Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CM]Crusher
senior tag
válasz
sestertius #4699 üzenetére
Nincs mit
-
sestertius
őstag
válasz
[CM]Crusher #4698 üzenetére
Az a haverom volt, őt kértem meg, hogy rendezze, mert lóti-futi napom volt....A ventin ennek ellenére gondolkozok, mert talán felszerkesztem rá másképpen.. nem tudom!
A lényeg, hogy akkor a 800 rpm-es van!Király! Ez is valami...
Köszönet!
-
[CM]Crusher
senior tag
válasz
sestertius #4696 üzenetére
Telefonon beszéltünk
-
sestertius
őstag
válasz
[CM]Crusher #4692 üzenetére
Sajnos így van, ma kiderült... a régi van, és az újabb, az A. B nincs és nem is tudják, mikor lesz...
Ez van...
Köszi a segítséget! -
smiti
veterán
válasz
[CM]Crusher #4694 üzenetére
Ne értsd félre, én nem hűtőt keresek a vga-ra hanem nekem van egy Musashi-m amit eladásra kínálok és érdeklődnek hogy erre vagy arra a kártyára jó-e, de mivel sehol nem találok információt róla így sajnos válaszolni sem tudok
-
smiti
veterán
válasz
[CM]Crusher #4690 üzenetére
Szia Crusher! Hol lehetne megnézni, hogy a Musashi hűtő milyen újabb vga-kal kompatibilis? Konkrétan most a GT240 érdekelne hogy rámenne-e. Üdv.:smiti
-
[CM]Crusher
senior tag
válasz
sestertius #4691 üzenetére
Másikhoz azért nincs odaírva, mert az az A, régi csomagolásban. Neked csak a B a jó, ha vékony vagy nagyon vastag ventit szeretnél felfogatni.
-
sestertius
őstag
válasz
[CM]Crusher #4690 üzenetére
Hát pedig néztem ezen az oldalon, ezek szerint bambula voltam...
A kérdés már csak az, hogy a mo-i oldal szerint van Type a és b, és nekem a b kellene. Itt pedig árulnak a-t, a másikhoz meg semmi sincs írva...
Ugye ezt a 12 mm-es slim ventit szeretném felfogatni rá, mert az nekem elég, és ez a clip a 25 mm-esre való. Na utána járás...Köszönet!
Szia!
-
[CM]Crusher
senior tag
válasz
sestertius #4689 üzenetére
Erre gondolsz? [link]
-
sestertius
őstag
válasz
[CM]Crusher #4687 üzenetére
Akkor ismét egy kérdés, mert nem találok ilyet: ezt hol lehet kapni?
Köszönet!
-
sestertius
őstag
válasz
[CM]Crusher #4687 üzenetére
Végre... sehol nem találtam. Remélem lesz nekik! Köszönöm!
-
[CM]Crusher
senior tag
válasz
sestertius #4686 üzenetére
-
sestertius
őstag
Ennek a beszerzése hogyan oldható meg? Tipp?
Egy alacsony fordulatszámú (800-1200 rpm) kellene...
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Valaki próbálta már felrakni a Musashi-t egy GTX275-re? Vagy hallottatok róla esetleg, hogy jó lenne rá?
-
sestertius
őstag
Ha jól emlékszem, neked saját magad készített van...
Valami egyszerű lenne jó, három vagy négy ventire legyen elég.
A régi ASUS lapom nagyon jól szabályozott, akkor nem láttam szükségét, de ennek az XFX lapnak ez az egyik gyengéje - szerencsére nagyon sokkal többet nem találtam.
Ezért lenne most már szükséges...Nem is tudom igazán, melyik "márkát" érdemes nézni.. ezeket a kimeneti fesz. adatokat feltüntetik a leírásban a termékinfónál?
Hm.. már látom... de ezzel nem sokra megyek, hogy +/- ennyi vagy annyi százalék eltérés...
-
sz.j
nagyúr
válasz
sestertius #4681 üzenetére
"...Valakinek valami tapasztalat a venti szabályzók terén? Melyik ajánlatos?"
Többek között olyan, aminek a szabályzott kimenő fesze minnél jobban megközelíti a 12V-ot, azaz kevés veszteséggel szabályoz.
Így, szükség esetén akár teljes fordulaton is tud pörögni a venti. -
sestertius
őstag
válasz
[CM]Crusher #4680 üzenetére
No, rögtön találtam is egy-két dolgot, amire szükség volna...
Valakinek valami tapasztalat a venti szabályzók terén? Melyik ajánlatos?
-
[CM]Crusher
senior tag
Haladva a korral, most már a facebook-on is van Scythe oldal
-
kmisi99
addikt
Nekem se lötyög egyáltalán
-
zalman90
őstag
válasz
[CM]Crusher #4676 üzenetére
csavarokat jól meg kell húzni? ameddig csak lehet?
-
kmisi99
addikt
válasz
zalman90 #4673 üzenetére
Jó hogy szólsz
Nem el fér még rajta hisz még egy fél kenyérre sincs elegendő zsír rajta
Amúgy ma alaposabban megnéztem és vannak a mugen tetején azok a pöckök na azok és az oldalsó 20 centis közt kb fél centi is van. Így simán meg tudom oldani azt hogy oldalra kb 1centivel megemelt ventit tudjak rakni és akkor már 2venti lesz a mugenen majd rakok képeket
-
sestertius
őstag
válasz
zalman90 #4669 üzenetére
Nálam relatíve sok... gyakorlatilag azonban a DIMM 0 és 1 foglalatok helyett a 2,3-at használom, mert a mugen venti miatt nem fér be a ram, csak így... ezért is akartam kiszedni.. vagy talán, ha meg tudom oldani a híd hűtését, akkor ki is szedem....
kmisi99 kollégánál nem tudom, ezzel kapcsolatban mi a harci helyzet..
-
kmisi99
addikt
válasz
sestertius #4664 üzenetére
Akkor majd úgy csinálom aztán megdolgoztatom az i7 et hátha menne 4,2ghz en
80 fok alatt
-
sestertius
őstag
válasz
kmisi99 #4663 üzenetére
Gondoltam, hogy erős tuning lehet a dologban...
Látom értetted, hogyan mondtam... csak fura, hogy miért befelé nyomod hátul a 12-el a levegőt, nem kifelé?
Nálam - és már több HAF tulajnál is, tudom - elöl, oldal és alul be, hátul és felül ki...
Gyárilag is így - kifelé fúj - van szerelve a hátsó 12-es... -
kmisi99
addikt
válasz
sestertius #4661 üzenetére
Hát csak kíváncsi vagyok hogy meddig bírom az i7 et húzni így 4 ventivel
Amúgy így tervezem a ventik elhelyezését
[link]zalman90 Holnap megpróbálom lefényképezni
-
sestertius
őstag
válasz
kmisi99 #4660 üzenetére
922-es házban Mugenre 4 venti? Ez komoly? Nálam a 922-esben egy van rajta, azt is leszedném, ha nem játszana szerepet az alaplap hűtésében. De sajna kell hozzá. Pedig 3,7-en megy nálam is az E8400-es...
Ha én tennék rá négyet, úgy tenném, hogy kettő szív, kettő fúj /procihoz viszonyítva/. Házhoz viszonyítva pedig ugye fel és hátra menjen ki.. szerintem, de csak vélemény...
-
kmisi99
addikt
válasz
zalman90 #4659 üzenetére
Dehogynem
Nekem mugen 2 van HAF 922 vel. Simán elfér úgy hogy még egy 20 centis venti is van az oldallapon. De durván kb 1 centi hej ha marad a venti és a mugen közt
De lenne nekem is egy kérdésem. Ha netalántán 4db ventit akarnák a mugenre akkor milyen állásban szereljem fel őket merre fújjanak?
-
zalman90
őstag
hello , nincs valakinek Mugen 2 es proci hűtő haf 922 vagy 932 es gépházba? jó lenne tudnom mekkora a hej melette , mert ilyen házat akarok venni
-
Mr Potter
tag
válasz
sestertius #4656 üzenetére
Nincs mit.
Majdnem ugyanolyan processzorunk van ahogy nézem.
Alapon megy 4ghz-t és a hűtéssel se volt semmibaj.
Egyszer kipróbáltam ventilátor nélkül, úgy hogy csak a házventik pörögtek és nem sült el vagy akármi egyéb. Hőmérséklet persze magasabb volt, de megbirkózott vele így is.Jobb a biztosra menni az a tuti.
Sok sikert.Üdv
-
sestertius
őstag
válasz
Mr Potter #4655 üzenetére
Valami olyasmi megoldás jutott eszembe nekem is a felvázolt lehetőségek mellett, hogy ha be tudnám állítani a BIOS-ban azt, amit itt olvastam, hogy bizonyos hőmérséklet felett kapcsoljon be csak... az jó lenne, mert akkor kiderülne, valójában elég-e nekem passzívan. Ha meg elég, akkor le is venném...
Csak nem tudom, be lehet-e nálam állítani ezt a BIOS-ban... kutatni kell utána..Köszönöm!
-
Mr Potter
tag
válasz
sestertius #4654 üzenetére
Én szerintem valamennyi eltérés lehet.
Talán hatékonyabb, ha átfúj rajta, de tudjuk mind, hogy mire képes a picike.
Szerintem passzívan is elvinné a procidat, ha csak a házventik vannak bekapcsolva. Bőven
Ha kényelmesebben elférsz a venticserével, akkor tégy úgy. Probléma nem lesz.Üdv
-
sestertius
őstag
Üdv!
Érdeklődnék, nagyon sok jelentősége van, ha a Mugen 2 hűtőmre nem "előre" teszem fel a ventit, hogy átfújjon a hűtőn, hanem "mögé", hogy átszívjon? Csak mert utóbbi esetben jobban elférnék...
Vagy itt tenném a Noctua hűtő elé...
Vagy a hűtőt elfordítva tenném felülre, hogy felfelé fújjon...
Nincs húzva a proci, ha meg is húzom, minimális mértékben csak, tehát hőmérsékleti gondok nem nagyon vannak/lesznek... szerintem.. -
Mr Potter
tag
válasz
Krisinto #4649 üzenetére
Bocsi, de nem megoldható mert ez a váltás már a héten megfog történni.
Már megrendeltem az utódját, úgyhogy a napokban mindenképpen csere. Én csömöri vagyok, úgyhogy messze lennénk egymástól.
Ha nem lenne ilyen gyors lefolyású a dolog akkor szívesen odaadtam volna.
Köszi azért.Üdv
Potter
-
zalman90
őstag
A múlt héten sikerült beszereznem 2db scythe ventit , nagyon frankók , vékony , és potival szabályozható
scythe
-
Mr Potter
tag
Üdv
Esetleg, ha valaki szeretne egy Mugen 2-t akkor nézzen fel a hardverapro-ra, mert eladó egy.
Potter
-
kircipeti
senior tag
-
elfelejtette
veterán
Hy!
A múltkor írtam itt arról, hogy nem sikerült zökkenőmentesen felszerelni a haver alaplapjára a Grand Kama Cross-t, mivel az AMD-s lefogató pöckei túl távol voltak egymástól, ezért nem lehetett rendesen beakasztani mindkét oldalon az alaplapon a processzor foglalat körüli keretbe.
Most kölcsön kértem kollégámtól a Ninja2-höz kapott készletből ezt a lefogatót (mivel ő Intel-es, és egyébként is Universal Retention Kit-et használ), összehasonlítottam, hát a Ninja2-höz kapott darab két oldala 3mm-rel közelebb van egymáshoz, mint a másik. Azzal raktam fel, kb. 10 másodperc volt, és tökéletesen fekszik. -
Benhill
senior tag
Estet.
A scythe ninja + revB-rol lenne szo. Nalam a talpa ami a procira fekszik, nem vizszintes. Ahogy nezegettem neten nagyjabol minden hutonek vizszintes a talpa.
Az lenne a kerdesem hogy masnak is enyhen domboru? Ill hogy igy vajon felfekszik normalisan a kupakra? -
Moretimer
aktív tag
válasz
[CM]Crusher #4637 üzenetére
Értem,szóval,ha átlósan,ütközésig húzom a csavarokat,akkor rendben lesz.
Köszi a segedelmet.
Jó éjszakát. -
Moretimer
aktív tag
Sziasztok,
Megmondhatná valaki,hogy lehet 1enlő módon meghúzni a csavarokat(nyomatékkulcs nélkül) a Mugen 2-n.Nincs polírozva,sem a hűtő sem a proci,viszont szeretném,ha kb egyenlő mértékben feszűlne 1másnak minden oldalon a cucc.
Mert ugye ezek sima csavarok,nem pedig rugósak.
Esetleg van valami fortéja a dolognak?U.i.:Azt hiszem,ezt kb. 1-2 éve már kérdeztem.
-
kircipeti
senior tag
-
Benhill
senior tag
Nem talaltam neki jobb helyet.
Ez mennyire jo gondolat:?
[link] -
[CM]Crusher
senior tag
válasz
kircipeti #4630 üzenetére
Igen feljebb raktuk a Stabilizert és a Kama Bay-t is, mert volt a gépbe 5970-es is, és az már annyira hosszú volt, hogy a hddk-be beleért.
Azon a kis lyukon nem nagyon tudsz, csak vékony kábeleket, de a képen is látható előlapi kivezetések kábeleit az alaplap alatt el lehet vezetni, mi is úgy csináltuk.
-
kircipeti
senior tag
válasz
[CM]Crusher #4629 üzenetére
Koszi a linkeket!
Ilyesmire voltam kivancsi. Itt az elolapi KamaBay hutot feljebb raktatok a winyotarto keret ele? Gondolom a vga-tol nem fert el alul.
Itt a pirossal keretezett resznel a tap kabeleit nem lehet a talca mogott elvezetni? Mondjuk visszavezeto lyukakat nem latok rajta.
-
[CM]Crusher
senior tag
válasz
kircipeti #4628 üzenetére
Kedvem lenne, valahova publikálni egy írást, csak az idő ami nem nagyon engedi.
Készült korábban egy tesztre leadott darabról írásos bemutató: [link]
Tesztgépünkről találtam neked fotókat: [link]
Meg még 1-et: [link]
- Egy pár konfigot cseréltünk már benne a tesztek miatt, eddig nem tapasztaltunk kopást, karcolódást.
- Gyárilag amiket adnak 800-as ventiket, nagyon halkak, így nem az lesz a leghangosabb a gépben, ráadásul hátul ki van vágva a rács gyárilag, így a szélzaj is jóval kevesebb mint a normál rácskialakításoknál.
- A hozzá adott Hard Disk Stabilizer nagyon jól teszi a dolgát. Nálunk 2 HDD van raid-be kötve és csak a motor hangját hallani.
Nekünk nagyon tetszett a ház design-ja, minősége, egyedül talán az ára ami kicsit magas.
-
kircipeti
senior tag
válasz
[CM]Crusher #4627 üzenetére
Az hogy nem lenne-e kedved irni rola a logoutra
A videos bemutatot mar lattam, jo lenne egy irasos is. Olyanok erdekelnenek, hogy mennyire serulekeny a belso festes. Mennyire jon ki a hang az elolapon (tulajdonkeppen tiszta lukacsos). Winyok mennyire tudjak berezegtetni a cuccot, hisz pillekonnyu. Osszeszerelt geprol kepek. Szemelyes tapasztalatok.
-
kircipeti
senior tag
FenrisWolf haztulajok vannak errefele? A ph userek kozott meg nem lattam egyet sem vagy elkerulte a figyelmem.
-
[CM]Crusher
senior tag
válasz
[CM]Crusher #4624 üzenetére
Ja és nekem alapból az Abit biosban úgy van beállítva, hogy 50 fokig ne kapcsoljon be a ventilátor. Azaz 50 fokig passzív
Így csak játék alatt kapcsol be a venti, amint kilépek a játékból a venti is pár másodperc múlva kikapcsol.
-
ImI87
őstag
válasz
[CM]Crusher #4613 üzenetére
-
zalman90
őstag
válasz
[CM]Crusher #4620 üzenetére
és hány fokos idle/load ba ?
-
zalman90
őstag
válasz
[CM]Crusher #4618 üzenetére
na, mugen 4 evö , te mit hűttesz vele?
-
zalman90
őstag
jó estét , ez mien hűtő? ha jól emlékszem scythe ,de itt el akadtam
-
ImI87
őstag
Hello!
Egy Mugen 2 Rev.B hűtőt 1156-os procifoglalatra fel lehet tenni mindkét állásban?
Tehát hogy a hűtőnek ugyanaz az oldala nézhet a gép hátulja és a gép teteje felé is?
Köszi!
-
badd
tag
válasz
elfelejtette #4610 üzenetére
Köszönöm!
-
badd
tag
Hello!
Az érdekelne hogy a Ninja 2-nél a venti alja mennyire magasan helyezkedik el a laptól? (vagyis hogy mennyire magas ram fér el alatta) -
Angel1981
veterán
Ajajaj! Már több, mint egy hónapja reménykedem, hogy legyen újra Gentle Typhoon 500RPM 120mm-es venti, de hogy a listáról is lekerült, ez nem jó jel! Tudtam, hogy anno jól be kellett volna vásárolnom belőle!
-
Henk
veterán
válasz
Angel1981 #4605 üzenetére
Az én esetemben ez igaz de azért mondtam, hogy ez függ a házszellőzéstől. Ha van a gépben egy jó hosszirányú szellőzés akkor a viszonylag kis méretű álló borda nem fogja el a légáramlatot és a chipset is jól szellőzik. Viszont ha semmi szellőzés nincs a házban vagy gyenge akkor jobb a fekvő hűtő mert az fúj a lapra is levegőt így legalább a chipset is kap valamennyit.
-
Angel1981
veterán
Már ahol!
Márkás szettekben sem gyakori - szerintem, és a hűtőborda nem kompenzálja az aktív hűtést, hacsak nem brutálisan nagy.
Én a tesztekből egyébként úgy láttam, hogy a CPU-t azok a hűtök tudják jobban hűteni, amik lamellázata párhuzamos az alaplap síkjával - de nem veszünk össze!
(Gondolom álló hűtő alatt a másikat érted.) -
Angel1981
veterán
Semmi gond, találó volt, tényleg!
Henk: így van, én is erről beszéltem, nem? Mármint a párhozamos áramlatú hűtő jobb a procinak, de rosszabb az alaplapnak - érthető.
Egyébként már csak azért sem kell aggódni szerintem, mert pl. vízhűtésnél az esetek nagy részében semmilyen közvetlen hűtést nem kap az alaplap MOSFET, és chipset része, és mégsem hallani, hogy tömegével mennek tönkre a lapok, pedig ott még feszemelés is van dögivel, és ha valami, akkor az aztán izzasztja a dolgokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Építő/felújító topik
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PayPal
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- Már 33 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- Intel Core I9 9900K Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest