Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz RC9 #11838 üzenetére

Mármint AM2+ vs. AM3-ra gondolsz, pontosabban a DDR2 és DDR3 közötti különbségre? Az majd akkor derül ki pontosan, ha le lesz tesztelve... :) De valószínű nem lesz túl sok különbség teljesítményben, így inkább csak akkor lesz érdemes erre váltani (egyébként miről váltasz?), ha olcsóbb, vagy legalábbis ugyanannyi lesz az ára a DDR3-nak, mint a DDR2-nek. Vagy ha majd kijön az új chipset generáció (minimum fél év), és mondjuk csak AM3-as lapok lesznek vele.

diablo1984: Nincs itt semmi kötekedés, csak arról van szó, hogy olyasmit erőltetsz, ami (jelenleg, és még jó darabig) értelmetlen, és nem akarod megérteni, amit szeretnék veled megértetni...

Gyuri27: A következőket próbálom megértetni veletek:
    1. Az AM3 foglalat kiképzése olyan, hogy fizikailag sem megy bele AM2 és AM2+ tokos proci.
    2. Ez azért van, mert az AM3 az az AMD által meghatározottan DDR3-as platform, amit nem is tudnak kezelni az AM2 és AM2+ tokos procik. (Mivel itt a prociban van a memóriavezérő, a procitól főgg, nem a chipsettől.)
    3. Ezzel szemben az AM3 tokos procik működnek (ha BIOS támogatás is van) AM2 és AM2+-os lapokban is, mivel kezelik a DDR2 ramokat is! Tehát, hogy AM3 tokos procit használj, nem feltétlenül kell AM3-as lap. (Főleg, ha nem akarod lecserélni a meglévő DDR2 ramodat.)
    4. Jelenleg ugyanazt a chipset-családot használják az újabb AM2+-os és AM3-as lapok. Középkategóriában min. fél év múlva várható újabb chipset, felsőben meg nagyjából egy év múlva, amit talán már csak AM3-as lapokra tesznek majd rá.
    5. Tehát, jelen esetben lényegében "AM3 + DDR2" = AM2+ (+ DDR2)...

Na, talán ebből érthetőbbé válik:

• diablo1984

veterán

válasz RC9 #11838 üzenetére

szerintem megéri várni, habár az am3-as rendszerek még az elején elég nívós árral bírnak majd, de bejövetelükkel az am2+-os dolgok árait fogják lefelé tolni....
    most így átgondolva, nem tudom, hogy mit csinálj, mert ha most váltasz am2+-ra, akkor lehet egy fél év, vagy 1 év múlva válthatsz am3-ra, mert az am2+ is kihalt szériára kerül amd-jéknél(mint a 754, 939...), de most tény, hogy drágább váltani, mint talán 2 hónap múlva....

dezz: már aztsem tudom, hogy min vitatkozunk, csak olyan kötekedés szaga van az irományodnak felém... :U

Új hozzászólás Aktív témák