Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nagyon bízik az Instinct MI450-ben az AMD alelnöke
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Mini-ITX
- Az Intel mindent feltesz az Intel 14A node-ra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gh0sT
addikt
A ma este tapasztalatai:
Az asztali gépemet UTP kábellel csatlakoztattam a routerhez, a notimat vezeték nélkül. Feltettem az 1.4-es firmwaret, kikapcsoltam a router tűzfalát, engedélyeztem a WPA titkosítást, letiltottam a MAC filtert. A DHCP továbbra is engedélyezve van, az IP tartomány 192.168.2.100-255. A Lease Time forever-re van állítva.
A DC-hez, Torrenthez és FTP szerverhez forwardoltam a portokat. Az elsődleges és másodlagos DNS-kiszolgálót beállítottam mindkét gépen manuálisan az XP-ben. Mivel így is szakadt, ezért a routerban is beállítottam manuálisan.
A sebesség optimalizálása érdekében mindkét gépre feltettem a Cfosspeed legújabb verzióját.
Eredmény:
Az asztali gépen tökéletesen, szakadás nélkül megy a DC, aktív vagyok, megy a port forward. Közben winampon egy online rádiót hallgatok. Minden OK, nincs pufferelés.
Rákapcsolódok notival a hálózatra, látják egymást a gépek, működik a file megosztás. Elkezdek az asztali gépről átmásolni kb. 2 GB-nyi adatot problémamentesen. Közben a notin elindítok egy MSN-t is, valamint ott is elkezdek online rádiót hallgatni.
Asztali gépen még mindig megy a DC, fut a winamp, a Skype, a Google Talk, netezek, noti közben másol, szól ott is a zene, megy az MSN, Borgchat.
Ha elindítok egy Torrentet a laptopon, akkor az asztali gépen megszakad a DC, akadozik a winamp (nem eszi meg a teljes sávszélt a torrent). Ha elkezdek Operából tölteni a laptopon, miközben az asztali gépen DC-zek, akkor kb 10 mp után a notin megszűnik létezni a wireless kapcsolat belső hálóval és mindennel együtt. Ha emellé még egy Torrentet is elindítok, akkor megszakad a DC, és még a hálózat is elszáll.
Mit tudok még állítani, hogy tudjak egyszerre DC-zni, Torrentezni, zenét hallgatni MSN-ezni stb? A titkosításhoz ragaszkodom, a hálózatot nem fogom megnyitni még csak MAC szűrésre sem. A DHCP-t szintén szeretném megtartani. Ötletek, mielőtt holnap visszaviszem és veszek helyette mást?!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nagyon bízik az Instinct MI450-ben az AMD alelnöke
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Flint 2 OFF topik
- Milyen egeret válasszak?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- CORSAIR K100 AIR
- Mobiltelefon, konzol és TV felvásárlás gyorsan, biztonságosan!
- Apple Watch Series 9 45mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- HP 14 Elitebook 840 G10 FHD+ IPS i5-1335U 10mag 32GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest