Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Első TV-met szeretném megvenni, és kát modell között vacilálok, az egyik a Samsung 55NU8002, a másik a Sony 55XF9005. B8-as LG OLED lett volna az álom, de sajnos nincs meg rá a keret, ez a két típus is túllóg, de alatta nem találtam értelmes típust sajnos.
Kb 2-2,5m-ről néznénk, Digi kábelTV, Netflix, HBO GO, Amazon Video, illetve most még csak egy Nintendo Switch-el (1080p a plafon annál), később egy PS4 Pro-val is játszanánk rajta amint lesz rá keret ismét.
Ha jól értem a Sony erősebb képminőségben, viszont rosszabb input-lagban, illetve egy jó 53ezres felérral is büszkélkedhet.
Van valakinek itt tapasztalata az említett 2 típussal? Sajnos nem nagyon találni véleményeket
Ti melyiket választanátok? -
manager2220
tag
Mik a a tapasztalatitok BF után, karácsonyig rá lehet akadni ugyanolyan akciókra egy adott model kapcsán?
-
Mretele
csendes tag
Sziasztok
Nézegettem az nu7442 és az nu8000 modelleket de nem tudnak ugye dts hangot. A kérdésem hogy ha optikai kábellel rádugom a házimozi erősítőre, ami tud dts hangot, akkor így lehet-e hangot elővarázsolni? Vagy mindenképpen venni kell hozzá még egy médialejátszót is? -
k.zozo.
tag
válasz
manager2220 #124922 üzenetére
Én NU8002-t vettem, csak 65-ös méretben. 7442 volt a másik kiszemelt, de a 120 Hz és a nagyobb fényerő miatt a 8000 mellett döntöttem. Nem bántam meg. (az előző samum is 120 Hz volt és nekem az után az 50 Hz mozgásmegjelenítés nem tetszett, de az a biztos ha egy pendrive-al bemész valamelyik MM-be, én is azt tettem). Egyébként most a 65NU8002 nagyon jó áron van a Média Marktban, ha belefér a keretedbe és a szobába. Sosem lehet egy tv elég nagy
-
andras888
aktív tag
Laptopról szeretném megosztani a képet wifi-n a samu smart tv vel. Régebben zokszó nélkül működött, ám most a gép azt írja ki: a csatlakozás nem sikerült. Tudtok segíteni? Telefonnal is hol megy hol nem.
-
Bogyi007
veterán
válasz
manager2220 #124927 üzenetére
Az MU6122-es tévém tudja...
-
greeny7
tag
Sziasztok! q9-es tv muszeres kalibralasahoz keresnek szakit. Tudtok ilyenrol? koszi szepen a segitseget.
-
coppola
tag
válasz
manager2220 #124934 üzenetére
On-line rendel áruházi átvétellel, áruházban megnéz, átvesz, hazavisz, ha nem tetszik 14 napon belül eláll indok nélkül
-
manager2220
tag
Mi lenne a legbiztosabb módja a vásárlásnak? Arra gondolok hogy ha esetleg hibás lenne a termék. Online vagy személyesen vegyem?
Illetve egy Samsung 55''NU8052 jövő pénteken lesz 250nél olcsóbban?
Euronicsban van plusz gari hozzá? Ha igen mennyiért? -
SutPet
aktív tag
Sziasztok,
Van egy régebbi UE32H5000 tv-m. Kiváncsiságból megnéztem már van e firmware frissítés, és meglepődtem hogy van, 1042-es, nekem meg még talán 1034 volt fent. Frissítettem, rendben le is ment. Viszont akármit csinálok a tartalom alapján történő fényerő állítást nem tudom kikapcsolni. Valaki tud adni valami tippet mi lehet a baj vagy mit állítsak mert falnak megyek tőle...
Illetve hol tudom beállítani indulás után HDMI legyen az alap? Mert mindig a "külső"-t hozza be (régi scartos dvd lejátszó.)
-
ambushka
aktív tag
válasz
Franky2Ster #124930 üzenetére
Hali. Én pont előtted pár kommenttel kérdeztem 55nu7102 kalibrálást és kaptam egy választ, ami alapján elég jó lett a kép - pár dolgot személyre kellett szabni, de ennyi -, gondolom a 65nu7102 annyiban nem különbözik:
-
Franky2Ster
senior tag
Ha valaki tudna megosztani vagy küldeni valami értelmes kalibrált kép beállítást erre a TV-re samsung 65nu7102. Nagyon szépen köszönöm!
-
direwolf
őstag
Na akkor még egyszer leírom, és többet nem fogom.
A HDMI-nek, mint szabványnak, vannak verziói (1.4, 2.0 stb.) Maga a csatlakozó bekötése, és így a kábel is a kezdetektől fogva dekára ugyan olyan (kivéve az ethernet opciót, mert az vagy van, vagy nincs)
A különböző revíziók különböző átviteli sebességet határoznak meg, ehhez kellett valami plecsni, ami garantálja, hogy egy adott kábel tényleg tudja is az adott sávszét, mert hát kínában a pici kezek tudnak csodákat művelni. Erre találták ki a normal, high speed stb. megnevezést. Viszont az, hogy nincs bevizsgálva mondjuk 18GHz-re, nem azt jelenti, hogy nem is tudja (sőt, nagyon gyakran simán), mert azok a pici kínai kezek néha tényleg tudnak csodát művelni.
Namost a gyártóknál a marketingeseknek ez valamiért ba...a a csőrét, mert ráfirkantják a termékekre a HDMI revíziót, meg a támogatott felbontást, meg minden csodaadatot (mint a Magyar GMO mentes bullshit, merthogy az EU-ban törvény tiltja a GMO-t) De! és ez viszont komoly! Ha ráírja, hogy 4k hdr 60Hz blablabla, és nincs rajta a premium high speed plecsni, akkor ba..hatod a garanciát! Csak szólok...
-
PuMbA
titán
válasz
manager2220 #124927 üzenetére
Mivel a H6400 nem UHD TV és a megjelenésekor a fasorban sem volt az UHD, így egyértelmű, hogy nem tudja. Az UHD TV-k 98%-a lejátszik UHD filmet, mert egyébként nem is lenne értelme a TV-nek, ha csak FullHD-t nézhetnél rajta, szóval a KU sorozat például már lejátssza
-
manager2220
tag
Melyik szériától játszanak le x265ös mkv-t a Samu TV-k? NU7-8 már tudja? Most szedtem le pár uhd tartalmat ilyen formátumban és a H6400esem nem játsza le.
-
Gauguin
tag
-
PuMbA
titán
"Nem hiába tüntetik fel a hdmi kábelek leírásában, hogy max 4k 30hz vagy 4k 60hz vagy hdr vagy 10gb/s vagy 18gb/s stb."
Az enyémre rá volt írva, hogy 1.4 és 10gb/s, de mégis megy a 4K 60Hz, amihez szükséges a 18gbps, tehát semmit nem ér a leírás, mert valószínűleg ugyanazt a címkét nyomják rá, amit a HDMI 2.0 megjelenése előtt
Ahogy írtam, a 18Gbps-t más kódolási módszerrel érik el, nem a kábel megváltoztatásával. Ha a TV-n bekapcsolod a HDMI UHD Color-t, akkor 18Gbps-es módba kapcsol át a TV, egyébként pedig 10Gbps módban megy.
-
PuMbA
titán
válasz
forintuser #124921 üzenetére
HDMI UHD Color csak 4K 60Hz esetén kell, de ez benne van a leírásában
-
manager2220
tag
Na megneztem eloben egy 55nu7442őt. Sajnos csak média markt reklám ment rajta. Érdekes volt látni h szinte az összes nem qled samunak oldalról piros lett a rózsaszín a 7442 kivételével.
Lattam még nu8002őt is. Szerintetek érdemes fellépni 8ba? Azon már persze demó ment. Elkepeszto képe van.
Vélemények? -
forintuser
őstag
Sziasztok.Hátha tudtok segíteni.A tévém egy Q6FN.Amikor bekapcsolom a HDMI UHD COLOR opciót, elkezd villódzni a kép. RX 480 videókártyára van HDMI kábellel összekötve a TV.Valakinek ötlet hogy mit tehetnék ellene?
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam eme tv megvásárlásán: UE55NU7102
Jelenleg Samsung UE48H6200 van - felokosítva 6400-asra.A 7102-esnek tetszik az ára, viszont a PVR funkciót használnám - ami ebben nincs. Pont arra jó, hogy kivágom a reklámokat és nyugodtan visszanézem a műsorokat, amiket kedvelünk.
A kérdés az volna, hogy fel lehet-e okosítani a 7102-est egy 7402-es szintjére (ami támogatja a PVR-t).
Régen ez nem volt nagy kaland, anno a C350-est is lehetett 450-esre felnyomni (így a szerviz USB már filmeket is játszott le szépen) !
Szóval ezen a Tizen OpRendszeren lehet ilyeneket előcsalogatni a szerviz menüből? Van még ilyen? Vagy már vége a jó Világnak?A többi modellért annyira nem rajongok, főleg az ívelt kijelzőkért. Más TALÁN nem hiányozna. Esetleg a DTS hang.
Üdv!
-
Deck
titán
-
ambushka
aktív tag
válasz
manager2220 #124910 üzenetére
Húúú pont ilyenre gondoltam, nagyon köszi!!!
-
PuMbA
titán
Ez a cikk is a csatlakozóról és eszközökről beszél (HDMI 2.0 devices) és nem a kábelről
Mi most kábelekről beszélünk és a HDMI 2.0-ás videókártyámhoz a HDMI 2.0-ás TV-met összekötöttem egy HDMI High Speed With Ethernet ( a dobozán 1.4-es jelöléssel ellátott kábellel) és megy a 4K 60Hz. Ez azért van, mert a 4K 60Hz-hez szükséges 18Gbps sávszélességet más módszerű jeltovábbítással érik el és ezért van a TV-ken HDMI UHD Color opció, ami által elérhető lesz a 4K 60Hz ugyanazzal a kábellel, amin a 4K 30Hz működik.
(#124915) Deck: A megfelelő kábel viszont "1.4-es" is lehet.
-
Deck
titán
válasz
PuMbA #124911 üzenetére
Nem csak a gyártók, mindenki használja szinte. Keress csak rá. Az 1.4es meg kábelek szinte kizárt, hogy tudják a 4k 60hz-et. Keress rá és meglátod. Itt az oldalon a neten mindenhol.
"A HDMI 1.4 bemutatta a 4K-os videofelvételhez szükséges sávszélességet, de a HDMI 2.0 kompromisszumok nélküli 4K-os videót 50, illetve 60 képkocka / másodperc alatt képes kihozni. A HDMI 1.4-ben a 4K sebesség 24 kép / másodpercre volt korlátozva."
-
Istyu74
aktív tag
-
mpo
veterán
válasz
PuMbA #124899 üzenetére
Direwolf többször leírta:
Nincs olyan, hogy 1.4 meg 2.0 kábel.Mégis sokan így nevezik, helytelenül. A megrendeléskor a boltban is így hívták.
Amit én linkeltem (hdmi.org), a wikipedia is oda mutat a References 75. bejegyzésével.
-----------
Létezik-e valamelyik gyártónak olyan 4K tévéje, ami mediaplayer, erősítő + hangfalak (hétfőn megjött a szett) megléte esetén csak kijelzőnek jó, mintha egy monitor lenne, nem annyira smart vagy olyan buta mint egy vászon?
Ezzel megoldható a DTS hiánya és a Youtube 4 évre korlátozott használata. -
ambushka
aktív tag
Sziasztok!
A mai napon végre meghozta a futár az új Samsung UE55NU7102 televíziónkat
Nézegettem a menüjét, de LG után kicsit hozzászokós még egyelőre. Van valami olyan beállítás, amit mindenféleképpen ajánlotok?
Pl. a dinamikus képbeállításokat használjam, vagy van valami univerzálisan elfogadott beállítás esetleg? Alapvetően UHD filmezésre és Xboxra használnánk.
-
-
zolokas
aktív tag
Sziasztok! Lehet ilyen távirányítót még kapni valahol? Google nem talál egy db magyar oldalt se!
TM1460A
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z590-E Gaming Wifi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest