Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz Oposzumtoszó #143000 üzenetére
Normál fájlmegosztást nem kezel a tv. Ez nem a WD hibája. Valamilyen szerver alkalmazást kell futtatni a NAS-on. WD-n alapból twonky szerver van. Ha azt beállítod és megadod a média mappát, akkor azt fogja látni a tv.
De ha lehet plex szervert telepíteni az sokkal jobb. -
Celtis
veterán
válasz Oposzumtoszó #143017 üzenetére
A syno okos, valószínűleg a háttérben egy média megosztást is elindít. A wd viszont fapados, de ott is meg fogod találni a média megosztás lehetőséget a beállításokban.
-
Celtis
veterán
válasz bdanii #143047 üzenetére
Milyen D/A átalakítót vettél hozzá, mármint hogyan csatlakozik a TV-hez? Nem lehet túl jó minőségű, mert nem szabadna egyáltalán zajosnak lennie. Esetleg földhurok okoz zajt.
Amit és szoktam javasolni az egy HDMI ARC extractor. Ezt a TV HDMI 3 (ARC) bemenetére kell kötni, ahol a TV ki tudja küldeni digitálisan a hangot. Elvileg ezzel a TV távirányítóval fogod tudni a hangerőt is szabályozni. Viszont így vagy a TV vagy ez a cucc szól, egyszerre a kettő nem.
-
Celtis
veterán
válasz Kender23 #143065 üzenetére
Kicsit (nagyon) vegyél vissza a személyeskedésből! Számolni meg te is tudsz, nem? Majd az rtings meg az illető urak szólnak, ha nem tetszik nekik amit írtam, neked kár emiatt fáradnod. Elég ha értelmezed amit olvasol és értelmesen vitázol, ha más a saját véleményed. Amit művelsz az nem vita.
Segítségül, az rtings és hasonló tesztek 100-120 nit-re kalibrált fényerőnél tesztelnek. A készüléknek valóban kiváló a natív kontrasztja és ennek következtében a feketéje ilyen esetben. Azonban amikor a képernyő egy HDR tartalomnál csúcs fényerővel akar megjeleníteni egy részletet, FALD hiányában a teljes felületen megemeli a háttérvilágítást, aminek következtében egy esetleges fekete részeken a panelen átszivárgó fény is megnő, kb az említett szintre (mint egy IPS panel feketéje 100 nitre kalibrálva)
Továbbá volt ilyen TV-m KS7000 (1500 nit, 6900-as kontraszt), tehát tapasztalatból tudom, hogy milyen az ilyen TV-n a HDR.
-
-
Celtis
veterán
válasz bsanya #143075 üzenetére
1. Ez nem a TV hibája. Az STB beállításait nézd át, hátha a HDMI-CEC-en történő kikapcsolás engedélyezhető.
2. Nem véletlenül kapcsol át az erősítő, pontosan így kell működnie. EZ a HDMI-CEC és az ARC.
Ha HDMI1-en maradna ez arősítő, akkor a YT-ot néznéd és az STB-t hallanád. Biztos, hogy ezt akarod? Szerintem nem.
Viszont feltételezem, hogy az STB-nek is van saját hangerő szabályozási lehetősége. Egyszerűen ott vedd lejjebb a hangerőt.
Továbbá erősítő függő, de lehet, hogy az is tud bemenetenkénti hangerő eltolást. -
Celtis
veterán
válasz bsanya #143083 üzenetére
Ennek alapból így kéne működnie, meg kéne tartania a hangkimenet beállítást. Nézd át az erősítő és a TV ide vonatkozó menüit.
Azt tudom elképzelni, hogy a TV bekapcsoláskor azt hiszi nincs az erősítő csatlakoztatva, ezért átvált hangszóró kimenetre. Ha előbb az erősítőt kapcsolod be és pár másodperc múlva a TV-t, akkor is átvált a hang TV hangszóróra?
-
Celtis
veterán
válasz bsanya #143099 üzenetére
Valószínűleg az van amire tippeltem sajnos, de nem igazán van ötletem. Ennek működnie kellene.
Ellenőrizd, hogy a legfrissebb szoftver legyen tv-n és az erősítőn is. Amúgy mi a készülékek pontos típusa?
Még egy teszt: ha kihúzod az stb hdmi kábelét, akkor is így viselkedik a rendszer? -
Celtis
veterán
válasz ebola85 #143339 üzenetére
A samsung.hu oldalon jelenteném be képet csatolva. Szerencsés esetben 1-2 héten belül megjelenik a szervizes és a helyszínen cseréli a panelt.
Ha beszállítanák a TV-t, akkor kérés nélkül is hoznak cserekészüléket, de valószínűleg kisebbet.A lényeg, hogy nem kell sehova szállítanod a TV-t, nem kerül egy filléredbe sem a javítás, végig lesz TV-d és az sem gond, ha már nincs meg a készülék doboza.
Update.
Ez a panel több sebből is vérzik. Mintha még tintinges is lenne, mint egy OLED.[ Szerkesztve ]
-
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz M0RGI #143429 üzenetére
Már azon is csodálkozom, hogy garancián túl szóba álltak veled ingyen.
A szoftver pedig nem megy tönkre. Vagy szerinted kijön a szerviz és megjavítja a szoftvert?
A szerviz szerintem vezérlőpanelt cserél, ami nem két fillér. Kérdés megéri-e.Még abban bíznék, hogy esetleg valami táp probléma. Sima pendrive esetén is jön a hiba vagy esetleg egy külső tápos HDD vagy USB HUB használatával is?
-
Celtis
veterán
válasz M0RGI #143447 üzenetére
Az epés felhang az üfsz-nek szólt. Valami szoftveres gond, értsd: fingunk sincs mi a baj.
Leegyszerűbb megoldás, ha veszel egy olcsó külső médialejátszót. Még használhatóságban is lényegesen jobb lesz. Kapsz egy profi felületet, és az USB eszközt sem kell dugdosnod, hanem hálózaton keresztül másolsz rá. (Lásd Coreelec)
-
Celtis
veterán
válasz M0RGI #143449 üzenetére
Itt érdeklődj ajánlott típus iránt. HDMI-n csatlakozik. Ha a TV-n átmegy a bemenetről az 5.1, akkor maradhat a hang ahogy van, egyébként meg optikai kimenetes box kell.
A Coreelec oprendszert azért ajánlom, mert gyakorlatilag kapsz a TV-ben egy Kodi-t amit a TV távirányítóval tudsz kezelni. Gyakorlatilag felokosítod a TV-t.
-
Celtis
veterán
válasz N.YCityBoy #143467 üzenetére
Nekem is olyan volt. Nagyon örültem, amikor sikerült megszabadulni tőle.
-
Celtis
veterán
válasz gyeniko #143470 üzenetére
Azért igyekszem tárgyilagos és leginkább segítőkész lenni. Csak indokolt esetben szidom a Samsungot és már nem lépten-nyomon emlegetem fel a sérelmemet, pedig a vitánkat lezárva ebben állapodtam meg velük. Emlékeim szerint a Sonyt is csak akkor hoztam fel ha alternatívát kérdeztek vagy téma volt. De bírom a kritkát@EdwardKelley A KS7000-nek valóban szép a képe, mondjuk nekem a HDR az edge LED miatt nem jött be, de akkor még talán nem sok ilyen anyag volt. A problémám a TV adás mozgásmegjelenítésével volt, amit egy fénykép nem ad vissza.
Ha elégedett vagy a készülékkel valóban kár cserélni. Annyival nem ad többet 80-as. -
Celtis
veterán
válasz N.YCityBoy #143472 üzenetére
Ha érdekel küldök PM-et, de szerintem inkább ne érdekeljen.
-
Celtis
veterán
válasz GegeWarrior #143589 üzenetére
Igen, tudja ezt is, azt is. Ha TV-t nézel, akkor 50Hz-en megy a panel, ha egy 60FPS-es YT videót, akkor 60Hz-en. Szintén 60Hz, ha 24fps filmet nézel és a TV 3:2 pulldown-t alkalmaz.
Már-már filózófiai kérdés, hogy egyes 60Hz-es TV-k hogyan tudnak juddermentesen 24fps tartalmat lejátszani. Az én tippem a 48Hz 2:2 pulldown.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz csigafej #144049 üzenetére
Mivel az optikai kimenet hangereje nem szabályozható, ezért optikai-rca átalakítóval ez nem fog menni.
HDMI-ARC képes TV-n viszont mehet viszont HDMI-ARC* audio extractor használatával. Viszont ezek ha jól látom csak PCM 2.0 formátumot tudnak az analóg kimenetre kiküldeni, és alaposan utána kell nézni, hogy az adott típus hangerő szabályozást tud-e. Személyes tapasztalatom nincs ilyen eszközzel. Egyszer itt valaki vett, és emlékeim szerint az írta, hogy működött a hangerő szabályozás.
Megvan*A termék nevében az "ARC" fontos!
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz insight #144057 üzenetére
Csak a rend kedvéért, ezt a jelenséget color bandingnak vagy posterization-nek hívják.
A sima banding más.Szerintem ezek a csíkok már a forrás anyagban is benne vannak és nem a TV színfelbontás képességének a limitációja jelennek meg. Esetleg lehetnek olyan képefeldolgozó algoritmusok, beállítások, amik csökkentik ezt, de azok részletek vesztésével is járnak.
-
Celtis
veterán
válasz paavoo #144051 üzenetére
Egy ismerősmél a MM-os (nem tudom a pontos típust, de pofátlanul drága) képernyő tisztító folyadékkal borzalmas foltos eredményt produkált sokadik áttörlés után is. Végül normál ablaktisztító folyadékkal sikerült azt a szutykot leszedni.
Nekem anno a samsung márkaszervizes taperolta össze körbe a kijelzőt. Semmivel nem sikerült eltávolítani a nyomokat.
-
Celtis
veterán
válasz insight #144066 üzenetére
Pedig a Q60T nem annyira rossz
-
Celtis
veterán
válasz Hmmm1 #144090 üzenetére
Más linket raktál be, de sikerült megtalálnom. Nem olvastam végig a topikot, csak 1-2 oldalt, de az jött le mekem amire számítottam is. Főleg az 50hz-es tv adások megjelenítésére panaszkodnak. Pontosan ilyen hibás volt a KS7000 is. Szerintem egyszerűen a samsungot nem érdekli az 50hz. Valami alibi megoldást beraktak a tv-ikbe,aztán vidékre (eu) jó lesz.
Viszont nem hiszem, hogy 24p forrásnál ilyesmire kellene számitanod. -
Celtis
veterán
válasz gyeniko #144106 üzenetére
8x80, viccelsz? Láttad, hogy milyen az állvány? 90 kiló teherbírása, 70 centire húzható el a faltól és egy 82-es TV lesz ráakasztva. Mondjuk kicsit túlzásnak is tartom.
Legalább 12x100-as dübel rendes hatlapfejű állványcsavarral. Felső sorban 4, alul elég 2. Nem annyira a súly, mint inkább a felső csavarokat érő húzóerő miatt.
165mm a két csavarsor között. Határesetben 900N x 0,7m =560Nm nyomaték -> 3400N húzza a felcső csavarokat. Az csavaronként is közel 100 kiló.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz insight #144109 üzenetére
A konzol+TV súlya nyírásra veszi igénybe a csavarokat. Ez nem is gond.
De ha teljesen kihúzod a faltól, a TV súlya megpróbálja kifordítani a falból a konzolt és húzza kifelé a falból a felső csavarokat.
Erről van szó:
Ilyenkor az erőkar (a nyél hossza) 70 centi, az erő pedig legalább a TV súlya, de akár 90kg->900N). A feltámasztás és a csavar feje közti távolság 16,5 centi -> húzóerő max 380kg-nak felel meg. -
Celtis
veterán
válasz insight #144114 üzenetére
A Stell Sho tartókat nézd át.
Szerintem ez pl jobb lenne. 6 centire betolható és neked elég a 40 centis kihúzhatóság. A TV méret paraméterrel ne foglalkozz, csak a teherbírással és a vesa felfogató méretekkel.
De a megfefelően erős dübel és csavar ennél is kritikus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Autós topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Viccrovat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest