- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gh0sT
addikt
Elegem van, nem szórakozok ilyenekkel. DC-nél és Torrentnél is szétkapcsol akármit csinálok. Torrentnél kb 5 percre van szüksége DC-nél fél óra és két óra közti intervallumban levág néhány hubról teljesen random jelleggel. A böngészőből indított letöltéseimet és az online rádióimat is megszakítja.
Szinte már az összes létező beállítást kipróbáltam ennél is. Most vagy én vagyok segghülye, vagy ez a router is olyan fos, mint az elődje.
Azt hiszem számomra ez volt életem legrosszabb fejlesztése... Megfogom és hétfőn ezt is visszaviszem.
És az egészben az a legszörnyűbb, hogy sehol nem találok konkrét megoldást a problémámra. Minden fórumon csak próbálkozik az összes felhasználó, és valami csoda folytán pár embernek működik. -
Gh0sT
addikt
Most kapott egy 20 perces tesztet:
Asztali gép: DC, Skype, Winamp
Noti: Letöltés 3 szálon Operával, Winamp, MSN, másolás a belső hálón.
Így megy is, de amint belövöm a Torrentet, szakad a winamp minkét gépen, a DC disconnectel (A létező kapcsolatot a távoli állomás kényszerítetten bezárta.), viszont az Operás letöltéseim megmaradnak. DC ezek után nem akar menni. A winamp és az MSN viszont úgy néz ki, hogy hiba nélkül fut.
Pedig erre is feltettem a legfrissebb 2.03-as firmwaret.
Fakk, tudom, ne akarjak egyszerre DC-zni és Torrentezni.Még az asztalin kiosztom manuálisan a DNS-t, aztán meglátjuk mi lesz.
Viszont határozottan jobb, mint az előző, csak valahogy sikerülne kiküszöbölnöm ezt a torrentes szarságot. Arra még kíváncsi leszek, hogy ha bekötöm a harmadik gépet is a hálóba, akkor mit fog produkálni.
A belső háló most stabilnak tűnik, már csak a nettel kellene valamit kozmetikáznom. -
Gh0sT
addikt
Nah, megvolt a csere a nagytesóra: SMCWBR14T-G
Gyorsteszt után stabilabbnak tűnik, mint elődje, de Torrent esetén először szétvágja a net kapcsolatot pár másodpercre, majd a wireless hálót.
Még megnézem, hogy ehhez van-e valami frissebb firmware és ha az sem oldja meg, akkor vissza viszem ezt is. Szopás az egész... -
Gh0sT
addikt
Nah, szegénykém most annyira azért megemberelte magát, hogy az utóbbi egy órában nem dobta el a belső hálót, csak a netet, de azt is csak DC és Torrent mellett. Úgy vettem észre, hogy a DC-vel és viszonylag kevés kapcsolattal még megbírkozik. Érdekes módon most akkor sem volt baj, ha mellette böngészőből töltöttem fel és le több száz megás fájlokat. Ellenben ha nem csak egy hubon voltam már fent, akkor pillanatok alatt levágott. A DC-vel tehát valamiféle félsikert elkönyvelhetek. Ellenben Torrent mellett gyakorlatilag meghal minden, egyedül böngészni tudok, mert ott nem tűnik fel a pár másodperces szakadás.
Holnap viszem vissza cseréltetni... Amennyire meg voltam elégedve az előző SMC-vel, ebben annyira csalódtam.Egész egyszerűen nincs türelmem már többet kísérletezni vele, mert a működése úgy ahogy van lutri. Még ha ésszerű kompromisszumokkal menne úgy ahogy én szeretném, akkor nagy duzzogva rábólintanék, de ez látványosan makacs és kiszámíthatatlan jószág.
-
Gh0sT
addikt
A ma este tapasztalatai:
Az asztali gépemet UTP kábellel csatlakoztattam a routerhez, a notimat vezeték nélkül. Feltettem az 1.4-es firmwaret, kikapcsoltam a router tűzfalát, engedélyeztem a WPA titkosítást, letiltottam a MAC filtert. A DHCP továbbra is engedélyezve van, az IP tartomány 192.168.2.100-255. A Lease Time forever-re van állítva.
A DC-hez, Torrenthez és FTP szerverhez forwardoltam a portokat. Az elsődleges és másodlagos DNS-kiszolgálót beállítottam mindkét gépen manuálisan az XP-ben. Mivel így is szakadt, ezért a routerban is beállítottam manuálisan.
A sebesség optimalizálása érdekében mindkét gépre feltettem a Cfosspeed legújabb verzióját.
Eredmény:
Az asztali gépen tökéletesen, szakadás nélkül megy a DC, aktív vagyok, megy a port forward. Közben winampon egy online rádiót hallgatok. Minden OK, nincs pufferelés.
Rákapcsolódok notival a hálózatra, látják egymást a gépek, működik a file megosztás. Elkezdek az asztali gépről átmásolni kb. 2 GB-nyi adatot problémamentesen. Közben a notin elindítok egy MSN-t is, valamint ott is elkezdek online rádiót hallgatni.
Asztali gépen még mindig megy a DC, fut a winamp, a Skype, a Google Talk, netezek, noti közben másol, szól ott is a zene, megy az MSN, Borgchat.
Ha elindítok egy Torrentet a laptopon, akkor az asztali gépen megszakad a DC, akadozik a winamp (nem eszi meg a teljes sávszélt a torrent). Ha elkezdek Operából tölteni a laptopon, miközben az asztali gépen DC-zek, akkor kb 10 mp után a notin megszűnik létezni a wireless kapcsolat belső hálóval és mindennel együtt. Ha emellé még egy Torrentet is elindítok, akkor megszakad a DC, és még a hálózat is elszáll.
Mit tudok még állítani, hogy tudjak egyszerre DC-zni, Torrentezni, zenét hallgatni MSN-ezni stb? A titkosításhoz ragaszkodom, a hálózatot nem fogom megnyitni még csak MAC szűrésre sem. A DHCP-t szintén szeretném megtartani. Ötletek, mielőtt holnap visszaviszem és veszek helyette mást?! -
Gh0sT
addikt
Nah, a VBR7004 után beleszaladtam én is ebbe a csodába.
Tegnap este üzemeltem be nagy nehézségek árán, de akkor még nem voltam tisztában a hiányosságaival. Először csak a belső háló tűnt el néha-néha, majd véletlen időközönként a netem szakadt meg. Router restart után persze ismét klappolt minden. Először arra gyanakodtam, hogy az ADSL modem nem feltétlenül a legalkamasabb tárolóhely a routernek így csak szimplán túlmelegszik. Rendszeresítettem neki egy hűvösebb helyet, és látszólag minden megoldódott. Egészen ma reggelig, amikor 10 percenként megszakította a netet.
Nosza kapott gyorsan egy friss firmwaret (1.4) és kb. 1 óra alatt be is üzemeltem ismét. Fel nem tudom fogni, hogy MAC klónozás után miért nem volt hajlandó a netet osztani még így sem...Chellonál be kellett regelnem ismét ugyanazt a MAC adresst, amit eddig használtam, mert nem volt hajlandó működni. Vagyis a router szerint volt net (CONNECTED), de egyik gép sem látott ebből semmit.
Hál' Istennek kb 10 áramtalanítás és 5 újraindítás után most megint megy. Kíváncsi vagyok meddig...
Most fogom és leterhelem minden szarral a hálót, és ha ismét elveszti a kapcsolatot, akkor holnap visszaviszem.
Egyébként az normális, hogy kb fél méteres távolságból 2,5 MB/sec-kel tudok másolni a notimra az asztali gépemről. Az asztali UTP kábellel kapcsolódik, a noti vezeték nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Doctor Who (2005)
- Milyen videókártyát?
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest