- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Apple notebookok
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Új taggal bővült a Cooler Master Hyper szériás CPU-hűtőinek családfája
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
-
PROHARDVER!
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Megfelelő VGA topicban is beírtam, de lehet a lap a ludas hátha itt valaki szívott már hasonlóval...
Ötletek szeretnék, mert ha nem sikerül megoldanom vehetek másik VGA kártyát....
Már 2 egész napom elment ezzel az ünnepekből, elment a kedvem az egésztől...
A gép:
MSI B450 A-PRO MAX
Ryzen 7 2700
2x8Gb 3200Mhz
MSI Rx6650XT
NVME SSD-ről fut minden
Szóval a probléma az, hogy benchmarkban(superposition, 3d mark) jól teljesít a kártya, hozza amit kell, de játékokban már, és nem is jár 100%-on csak 60-80% legtöbb esetben, néha kicsit belehúz de ennyi. Ha nagyobb terhelést adok neki, pl 1080p helyett 1440 akkor már 99%-on megy szinte mindig a kártya, de nekem 1080p-n kellene több FPS.
Nincs bekapcsolva semmiféle frame rate limiter, fc6 menüben 1300fps jó kis coil whine-t produkál
Amiket próbáltam:
Alaplap BIOS frissítése, 3d mark cpu-n hozott közel 1000 pontot, ez megérte.
Teljes Win újratelepítés, legfrissebb alaplapi és vga driverekkel.
Windows energiagazdálkodás maximumra rakva.
Egyik sem segített.
Néztem teszteket, igaz, hogy csak pcie3.0 a lapom, de ne csak minimálisan kellene gyengébbnek lennie a teszt eredményeknek egy 4.0-hoz képest, nálam meg 30-40% hiányzik...
Ja és ugye ettől függetlenül meg kellene legyen a 100-os terheltsége a GPU-nak.
A procim erősebb VGA-t is ki tud hajtani ahogy láttam tesztekben, 6800 is 100% kihasználtsággal ment ilyen cpu mellett, ugyanabban a játékban amiben nekem a 6600 nem.
Miket próbálhatnék még meg?
Milyen BIOS beállítás lehet amire figyelni kellene? ÉS okozhat ilyet.
Miért nem akar kártya 100% közeli terhelésen futni?
Fc6, Tomb Raider, Bright Memory játékokkal próbáltam, mindnél ez a jelenség van.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
A jelenleg még kapható pár olcsóbb(60e-ig) B550 lap közül melyik az ajánlott?
Nincsenek nagy igények:
4db ddr
2db m.2
4db sata
1-1 16x és 4x PCIe
Viszont legyen tartós, stabil és támogatott!Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
válasz MaddeNNNN #1959 üzenetére
Kösz a választ mindkettőtöknek!
A ROG Strix B550-A már nem fér bele árban, normális boltból, ebből a scenticből meg nem rendelnék inkább.
Maradnak ők:
ASUS TUF GAMING B550M-PLUS 55e
ASUS TUF GAMING B550-PLUS 61e
ASUS TUF GAMING B550-PRO 63e
Ahogy nézem az egyedüli mérvadó különbség a méreteken kívül az, hogy a PRO 12+2 fázis a két kisebb pedig csak 8+2. Valamint a PRO-n van még thunderbolt amit sosem használnék.
Ezen kívül csak a SATA, USB és venti csatlakozók száma tér el.
(Az RGB-s mókákat nem néztem, azokkal nem élek.)
Nekem elegendő lenne a legkisebb is, azzal egyedüli problémám, hogy kevés a FAN csati rajta, de ezt elosztókkal gondolom meg lehet oldani, 1 aljzat csak elbír 2x12cm ventit.
Ryzen 5 5600 proci esetén elegendő a 8+2 fázis vagy vegy meg a PRO-t és akkor 12+2 fázis meg nyerek egy előlapi Type-C-t ami még nincs a házamon, de idővel ki tudja.
Meg így nem kellene elosztani a FAN csatikat mert pont elég van a lapon.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
Szimpi ez a GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2-is!
Nem tudok dönteni ő legyen vagy az ASUS TUF GAMING B550-PRO.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
válasz MaddeNNNN #1964 üzenetére
1db M.2 lesz rajta szerintem most már nem is fog SATA-s eszközt látni a gépem.
Igazából mindkettő tudása bőven elég lenne számomra, így már csak a minőség, stabilitás, támogatottság az amiben kérdéses melyik a jobb.
Szoftver oldalról, BIOS, Utilityk melyikük a fejlettebb valyon?Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
Kicsit mélyebben belemerültem most a B550 lapok világába, és több helyen olvastam, hogy a GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2-nél vannak problémák az I/O kimenetekkel, leginkább az USB3 csatlakozókkal, jellemzően a wireless eszközöknél jelentkezik(eldobálja őket) de wired-nél is előfordul.
Az XMP profilokat nem kezeli jól a lap ha minden igaz, manual beállítások többeknél megoldották a problémát.
VIDEOHallottatok ilyenről, esetleg másik márkáknál lapoknál is előfordul?
[ Szerkesztve ]
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
A rendes megoldást akkor meghozta AMD nem is értem az embereket, hogy nem próbálnak BIOS-t frissíteni, mert friss postok is vannak erről a hibáról.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- 64gb SK Hynix DDR4/2666mhz Laptop Memoria (2x32gb)
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Hibátlan - KINGSTON Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest