Hirdetés
Aktív témák
-
Raymond
titán
NForce es NForce2 alaplapok, ha a komplett nVidia Southbridge implementalva van. a hangreszet az nVidia elletja egy Soundstorm ''fantazianevu'' DSP-vel, ami AC3-ba kodol. Ez eleg keves alaplapon van implementalva, altalaban a gyartok kihagyjak es a sima AC97-es codec van rajta (CMedia vagy Realtek), igy meg egy NForce alaplap sem biztositek. A masik dolog az, hogy szo szerint csak egy mareknyi jatek tamogatja ezt. Pl. UT2003, Mafia. A tobbi jatek mind DirectX+EAX.
-
Raymond
titán
''működnie kellene ha valahol vagy a hangszóróba építve vagy a hangkareszban van egy ac-3 kódoló... na és mivel az SB Live 5.1 egyértelműen ilyen így működnie kell! ''
Nem, mert nincs benne kodolo, csak dekodolo. Ha a jel nem AC3 mar eredetileg is, akkor a kartya nem csinal belole AC3-at. -
Cos
senior tag
Bár én még nem próbáltam de elméletileg működnie kellene ha valahol vagy a hangszóróba építve vagy a hangkareszban van egy ac-3 kódoló... na és mivel az SB Live 5.1 egyértelműen ilyen így működnie kell! Persze ha a digitális kimenet be van kapcsolva! :D
-
Raymond
titán
Meg egy dolog:
A jatekok soha nem fognak egy Live! kartyan 5.1-ben szolni, mindig ''csak'' 4.1-ben. -
burgatshow
veterán
válasz
strike-force
üzenetére
Tudtommal az első játék aminek Dolby Digital 5.1-es hangja lesz az a Doom 3! :DD
-
-
atk
csendes tag
Szóval akkor elfelejthetem, hogy nekem a játékok fognak 5.1-es hanggal szólni!!
-
Raymond
titán
Ez nem fog menni. A csatlakozas SPDIF, amin keresztul csak Dolby Digitalisan kodolt jel kudheto at tobbhangszoros jellel, vagy PCM Stereo. Mivel a PC-s vilagban gyakorlatilag semmi nem Dolby Digital (persze a DVD-k es AC3 hangal ellatott AVI file-okon kivul). A hangszoro is a teszt kozben az egyes hangszorokat szolaltatja meg, es SPDIF-el csak az ket hangszoro jele viheto at. A helyzet ugyanez lesz jatekoknal is es a kartya CMSS funkciojanal is - ez egy sem Dolby Digital.
-
atk
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom van az SB Live 5.1-es kártyámmal, hogy összekötöttem egy Panasonic házimozi erősítő digitális(koax) bemenetét a kártya digit kimenetével.
Mivel csak stereo jcak-rca kábelem volt itthon, úgy gondoltam jó lesz az is, ha az egyik Rca-t használom.
Ha bedugom az egyik Rca-dugót akkor a tesztben csak az első két hangszóró szól. Ha megcserélem, és a másik dugót dugom be, akkor a hátsó két hangszóró hangja szól az első kettőn!
Milyen kábel kell a kártya és az erősítő összekötéséhez?
Mit lehet tenni, esetleg beállítani valamit, amit elfelejtettem??
A segítséget előre is köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BMW topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- sh4d0w: Nyitlocker
- S.T.A.L.K.E.R - Lost Alpha
- Okos Otthon / Smart Home
- 24 Hours of Le Mans
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 11 . 64Gb 77% akksival . A1 függő (Osztrák)
- Lenovo Legion Slim 5 - 16" WQXGA 165Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 -2 év gari
- Eladó Konfig I5 8500 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX1660 Super 6GB!
- 8GB DDR4 SoDimm modulok / több darab / 7500 Ft / OLVASS!
- Honor 90 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 256GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600XT 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN S2 TG CM 650W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest