- CES 2025: A Zenbook és Vivobook notebookszériákról sem feledkezett meg az ASUS
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- CES 2025: Már az idegenek is 4K-s, 240 Hz-es QD-OLED monitorral nyomulnak
- CES 2025: Kevesebb só is elég
- CES 2025: 750 Hz-es gaming monitorral hívta fel magára a figyelmet a Koorui
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balojazz
aktív tag
válasz hitchins #66570 üzenetére
Az HBO sávszéltől függően skáláz: mérj sebességet, lógasd tyúkbélre wifi helyett, hagyd abba addig a torrentet vagy rúgd ki a netezőket, amíg tesztelsz stb. Ha megvan a sebesség, meglesz a 4k is.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
vlevi
nagyúr
válasz hitchins #46454 üzenetére
UPC-nél kétféle felvételi lehetőséged van.
Az egyik a felvevős box, a másik pedig a box helyett a mediacard használata.
Vagyis, a UPC-nél van lehetőség mediabox nélküli TV nézésre, és szerintem pl. a Diginél is van.
Telekom IPTV-nél viszont ilyen lehetőség biztosan nem lesz, mert ők nem DVB-C kábeles műsorsugárzást használnak, hanem, a nevében is benne van, internet alapút.
A Mediacard előnye, hogy nincs mégegy felesleges fogyasztó a lakásban, a hátránya, hogy nincs meg szolgáltatónak a boxhoz kötődő extra funkciói, mint pl. médiatár, ésatöbbi. De ezt pl. a Horizon Go és hasonló alkalmazásokkal kompenzálni lehet.
Illetve, hogy a mediacardon (UPC-nél legalábbis) nincs 2 hetes műsorújság, csak 1 napos.HDMI-ről felvenni egyik TV sem tud.
-
salapp
addikt
válasz hitchins #46454 üzenetére
DVB-C/T/S szolgáltatás esetén is a hazai szolgáltatók kérésre (kevés kivétellel) az STB helyett Conax kártyafogadó modult adnak (vagy csak kártyát és te veszed a modult, akár használtan a jófogásról olcsóbban) amit be kell tenni a tévé oldalába, abba az előf. kártyát.
Így saját tuner dolgozik majd, amiből lehet időzítve vagy közvetlenül rögzíteni a HDD-re.
A felvételeket csak ugyanazon a készüleken lehet lejátszani.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
vlevi
nagyúr
válasz hitchins #46451 üzenetére
Ezek a TV-k csak digitális adókat tudnak felvenni. Azért csak azt, mert a digitális műsorszórás az tulajdonképpen egy MPEG stream, és ezt a streamet írják ki HDD-re, változtatás nélkül.
Ha pl. Settopboxot használsz HDMI bemeneten, azt a fentiek miatt nem tudja rögzíteni.
Ilyet a DVD felvevők tudtak, mert abban volt MPEG2 tömörítést végző hardver. -
papppapa
csendes tag
válasz hitchins #35750 üzenetére
Szia !
Az alsó résznél középen lévő két foltnál a panel a legmelegebb .Amikor bekapcsolod akkor nincs ott a folt csak amikor "bemelegedik" .Szerintem valamilyen konstrukciós hiba lehet mert mögötte van valamilyen hőtermelő
eszköz aminek a sugárzó hőjét nem szigetelték el a paneltól .A többö folt random van mindenkinek de az alsó kettő erre a szériára jellemző .Sajnos .[ Szerkesztve ]
-
Peddy789
őstag
válasz hitchins #30036 üzenetére
750 757 ahogy latom csak a satelit bemenet a kulonbseg ami nekem nemkell mert amugyis csak pc / netflix a terv, szoval 750 ?
Mi amugy a legjobb mod tartalomfogyasztasra? Mert sokaknal olvastam hogy problemas a HDD kezeles? Pendrivre masolgatni kicsit ize, HDMI kabel + laptop? Vagy megoldani a halozatot valami routerrel es ethernet kabel halozaton dlna server a laptoprol?
-
Gaborka30
aktív tag
válasz hitchins #28108 üzenetére
Hát egyenlőre ez van..
Leesni nem fog róla.. elég stabil.
Egyébként miért nem hagynád rajta?Másik kérdés: kicsit a tratalom felé. Nem szeretném rendszeresen használni a 3D-t, de ha márvan , kipróbálnám. Milyen szemüveget érdemes venni hozzá és mi az a film, amivel érdemes "letesztelni"?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
paci88
tag
-
allfinanz
senior tag
válasz hitchins #22672 üzenetére
mondanam a megfejtest. eloszor elinditod az mkv-t a beepitett videolejatszoval. beallitod a 3D-t. majd varsz kb 5-10 masodpercet. ujra inditod filmet a sajat videolejatszoddal. en mx playert hasznalok, mert a feliratozasa jol olvashato, ha jol allitod be
Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
blakey
titán
válasz hitchins #22665 üzenetére
Panasonicnál ha be van kapcsolva a "1080p pure direct" akkor ua. a szitu, tehát a rendszer nem értelmezi 3D-nek és ez ugye normális is, mert felezett felbontású. Ha Sonynál is van ilyen opció akkor kapcsold ki és automatikusan 3D-re fog váltani.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SipiBcs
őstag
válasz hitchins #22665 üzenetére
Ha elindítod a lejátszást, akkor nyomd meg a távirányítón az action menu feliratú gombot. Az érkező menüben 3D, majd bekapcsolás. Ezután dob egy újabb menüt, ott kiválasztod, hogy 3D egymás mellet és már csak a szemüveget kell hozzá párosítani. Enjoy!
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
HellGreg
őstag
-
attka
aktív tag
válasz hitchins #21616 üzenetére
Szia,
Szerintem nincs veszve minden feltéve, ha nem HD-ben akarsz felvenni, mert a T-Home-nál ha boxod van, akkor valószínűleg kábelen digitálisan is jön az adás nem csak analógon. Dugd be a koax kábelt, kerestess csatornákat digitálisra átállítva kábelen, elvileg így találnia kell adókat, igaz nem lesz egyik sem HD, viszont ezt már fel tudod venni, ha akarod.
Üdv. -
Tegla80
addikt
válasz hitchins #21614 üzenetére
Jol erted es felvenni csak sajat tunerrol tud.(minden tv)
Vagy cserelteted a boxod felvevosre vagy cserelteted a szolgaltatasod "kartyasra" es utana mar kozvetlenul a tv-vel oldod meg.
Nemtom a t-nel mit lehet es sem,szoval t topicba nezz be esetleg kozben,mig nem ir ide egy t-s. (mert lehet hulyeseget irtam es a t-nel nem lehet kivaltani a boxot.....)[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
-
nismoka
addikt
válasz hitchins #20222 üzenetére
Ez az info a 2014-es modellekről "ragadt be" egyeseknél mert azoknál valóban kell 15-20 mp amíg lehet kezelni a tv-t. A 2015 évi androidosok pedig nagyon gyorsak lettek, tény a megjelenéskor voltak fagyás stb problémák de azóta jöttek frissítések és nagyon jók lettek szerintem is!
Nem tudom mit istenítenek az LG-n, akkor inkább Samsung de igazából egyik sem[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
válasz hitchins #20219 üzenetére
Úgy érti szerintem, hogy amíg Home Gomb vagy Input funkciók el kezdenek működni. De ez a 30 mp nekem gyanús, W705B is lassan áll fel de mondjuk 10-12 mp, nem létezik hogy egy későbbi modell ennyivel lassabb legyen.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Perzeusz
tag
válasz hitchins #20052 üzenetére
Én már meg vagyok győzve. Ma voltam MM-ban és egy Sony-márkakereskedésben is. Kipróbáltam egy csomó dolgot, megnézegettem a 3 jelöltet:
50W809C 250 000
55W809C 295 000
49X8309C 315 000Valószínűleg győz a méret a felbontás fölött. Feleség is velem volt, természetesen ő az elsőre szavazott. Mintha ő fizetné...
2 db WD Red 2TB eladó
-
dualcore
őstag
válasz hitchins #19971 üzenetére
A tv-k média lejátszója szándékosan van lebutítva, egyrészt jogvédelem miatt, másrészt kereskedelmi okokból.
Nem ismerem a te tv-det konkrétan, de az biztos, hogy 20GB feletti tartalmak Wifin soha nem fognak stabilan átmenni.
Azt meg hogy ISO-bol egyből lejátsza azt meg ne is várd, mert az csak kevés készüléknek adatik meg, és inkább csakis külső MP-k.
.A 3D felkonvertálás sem működik sok készülékben.
Szóval ahogy előttem Blaise kolléga is leírta, ha kompromisszum nélkül szeretnél filmeket nézni, akkor kell egy normális külső MP. -
Blaise
veterán
válasz hitchins #19978 üzenetére
Sajna a TV-k beépített lejátszói a hulladék kategóriába tartoznak, teljesen mindegy, hogy milyen gyártóról beszéltünk, még az androidos Sonyra felrakható KODI se az igazi.
Aki egy kicsit is komolyabban gondolja a filmezést, annak kell egy külső lejátszó, erre egy tökéletes cucc a 15-20 ezerből összerakható raspberry Pi 2 + openELEC , nekem eddig mindent vitt, újabb buildekkel 3D BD ISO-t is viszi.
-
Joshi
titán
válasz hitchins #19969 üzenetére
Inkább a HD filmek lejátszása topikba tedd fel a kérdésed.
-
V.T.
aktív tag
-
-
blakey
titán
válasz hitchins #19675 üzenetére
Hs s gyereknek kialakult a térlátása és i3D nézése után nem fáj a feje akkor nem lesz semmi gond.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BB9360
aktív tag
válasz hitchins #19515 üzenetére
Köszönöm, kb. ezt találtam én is, (kivéve a talpak), csak ad1 továbbra sem értem, hogy akkor miért van jelentős árkülönbség (értem, hogy a külcsínyben lévő különbségeket meg szokták fizettetni, de ez azért itt nem olyan hatalmas, ráadásul a 755-nél ez nem is történik), ad2 mi a jelentősége a 800-900-1000 Hz-nek, megintcsak az árban.
Lásd
Na, akkor van minőségi különbség? -
dh66e
veterán
válasz hitchins #19218 üzenetére
"vagy a tv saját videólejátszójának használata közben) akkor a menüpontok közt ott van a 3D."
Nos ha ott a 3D menü akkor keresd meg a választási lehetőségeket.
"Arra emlékszem egyedül, hogy mikor elindítottam a laptopon a filmet a kép alul/felül megosztásban volt....már ha ebből következik valami...."
Következik.Mivel a tv (legjobb tudomásom szerint) nem kezeli a BD3D ISO-t így valószínűleg egy .mkv kiterjesztésű fájlról van szó amit simán meg tudsz nézni 2D-ben a gyári médialejátszóval.
Szóval ilyen esetben ne szenvedj a kodival használd a gyári lejátszót. -
-
B-L-A-C-K
titán
válasz hitchins #19164 üzenetére
Most én így használom:
Fényérzékelő ki van kapcsolva
kép:
Kép üzemmód: Egyéni
Háttérfény: Max
Kontraszt: Max
Fényerő: 50
Színtelítettség: 55
Színárnyalat: 0
Színhőmérséklet: Semleges
Képélesség: 65
Zajcsökkentés: ki
MPEG zajcsökkentés: ki
Pontzaj csökkentés: ki
Reality Creation: Kézi
Felbontás: Max
Zajszűrés: 35
Sima átmenet: ki
Motionflow: Tiszta
Film üzemmód: AutomatikusRészletes beállítások:
Fekete korrekció: Magas
Részl. kontraszt kiemelő: közepes
Gamma: 0
Automatikus fényerő korl: ki
Tiszta fehér: alacsony
Élő szín: közepes
Fehéregyensúly: minden alap
Részletes kiemelő: közepes
Él kiemelő: Közepes
Természetes bőrszín: beagabe: Nagy hz-en vibrálnia is kell, mivel ez a dolga, de nem kellene kellemetlennek lenni abszolút, vagyis észre se kellene hogy vegye, szóval ha valaki azt mondja nézhetetlen úgy ott már gondok vannak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hitchins #19064 üzenetére
Lejátszónak itt egy jó megoldás a Media Player Classic Home Cinema HD filmek lejátszása: Téma Összefoglaló-ban. a madVR (nem kötelező) című fejezetig elég.
(#19070) Pityke78 Szerintem semmi különös nincs benne, egy wifi hálózaton legyen a géped a tévével. Valamilyen szerver progit felteszel a gépedre, például a Plex-et, vagy Serviio-t, abban betallózod a filmjeidet. A tévén meg ezt megkeresed. A túl nagy fájlok, meg a 3D akadozhat, ilyenkor már vezetékelni kell. Ez elég jól használható, jó wifi esetén, és sokáig nem kell
drága külső médialejátszóHa meg van valami, akkor a HDMI-vel a gépedről mehetnek a filmek.[ Szerkesztve ]
-
n000rbi
senior tag
válasz hitchins #19064 üzenetére
>Reggel bekapcsoltam hogy frissitsem de most nem is lattam... lehetseges hogy csak akkor latszik ha mar ment a tv 1-2 orat.??
Simán lehet, hogy változik, nekem pl. bekapcsolás után közvetlenül látni pár foltot, de egy jó fél óra múlva már szinte alig látszanak. A panel feszülése miatt is lehetnek ilyenek, azt pedig befolyásolja a hőmérséklet: nyáron semmi foltom nincs, a hidegebb idővel jönnek elő (de meghajtva a tv-t szinte teljesen el is tűnnek)
A felhősödés egyébként lcd-betegség. Kisebb-nagyobb mértékben, de szinte mindenki tv-jén jelen van. Ennyit tud ez a technológia. Különböző hókuszpókuszokkal (pl. Local dimming) próbálnak rajta javítani, de tökéletes sose lesz.
[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
válasz hitchins #19060 üzenetére
Attól függ, hogy mennyire látszik és mennyire zavar. Ha filmnézés közben (sötét jelenetek) nem látod, akkor nem feltétlen gond, bár ha már a menüben ki tudod szúrni, akkor esélyes, hogy filmek alatt is észrevehető. Nehéz olyan TV-t kifogni ami egyáltalán nem 'felhős', nekem sem sikerült. Van aki észre sem veszi, mert pl. világos helyen használja a TV-t. Engem nagyon zavart ezért gariztattam. Lsd a sztorit itt.
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
SipiBcs
őstag
válasz hitchins #19049 üzenetére
Nem csak HDMI kábelen, hanem hálózaton belül is lehet filmet küldeni a gépedről a tévére, illetve a számítógépeden megosztott tartalmakat is le tudod játszani a tévé média lejátszójával.
De itt jön a DE...
Egy átlagos felhasználó nem tart csúcs vagy felső kategóriás routert a háztartásban, ergo egy komolyabb méretű, nagy bitrátájú film akadozik majd lejátszáskor. Adott egy átlagos 300mbit/sec átvitelű wifi, ami két irányba dolgozik, ráadásul oda-vissza. Picit leegyszerűsítve: 300/4 mbit/sec. Nem lepődnék meg, ha SD tartalomnál is anomáliákat okozna, nem hogy egy FHD 3D filmnél. (arról már nem is beszélve, hogy közben befut egy win frissítés, megy a torrent, még lóg egy tablet és két okostelefon is a hálózaton)
Hacsak nem kell szétfúrni a falakat, javasolnám az UTP kábeles kapcsolatot.
[ Szerkesztve ]
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
Montesantos
senior tag
válasz hitchins #19049 üzenetére
Nem a tévékkel van gond szerintem hanem maga a szolgáltatással sd adások között is van különbség (tömörítés ) amelyiknél nagyon szűk a sávszélesség azzal van baj, nekem mindig tv (jel minőség, erősség 100%) van ás a gyengébb nézettségű adásoknak (fox, viasat 6 stb) rosszabb a minősége hbo, tv2, rtl-nél hiába sd az adás, jó a minősége.
Kérdeztem az ügyfélszolgálattól nem lesz-e fejlesztés a közeljövőben: az a lényeg hogy 3sd csatorna sávszélességből tudnának 1 hd csatornát szolgáltatni... gondolom más szolgáltatónál is ez van....Nálam kábellel van összekötve minden (sugárzó dolgokat igyekszek lecsökkenteni a lakásba) de szerintem működni kellene wifivel is.
beállítások tv tipus alapján csak, mondjuk amit találtam neten az bűn rossz volt nálam
Gabi
-
dh66e
veterán
válasz hitchins #18525 üzenetére
Nismoka úgy magyarázta nekem hogy inkább 720p képfelbontású a sony 3D-je.a nagy átlag egyébként nem fog látni difit.A mélységérzet inkább ami a 3D élményt meghatározza.
Anno a samsung csinálta így de abból volt nagy felháborodás.A sony szépen csendben átvette ezt a technikát.Mivel a 3D varázsa elreppent és sonyból közel sem adnak el annyit mint samuból így nincs belőle ügy.Ráadásul a tesztek már az elején közölték ezt a userekkel így aki utána olvasott nem érte meglepiként ez a csökkentett mód.Azt meg nem mondom neked hogy ez panel,elektronika vagy szoftver kérdése.Jómagam az utóbbira tippelek.
Persze az igazsághoz a részemről hozzátartozik hogy a 3D engem hidegen hagy ,tőllem 240p felbontású is lehetne.
Új hozzászólás Aktív témák
- PH! Darts
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- OpenMediaVault
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bitcoin topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest