- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- 3D nyomtatás
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!(beleértve a sárga kazettákat is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
t256
őstag
válasz szarvasbogár #12196 üzenetére
Valamint egy ruhadarabot vagy rongyot kell a tokra tenni és azon keresztül vasalni.
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
adalbert1
veterán
válasz szarvasbogár #12196 üzenetére
Szerintem a legrongyosabb példányon (amit amúgy sem sajnálnék) ki is próbálom. Az a gond, ha iron vagy ironing cover-re keresetem, akkor mindig iron man borítókat találtam.
-
adalbert1
veterán
válasz Rezuhu #12185 üzenetére
Én inkább azt a taktikát követem, hogy több gép, de azokra viszonylag kevés játék (na meg pl. egy komplett NES pal kiadást dobozban összegyűjteni egy lakás ára lenne ), amikkel szívesen is játszanék. Épp ezért építem is szépen lassan lefelé azokat a darabokat, amik csak a polcon/fiókban állnának, de úgyse venném őket elő játszani soha.
Nekem a jelenlegi genből Wii U-m van, ha valaki szereti a Nintendo franchise-ait, akkor jó vétel, viszont ha multiplatform címekkel is játszana, akkor inkább hagyja ki.Technikai jellegű kérdés: játék borítót szerintetek van értelme vasalni? Van pár játék, amihez hozzájutottam, és elég dohos szaguk van, egyelőre kint szellőznek az erkélyen (illetve a tokon átmentem azért tisztítószerrel), de valami erőteljesebb módszer kellene. Vajon a borító anyaga mekkora hőfokon égne meg?
-
AndrewBR
senior tag
válasz szarvasbogár #12192 üzenetére
Lassan mar szemelyi kolcsont kell felvenned vagy eladni az asszonyt valami sejknek, annyit vasarolsz!
A.
-
khron78
őstag
válasz AndrewBR #12190 üzenetére
Én a Saturn-nál húztam meg a határt. Van még pár DC game otthon, de sztem azoktól is megválok szépen lassan.
NES már eltűnt.
GB van még elég sok, ezt is szépen lassan üríteni fogom.
MD-re már csak olyat veszek, ami megéri.
SMS-t GG-t gyűjtöm még aktívan. 8 bit, ennyi.
Ja igen és a Saturn, ami még érdekes. -
t256
őstag
válasz Rezuhu #12179 üzenetére
Érdekes, hogy többen kezdenek lenyugodni és megválnak gyűjteményük egy részétől, vagy egyszerűen szűkítik a látókörüket.
Részemről én már csak PS1-PS3-Saturn-Wii vonalon mozgok. Eladni csak egy dobozos Gamecube-ot fogok, ugyanis egy darab játékom nincs rá. A Resident Evil Remake az, amit nagyon be akartam szerezni, de nemrég jelent meg a HD változata PS3-ra.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Rezuhu
aktív tag
válasz adalbert1 #12184 üzenetére
Amikor ezek friss játékok voltak igen sokat végigvittem belőlük.
Igen, a jó hosszú rpg-kből is szinte mindet (az srpg-k közül maradt félbe pár).
Mostanában már nincsen időm ezekkel játszani, pláne a hosszú rpg-kkel.
A terv, hogy begyűjtök minden rpg-t a konzolra félbemaradt, mert sok másik konzolra is gyűjtök játékokat (Snes, N64, Saturn. DC, GC stb).
És akkor még a legújabb generációból még nincs is konzolom/játékom...
Szóval, eladom, lesz belőle más, ha sikerül! -
Rezuhu
aktív tag
Lehet nézelődni a hardverapró Ps1 rovatában, ha valakit érdekel egy játékgyűjtemény!
-
Aramir
őstag
válasz energy4ever #12172 üzenetére
Szerintem meg csak egyszerűen elkeverik a tokot, ahogy a Sega kazetták tokjait is elkeverték annak idején, aztán így próbálják meg pótolni. Néha én is szerzek az itteni zaciból olcsón tok nélküli játékokat, ezekhez csináltatok az itteni egyik papírboltban színes lézernyomatot, csak mondjuk én fel is tüntetem a leírásban, pedig szinte észre sem venni, hogy nem gyári, csak a nagyok közelről nézem.
Azon sem lennék meglepve amúgy, ha valaki csak úgy kidobná a tokokat, mert sok helyet foglalnak, aztán valami mappában tárolná a lemezeket Ilyen mappát láttam pár napja a zaciban PS3-as játékokkal, volt benne 6-7 régebbi játék[ Szerkesztve ]
http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
AliceWake
HÁZIGAZDA
válasz AndrewBR #12167 üzenetére
Igen
Egyszer egy tényleg idős nénike hívott, SNES játékokat akart venni. Azt hittem, hogy az unokájának lesz, kérdeztem, hány éves gyereknek szánja, mert úgy ajánlom a címeket.
Mondta, hogy habár az unokák is örülnek neki, de saját maguknak lesz, mert a "Papával" minden este játszanak. Unják a TV-t, csupa "hülyeség" megy benne, de játszani nagyon szeretnek, nagyon oda kell figyelni, a versengés pedig frissen tartja őket; főleg a kedves, rajzfilmes platformereket kedvelik, mert bár próbálták az N64-et, nekik ez a pszeudo-3D nem jött be.
Vagy 5 kazit vett a klasszikus, szabvány-néni, tweedszoknyába és kézi kötésű kardigánban.
A Papa hívott egyeztetni, hogy az "öreglány" - így hívta - "nagyon be van sózva", mert a Donkey-t már unják kicsit, kész vannak vele, de ma este "buli" lesz, kipróbálják az új játékokat.
A néni hozott egy cetlit, remegős kézírással rajta a neve, telefonszáma, hogy ha van még játékom, hívjam, kb egy év alatt kimaxolják ezeket.Konkrétan azt hittem, elolvadok.
Non omnis moriar.
-
adalbert1
veterán
válasz Aramir #12171 üzenetére
Erről volt szó. Ehhez képest ez a valóság.
Másolt borítót csak múltkor kaptam egy MD játéknál, de ott a matrica is másoltnak tűnt, szerintem lehet, hogy nem eredeti az egész játék. Este azt is feltöltöm, a gamecube-os vásárlásommal együtt.
Az meg, hogy valaki széttör egy tokot, és nem tudja, hogy a borító kivehető, hát no comment, ehhez nem kell sok ész, szerintem egy 5 éves gyerek rájön...
-
energy4ever
addikt
válasz adalbert1 #12170 üzenetére
Hanyszor volt olyan, hogy vettem PS2-es jatekokat, es mikor a kezembe adtak, akkor mondtak meg, hogy "most vettem eszre, hogy torott, ezert kapod ilyen uj tokba", erre fekete DVD-tokba adja oda. Inkabb adja torotten, mint ilyen tokba.
Rengeteg masolt boritos jatekot probalnak meg eladni. Tudjak, hogy nem a valodi van benne, csak probalkoznak.Egyebbkent ezek a masolt boritos dolgok nagy resze ugy szuletik, hogy valaki szettor egy tokot, es annyi esze sincs, hogy tudja, hogy kiveheto a borito, mashoz kerul masik tokba, aki csinal neki boritot.
-
Aramir
őstag
válasz adalbert1 #12170 üzenetére
Igen, ennyire igénytelenek Én is adtam már el nem egy gépet régen, amit németből lomiztak a tezstvírek, no de nem olyan állapotban, ahogy én kaptam, így az, hogy külföldről van, nem lehet indok.
Az eBayen meg az állapotot is meg kell jelölni, ha sérült, akkor azt, nem azt, hogy good condition mondjuk, aztán kapsz amit kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
Szerintetek az miért van, hogy néhány embertől iszonyatos állapotban kerülnek elő a használt cuccok? Szakadt borítók, koszos tok és gép, elnyűtt kontrollerek, stb? Ennyire igénytelenek lennének? Vagy ezek külföldről kukázott darabok? Ma is kötöttem egy üzletet, amiről utólag már úgy gondolom, hogy inkább el kellett volna sétálni, csak nagyon kellett a Gameboy Player Disc
Tegnap e-bay-en kiosztottam egy negatívot az egyik eladónak. Egy Desert Strike-ot vettem MD-ra, saját képük volt a terméknél, viszont amit kaptam, azon két elég mély karc is volt a matricán. Írtam nekik, erre jöttek azzal a szöveggel, hogy az utolsót küldték, ami raktáron van nekik, és hogy ezek már 20 éves cuccok. Oké, az nem volt odaírva a leírásban, hogy az aktuális példányt ábrázolja a fotó (de az sem, hogy x sold, only y left in stock, szóval azt sem sugallta semmi, hogy nekik ebből több volt, és csak az egyikről lőttek egy képet), viszont ha egy régi cuccról van egy ránézésre saját készítésű kép, akkor szerintem joggal feltételezi az ember, hogy nem stock fotó, nem?
-
AndrewBR
senior tag
válasz Aramir #12166 üzenetére
Wow, elég jó lett!
Más:
Elvittek ma tőlem egy PS2-őt. Tegnap leleveleztük, kiderült, egy idősebb úr venné a feleségének. (59 éves) Haláli volt a kisöreg, szinte mindent el kellett magyaráznom A-Z-ig a gép használatát illetően, de azt vettem észre, hogy ezt a lehető legnagyobb örömmel teszem. AliceWake kollégának volt/van egy hasonló story-ja, az is haláli.A.
-
adalbert1
veterán
válasz khron78 #12161 üzenetére
Azért annyira nem kell semmi, hogy kitoljak a többi vevővel (legalábbis próbálok mindent korrekten és ésszerű keretek között intézni, veled is jól meg tudtuk beszélni, hogy a DS Lite-nál ne licitáljunk egymás ellen, vagy múltkor is a többiekkel ezt a Mega Drive pakkot).
skeli: ok, szólok majd, mondjuk kb. ilyen játékokról van szó, mint az Indiana Jones and the Last Crusade. szerk.: illetve erre nem is a napokban fog sor kerülni, még át kell rágnom magam rajtuk (meg pár Gamecube címen is).[ Szerkesztve ]
-
AndrewBR
senior tag
-
szarvasbogár
aktív tag
Kicsit megrázott a felismerés, hogy a rezi0 borítóm fénymásolt!! Megvan már vagy két éve playmaniából teljes áron és most vettem észre! Köpni nyelni nem tudtam.. innentől nagyon meg fogom nézni azt a nintendo pecsétet.
-
adalbert1
veterán
válasz LordVenom #12156 üzenetére
Látod, mondtuk, hogy lesz még jó lehetőség (és ezzel pl. sokkal jobban jártál, mint a múltkorival jártál volna, a 2 rossz gombos gamepad-del), grat. a vételhez!
Azért kicsit örülök is, hogy nem jött össze, a Four Score adaptert valószínűleg sose használnám, és gamepad-em is van 3 db, szóval csak az itthoni kacatszám nőtt volna (a kazettát kicsit bánom, de az meg nem annyira ritka, hogy ne legyen belőle máskor valahol eladó). - Amit eldöntöttem, hogy minél inkább le kellene redukálni, most azt találtam ki, hogy olyan játékokat nem fogok megtartani, amivel nem játszok szívesen, csak azért, hogy elmondhassam, hogy megvannak (igaz, itt valószínűleg sok embernek nagyobb gyűjteménye van 1 konzolra, mint nekem az összesre, de pl. a Mega Drive kazetták baromi sok helyet foglalnak). -
sz.balazs.95
veterán
válasz adalbert1 #12154 üzenetére
Ez tényleg jó vétel volt.
Egyébként én is koskoromban többnyire olyan játékokkal tudtam játszani, amik teljesen elavultak voltak akkoriban, de összességében örülök neki, hogy akkor azokat ismertem meg először.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
adalbert1
veterán
válasz sz.balazs.95 #12153 üzenetére
Igen, ez igaz, csak közben a játékok fejlődtek rengeteget, ő is hamarabb találkozott Xbox360-al, DS Lite-tal, PSP-vel, okostelefonos játékokkal, stb, mint ezzel. Nekem meg anno kb. ez volt a belépő a játékok világába, előtte talán 1-2-szer láttam C-64 játékokat az egyik rokonnál.
Ez egy igen jó csomag volt, csak sikerült addig húznom az időt (közbe jött egy céges team building ), amíg más megvette. Igaz a gép nem kellett volna, de a 4-es elosztó és a gamepadek, illetve a kazetta igen.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz adalbert1 #12152 üzenetére
Persze, hiszen ~30 év alatt azért nem változott annyit az emberiség, hogy egy mai kisgyerek különösebben eltérjen egy 30 évvel ezelőttitől.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
adalbert1
veterán
Ma megkapta barátnőm unokaöccse tőlünk a NES-t és egy Super Mario Bros.-t ajándékba. Elsőre kicsit furcsának találta, de utána nagyon tetszett neki (igaz, kicsit bánta, hogy csak 1 játékot kapott mellé) - szerintem a SMB simán van olyan jó platformjáték, hogy egy mai gyerek is tudja élvezni (igaz, kicsit nehéz a mostani játékokkal összehasonlítva). Következő alkalommal szerintem egy Mega Drive 2-t fog kapni pár platformjátékkal.
-
szarvasbogár
aktív tag
válasz PiciDikenz #12148 üzenetére
Köszi Hoztam neki hazafelé krémest innen a szamosból na akkor már tudta, hogy valami bűzlik...
[ Szerkesztve ]
-
AndrewBR
senior tag
-
PiciDikenz
aktív tag
válasz szarvasbogár #12144 üzenetére
Biztos nem reklámoztad neki a legújabb vételed Szép pakk amúgy, grat
-
khirill
aktív tag
-
sz.balazs.95
veterán
-
khron78
őstag
Mázlista!
-
szarvasbogár
aktív tag
Sütött
-
szarvasbogár
aktív tag
Na fasza jól meg is kívántam a palacsintát puncsolhatok asszonynak, hogy süssön..
-
AndrewBR
senior tag
-
AndrewBR
senior tag
-
Rezuhu
aktív tag
válasz szarvasbogár #12135 üzenetére
szarvasbogár a hős!
Nm! -
szarvasbogár
aktív tag
Tényleg szépek nekem már egy csomó elkallódott
-
Rezuhu
aktív tag
válasz szarvasbogár #12128 üzenetére
Szépek!
Legfőképp a Legend of Dragoon!
Gratula a beszerzéshez! -
shinmegaten
aktív tag
Írott lemeznél az írási sebesség és a lemez minősége számít rettentő sokat. Különösen a lemez minősége; Taiyo Yuden alapanyagú lemezeket a legajánlatosabb használni ilyen célokra.
-
LordVenom
tag
-
Aramir
őstag
válasz LordVenom #12119 üzenetére
Nyugodtan próbáld ki őket, nem 1-2 nap alatt nyírja ki a fejeket a másolt cucc, csak arra figyelj, hogy amelyik lemeznél kattogást hallasz, vagy azt hallod, hogy a gép a lemezt többször jobban felpörgetni, vagy csapkodja a fejet jobbra-balja, akkor azt ne erőltesd, ezek a lemezek gondolom nem mostanában lettek megírva, tuti lesz köztük már, ami nehezen vagy sehogy sem olvasható már, a fenti tünetek tipikusan azok, amikor a szar olvasófej miatt vagy a szar lemez miatt már erőlködik a gép az olvasással, nálad nyilván az utóbbi lesz a gond ilyenkor.
-
Cheesus
senior tag
A kezem ugyebe kerult egy masik chippelt ps1, ami szerencsere mukodik. Kaptam hozza egy kazal irott jatekot is. Mennyire szedne szet az olvasofejet, ha vegigprobalnam a jatekokat, h melyiket lenne erdemes eredetibe is beszerezni?
https://www.twitch.tv/csehla
-
LordVenom
tag
válasz energy4ever #12098 üzenetére
Mennyiért tudnád beszerezni? Vagy már elkelt?
-
Aramir
őstag
válasz khron78 #12109 üzenetére
Ezeket írtam ám a hozzászólásomban, kivéve a lemeztányért, de azt nem semmi elállítani, izomból le kell nyomni, hogy elmozduljon, de akkor meg durván kattogni fog, mert már hozzáér a motort rögzítő csavarokhoz. Csak a pucolás és zsírzás nekem még sosem segített, mindig kellett állítanom a potméteren.
A potméter meg persze, hogy nem állítódik el, magától, de a lézerdióda öregszik-használódik, idővel nagyobb feszültség kell neki, hogy jó legyen.[ Szerkesztve ]
-
khron78
őstag
válasz Aramir #12106 üzenetére
Ezzel a pótméter tekergetéssel az a gond, hogy az eredeti problémát nem oldja meg (magától nem állítódik el). Adsz a fejnek még egy kis kraftot, az a szarból várat esete. Gyakorlatilag egy elhasználódott fejet tuningolsz.
Ki kell takarítani, a fejet megtisztítani, a csúszkákat meg újra zsírozni szilikon zsírral. Esetleg a lemeztányér magasságán érdemes állítani, ha megoldható, mert ez elállítódhat és lehet ezért nem olvassa a lemezeket.
Utána, ha ezek se váltak be, akkor szíved joga eldönteni, hogy pótmétert tekergetsz, vagy veszel 1-2eFt-ért egy fejet, vagy donor gépet. -
Aramir
őstag
válasz Cheesus #12107 üzenetére
A Nintendo bitfejein kívül még van a három ágú csillagcsavarhúzó (nem tudom a hivatalos nevét, tri-wing néven fut az angoloknál) a GameBoyokhoz, aztán kb ennyi a speciális szerszám, a többihez elég szokott lenni egy csillagcsavarhúzó, vagy Philips csavarhúzó, aki esetleg így ismeri. Túl rövid ne legyen a szára, és túl vastag se legyen a feje, kb ennyi.
-
Cheesus
senior tag
Konzolszétszedéshez/bütyköléshez elég egy általános csavarkészlet, vagy be kell szerezni egy pár speciális darabot (a Nintendó csavarhúzóját leszámítva).
Van valami különlegesség, amire oda kellene figyelni? ("fejhossz stb")https://www.twitch.tv/csehla
-
Aramir
őstag
válasz PiciDikenz #12105 üzenetére
Alternatív megoldásként még próbáld ki, hogy az oldalára állítod a gépet Nem viccelek, sokszor segít.
Egyébként sokszor a milliméter tört részét kell tekerni a potmétert, hogy jó legyen, a negyed fordulat az sok, én milliméterenként szoktam kezdeni, aztán amikor kezd jobb lenni, akkor még kisebbet tekerek rajta.http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
PiciDikenz
aktív tag
válasz Aramir #12065 üzenetére
Kipróbáltam ezt a módszert, de sajnos csak addig jutottam, hogy eredeti Audio CD-t be tudott olvasni már, de játékot nem Óramutató járásával megegyező irányba tekertem egészen egy negyedfordulatot, ekkor jött a kezdeti siker, de amint tovább tekertem, már nem működött semmi sem, úgyhogy most legalább erre az állapotra visszaállítottam Azt hiszem ez tényleg fejvásárlás lesz
-
Aramir
őstag
válasz sz.balazs.95 #12101 üzenetére
Nemtöccik a tucatrock zenéje, sry, az nálam sokat számít egy játéknál
-
szarvasbogár
aktív tag
Jajj ezt privátba akartam
[ Szerkesztve ]
-
szarvasbogár
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Xbox Wireless Controller - Remix Special Edition, Play & Charge Kit! Új! Bontatlan!
- Xbox Series X 1TB - 1 hónap garancia - konzol beszámítás ok! -
- Xbox Wireless Headset szép állapotban - 1 hónap garancia -
- Xbox Series kontroller - Electric Volt - 1 hónap garancia -
- Steam Deck 256GB LCD Windows 11 tokkal, hordozóval, mint az új!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest