esetleg AudioQuest habár utóbbi már drágább kategória.
ui.: nekem egy Delock 10m-es kábelem van, de tudja a 4k@60Hz-et (x8505b). Még esetleg megpróbálhatod másik HDMI-be dugni a kábelt, nekem a TV HDMI 1 és 2-ben hibátlanul működik.
(#22339) jedimesterek pedig annak a kábelnek jónak kell lennie, próbáld ki egy másik HDMI aljzatban is.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Nem tudom rosszul, ott a hivatalos link, csak rá kell klikkelned.
De nem vitatkozom, ha nem fogadod meg amit írtam, akkor ne várj segítséget.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz jedimesterek #22339 üzenetére
Ez lehet, hogy jobb lenne, sőt a boltban segítenek is valamint ha nem jó akkor kicserélik.
(#22342) jedimesterek
Ezek a kábelmegnevezések léteznek:
Olyan boltból ahol ezt 2.0-ás kábelnek nevezik nem is vennék, az interfészek (a csatlakozók) ilyen elnevezésűek, tehát a tv-n a HDMI csatlakozó 2.0 v. 1.4-es de a kábel már nem ilyen elnevezést kap.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz jedimesterek #22345 üzenetére
Tévesen nevezik így, azaz úgy kéne használni, hogy HDMI 2.0-ás szabványnak megfelelő kábel, ettől a kábel megnevezése még High Speed …
-
blakey
titán
válasz jedimesterek #22347 üzenetére
A kábel tudni fogja, nekem olyan kábeleim vannak amik még a 3D előtti időkből valók és simán megy rajta minden. Nem árt ha ráírják, hogy az adott hosszúságon milyen szabványnak felel meg. Valószínűleg az általad vásárolt kábel nem felel meg 5m-en a HDMI 2.0 szabványnak.
-
Dareiosss
senior tag
válasz jedimesterek #22345 üzenetére
Itt is nézelődhetsz: [link]
Bár elég húzós árai vannak az Audioquestnek.
[ Szerkesztve ]
-
Tegla80
addikt
válasz jedimesterek #22344 üzenetére
Nemtom,csak kerdezem....
Nincs dedikalt hdmi bemenet neki? Pl hdmi1?
Lehet,h nem is tudja minden bemeneten azt amit szeretnel.....Sony® & PlayStation®
-
Partz
senior tag
válasz jedimesterek #22347 üzenetére
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de valami zavart érzek. Olyan hogy hdmi 2.0 kábel nincs. A SoC-ot jelölik így.
Amelyik hdmi kábel 18 Gbps-t tud, az alkalmas a 60Hz-es Uhd jel továbbítására. Amennyiben készülék SoC támogatja a hdmi 2.0/2.0a szabványt. Ezt természetesen mindkét készüléknek tudnia kell.
Másik tanács, elképzelni nem tudom milyen helyzetben kell 5 méteres hdmi kábel, de 180 centi felett mérhető ezeknél a kábeleknél a jelveszteség. Nagyon nem ajánlott ilyen hosszú hdmi kábelt venni, vagy ha muszáj itt bizony mélyen a zsebbe kell nyúlni.
-
Tegla80
addikt
válasz jedimesterek #22351 üzenetére
Ertelek,de itt is a hdmi1-et irjak a 4K-s resznel....
hdtvtest.co.uk
Szoval En azert raneznek azon is,attol fuggetlenul,h mit hiszel,gondolsz vagy probaltal mar.[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Tegla80
addikt
-
dualcore
őstag
válasz jedimesterek #22355 üzenetére
Érdekesség képen, olvasd el ezt a leírást:[link] (videójel)
Én is csak később jöttem rá, hogy nem minden HDMI bemenet alkalmas a teljes 4K/60Hz kiaknázására.
Ha a kábeled leírásában szerepel, hogy tudja a 4K/60Hz-t (bár ez 5 méteren gyanús nekem) akkor a pc-d videó kimenetéről én először kipróbálnám egy rövid kábellel is. Vidd oda próbaként a gépet közel.
Nekem is 4K van, és 2M kábelen vígan kimegy a 4K/60Hz HDMI 2-be. -
Partz
senior tag
válasz jedimesterek #22354 üzenetére
Azóta visszaolvastam, csak olyanban vitáztál amiben nem volt igazad, igazából arra reagáltam.
Mivel az eszközeid támogatják a hdmi 2.0-t, itt legnagyobb valószínűséggel a kábel a hibás. Nem véletlen írtam, 5 méteres hdmi kábelnél már nem árt zsebbe nyúlni. Nem tartanék most kiselőadást, itt egy órás beszélgetés angolul a hdmi kábelekről. Amennyiben valóban tudni szeretnéd mi az összefüggés a kábel hossz-ár-minőség között.
-
Joshi
titán
válasz jedimesterek #22344 üzenetére
Tulajdonképpen nekem szerencsém volt a kábel vásárlásánál, mert akkor még nem tudtam hogy ilyen hossznál gondok lehetnek. Egyébként egy győri PC boltban vettem.
Viszont mindenképpen kipróbálnám a HDMI 1 vagy 2-es foglalatban is, ha eddig ezt nem tetted meg akkor tedd meg. Viszont előfordulhat, hogy viccelődik az NV driver, ha sehogy nem jó akkor a PC-re csak a TV-ét kösd rá és próbáld meg úgy. Arra figyelj, hogy először csak 1920-ra állítsd a felbontást és miután bejött az asztal akkor próbáld a felbontást és a frekit feljebb állítani. Egyszer nekem is sz@rakodott, talán még a drivert is újra kellett raknom.ui.: egy kis infó a HDMI kábelről. Sokkal fontosabb a minőségi High Speed kábel, mint hogy oda van írva a termék neve mellé az hogy 2.0 v 4k.
Egyébként blakey fórumtárs által linkelt Kácsa kábel jó választás, ha ma kellene vennem 10m-es HDMI kábelt akkor biztosan Kácsát vennék. A BD lejátszó és a médilejátszóhoz valamint az erősítő és a TV közé AudioQuest Pearl kábeleket vettem, a mélyládához pedig AudioQuest Black Lab-ot. Nagyon is számít a minőségi kábel.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz jedimesterek #22361 üzenetére
Nekem is az 1920x1080-at írja natívnak, ettől függetlenül viszi a 4k@60Hz-et.
Nem tudom mire kell a 4k 60Hz, de ahhoz a 960-as vga édeskevés lesz bármi legyen is az.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz jedimesterek #22363 üzenetére
Filmekhez viszont nem kell a 60Hz.
"A monitorom egy 21:9 es 2560x1080-as felbontású ott minden játékot maxon visz.."
Azt azért kétlem, még a Tomb Raidert is vagy a Project Cars-ot?ui.: a 4k kicsit magasabb felbontás mint a 2560x1080, nekem 2560x1440-es felbontású a monitorom, de nagyjából azt viszi MAX grafikán a 980Ti kártyám.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz jedimesterek #22365 üzenetére
A legjobb ha a lejátszó tudja a natív 23.976Hz-et, de ez ügyben érdemes felkeresni a 3D HD filmek lejátszása topikot.
-
dualcore
őstag
válasz jedimesterek #22361 üzenetére
Mint írtan is neked, nekem is 4K képes a megjelenítő. Az én PC-m is MSI B85i ITX Gaming alaplap Intel i5 4690 3,5 GHz proci, alapban csak 1080/24p ben látja hdmi-n a tv. Viszont fel tudom húzni 4096/2160-ra, és így is használom. Ha a driver jó van feltelepítve, akkor a natív felbontások között meg kell jelenjen a 4K felbontás mint lehetőség. ha ez nics, akkor először itt keresd a problémát, ha ez megvan akkor a kábelt teszteld le vagy kérj kölcsön. És hidd el nem mindegy melyik HDMI aljzatba dugod a tv-n a csatit. Az ARC (HDMI 1 ) általában nem tudja a 4K/60Hz-t.
-
jedimesterek
csendes tag
válasz jedimesterek #22335 üzenetére
Megoldódott a problémám. A bolt kicserélte a kábelt (egy ugyanolyanra) ezzel már tökéletesen működik a 4k/60p.
-
krx21
nagyúr
válasz jedimesterek #22391 üzenetére
Milyen kategóriás hdmi kábel volt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Ukrajnai háború
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest