Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Akciókamerák
- Computex 2025: FSP házak, nem csupán gamereknek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Sonex79 #158399 üzenetére
Jah neked is ilyen hibád volt?
Én már a garanciális szabályozás módosítása után vettem a TV -t, így az ára miatt alapból 3 év járt rá. Szóval nyugodtabb vagyok.
A Samsung -ról hallottam már pár nem túl szimpatikus dolgot, ha TV -ről, szervizelésről van szó. Remélem nekem nem lesz gondom velük. Ráadásul 2-3 méterről is látszik a csíkozódás. Igaz, hogy nekem elég jó a szemem, de szerintem ez egyértelműen olyan garanciális hiba, amit orvosolniuk kell.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
boborján2 #158397 üzenetére
Bár ennél a 2 típusnál nem tudom mennyire lényeges, de innen Európából annyira nem ajánlott az rtings oldalát követni. Mert Samsung -nál is vannak régiós eltérések a specifikációban.
Pl. a panelben vagy akár a HDMI csatlakozás típusában is, amit nem mindig említenek az oldalon. Mivel teljesen más régiós készülékeket tesztelnek. Ettől függetlenül viszont jó oldal, ha nincs ilyen régiós buli.
Nagyon nem mindegy, hogy mondjuk VA vagy ADS.
-
mzsol
tag
Valaki leírná hogy mi a lényegi és az apróbb különbségek a Q60 és Q80 között?
-
ρσгτσ
addikt
Sziasztok,
Ez kijelzőhiba lesz? Vagy LED? QN90 -es széria.
A TV jobb oldaláról indul ez a sorminta és a kijelző bal széle felé halványul. Fekete vízszintes csíkok.Természetesen a menüben és mindenhol is látszik. Élőben talán nem ennyire erős, de jól látható.
-
sarkady
csendes tag
válasz
csikaszka35 #158391 üzenetére
Szia,
köszönöm. Sikerült telepíteni.. -
Bandeee82
tag
válasz
sarkady #158389 üzenetére
2020-tol mennie kellene. Menj be az alkalmazás áruházba és nézd meg ott van-e. Ha nincs, akkor frissítsd a firmware-t, 1300-as verzió kell hozzá minimum.
Mondanám, hogy megnézem neked, de alig több, mint egy év után elromlott az enyém és remélem megszabadulok ettől a márkától... -
sarkady
csendes tag
Sziasztok,
kérdezném, hogy a QE65Q95TDTXXH típusú modellre fel lehet e valhogy varázsolni az xbox alkalmazást?
Köszi. -
válasz
boborján2 #158372 üzenetére
Az új Samsung TV-k sokkal vékonyabbak, pláne egy 10 éveshez képest.
Ezeket szereléskor már nem is szabad a lapjára fektetni, hanem a doboza van úgy kialakítva, hogy álló helyzetben tudd felrakni rá a talpat.
És e miatt a vékonysága miatt ha hozzáérsz egy kisujjal is, hullámzik az egész kijelző.
Ha a szélénél fogod meg úgy, hogy konzolon van, akkor hajlik is rendesen.#158364 Celtis
Igen... -
wolfman
veterán
Na közben utána olvastam, találtam egy írást, hogy a Samu TV-kre ráfér időnként a factory reset. Ilyet sose nyomtam mér rá, most megtettem!
Láss csodát, minden helyrejött. Látja a pendrive-ot, rajta az öszes adatot, az okos távirányító hangerőszabályzója is megoldódott (ezt el is felejtettem mondani, mert az se csinált már egy ideje semmit) és hálózaton is megtalálta végre a frissítést és le is frissítette magát.
Az hogy a távberhelő megszakítja-e még napi rendszerességgel a kapcsolatot nem tudom, mert majd további használat után derül ki.
-
rodman73
aktív tag
Sziasztok! Van egy kb 4-5 éves Samsung tv-m, q6-os ha jol emlékszem. 165 centis, de mivel mostanában nagyon keveset használjuk, gondolkodom rajta, hogy esetleg eladnám. Sacperkb mennyit érhet szerintetek? Olyan mintha új lenne, egy karc nincs rajta.
Előre is köszi.
-
Bandeee82
tag
válasz
Celtis #158380 üzenetére
Megírtam nekik, hogy nem kérem a javítást, csereutalványt kérek. A fogyasztóvédelm mondta telefonon, hogy a békéltetőhöz kell fordulni. Amúgy amióta átkerült a fogyasztóvédelem a kormányhivatalok alá, kész káosz az egész. Hívtunk egy számot, aztán kapcsolgattak össze-vissza, mire jó helyen közöttünk ki. Tudsz egy weboldalt, ahol naprakész infók vannak telefonszám és email címekkel?
-
Celtis
veterán
válasz
Bandeee82 #158368 üzenetére
A békéltetőtől mit akarsz? Az vita rendező fórum. Ráadásul mire elkezdenek foglalkozni az ügyeddel, már rég visszakaptad a tv-t.
A fogyasztóvédelemnél kell panaszt tenni a törvénysértés miatt.BTW, ha pénzt akarsz látni, akkor tagadd meg a javított készülék átvételét.
-
wolfman
veterán
válasz
boborján2 #158376 üzenetére
Most hogy mondtad, kipróbáltam filmekkel. Így se látja a pendirve-ot, semmit. Pedig fat32-re van formatálva. A TV-nek látnia kéne mindent ami egy pendrive-on van, csak max számára használhatatlan formátum? Könyvtárakat lát és lehetne beléjük lépni? 3 pendrive-om van, egyikkel sem megy.
Ott írtam fentebb a TVm típusát, amit a menüből olvastam ki (Samsung QE55Q70RATXXH). A friss firmware innen lett letöltve. Sztem ugyan az. Amióta megvan nem frissítettem még.
Mostanában az okos távirányító baszakszik. Majd minden bekapcsoláskor elfelejti a kapcsolatot és újra kell párosítani a TV-vel. Ehhez jön, hogy még poénból mielőtt elveszlik a kapcsolat, még átnyomja TV adásra a bemenetet, aztán veszlik el (full érthetetlen). Na ebből lett elegem, úgy olvastam a neten, hogy volt akinek a firmware frissítés megoldotta. Mert ez a probléma már kib@szottúl dühít!
-
hyppo!
aktív tag
válasz
boborján2 #158372 üzenetére
Viszont számít milyen konzolon van fent a tv. Nekünk az összes tv konzolon van fent és most lettem figyelmes rá, hogy nem egyformán lehet őket dönteni. A nappaliba a friss szerzemény esélyes, hogy ha nem jól (vagyis párhuzamosan) van beállítva a döntés tekerni fogja a tvt. Hama 118126 nak nem a falikaron kell állítani a döntést , hanem a két pálcikán ami a tvhez van rögzítve. Amennyiben azok nem egyforma szögre vannak állítva , akkor jön a baj. Sajnos nincs rajta még egy skálázó sem, hogy az egyszerű ember leszámolja a csíkokat és az alapján állítsa be. Tolómérő segítségével kell majd kimérnem , hogy egyformán legyen beállítva.
Kinek milyen konzolja van ?
-
boborján2
senior tag
válasz
wolfman #158373 üzenetére
Próbálj a penre ,egy bármilyen videót másolni (ha fat32 a méret korlátra figyelj!)
Ha azt látja , akkor 100 hogy látja a pent a tv és frissülnie is kell.
De tuti biztos hogy a tv -re való firmware-el próbálkozol? Nem csak azért nem látja mert nem akarja megenni (nem hozzávaló)?
Bár nem írtad hogy offline a tv, de feltételezem hogy nem. Szóval ha online a menüben sem találja , akkor az több mint gyanús.Egyébként mit tud a firmware ami miatt égető szükség van rá?
Volt már rá példa hogy az update okozott 1-2 kellemetlen meglepetést.
Én biztosan csak úgy tenném fel ha 10x körbejárnám a dolgot és garantálran van értelme frissíteni! -
wolfman
veterán
válasz
Vhiktor #158374 üzenetére
Megtettem. Ugyan az az üzenet. Kezd az az érzésem lenni, hogy semmi baj nálam, hanem a frissítő fájl hibás. Külföldi honlapokon, ha specifikusan rákeresek a hibára, elég sokaknak ugyan ez van különböző típusú Samu TV-kkel.
Egyik csóka azt írja, hogy gyanítja a fájlok tök más készülékhez készültek, csak ezzel frissítették több készülékük oldalát is, így már eleve itt lehet a hiba. De hogy ez miért jó nekik, nem tudni. -
wolfman
veterán
Sziasztok!
Visszaolvastam jó sok hozzászólást, de nem találtam a problémámra gyógyírt.
Samsung QE55Q70RATXXH készülékem van egészen pontosan. Szeretném a firmware-t lefrissíteni, ami jelenleg a készüléken 1401.0. A honlapon találtam is egy friss verziót, azt mondja, hogy 1406.4, ez 2023.09.07 keltezésű. Letöltöttem, követtem a manual pontjait, de nekem a TV egy istenért nem találja meg a firmware file-t a pendrive-omon. Keresgéltem, kutatgattam a neten leírásokat, több pontot javasoltak megoldásokat, de nekem egyik sem hozott sikert.- Az pendrive legyen FAT32-re formázva, MBR partíciós táblára állítva, primary típusú partíció.
- Azt is olvastam, hogy kisebb méretű pendrive-okat támogatnak a készülékek, így próbáltam már 4-8Gb-os partíciót is létrehozni EASEUS Partition Masterrel, de semmi változás.A folyamat úgy van leírva, (ami nekem rohadt kusza) hogy másoljuk a letöltött zip fájlt a meghajtóra, ott csomagoljuk ki, majd így jó lesz. Nekem így se. Azt is írták, hogy semmi más ne legyen a pendrive-on. Ok, de ha a kicsomagolt + a zip fájl is rajta van, az már bezavar? Nekem amíg így volt semmit nem látott, csak ha a legbelső 'image' mappában lévő konkrét firmware file-t (upgrade.msd) a gyökér könyvtárba másoltam, akkor látta csak a firmware-t, de ekkor is csak azt írja ki a TV, hogy 'jelen pillanatban nincs új frissítés'.
Na most akkor itt mi a franc lehet a baj???
(Annyi még, hogy a pendrive-om egy OTG-s USB-A, másik oldala Type-C csatis cucc. Ez lehet baj?)
-
boborján2
senior tag
válasz
AMD Power #158371 üzenetére
Tudnék mesélni félmillás laptopról, hogy hogy szerteszét szivattak gariztatással az embert.
Konkrétan megjavítva címszóval 4x visszaadták.
Már a 2. visszavitelnél lett nekik jelezve ,hogy kezdjék el magukat csipkedni ,mert ez így nem oké. A nagy vevőbarát pultos kapásból rávágta hogy nekik erre mennyi idejük van. És mondanom sem kell ,hogy ezt még 2x megcsinálták ,kitolva majdnem az utolsó napig.Ha ezt nem szándékosan csinálta ott valami agyhalott pultos , akkor nem tudom mi legyek. Csak mert egyszerűen nem létezik hogy egy bolt ilyen ...i legyen.
De hát mégi csak az ő emberük , ott és akkor ő képviseli a céget. Annyiban viszont hibás volt az mm is ,hogy az ilyet nem tudják monitorozni házon belül, és ez nem bukik ki.
@Nox
Nekem vagy egy 10 éves (F) samsung led tv ,igaz csak 82 cm, de évek óta konzolon van vesa felfogatással. Nagyon sokszor volt forgatva + a kisebbik lányomtól is kapott pár teli tenyeres pofont a kijelző (amikor még a talpán volt) ,csak mert vicces volt hogy ott marad a kéz lenyomata.
Vagy szerencsénk volt , vagy 10 éve még volt benne anyag. Egyébként a mai napig is hibátlan. Ráadásul semmit nem veszített a fényerőből.
A fiatalabb és nagyobb H is majdnem hibátlan, kivétel a fényerő , ami már kb. 30%-al kevesebb. -
Bandeee82
tag
válasz
Bandeee82 #158368 üzenetére
Pozitív történet viszont, hogy írtam a Media Marktnak ma, megkérdeztem, hogy tudnak-e segíteni, két óra múlva jött email, hogy továbbították a budaörsi MM-nak a levelem és majd keresni fognak. Újabb 2 óra és hívtak is. Megpróbálnak segíteni, hogy ők is felveszik a kapcsolatot a Samsunggal... Le a kalappal előttük, pedig mondhatnák azt is, hogy nincs hozza közük...
-
herion
tag
válasz
Celtis #158350 üzenetére
Volt pár eMAG garanciáztatásom, azért nem kell tőlük hanyatt esni. Most kivételesen tényleg gördülékenyen ment minden, a tv-t teljesen befóliázva kaptam vissza, először azt hittem egy új készüléket küldtek.
Sped nálam már több készülék (tv, monitor) is ment így tönkre az elmúlt ~15 évben. Az egyik egy első generációs Samsung LED tv volt, ami a vásárlás napjától kezdve soha nem volt mozgatva. Aztán úgy ~5 év után egyik nap megjelentek a vízszintes színes csíkok, ami idővel pár mm-es szélességből jó tenyérnyire hízott. A másik egy Philips tv szintén ezzel a csíkos történettel.
Aztán egy Asus monitor, ami 3 év után kezdett csíkosodni. Az egy viszonylag drága 165Hz-es monitor volt, így megpróbálkoztam a javíttatásával. Természtesen az LCD panel cseréje többe került volna mint maga a készülék akkor a használt piacon.Egyébként akinek van egy kis barkács/elektromos affinitása, az hibás LED tv-ből baromi jó beltéri fényforrást tud csinálni. [link] A videóban látott hasonló megoldást már én is elkészítettem 24" colos monitorból 2x
-
Bandeee82
tag
válasz
Bandeee82 #158366 üzenetére
Fel órát beszéltem velük, csak annyit tud kinyögni az ügyfélszolgálat, hogy írjak egy emailt megint a központi irodának, hogy nem akarjuk a javítást, hanem amit eredetileg kertünk, új tv, vagy pénz vissza. Nem kapcsolnak senkihez, főnökhöz se, központi irodához sem, nem segít senki, hanem írjak emailt és majd 30 napjuk van elbírálni a kérésemet. (Egy robot kb az ügyfélszolgálatos, két mondatot ismétel végig, csak azért, hogy lerázzon). Dehát már az első emailben is ezt kértem, és ehhez képest most meg akarják javítani a tv-t... Ki....ott cég ez.
-
Bandeee82
tag
Fejlemény van az ügyemben, most hívtak az Oktogon szerviztől, hogy a Samsung jelezte nekik 27-én, hogy kezeljék garanciában a tv-met. Megrendelik az alkatrészt és jelentkeznek... Mondtam a hölgynek, hogy szuper, de már rég egy új tv-t, vagy a vételárat kellene visszakapnom, nem pedig a régit javítva. Azt mondta ezt a Samsunggal kell lerendeznem. Szerintetek megéri tovább szarakodni velük? Így is két hónap kellett, fenyegető email, stb hogy, idáig eljussunk. Az ügyfélszolgálatnál nem mennék semmire, az biztos. Viszont a márkától jó lenne megszabadulni örökre.
-
NGA
addikt
válasz
Celtis #158364 üzenetére
Ez azért is fura, mert a VESA felfüggesztés egy nagy fémlap. Itt látható egy szétszedve:
(1) Help solving: Samsung 70in qled, QN70Q6DTAFXZA. Boot loop, help your my only hope! - YouTube -
Sped
aktív tag
Köszi! Pont csak úgy nem volt megfogva, hanem klasszikusan a két szélénél mozgattuk, néha görbült is persze. Az egy 50-es TV volt, most egy 55-ös QN85C érkezett (szerencsére van a cégünknél Samu kedvezmény így 343 e FT-ért tudtam beszerezni, jó vételnek tűnt), szép nagy, eddigi legnagyobb TV-m, este lesz beüzemelve, még pont felmegy a 200x200-as konzolra. Remélem tetszeni fog és erre jobban vigyázok majd
Celtis & Sonex79 Köszi nektek is a reakciót, akkor ez sajnos benne van a paklikban, de nyilván az se árt, ha óvatosabb leszek a konzollal. A bosszantó inkább az volt hogy 2 év garim volt és 2 és fél évnél kezdődött a csíkozódás nyilván...
-
válasz
Celtis #158360 üzenetére
Én nem lennék ebben olyan biztos; talán már itt is volt róla szó, hogy a konzolon lévő TV-t csak középen alul és felül megfogva szabad csak mozgatni, különben a kijelző meghajlását kockáztatjuk. A meghajlott kijelző pedig okozhat kijelző hibákat.
Az én 75"-osom is konzolon volt előző tulajnál és rendesen van benne görbület pont ott, ahol a VESA felfogatás van. -
Sped
aktív tag
Sziasztok!
A Samu TV-met fali konzolon használom, szoktuk mozgatni rajta attól függően milyen szögből ideális. Pár hónapja elkezdett csíkozódni a képernyő (színes vékony csíkok vízszintesen a panel alsó részén és középtájon, néha vastagabbak néha vibrálnak is kicsit) hol látszik hol nem valamikor nagyon zavaró valamikor egyáltalán nem. Igazából ebbe bele is nyugodtam hogy tönkre fog menni és ma érkezik az új TV de szöget ütött bennem egy gondolat hogy esetleg a konzolon való mozgatás okozhatott-e meghibásodást a panelben? Néha eléggé meg volt ráncigálva így visszagondolva.. igazából a kérdés az hogy ilyen vízszíntes csíkozódás mint hibajalenség csak fizikai behatásra jöhet elő vagy anélkül is előfordulhat? -
rainman72
nagyúr
Valós lehet ez a leírás(120hz,2.1hdmi)
[85CU8002]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 3GB I 160GB I 15,6" HD I DP I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest