- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
miti5
tag
Hello!
Aorus b450 m alaplap,,2 asata3 és 4 sata3 foglalata van,,de a kettő asata nálam nem megy ????!!
Ez miért van ,valaki tudja? A honlapján sem írt semmi ilyet csak 6X sata3 ,,ja---ebből 4 működik is.
köszi -
miti5
tag
háááát ezt nem hiszem el,,,ugyanezt olvastam közbe máshol is!!---pofám leszakad,azért vettem ezt a szutykot meg--a DS3H vagy mi a neve,az 5ezerrel olcsóbb azt ugyanaz!-persze jól titokba tartják ezt az infót,nesze gigabyte!!
hihetetlen,,win7,win8 sem megy rajtuk,,most ez is...
Visszaveszik ilyen indokkal ezt szerintetek,mert tényleg kettétöröm mindjárt......Modern technika azt fo.sabb minden mint 5 éve,mint az új autóknál ,ugyanaz.
Kössz az infót..... -
Shin Chen
tag
Tömegtermelés, profitorientált gazdaság, nincs igazság, tudod mindig a bank jár jól. Még a fizetésed se a tiéd, először ők kapják meg, aztán ha fizetsz érte adnak belőle. Ugyan ez az alaplap. Legyartják a sok vackot, és te kiválasztasz egy számodra tetsző darabot, majd van 14 napod hogy meggondold magad.
Szóval van 14 napod visszavinni ha minden tartozék hiánytalanul hibátlan állapotban megvan.
Én mondtam hogy a giga nem ajánlott, sőt az alaplapos topicban is írták hogy problémás, de nem voltál hajlandó elhinni csak a saját szemednek. Tudom szar az idő meg mindenki ideges, de ne vedd át feleslegesen.
Remélem sikerül olyan lapra cserélni ami megfelel![ Szerkesztve ]
"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
miti5
tag
válasz Shin Chen #704 üzenetére
megvan mindene persze..én meg remélem, h visszaveszik.... De ha egy 4sata-s lapot veszünk alapul és abba rak az ember m.2 ssd-t ,ott is kettőt letilt és csak 2db sata marad????-mert akkor csak jobb ez!
Msi és assrock-nál is így van ez nem tudod?m.2 lekapcsol 2 satát?[ Szerkesztve ]
-
Márk
senior tag
Én úgy tudom ez chipset sajátosság (nem gyártó függő), hogy m2 SSD használatakor letilt 2 sima sata-t.
[ Szerkesztve ]
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
miti5
tag
válasz Geller72 #706 üzenetére
Elmondom neked h a "kiskönyvében" sincs benne,mutasd már meg nekem hol van ez leírva,mert a hivatalos oldalon biztos nem.---okoskodni én is tudok mikor megveszed a 700ezer km-es sharan buszodat 235620km-t mutató órával,mert én meg ahoz értek,hogy tudom ha át akarnak vágni.-ez ilyen egyszerű!
-
miti5
tag
hu kössz ,,( esetleg a honlapon is fennt van,mert akkor magam lövöm fejbe,,de gondolom jól eldugták)
De jó,legközelebb amit kinézek memóriát ,procit ,lapot , videokártyát,annak mindnek letöltöm a füzeteit ,és jó alaposan átolvasom,sőt le is google-forditózom amelyik része nem világos, keresve az eldugott ,de fontos buktatókat!--ezt így kell ,semmi problem,köszi fejlesztő mérnök urak,csak így tovább!!!--szerintem ez aljas és sunyi dolog ,ennyi!!--itt se sok helyen volt szó pl erről,itt a fórumon. Ezzel ellentétben az hogy a ram-om nem fog menni csak 2400Mhz -en akármilyet veszek ,azt írták itt, na az megy állítgatás nélkül 2667-en.---tehát akkor mit higgyen el az ember és mit ne?Ezt csak azért írom ide : "mi mondtuk h a gigabyte lap nem olyan jó".Sőt még az m.2 ssd-t is felismerte gond nélkül.
De az hogy adott egy lap ,ami szinte csak azzal tud többet az olcsóbbiknál hogy 6db satas és pont ezt veszik el egy másik "újdonságnak " számító extra használatakor (m.2),,na ez azért aljas !![ Szerkesztve ]
-
miti5
tag
MSI--B450 A pro ---ott is levesz kettőt...de jóóóó,,királyak ezek a modern technikák...akkor csak nem a gigabyte sz.r ,,hanem mind. vegyél 45ért lapot ha akarsz 6 működő satát!--ez csak az én bajom tudom,,tuning a lényeg mindenkinek Sőt ahogy látom mindnél lekapcsol 2 satát,,tomahawknál is... KIRÁLY
[ Szerkesztve ]
-
Shin Chen
tag
Nem lekapcsol 2 satát, hanem annak a sávszélességet használja.
Ha mindenképpen szükséged van a további sata portokra, van pci bővítő kártya, azzal ha jól gondolom rá tudsz még kötni további eszközöket."A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
zolee1984
senior tag
Sziasztok
Át fogok nyergelni ryzen 2600-ra
Az érdekelne milyenek az asrock lapok?
Intel vonalon nagyon jók mostanában
Ezért gondoltam azt vennék ide is[ Szerkesztve ]
üdv Zoli
-
Bagoly81
aktív tag
sziatok! azt szeretném kérdezni, hogy van egy Msi - X470-GAMING-PRO-CARBON alaplapom , szeretnék bele tunderbolt 3 as csatlakozót , de elakadtam, hogy mit szabad venni, mert amit találtam, az nem támogatja az alaplapomat, meg ugy kb az amd-t
nincs nektek ere valamilyen ötletetek? vagy amdre nincs tunderbolt csatlakotási lehetőség ?https://www.msi.com/Motherboard/X470-GAMING-PRO-CARBON
-
leviske
veterán
válasz Bagoly81 #718 üzenetére
Javítsatok ki, ha tévedek, de a Thunderbolt bővítő kártyáknak elméletben csak egy PCIE csatlakozó kell. Ez nem Optane, hogy a driveren túl platformfüggő szoftveres környezetre is szükség legyen.
A Gigabyte-nak volt is olyan X399 alaplapja, ami mellé Thunderbolt bővítőkártyát csomagolt.
(#717) zolee1984: AM4-en a 300-as szériával voltak gondok BIOS oldalról, a 400-asok közül viszont sok ajánlott darab került ki. Low-end esetén viszont úgy látom, még mindig célszerű az MSI mellett ragadni, mert a többiek durvábban kezdenek spórolni ami a túlmelegedésen meglátszik. A 2nd gen. Ryzen esetén pedig nem árt számolni azzal a lehetőséggel, hogy a lap melegedni fog.
[ Szerkesztve ]
-
RPka91
tag
Sziasztok!
Asus TUF X470-Plus Gaming alaplapról mi a vélemény?
-
leviske
veterán
Ránézésre a kevés fázishoz járul két apró borda. Mernék rá fogadni, hogy egy 2700X mellett brutálisan melegszik.
Egy 2500X vagy 2300X mellé jó lehet. Illetve, ha a Ryzen 3000 sorozat fogyasztása kellemesen alakul, akkor azokból már nagyobb teljesítményű mellett sem izzadna feltétlenül.
Azonos áron(?) az ASUS STRIX B450-E Gaming, az ASUS STRIX X370-F Gaming és a MSI X370 Gaming Pro Carbon messze jobb ajánlatnak tűnik. Azok egy 8 magos Ryzent is tisztességesen ki tudnak szolgálni throttling nélkül.
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
Ezek így mehetnek együtt:
Alaplap: MSI B450M MORTAR
Proci: AMD Ryzen 5 2400G 3.6GHz Socket AM4 dobozos
Ram: 8GB 3200MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL16 (2X4GB) (HX432C16PB3K2/8)
Előre is köszönöm a segítséget.Zalman-zm-t7-fekete, GIGABYTE B450M GAMING, AMD Ryzen-5-5700G, G.Skill Aegis16GB DDR4, WD 2TB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280, BE QUIET! System Power 9 400W, Samsung S27E500C Monitor
-
Newneed
tag
Sziasztok!
ASRock AB350M Pro4 alaplapot néztem az egyik hazai forgalmazónál.
Kérdésem, milyen lap az ami AB-s? Mert van "A" van "B" meg "X"-es.aloha
-
leviske
veterán
válasz oreg0503 #726 üzenetére
Az alaplap oldalán azt írják, hogy azt a kit-et csak 2933MHz-ig támogatja a lap. Ha ez nem gond, akkor én nem látok hibát. Maga a lap szerintem kimondottan jónak tűnik a 2400G mellé.
(#727) Newneed: Annak a lapnak van 2+1 változata, abból van egy aminek két verziója van jelen (Pro4 és Pro4 2.0), és van amiből csak egy van, az a Pro4/DASH. Utóbbi jobb választásnak tűnik amiatt, hogy hdmi és displayport van rajta, nem pedig csak dsub és dvi.
Hogy melyik melyik, arról nekem fogalmam sincs.
Vagy most lehet, hogy félreértettelek. A kérdésed arra irányul, hogy mit tesz a névben a X370, B350 és A320? Mert maga a plusz "A" előtag egyes lapokon az az Asrock saját döntése, nem jelent semmit.
[ Szerkesztve ]
-
oreg0503
tag
Köszönöm a segítséget.
Szerintem nem gond,( a különbséget úgysem venni észre) bár ha tudnál olyat mondani ami 3200MHz-n megy azt nagyon megköszönném.Zalman-zm-t7-fekete, GIGABYTE B450M GAMING, AMD Ryzen-5-5700G, G.Skill Aegis16GB DDR4, WD 2TB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280, BE QUIET! System Power 9 400W, Samsung S27E500C Monitor
-
leviske
veterán
válasz oreg0503 #730 üzenetére
Itt megtalálod a lap Ryzen 2000G sorozathoz tartozó memória kompatibilitási listáját.
Ezen túlmenően a Raven topikjában érdemes kérdezősködni, hátha van olcsó sláger kit, amit minden processzor minden lapban gond nélkül megeszik. A B-die ramok gondolom most sem az olcsóbb régiót erősítik, szóval azokra nem feltétlen érdemes ugrani, ha a 2933MHz is elég.
Sőt, a helyedben én inkább arra mennék rá, hogy megtaláljam a listán szereplő, 2933MHz-en ellenőrzött kitek közül a legolcsóbbat. Ha az az elsőnek említett HyperX, akkor maradj annál.
(#731) RPka91: Gyanús, hogy azon a lapon csak 3+2 fázis van. Szóval ez még mindig attól függ, hogy mit akarsz belerakni. Általánosságban egyébként 30k környékén és alatt inkább az MSI ad minőséget. A Tomahawk és Mortar cuccosok nagyon korrekt termékek. Az ASUS és AsRock ebben az árkategóriában csak elvétve jó játszópajtás, a Gigabyte meg tudtommal nemigazán találta el a biost a 400-as szériánál, így őket sem feltétlen érdemes erőltetni.
[ Szerkesztve ]
-
oreg0503
tag
Köszönöm a segítséged. Mivel elég járatlan vagyok, inkább maradok ennél a RAM Kit-nél, minthogy benézzek valamit 1-2 ezer forint előnyért. Köszi, marad akkor ez.
Zalman-zm-t7-fekete, GIGABYTE B450M GAMING, AMD Ryzen-5-5700G, G.Skill Aegis16GB DDR4, WD 2TB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280, BE QUIET! System Power 9 400W, Samsung S27E500C Monitor
-
paprobert
senior tag
Még az AM4 megjelenése előtt pletykálták, hogy lesznek ultra low budget alaplapok, extra PCI-E support nélkül, csak a CPU-ba integrált sávokat használva. (6-12e Ft)
Van bárkinek ötlete, hogy ilyeneket miért nem látunk a gyakorlatban?
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
leviske
veterán
válasz paprobert #734 üzenetére
Ez csak saját vélemény, de az A300 és X300, mint lehetőség, inkább az OEM partnereknek szólhatott és mintha az AsRock épített is volna rá mini PC-t (vagyis a specifikációk alapján is A300-nak tűnik, nem csak a névből).
Nem vagyok róla meggyőződve, hogy manapság annyi low budget cucc fogy a DIY PC piacon, hogy megérje emiatt a supportot fenntartani.
-
Tóth Márk
csendes tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne: Van egy ASUS TUF B350M PLUS GAMING alaplapom, ahhoz rendeltem egy G.Skill Flare X ramot (F4-3200C14D-16GFX). Amikor felhúzom 3200Mhz-ra folyamatos kékhalál, fagyás van eddig csak 3000Mhz-n tudtam stabilan működtetni. Valakinek van valami ötlete hogy lehetne megoldani? Ryzen 5 1600X procival van Biosfrissítés megvolt, minden gyári driver fent van.
[ Szerkesztve ]
-
Márk
senior tag
válasz Tóth Márk #736 üzenetére
Vagy szimplán a proci memóriavezérlője már nem komálja a 3200MHz-t.
Van ilyen, nálam Ryzen 5 1600-nál sehogy sem bírtam a ram sebességet stabilizálni 3200 MHz-en, nem volt stabil a gép, pedig mindennel próbálkoztam (feszültség emelés, Load Line Calibration, SOC feszültség variálás, stb, stb. (szintén G. Skill Flare-X F4-3200C14D-16GFX). 3000 MHz-en stabil volt.
Tavaly decemberben váltottam Ryzen 5 2600X-re, láss csodát, a gép atomstabil 3200 MHz-es ram sebesség mellett, mindenféle varia nélkül, szimplán a D.O.C.P profil betöltése mellett. (Asus Prime X370-Pro).
Szóval kétesélyes a dolog.
Vagy stabil lesz finomhangolással, vagy szimplán kifogtál egy rosszabbul sikerült procit.
Egyébként a 3000 és 3200 ram sebesség mellett elenyésző a teljesítménykülönbség, szinte csak tesztprogramokkal mutatható ki, játékokban max 5 FPS a difi, persze tudom hogy bassza az ember csőrét, hogy 3200-as ramja van és azt csak 3000-en tudja használni.
[ Szerkesztve ]
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
need
addikt
válasz Tóth Márk #736 üzenetére
a teljesség igény nélkül meg lehet [szemlélni] a dolgot..
Ryzen vs RAM 2133 vs 2400 vs 2666 vs 3000 vs 3200MHzD750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
need
addikt
Volt tegnap BIOS frissítés 2019.12.17. az aktuális
A csere rammok elbazseválnak 2933 majd ha vissza jön az enyém arra leszek majd kíváncsi hogy mennyi az annyi
Ha nem boldogulok majd kereslekD750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Tóth Márk
csendes tag
-
Márk
senior tag
válasz Tóth Márk #747 üzenetére
Még egy dolgot megpróbálnék a helyedben, hátha.....
Van egy progi, a Dram Calculator for Ryzen.
Töltsd le, telepítsd fel, add meg az adatokat amiket kér, majd az UEFI-be írt be a program által kiköpött adatokat, hátha jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - KINGSTON Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM memória kit
- Gigabyte aorus b450M io shield is megvan ! egyik legolcsóbb am4 alaplap
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
- GIGABYTE GA-H87-D3H Alaplap 1150
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest