Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Computex 2025: egyelőre nem szemez a Windows-zal a MediaTek
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Akciókamerák
- Computex 2025: FSP házak, nem csupán gamereknek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Van lehetőség megtudni hogy a PC-ről milyen
felbontás, bitráta, hang, képsebesség, stb. -it
jeleníti meg a TV?
A PC/ VGA/ lejátszó, kibocsátását meg tudom nézni,
de a TV mit ad nekem -
kolosszus87
senior tag
válasz
axlfsi #55597 üzenetére
Mondjuk csak a PS5 miatt én nem vettem volna új tv-t, azért XF9005-ön is bőven jól lehet játszani. Sokan használják PS4 proval nagy megelégedéssel az XF-et is, a hdmi 2.1 és a 4K 120 fps meg igazából nem akkora jelentőségű, mert kevés játékkal lehet majd kihasználni. Én egy 50"-os 8 éves FullHD Pana plazmát cseréltem most le és mivel nekem kb fele-fele arányban fontos a konzol + film nézés így hosszú vacilállás után ezért választottam már az új XH-t. Én a 4K korszakba is csak ezzel a tv-vel fogok belépni.
-
axlfsi
veterán
válasz
kolosszus87 #55593 üzenetére
Minden szavaddal egyet kell értenem és tanúsíthatom. Két éve használunk egy XF9005-öt, most a nextgen konzolok miatt, hoztam egy XH9096-ot is ... ha be kellene őket áraznom (értékre), az XF-et többre tartom; magasabb fényerő (1000nit is akár, míg a másik fele), az X1 Extreme, stb...
De persze jó az idei modell is, de főleg (igazából kizárólag) a konzol miatt lett, egyébként, ha fizetnek, sem cserélem le... -
salapp
addikt
válasz
kolosszus87 #55594 üzenetére
Ez a Philips valóban jó kis "titkos tipp" és mégse direktben kínai gyártás.
-
törölt tag
válasz
IkszIpszilon #55591 üzenetére
Attól függően, hogy mivel játszanál PC-n, elég fontos lehet a tévé input lag-je. Nekem a 4-5 éves LG tévém, amit most az XH90 váltott annyira magas volt az input lag, hogy még böngészni is alig lehetett vele, mert késett az egér a kézmozdulathoz képest.
Viszont a 200 szerintem is kevés lesz, ha Sony-t szeretnél venni. Egy 49XG83 talán belefér, de az 4-5 méterről nagyon kicsi lenne. -
kolosszus87
senior tag
válasz
4-5 méter elég nagy nézési táv...4K tv-nél 75-85" tv ajánlott ekkora távolságra...200-ból meg nem veszel. Egy biztos, a lehető legnagyobb tv-t vedd amit tudsz erre a távolságra. Vagy használtan próbálsz keresni valamilyet. Amennyiben mindenképp ragaszkodsz az új tv-hez akkor én azt mondom a Sony-t felejtsd el, mert normális tv-t nem ad a Sony ennyiért.
Viszont van egy jó tippem számodra ami egy jó ár-érték arányú tv: Philips 58PUS8505 (147 cm, VA panel így sötétben is jó) és most 180-ra le van akciózva az Emagnál, ez modell pedig azért elég jó feature-ökkel és képminőséggel rendelkezik, ár-érték arányban sztem nagyon jó tv. -
kolosszus87
senior tag
válasz
pandor #55586 üzenetére
A számsor utolsó 2 számjegye nem igazán lényeges egy modellnél a Sonynál, általában a tv színkódját jelöli, vagy a talp típusát, szóval esztétikai dologról van szó (pl. XH9096 feke színű, az XH9077 az ezüst színű változat, XF9005-ből meg nem is volt nálunk más verzió anno, csak ez).
Ami lényegesebb: Mindkét modell igen jó képminőségű, vegyes felhasználásra ajánlott tv. Elsősorban az alapján válassz, hogy mire szeretnéd használni a tv-t? Az XF9005 2018-as modell, ennek ellenére erősebb képalkotásért felelős processzor van benne (X1 Extreme), mint az utódjában az XH9096-ban, a kontrasztja magasabb még az új modellnél is, ezen kívül magasabb fényerőre képes ha jól emlékszem (látványosabb HDR) és több FALD zónája van. Egyszóval az XF9005 általános képminőségben többre képes mint az új modell, az XH-nak is nagyon jó képe van, de a XF még többet ad ilyen szempontból. Amennyiben elsősorban filmezésre vennéd a tv-t akkor jobb vétel az XF9005. Amennyiben a játék is fontos tényező (pl. Playstation5) akkor már az XH9096 lehet a jobb, ugyanis az új modellnek alacsonyabb az input lagja, ezenkívül hdmi 2.1-el (4K120hz) rendelkezik. Ezen kívül talán fontos még, hogy az új modellen gyorsabb az android rendszer. Összességében ezek a legfontosabb különbségek, ha én nem játszanék és a filmezés a fő szempont akkor a régi XF9005-öt venném, ha a játék is fontos akkor meg az XH9096-ot. -
salapp
addikt
válasz
Szia, az a rövid válasz erre, hogy - jó szívvel - semmilyet.
Ugye 4-5 méterről néznéd, oda a nagyon minimum a 65-ös képátló, de a 75-ös sem nagy.
De az a helyzet, hogy még 55-ösből sincs semmi jó 200ezerig.
Talán valami használt 65-ös Sony, de az sem lesz 200-ig. Most van fent 300 irányáron egy 65XF9005, ami igen jó készülék.
De a többiek majd megmondják a tutit. -
IkszIpszilon
aktív tag
200E HUF ig 4k HDR képes sötét környezetben leginkább Netflixre alkalmanként PCvel összekötve játékra milyen TV-t ajánlotok?
Még annyi kiegészítést fűznék ,hozzá ,hogy falon lesz és kb 4-5mről fogjuk nézni. -
bump3r111
tag
XH90 tulajdonosoktól kérdezném, hogy van a tv-ben media card foglalat? CI+ ha jól olvasom ez a neve. Még nem jött meg, de a képek alapján vesszek meg de nem látok a portok között ilyen kártya foglalatot... A jelenlegi megoldás egy UPC Smart Kártya alapján megy és a mostani TV-nek van is foglalata.
-
karmaresz
senior tag
válasz
pandor #55586 üzenetére
Mivel nem írtad, milyen felhasználásra veszed, így nehéz megmondani, melyik is a számodra megfelelőbb. Az újabb modell időtállóbbnak tűnik, főleg ha valamilyen újgenerációs konzollal is tervezel. Igaz, angolul, de itt egy nagyon részletes összehasonlítás a két termékről. Remélem, segít:
[link] -
cooi11
senior tag
Az UHD filmek lejátszása topikba kérdez.
De előtte olvasd el az összefoglalót. -
pandor
tag
Sziasztok, ma volt alkalmam megnézni egy 55XH9096BAEP és egy 55XF9005B képét.
Eladó az XH-t ajánlotta, mert az idei modell, szemben a 2018-as XF modellel.
Ha jól értettem mindkettő VA paneles, diect led + local dimming.
Számít, hogy az egyik 96BAEP, a másik 05B (al)típusú?
Van valami lényeges különbség, ami miatt az XF lenne az ajánlott vétel, szemben az újabb XH konstrukcióval, mert az árukereső kb egy árban hozza a kettőt (280e vs 260e).Esetleg valamelyik másik modell az alábbi listából, ami ár/értékben inkább ajánlott? Vagy a +50-60e az XH90 javára indokolt?
279 899 Ft-tól Sony Bravia KD-55XH9096BAEP
249 990 Ft-tól Sony Bravia KD-55XH9077S
------------------------------------------
299 990 Ft-tól Sony Bravia KD-55XH8196BAEP
204 990 Ft-tól Sony Bravia KD-55XH8096B
219 990 Ft-tól Sony Bravia KD-55XH8077S
219 990 Ft-tól Sony Bravia KD-55XG8596B
229 999 Ft-tól Sony Bravia KD-55XG8505B
239 900 Ft-tól Sony Bravia KD-55XG8096B
------------------------------------------
259 989 Ft-tól Sony Bravia KD-55XF9005BKöszönöm a segítséget
-
axlfsi
veterán
Az megvan, hogy a Series X, ahogy ébreszti (CEC be van állítva) a TV-t (55XH9096) bekapcsoláskor, egy tizedmásodpercre PS5 reklámkép fogad??
Most még háromszor megcsináltam egymás után ugyanezt a folyamatot, de nem sikerült produkálni újra... Tudom, nem hiszitek el,... Én sem hinném, de igaz, életemre esküszöm! Elképesztő,... Arra tippek, hogy a 4k@120hz beállítás miatt, "konzolnak hiszi a TV", ...de akkor is hülyeség... Nem értem... Nem térek magamhoz! -
k-adi
nagyúr
Sziasztok,
Tegnap BlackF akcióban sikerült behúznom egy Sony KD55XH9096BAEP Bravia 4K LED TV-t.. úgyhogy csatlakozom a topikhoz, bár inkább csendes tag leszek mivel kb. alig értek a TV-khez.. és pont emiatt is, most szeretnék segítséget kérni pár kérdésemhez amik felmerültek bennem
mivel nem igazán értek hozzá... a másik topikban kértem helpet.. ez a TV idei modell, 2020, jónak mondható?
végül 250k-ért BF alatt gyorsan lecsaptam rá, így árban biztos de szeretnék egy visszajelzést, hogy mennyire elhamarkodott döntés volt ez vagy sem? ahogy nézem most a YT review-kat róla, ezt mondják best-value TV-nek idén.. így annyira csak nem lőttem mellé, nem?elsősorban pc-ről sorozatokhoz, filmekhez kell, aztán később pc-upgrade után játékokhoz is...
konzol kérdés
1. majd a falra szeretném szerelni miután megérkezik, ehhez tudtok jó fali tartó-konzolt ajánlani? esetleg amit ti is használtok és bevált?
(a milyen-TV-vegyek topikban ezt írták: [link], de szívesen vennék még más tanácsokat is, pl ami forgatható is picit esetleg?)HDMI kérdés
2. biztos amatőr kérdés, de gondolom a TV dobozában nem lesz HDMI kábel, azt külön kell venni ha össze akarom kötni a géppel? vagy mi kell még ahhoz? (jelenleg egy gtx980 gpu van, gondolom ez adná a video-jelet?)
(pl. [link] ez? bármilyen hdmi kábel jó vagy itt is van valami standard?)HDMI 2.1 kérdés
3. most a cél a pc-ről a filmek, sorozatok kivetítése a TV-re.. de jövőre tervben pc-upgrade (többek között 3070 vagy 3080 gpu miután kicsit esik az ára..), ezért a kérdés az, hogy majd akkor a gpu-n lesz olyan 2.1 kimenet és kell külön hdmi 2.1 kábel a 4k120hz-hez? vagy hogy megy ez? most addig akkor max. 4k60hz-et tud kitolni a gpu-m a hdmi-n?4K kérdés
4. valójában a TV "csak" UHD és nem (natív?) 4K, de ahogy látom mindenki az összes TV-jét 4K-nak írja, gondolom ez a marketing standard? mivel kicsit a különbség ezért úgymond UHD=4K? -
Celtis
veterán
válasz
Willhunting #55574 üzenetére
Minél jobb a panel válaszideje annál hosszabb ideig mutat egy képkockát, ami a látás fiziológiája miatt egyrészt a mozgó részleteknél elmosódást okoz, másrészt az alacsony, 24fps, mozifilmeknél darabosság érzetét adja.
Érdekes módon minél jobb egy LCD, annál rosszabb ezekből a szempontokból. Szóval lényegi előnye nincs az LCD-knek ezen a téren. Emiatt kár kerülni az OLED-et. -
Celtis
veterán
válasz
mintech07 #55572 üzenetére
Gondolom az inkább felhősödés, mint bevilágítás. Utóbbi alatt én azt értem, amikor szinte egy fénykéve látható, mintha oldalról világítana egy zseblámpa. Ez edge LED-re jellemző.
Egy nagyon durva eset.
Az én XF9005-öm is felhős, de a FALD ezt remekül megoldja. Állítsd közepesre a helyi sötétítést. -
karmaresz
senior tag
válasz
axlfsi #55580 üzenetére
sting2, F-ECT$ Mindkettőtöknek köszönöm.
axlfsi: igen, ez is lehet egy érv, de most úgy gondolom, akkor lesz majd plusz egy év a jelenlegi kettő helyett, ami beépül az alapárba kb. 15e Ft-ért és ehhez jön opcióként egy plusz két éves garancia kiterjesztés majd 30-40e Ft-ért. Tehát szerintem emiatt nem lesz nagy változás.
Alszok rá még egyet, aztán meglátjuk, miként kelek reggel. -
karmaresz
senior tag
Sziasztok!
Látom, a 75"-es XH90 ára is a számomra lélektani határra (500k) süllyedt a mostani akciókban.
Azok, akik tapasztaltabbak a TV-k áringadozása kapcsán, mit mondanak?
Érdemes meghúzni most a ravaszt és most megvenni a tévét?
Vagy ha nem sürgős a beszerzés, akkor a következő 6 hónapban várható még, hogy beleférjen az 500k-ba a + 3 év garancia (50k) is?
Köszi előre is a tapasztalatokat, válaszokat! -
Willhunting
aktív tag
válasz
Piftuka #55566 üzenetére
Azt mondod oleden nem megoldható a vaj sima mozgásmegjelenítés? Ennek valami technológiai akadálya van?
XH90-en ezen a téren eddig minden remek, igaz még csak 2 napja próbálgatom. A fekete mélységén meglepődtem milyen jó, ha nincs mellette egy oled én meg nem mondom, hogy ezen van-e háttér világítás filmeknél a letterbox sávoknál pl. Egyedül a blooming ami kicsit zavaró rajta, de aztán lehet csak beállítás/megszokás kérdése. (IPS glow után mondjuk csak szőrszál hasogatás)
#55572mintech07 Nekem is van a sarkokban, de nagyon minimális. LCD-n eddig csak rosszabb paneleket láttam ennél bevilágítás, homogenitás szempontjából. Nem tudod lefotózni sötétben, fekete háttérrel?
-
axlfsi
veterán
-
mintech07
tag
-
kolosszus87
senior tag
válasz
Piftuka #55570 üzenetére
Jelentősen nem lesz ez már olcsóbb még jövő év elején sem, már ha lesz még addigra belőle. Black Friday szezon lecsengése után újra felemennek az árak, aztán pedig megint le. Van azért egy határértéke az áreséseknek amikor már minimális a haszonkulcs rajtuk. Lásd az XF9005 szériát, ami több mint egy éve ugyanazon az áron van, mert nem éri már meg lejjebb vinni. Az XH90 pedig ennek az utódmodellje hasonló képességekkel és árazással, onnan lehet saccolni meddig mehet le max az ára...
-
Piftuka
veterán
Mindenesetre idén először fél millió forint alatti áron megvásárolható a SONY 75XH9005 televízió.
Bíztató ez... jövőre menni fog ez még lejjebb is.
-
Piftuka
veterán
válasz
Derron #55431 üzenetére
Nagyon jól látod.
Az emberiség jelenlegi tudása szerint az OLED technológia a "Panasonic GZ2000" készülékkel el is érte a korlátainak határát.
Az egy egészen kiváló tévé a fényerő szempontjából is, ám nem vagyok benne biztos, hogy ha valaki megfelelő beállítások mellett, arra alkalmas, jó minőségű Dolby Vision tartalmakkal "eteti", nem fog ~2 év múlva mindenféle beégési "anomáliákkal" szembesülni.
Többek között ezért is várják sokan a már beharangozott "QNED" technológiára épülő televíziókat. Ugyanis azok elméletben az OLED (és QD-OLED) összes vonatkozó és ismert hibájától mentesen nyújtanak pazar kontrasztot, tökéletes feketét, egyúttal magas fényerőt.
Amúgy pedig az OLED más szempontból sem tökéletes. Mindig azt kell nézni, kinek mi a fontos, és milyen kompromisszumot hajlandó kötni a számára szimpatikus megjelenítő használatakor.
Én engedek a fekete szintből, ugyanakkor az árnyékrészletességből is (amivel viszont vissza is nyerek valamit a fekete szint javára), de a legkisebb mértékben is szaggató mozgásmegjelenítést, vagy a "tinting" jelenséget, "sávosodást" képtelen vagyok tolerálni.
Ezektől pedig nem tudott megszabadulni az OLED technológia.Akinek csak az számít, hogy "pitch black" legyen a fekete a tévén, és a lehető legnagyobb a kontraszt, annak jelenleg az OLED (vagy a Hisense féle Dual Cell) a megoldás, ez nem is vitás.
Minden más tekintetben, ill. igények kiszolgálására szerencsére vannak egészen kiváló LCD tévék is piacon!
-
nismoka
addikt
válasz
icemad #55564 üzenetére
Persze nézőpont kérdése. SVSZ akinek igazán fontos pld hardcore gamer főleg multiplayerben az monitoron tolja pc-ről, sőt ott is inkább az 1440p 144Hz-en dívik a dolog.
Konzolokra meg elég a 4K/60, amúgy nincs bajom az indie játékokkal, de többségében azért vesznek nextgent mert nem azokkal akarnak játszani... -
icemad
nagyúr
válasz
nismoka #55560 üzenetére
Aki most vesz tévét, ráadásul játékra is, annak ez fontos lehet. Nem azért mert most kihasználja, lehet, hogy csak 2-3 év múlva. A legtöbb ember nem cseréli 2 évente a tévét, ha nem muszáj. 2-3 év múlva szerintem nem lesz ritka a 4k/120 pc játékoknál. És nem csak az indie címeknél. (egyébként mi bajod az indie címekkel? Nemelyikkel sokkal jobban szórakozok, mint a 60 eurós AAA címekkel.)
-
bump3r111
tag
Sikerült megcsípni egy 55" XH9096-ot 247,990-ért tegnap az extreme digitalban, köszönhetően az itteni ajánlásoknak figyeltem pár napja. [link]
A nagy sietségben nem rendeltem mellé plusz garit, csak a 2 év van és gondolkodom hogy vegyek-e többet. Van-e lehetőségem utólag venni, esetleg máshol is (sony-nál?) Vagy van értelme? Kössz! -
törölt tag
válasz
Aby_2014 #55558 üzenetére
Igazából korai még a 4K120-ra gyúrni, hiába tudná mondjuk a kártyád, legfeljebb a W10 desktopot tudná megjeleníteni abban, játékokat nem nagyon, vagy legfeljebb ilyen régebbieket. A legtöbb játékot azért még egy 3080 sem tudja olyan magabiztosan 4K-ban 120 fps-sel futtatni.
-
törölt tag
válasz
Aby_2014 #55554 üzenetére
PC-ről akkor fog menni a 120Hz (az új firmware-rel persze), ha van olyan vga-d, ami tud HDMI2.1-et, szóval 3070, 3080 és 3090 jelenleg.
Filmeket azért "jó" 24Hz-en nézni, mert amúgy is a legtöbbet 24fps-sel forgatták, tehát ha 120-on nézed, akkor is 24 képkockát kapsz másodpercenként, csak 5x többet frissít rajta a tévé. -
Aby_2014
aktív tag
Ma jött meg a MM-os 55" xh9077-es TV, beüzemeltem, eddig nagyon áll leesős a korábbi 37"-hoz képest
Egy-két kérdés: Ha jól olvastam a HDMI 2.1-et a 3-ik (ARC) és 4-ik csati tudja... Melyikre érdemes a PC-t rákötni, az ARC nem zavar be PC-nek? Az új 4k120-es firmware-t feltette már valaki, filmnézésnél javít valamit a mozi élményem..? Az enyém azt írja minden napra kész, verziószámot nem néztem még... ÉS egy láma, "buta" kérdésA netflix után csak regisztrációt követően kell fizetni, tehát attól ,hogy megadtam egy google fiók adatot nem lesz plusz költség azért, mert a TV mutatja a kínálatot vagy ha rányomok az egyik filmre akkor automatikusan "előfizetek" rá?
-
modflow
veterán
válasz
axlfsi #55550 üzenetére
Én a 65"-osat rendeltem meg, az 370k.
Ha még a hónapban kijavítják a firmware-el, akkor ez szuper lenne.
Na valami olyasmit mondtak, hogy a homályos kép ez kb. nagyítóval készült. A hiba meg onnan ered, hogy az aktuális firm az FPS-t részesítette előnyben a frissítéssel szemben. Ezt javítják hogy mindkettőt előnyben részesítse. Valami ilyesmit mondott, remélem jól emlékszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 250db DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest