- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen házat vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikado
tag
Itt!
Bővebben: link -
LukE
veterán
Bővebben: link monggyuk.
de x-bit labs-nak van 1 nagyobb hdd/raid/scsi es hasonlokat kitargyalo elmeleti osszfoglaloja -
valaky
tag
Csak a sose elég a tárhely kategória... :-B
-:Renko:- linkjei viszont nagyon érdekesek, tetszenek a cuccok, csak sajnos nem az én pénztárcámnak valók.
Egyébként hogy van ez a wincsi sebesség dolog? Gyorsabban ír/olvas a wincsi az elején? És mi minősül az elejének? Mert azt tudom, hogy nem cd-féle spirálban megy fel az adat, hanem sávok meg szektorok, stb... Valaki fel tudna homályosítani? -
Sick Boy
őstag
húúú, most ahogy nézegettem az árlistákat, meg az alaplapokat [egy kedves ismerősömnek ütök össze egy masinát karácsonyra] láttam olyan alaplapot, amely egyenesen 4 SATA eszközt támogat... + 4 IDE... na azzal lehet már jó dolgokat művelni...
File-szervert kaparsz össze? vagy csak simán ''tárhelyből sohasem elég'' ? -
Side_
aktív tag
És egyáltalán mennyi lehet az én pci-om sebessége?
-
LukE
veterán
valszeg mert vagy hulye, vagy penzehes az elado. elvileg barmilyen pci slotban mennie kell, szoval ha a gyarto oldalan nincs foltuntetve az inkompatiblitási listan, akkor mennie kell.
Renko: elmeletben igen, gyakorlatban. háááát. Meg csipszettol fuggoen sima ide vinyokat is le lehet allitani, es cserelgetni. Persze ez utobbit mindenki csak sajat felelossegre... -
Side_
aktív tag
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy az én gépemben menne e egy ilyen sata vezérlő? (Mert a boltban azt mondták, hogy nem, bár nem értem miért.)
Légyszi valaki hozzáértő nézze meg a configomat és válaszoljon!
ThnX! -
-:Renko:-
tag
Kicsit jobban körülnéztem ebben a témában:
''A csatlakozó elméletileg alkalmassá teszi a Serial ATA-eszközöket a hot-swap-ra (mûködés közbeni csere), de a gyakorlatban ez nem ilyen egyszerû. Egy megfelelõ beépítõkerettel, vagy ''backplane''-el azonban bombabiztos megoldást készíthetünk.'' Bővebben: link
''Kritikus pont a meghajtók cserélhetõsége is – meghibásodás esetén. A „hot swap”-ként is ismert szolgáltatás a SCSI-megoldások esetében eléggé elterjedt. Az UltraATA-világban ez általában nem lehetséges, mert a meghajtók menet közbeni eltávolítása, hozzáadása általában a teljes rendszer fagyásával jár. A Serial ATA e téren is változást hoz, hisz itt a szabvány már lehetõvé teszi a „hot swap”-ot, bár ezt mind a vezérlõnek, mind a meghajtónak támogatnia kell.''
Bővebben: link
''Hot-plug: Lehet menet közben dugogatni a vinyókat, nem kell leállítani elõtte a gépet. Megjegyzem ez nagyon pozitív dolog lenne, remélem nem csak ígéret.''
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
tag
Itt a PH-n volt 1 teszt, vagy lehet, hogy tomshardware.hu -n és abban benne volt hogy windows alatt megy, linux alatt még nem teljesen jó minden.
Tehát ha nem bootwinyóról van szó, akkor indulás után csatlakoztatod a power cable-t és megy is. Ha meg le akarod húzni menet közben akkor meg az eszközkezelőben kell leválasztani vhogy. De majd biztos jön vki, akinek van ilyen winyóval tapasztalata és elmondja, hogy s mint megy ez az egész. -
valaky
tag
Sikerült beszereznem közben egy ilyen kártyát + wincsit is (egy STLab 3112-es sata vezérlő + Samsung 160GB / 8MB / 7200 RPM / SATA). Minden kapásból beindult, nem is számítottam rá, hogy ilyen sima dolog lesz...
Az előző hozzászólásban említett ''hot-swap'' funkció mit takar? Csaknem üzem közbeni kiveszem-beteszem dologról van szó? Megosztana erről valaki valami részletet? -
tag
Azt a néhány ezrest lazán megéri kifizetni a SATA-ért már csak a hot-swap miatt is.
-
Alex91
félisten
Meg most mar inkabb SATA HDD-t erdemes venni, ha a jovobeni alaplap valtasra is gondol az ember!
-
valaky
tag
Hát egyenlőre nem áll szándékomban alaplaot cserélni, ugyanis azt jövőre terveztem be. Reményeim szerint addig le fog csökenni a 939 tűs Athlon 64-ek ára a megfizethető szintre, és akkor váltanék. Ugyanis jelenleg még SDRAM-okat használok, amit az alaplappal cserélnem kellenne. És a későbbiekben sem lesz probléma, ha van egy alaplapi SATA-s vezérlőm, mert mellé még mindig be tudom tenni majd a bővítőkártyámat, és akkor már 4 SATA eszközzel tudok játszani
Feltéve, hogy a kártya is kettőt tud...
Erről jut eszembe: ezek a kártyák hány eszközt képesek kezelni?
Szerintem a SATA előnye egyenlőre nem a sebességében rejlik, hanem abban, hogy sokkal vékonyabb kábellel dolgozik, és így nem lesz akkora zűrzavar a házban - jobb lesz a légáramlás, és (talán) nem alakulnak ki forró pontok az eldugott sarkokban. Illetve azt hallottam még, hogy sata kábel akár 1m hosszú is lehet, ami a nagy házaknál már nem hátrány. -
LukE
veterán
vinyok fizikailag nem kepesek 150MB/sec-re. 10-15k SCSI-k sem.
Ja, ha sokat hasznalod a hdd-t, akkor nezz utanna, hogy PCI buszon logo csipp intezi a dolgokat, vagy kulon savszellel gazdalkodhat.
Elonye akkor lessz, ha vegre kaphatoak leszenek az NCQ-t tamogato HDD-k es vezerlok is. -
Speederer
senior tag
Szerintem 1 ilyen kártya helyett jobban jársz ha alaplapot cserélsz, amin van sata.
-
console
aktív tag
-
tag
Ahogy az előző hozzászóló is mondta, létezik PCI-os ATA és SATA kártya. Ha nincs még meg hozzá a vinyó akkor mind1, hogy melyiket veszed a sebesség szempontjából, mert a PCI busz sebessége 133MB/s, akárcsak az ATA 133-é, így a SATA kártyával se lesz gyorsabb 133MB/sec-nél. Az áruk az 5-10 ezer forint, kérdés, hogy hol veszed. Általában a SATA-s kicsit drágább, mint az ATA-s.
-
valaky
tag
Létezik valamilyen SATA-vezérlővel megáldott bővítőkártya? Ugyanis az IDE csatolóim megteltek, SATA meg nincs az alaplapomon, de kéne még wincsi a gépbe.
Ha igen, milyen cuccok vannak, és kábé mennyiért vesztegetik ezeket?
Eddig még egyetlen bolt árlistájában sem láttam ilyesmit.
Segítséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Macska topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Gitáros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest