- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kornel
veterán
válasz
headhunter #34491 üzenetére
Kidobod, mint ahogy ezeket is, ha már lejár a garancia.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Kinéztem szülőnek a KD-49XD7005BAEP tv-t. Azt hallottam viszont hogy nem igazán ajánlott. Akinek van az meg tudná osztani a véleményét, illetve lehet tudni miért nem ajánlott? Mi az ami jobb ennyiért? Oldalról is nézik, tehát nem baj ha nem VA panelos. Filmezés és tv nézés a cél.
-
Peat76
őstag
Az új firmware óta a tv felbosszant! Napi szinten 2x újraindul, a Hdmi-n nem jön be a kép, nem lehet kikapcsolni, majd egy ideig nem tudom bekapcsolni. KD55X8509C, a PS4 Pro-n a képhiba ugyanúgy fennáll, pedig másik kábel és Hdmi bemeneten is próbálkoztam!
Mi a gond, mit csináljak? Gyári visszaállítást nyomjak neki? Ez a Hdmi-s probléma nagyon bosszantó! -
-
zsada2
újonc
Tisztelt Mindenki!
Szeretném a véleményemet közölni, miszerint mindenkit szeretnék eltántorítani attól, hogy sony bravia készüléket vásároljon. Nekem sajnos sikerült egyet beszereznem, és már kb. 12 hónap használata után állíthatom, hogy a világ legsilányabb tv készülékét tudtam hazavinni. Mind tudásra, mind bármi másra nézve egy nagy nulla, az eltelt időben inkább okozott bosszúságot, mint örömet. Soha többet nem fogok semmilyen sony készüléket vásárolni, mert aki ilyen terméket tud a piacra dobi, az inkább gyártson kávédarálót.
Mindenkit bátorítok, hogy bármi más terméket válasszon, csak ezt ne...........Az én "készülékem" egy bravia KD-55X8005C [moderálva] és azonnal vásárolok egy samsung készüléket, ami valóban minőség ezzel a nagy rakás ****** ellentétben.
Üdv
[ Módosította: radi8tor ]
-
dh66e
veterán
válasz
PrinceHerceg #34456 üzenetére
Átsiklottál egy fontos részleten....így most mi nevetünk jókat.
-
-
Kornel
veterán
válasz
salapp #34474 üzenetére
Ugyanez a digitális fényképezőgépeknél, mobil kameráknál.
Bár talán már kezdenek ott tudatosabbak lenni az emberek, bár ott több információt is kapnak, ami alapján megalapozottabban lehet választani.
TV-knél vicces, hogy még a valós képfrissítés frekvenciáját sem kötelező megadniuk a gyártóknak, képesek leírni a marketing bulkshitet, mint a 800 Hz, és társai. A jó ..... ..... ....... -
blakey
titán
válasz
salapp #34472 üzenetére
Az elmúlt 20 évben nagyon sokat változott a marketingkommunikáció és ezáltal a termékeket is másképp pozicíónálják, 20 évvel ezelőtt nem foglalkoztunk a felbontással, a minőségi CRT és a jó film elég volt, ahogy megjelentek a lapos tv-k és a nagyobb felbontás, a digitális világ azóta a felbontással, a minőséggel, a 3D-vel foglalkozunk, igaz jó film nem nagyon van. Most az van, hogy lassan a FHD is a múlté, jó minőségű FHD tv-t most nem lehet újonnan venni, a jóminőségű UHD meg drága és ez a marketingnek köszönhető, a költségek nyilván nem lettek annyival magasabbak de az embereket lehet irányítani egy bizonyos mértékig és most ezt kihasználva a jó tv sokba kerül, remélem 2 év múlva már elfogadható áron lehet jó tv-t venni, remélhetőleg már OLED formájában.
-
salapp
addikt
válasz
blakey #34470 üzenetére
Az a gáz, hogy ha kitalálnak egy terméket, pontosan tudják, mennyibe kerül az anyag bele meg a munkadíj és járulékosok, belőnek vele egy profitot. Akkor rohadjanak meg, ne játsszák azt, hogy egy részébe minőségi fődarabot építenek, másik részébe meg vackot. (Persze, amikor demózni kell, hogy "ezdekvajó termék", akkor tudják pontosan, melyiket kell beledobni.) Ez az, ami húsz éve komoly konzumer gyártónál még elképzelhetetlen volt.
-
blakey
titán
válasz
Kornel #34467 üzenetére
Az a legnagyobb gond, hogy tényleg nem írják le a konkrét panel típusát, tehát kevés, hogy VA, mert azon belül több altípus is van, volt egy Toshiba LCD tv-m, VA panellel és azon belül a legjobb típussal (PSA), na az tényleg jó volt minden írányból, a többi tv-nél "vadászni" kellett, hogy vajon melyik VA panel van benne, szerencsére a Panasonicba is jó panel volt illetve a mostani Sonyba is az került. Van itthon IPS paneles tv is, ugye sokat olvasni, hogy melyiknek mi az előnye, hátránya, na én az IPS-nél semmilyen előnyt nem tudok előhozni, előszőr is az, hogy nem torzulnak oldalról a színek az nem igaz, tud torzulni elég rendesen (nem alsókategóriás tv), az IPS glow minden tv-n jelen van, a kontrasztja alacsony és akkor ott van a panel előtt egy réteg aminek a törölgetésétől változik a képernyő homogénítása
, ezektől eltekíntve hálószobába, gyerekszobába, konyhába, nyaralóba simán vállalható, természetesen csakis kalibrálva, moziszobába már nem ajánlom, egy kalibrált megjelenítőt sötétben kell nézni, nem mindenféle fény segítségével, azzal csak rontunk a helyzeten és itt az IPS nem tud teljesíteni, OLED, Plazma és jobb VA meg természetesn a CRT jó sötétben.
(#34468) salapp
Ezzel én vagy te nem tudunk mit kezdeni, egyelőre nem mi állapítjuk meg, hogy mi mennyi legyen. -
salapp
addikt
válasz
blakey #34465 üzenetére
Jó, csak az azért szégyen, hogy egy 430ezer induló áras termékbe még lutri, hogy fosch vagy jó panelt tesznek-e.
Most akkor "menjen biztosra" az ember fia, és egy már 5 éve is elavult lcd technológiát alkalmazó megjelenítőből is vegyen 800ezres példányt minimum.
Hát beleröhögök a világba, de komolyan. -
Kornel
veterán
válasz
blakey #34465 üzenetére
Azt tudom biztosan, hogy a 2 nálam lévő 807 nem ugyanazzal a panellel volt szerelve.
A mostani tűrhető, sőt mondom, néha élvezhető is.
Az előző egy rakás ... volt, konkrétan ordító képhibákkal, szerencsém volt, hogy egyébként is hibás volt, mert csak a képhibák miatt nehéz lett volna gariztatni. -
blakey
titán
válasz
Kornel #34463 üzenetére
Egyébként nem értem, hogy nem sikerült még ezt a problémát orvosolni sok-sok év alatt. - orvolsolták csak sajnos nem minden gyártó esetében, mivel többféle VA panel létezik és a gyártók nem írják le konkrétan, hogy melyiket alkalmazzák ezért többnyire csak a felsőkategóriában lehet "megbízni", hogy ott a jobbik fajtát használják. Középkategórában már lutri, ezért vannak ilyen eltérő tapasztalatok.
-
Kornel
veterán
válasz
salapp #34462 üzenetére
Fekete szintben (kizárólag szemből nézve) teljesen igazad van, sőt, szerintem minőségi forrással meghajtva még jobb is.
5-10 fokból nézve már nem feltétlen ez a helyzet, sőt néha tragikus.
Ezeket csak szemből szabad nézni, és csak minőségi forrással, úgy tud nagyon szép képet produkálni.
Egyébként nem értem, hogy nem sikerült még ezt a problémát orvosolni sok-sok év alatt. -
salapp
addikt
válasz
Úgy látszik, nem volt elég egyszer elolvasni,
Felső középkategóriásat írtam, tehát nagyjából egy TX-P50G20-G30 fekete szintjét relatív érzékelésre az esetek 85%-ában produkálja.
És ugye azoknak a plazmáknak is világosodik a feketéje adott képi tartalom együttállásával. -
TCr
veterán
Srácok, szerintetek melyiket?
- Sony 55XE8505
- Samsung 55MU7052Kb. egy ligában játszanak.
PS4 és 1080/24p filmek (külső forrásból) tartalomhoz.Pro és kontra vélemények érdekelnek, köszi!
(Jelenleg 50W805B van)
-
blakey
titán
válasz
F-ECT$ #34458 üzenetére
Ahhoz képest az összes mai tv "lassú", de azt sem szabad elfelejteni, hogy CRT analóg adást fogott illetve külső eszközt lehetett hozzá csatlakoztatni analóg módon, ezek mindig gyorsabbak voltak, nem kellett ennyi információt tudniuk, frekiváltás, felbontás, stb. A CRT-hez képest egy 15 éves plazma vagy LCD is lassú.
Más rendszerekhez képest a Sony andoridos rendszere jelenleg nem számít lassúnak. -
Jim-X
őstag
válasz
Olvasd el megegyszer mit irt
-
blakey
titán
válasz
F-ECT$ #34452 üzenetére
egy picit lassú a menüjük. - Mihez viszonyítva?
A mai okos rendszerekhez képest egyáltalán nem lassú, sőt. Nem tudom mikor, hol és melyik verziókat hasonlítottad össze, de webOS, tizen, Firefox mellett egyáltalán nem lassú, sőt viszont a "hagyományos" smart rendszerekhez képest valóban lassú és ez a lassúság nem abban mutatkozik, hogy lassan reagál a gombokra hanem van bootolási idő, bekapcsolás után várni kell míg elindul a rendszer, de az is elég gyor, 5 másodperc múlva használható, hagyományos rendszerek már nem nagyon vannak. -
superg
senior tag
válasz
ArthurShelby #34451 üzenetére
Azok jók de az azt megelőző w80B verzió is kb ugyanazt tudja képminőségre csak android nélkül.Nem tudom mi olyan jó az androidba(nekem van,volt mind2) az előző kevesebb tudásu de stabilabb.Szerintem bőven elég az is mindenre.
-
salapp
addikt
válasz
55W809C volt nekünk. Fekete szuper, simán hozza a felhasználás 85%-ában egy 5-6 éves felső középkategóriás Panasonic plazma feketéjét. Nekünk elég fekete volt már.
Mozgás megjelenítése finomhangolva teljesen elfogadható.
Csakis garis példányt vegyél, legjobb, ha az első év nem telt le a vásárlás időpontjától, és akkor gyorsan fuss 5 év gyártói garit venni rá. Szükséged lesz rá, nagyon sok selejtet rakott össze a Sony sajnos.A látószög igenis komoly gond a Sony-knál is.
Nálunk azért kellett mennie, mert 250 centi nézési táv esetében ha a középponttól akár 20 centire kiülsz szélre, akkor főleg sötét jeleneteknél az átellenes oldalon nagy részen jelentősen torzul a szín, fakul a kép.Nagyjából 3 méter feletti nézési távtól ez a jelenség már kellően gyengül, nem zavaró.
-
F-ECT$
titán
válasz
Én arra figyelnék, hogy ne vegyek használtan TV-t, vagy ha mégis, akkor minél több garancia legyen még rajta. Manapság már nem divat javítani, így ha elromlik, akkor kuka, márpedig ezeket a TV-ket nem az örökkévalóságnak tervezték.
Az androidos Sony TV-k (W75-80) jó ár/érték arányúak, de azt nem árt szokni velük kapcsolatban, hogy egy picit lassú a menüjük.
-
ArthurShelby
addikt
Üdv!
Szeretnék tv-t venni, de használtan (hogy leszorítsam a költségeket). Mire kell figyelni egy használt tv vásárlásánál?
Legyen VA paneles (fekete mániás vagyok én is, a betekintési szög a va-nal is elég, nem oldalról fogom nézni, mivel nappaliban lesz, ahol sok a fény, így kell a fényerő is).
Legyen sony (egyszerűen azért, mert megbízok a márkában, jó elektronikákat tesz a tv-ibe).
Nem kell a 4k (fullhd bőven elég, nincs még 4k-s anyag, youtube meg nem kell 4k-ban).
49-50-es méretben, esetleg 55-ösben keresek tv-t.
Ha lehet, akkor legyen androidos. (mikortól androidos a sony, milyen op-t használt előtte, és arról mi a vélemény?)A VA panelen belül mik vanak? (pl a AMVA mennyiben más, ugyanaz...)
A 7-es és a 8-as széria miben más?Mi a véleményetek, a 50w807C-ről/ 50w805C /50w808C-ről, 50w75C-ről
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robot fűnyírók
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest