Új hozzászólás Aktív témák

• Lapajbacsi

aktív tag

válasz bb.bocs #4377 üzenetére

Az 53 fok szerintem, pláne notiban EXTRÉM... :Y
    Azt meg kéne sürge nézni, hogy az egész rendszer hogy hül, mert lehet a procid eközben már 100 fok körül főlöget.... mivel egymás nyakában van minden, egymást csodaszépen sütögetik notiban a motyók...
    Pl egy régebbi pár éves és strapált cuccban a cpu bordái már beporosodva a venti rajta megfáradva vígan elkezd túlmelegedni minden ha hosszan be van kapcsolva, pláne ha némelyek ugye ráteszik a kanapéra és a szellőzők is betömve a csergével, a radiátor meg maxon és 3 centire (na ez a kedvencem itt már konkrét tűzveszély van de baromira nem ritka sajnos)...

A hang oka sok minden lehet. Sima APM konfigurálási hiba is lehet (már ha támogatja drive egyáltalán ez típusfüggő) és folyton parkoltat feleslegesen amit hallasz, vagy a túlmelegedés miatt illetve esetleg táp túlterhelés miatt ha együtt van a két drive egyre több a hiba és ez eredményez túlműködést, ami hevülés mellett a fej extrém rángatásával is jár, mert küzd a lemez maxon hogy korrigáljon, de ennek a rendszered lassulásán illetve anomáliákon, hibaüzeneteken is kéne látszani. Tehát nem mindegy hogy csak a hangot hallod vagy a géped működése és használata közben a sebesség is érezhetően ingadozik, beszaggat, belassul.

A caddy-t kihúzni tudod (a noti kikapcsolt állapotában!) nem kikapcsolni, de akkor nem lesz jelen drive-ként a rendszeredben. Menet közben semmit sem tehetsz. De ha meg kihúzod akkor minek a caddy benne az 500-assal? Ez az 500-as 38-40 fokos gondolom. Tekintve hogy a belső "fő" rendszervinyód, a 160-as 53 fokon üzemel, ez nem is annyira vészes nem? :D
    Én fognám a 160-ast nyugdíjaznám a helyedben, tedd át a rendszert (klónozás vagy ilyesmi) az 500-asra vagy másold rá át a file-jaid és húzz rá egy új oprendszert és építsd bele az 500-as oszt jóccakát..! Minek vacakolni a két drive-val? A táp sem biztos hogy bír két vinyót. De legelőbb meg kéne nézni, amit már írtam, nincs-e beporosodva nagyon belül, a hűtőbordák ventik körül minden ok-e benn a beliben.... ;)

(azért az jópofa, hogy én is kérdéssel jöttem ide, amire választ illetve megoldást nem nagyon kaptam, aztán már meg én válaszolgatok itt jobb híján...) :DD

Új hozzászólás Aktív témák