- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
Mit jelent a normális garancia? Nekem pl magyar jótállással adták, be is regisztráltam Samsung oldalán, viszont a cégek között nem szerepelt, ami a bélyegzőn volt, így Egyeb-et kellett megadnom. Honnan tudom, hogy él a 3 év gar? Gyanítom, akkor tudom meg, ha gari időn belül van valmi és szervizt kell hívni, ott számlával meg garilevéllel kell ugye bizonyítanom a vásárlást.
-
BBéci
legenda
válasz
InfiniteReality #49194 üzenetére
A 100 hertz illetve az interpoláció legfontosabb haszna a mozgóképfelbontás növelése kb. 300-ról 600 sorosra. Mellékhatása a mozgások túlzott folyamatossága, látszólagos felgyorsulása, amit szappanopera effektusnak szoktak nevezni.
Amiket említettél, az a pulldown.#49195) babo41
Ugyanaz a tej sem kerül mindegyik boltban ugyanannyiba.
Ahol legolcsóbbak a tévék, ott többnyire nem márkaszervizes, hanem bolti garanciát adnak a szürkeimportos készülékekre. -
babo41
csendes tag
válasz
InfiniteReality #49194 üzenetére
De én ugyanerre a típusra gondoltam, hogy miért ennyivel drágább egyik helyen, mint a másikon? Mert néztem mindenhol és semmi plusz extra nem jár mellé!
-
InfiniteReality
őstag
válasz
babo41 #49192 üzenetére
A magasabb típusszámok attól drágábbak, hogy például van bennük SMART funkció meg 3D. 100Hz helyett 200 meg 400 Hz-esek, de persze ezt idézőjelben kell érteni. A képet nem frissítik ilyen gyorsan, ellenben a bennük lévő képfeldolgozó elektronika sebességére lehet ebből következtetni. Illetőleg képesek például interpolációra, így a látott kép sokkal folyamatosabb. A hiányzó képkockákat "kiszámolva" például egy 25 képkocka / perces film 100 képkocka / perccel is mehet, és ilyen szép folyamatos lesz a kép. Van akinek ez bejön, van akinek nem.
Egyébként egy erős PC (Core I7, valami komolyabb videokártyával) megfelelő szoftverrel szintén tudja ezt. -
DonMarco
aktív tag
válasz
Real_Necro #49191 üzenetére
Állítólag Siófokról fognak jönni,nem értem miért ilyen messziről (174,5 km tőlem pontosan) mikor tudtommal jóval közelebb is van szervíz.
-
babo41
csendes tag
Sziasztok!
Most tervezek beruházni egy tv-re és lenne pár kérdésem! Ezt a típust találtam: Samsung UE40EH5000!
A kérdéseim a következők lennének:
- Megéri ez a tv az árát, tehát érdemes erre beruházni?
- Van vmi negatív tapasztalata vkinek ezzel a típussal?
- Esetleg hasonló árban van ami jobban megérné? A lényeg hogy min 100 cm-es legyen és max 115000-et tudok rákölteni. A smart funkció és a 3D nem érdekel azért ezt néztem ki.
- Több boltban is találtam a neten és elég nagy árkülönbségek vannak, 105-150ezer között! Ez mitől van? Mik lehetnek a különbségek? Hol lenne érdemes megvenni?Előre is köszi a válaszokat!
-
DonMarco
aktív tag
Szép estét ! Mi a helyzet ha jótálásos a tv (7 hónapos) és elromlik,kijönnek a szervízből,hozzák a csere alkatrészt,kell kiszállást fizetnem ? Köszi előre is !
-
Lasi31
tag
válasz
Csabifater #49178 üzenetére
Neked az Allshare programra van szükséged. Telepítsd fel és simán menni fog bármilyen formátummal amit a géped tud, mert igazából a gép játssza majd le a tv-n. Üdv.
-
EAndrew
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy ES6570-es tv amin szeretnék megnézni egy BD25-ös 3D filmet. Maga a TV tudom hogy nem tudja lekezelni az ilyen típusú formátumot, ezért egy Asus O-play air media player-en keresztül nézném. Odáig nincs is gond, hogy a film elindul, tudok mindent állítani a megfelelőn távirányító gombokkal, csak éppen a film nem 3d-ben megy (ja és nincs külön menü a filmen). A tv-t pedig hiába állítom 3d funkcióra, az csak egy konvertálás lenne. Szerintetek hol csúszik el a dolog?
Egyébként azt sem tudom, hogy amikor ugyanígy egy half sbs filmet játszok le a mp-ről, azt nem tudom 3d-ben nézni, nem aktív a tv-n a 3d mód, csak ki-be kapcsolni tudom, de a két kép egymás mellett megmarad, ez a dolog miért nem jön össze? De ha a tv-n közvetlenül indítom el ugyanazt a filmet, ott egyből 3d-ben indul.
Üdv!
-
Csabifater
tag
Azért köszi!
-
csab2
veterán
válasz
Csabifater #49183 üzenetére
Passz. Mások majd segítenek. Én nem streamelek videót gépről.
-
csab2
veterán
válasz
Csabifater #49181 üzenetére
Feltételezem, hogy olyan formátumban vannak fent a filmek amit a TV nem ismer. De ez csak tipp, vannak itt olyanok, akik ilyen célra (is) használják a TV-t, majd megmondják, hogy pontosan mi is a bibi.
-
Csabifater
tag
válasz
Csabifater #49180 üzenetére
most azon gondolkodom, hogy valami codeket vagy valami konvertálós progit akart még telepíteni a laptopra ez a samsung progi, de én azt nem raktam fel.
Lehet az a gond? -
Csabifater
tag
válasz
donjohnson #49179 üzenetére
avi formátumban vannak a filmek
-
donjohnson
addikt
válasz
Csabifater #49178 üzenetére
de le lehet játszani, pont ez a lényege.
milyen formátumú filmeket próbálsz? -
Csabifater
tag
Sziasztok!
Tegnap gazdája lettem egy UE40F6400 samsung tv-nek.
Soha nem volt még ilyen tv-m, most ismerkedem vele.
Sokmindenre rájöttem már, de van egy dolog ami nem hagy nyugodni.
Találtam valami olyasmit, hogy a samsung oldaláról letöltöttem egy alkalmazást, megosztottam egy pár mappát a laptopomon, látja is a tv wi-fin keresztül a mappákat, de azt írja ki, nincs lejátszható film a mappában, pedig ott vannak a filmek.
Miért nem tudom lejátszani a filmeket?
Vagy így azt nem is lehet wi-fin keresztül?
Köszi -
Tutu7030
veterán
válasz
attamero81 #49176 üzenetére
Factorys nekem is van (rusamsung
).
Az áramtalanítás óta nem szórakozik, de ha mégis újra kezdi, és már nem segít az áramtalanítás sem, akkor sem a 3000-es megoldás fog játszani, mert még garanciális a tv. Jöjjenek a szervizesek és csinálják meg. -
attamero81
senior tag
-
i.attila
tag
válasz
i.attila #49172 üzenetére
Hátha valaki bátrabb lesz, és kipróbálja ezt:
How to activate PVR on Samsung EH5300
Notes: Before doing this, take note of your calibration settings because you'll lose your custom settings.
1.- Download ruSamsungTVCommunicator
2.- Connect your TV and your PC to your local network.
3.- Open ruSamsungTVCommunicator and wait until it finds your TV (If it doesn't find it, you'll need to manually enter its ip address)
4.- A prompt will be shown in your tv, accept it.
5.- Turn off your TV and ruSamsungTVCommunicator then press {INFO} {MENU} {MUTE} {POWER} on the remote and re-open ruSamsungTVCommunicator.
6.- Press FACTORY and after this 3SPEED buttons on ruSamsungTVCommunicator.
7.- From Service Menu select Control, than Sub-option; Find PVR and change it to ON and PVR Num =1
8.- Save settings by pressing POWER on remote controller (TV turns off)
9.- Enjoy your new PVR!!!
Notes: You'll need a fast usb stick or at least a 5300rpm hdd to be able to use the record and timeshift functions. You need first to format your drive to be able to use those functions, to do that go to AllShare, TV Records, select your drive, it will ask you to format it, do it. If it doesn't work it's because your drive isn't fast enough or the usb cable you're using is not good, so first try to use other cables.
-
Tutu7030
veterán
Reggel a frászt hozta rám a tv (40D6570). Smartot elindítottam (böngésző/origó) és egyszer csak valami furcsa volt a jobb alsó sarokban. Hol megjelent, hol eltűnt az érintőgombok osd-je. Mintha valaki a menü gombot piszkálta volna. Tv kikapcs/bekapcs után is ugyanez volt. Be nem lépett a menübe, csak a visszajelzőn látszott, hogy a menü gomb "villog". Most, áramtalanítás után, úgy néz ki, hogy (ideiglenese?) megjavult.
-
pakriksz
őstag
válasz
Flashget #49163 üzenetére
a valós és nem valós 100hz-et azért nem, mert jól át lehet verni vele az embereket, azt látják hogy fú 100hz megveszik, és akkor kamu 100hz, sima átverés.
A led fajtát azt nem lehet érteni hogy miért nem írják ki, na meg azt sem hogy miért nem írják ki a panel típusát (TN/IPS/VA), bár úgy tudom mindegyik samsung VA. -
krx21
nagyúr
válasz
nightshadow #49168 üzenetére
Értem... Mindenesre csodálkoznék ha micro dimminges lenne...
-
Batib
őstag
válasz
Flashget #49163 üzenetére
Ezt miért tőlem kérded?
Talán a Samsung.hu választ ad -
krx21
nagyúr
válasz
nightshadow #49165 üzenetére
"A Samsung oldalán + mértékadó nyugati tesztoldalakon is (lásd fent) egybehangzó, hogy backlite+micro dimming."
Ezt nem írtad el véletlenül? Csak mert én még nem láttam ezeken a helyeken a backlite+micro dimming kifejezést...
-
nightshadow
veterán
válasz
#22794496 #49160 üzenetére
Hol van említés arról, hogy F6400 edge LED-es lenne (néhány webshop hevenyészett listáján kívül)?
A Samsung oldalán + mértékadó nyugati tesztoldalakon is (lásd fent) egybehangzó, hogy backlite+micro dimming.Az egybehangzó konszenzust a mértékadó tesztoldalakon nem látom a háttérvilágítással kapcsolatban. Pontosabban látom, de abban van konszenzus, hogy edge-Led-es.
F6400 hdtvtest [link]
"Screen uniformity Very good for edge LED; very mild “dirty screen” effect"
"we measured the 40″ F6400′s black level at 0.0448 cd/m2, which is certainly in the top tier as far as edge-lit LED LCD televisions go."F6400 trustedreviews [link]
"Key Features: 40-inch LCD TV with edge LED lighting; Active 3D with two glases provided; Built-in Wi-Fi"
-
-
Batib
őstag
válasz
#22794496 #49160 üzenetére
Az idei hátsó ledes tv-k kb ugyanolyan vastagok mint a tavalyi él megvilágításuak, mintegy 50mm. Ezt már többször leírtam higgyétek már el.Teljesen ujratervezték ezt a részét. Aki jár olyan boltban ahol be van kapcsolva 40F6400 tapogassa már meg a szélét ill. ha tud nézze már be a hátlapon hátha meg lehet állapítani
hogy milyen. Egyre jobban idegesít, hogy nincs biztos adat róla. -
törölt tag
Most látom, hogy megy már a parázás ezen, hogy az F6400 edgeLED v backlite.
(Bocs, én egy kulcsszavas keresés kommentjeit láttam eddig ezügyben + elnézést a vastagbetűkért!).Hol van említés arról, hogy F6400 edge LED-es lenne (néhány webshop hevenyészett listáján kívül)?
A Samsung oldalán + mértékadó nyugati tesztoldalakon is (lásd fent) egybehangzó, hogy backlite+micro dimming. Ez utóbbi arra utal, hogy nem csak nekünk keletieknek gyártják így.Amúgy, aki nem hiszi, nézze meg: több centivel vastagabb az F6400, mint mondjuk a ES6560. Ezért.
Aztán meg, miért egyértelműen rosszabb a backlite technológia, mint az edge. Én nem így olvastam. Előny-hátrány vegyesen.
-
BBéci
legenda
válasz
Real_Necro #49158 üzenetére
Itt a jobboldalon megtalálod az ajánlott kalibráló készülékek típusát.
-
Real_Necro
veterán
Nem pontos típust akartam ajánlani, csak a kütyü létét. Egy barátom a monitoromat valamilyen külső eszközzel kalibrálta. A tv-t is ő fogja, bár azt még nem kérdeztem milyen módon. Rákérdezek.
Tetutso: kíváncsi leszek mi jön ebből ki, azaz mi igaz és mi nem. Sokat vaciláltam pár hete az ES6560 és az F6400 között, végül a Micro Dimming miatt (meg a 3 év gariért) választottam az ES6560-at.
-
BBéci
legenda
válasz
Real_Necro #49155 üzenetére
Azzal semmi szín alatt!
Egy kalap sz@rt sem ér, tudom, mert nekünk egy Elite van, eleget szenvedtem vele.
Monitorhoz még elfogadható. -
törölt tag
válasz
Flashget #48701 üzenetére
Hohó! A 2013-as F6400[/B] és ES6800 vagy ES6560 között van egy nagyon lényeges különbség, amiről a fórumokon nem láttam említést:
A neten kutakodva + a MediaMarkt eladójával beszélgetve az derült ki,
F6400 (2013-as modell): panelje alapvetően eltér a 2012-es ES6xxx sorozatétól: Az F6400 (B)nem edge-LED-es(/B), ( vs. ES6800 és ES6560, ) hanem (B)back-lite és VAN micro dimming(/B)! (Valahol egy fórumozó tévesen azt írta nincs az F6400-ban micro dimming.)
Innentől tehát nem lehet egyszerűen hasonlítani őket a típusszám nagysága alapján, és hogy "a F6400 kb. a ES6100-nak felel meg", a ES6560, meg a ES6800 pedig a magasabb típusszám miatt egyértelműen jobb.
Sőt!
Az MM csávó szerint pont a backlite + micro dimming panel miatt szebb a képe az F6400-nek, mint a 6560-nak, szebbek a feketék, részletgazdagabb, néztük uazt egymás mellett, és az F6400-on egy fekete pulóveren a textúra részletei tényleg jobban látszottak, pl.
F6400 előnyei: backlite + micro dimming, dual core, Smart Hub, 2féle távi alapból (1 hagyományos + 1 érintős)(B)ES6800:
(/B)Az ES6800 képminőségéről, betekintési szögének szűkségéről meg hogy a dual core-tól gyorsabb-e ellentmondásos tesztek vannak: [link] (csak "korlátozottan ajánlott")
[link]F6400: hdTV test: Recommended, [link]
de: betekintési szög, tükröződés [link] -
BBéci
legenda
válasz
vico03 #49151 üzenetére
Kalibráltunk egy 55 colos ES8000 típusú tévét, feljegyeztem a beállításokat.
Háttérvilágítás: 6
Kontraszt: 99
Színtelítettség: 46
Élesség: 0
Gamma: -1
Színhőmérséklet: meleg
Motion Plus: 10/0
Mindegyik képjavítónak nevezett funkciót kapcsold ki!
A többit műszer nélkül ne piszkáld!
Egyáltalán nem biztos, hogy a fenti értékek illenek a Te tévédre, mert mindegyik példány mást igényel. -
vico03
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni mi lenne egy 40" -os ful HD LED tv optimális képbeállítása, fényerő, élesség, kontraszt, szín ..... stb.
A tv típusa Samsung UE40ES8000
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen okostelefont vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Synology NAS
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Villámgyors memória, ami megváltoztatja a játékot! RENDELÈSRE!
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest