Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
PuMbA #110584 üzenetére
Kicsit tegyük már rendbe a képfrissítés valós Hz értékét, ill. a PQI-t.
Ragyogó példa erre a tv, amit épp ajánlottál, linkeltél: UE55MU6102Paraméterei:
Képfrissítés: 50 - 60 Hz
Képfrissítési index: 1300 PQI (Picture Quality Index)Ugyebár régről berögzült dolog, hogy a minél folyamatosabb kép érdekében érdemes volt valós 100Hz-es képernyőjű tv-t venni, mivel az 50Hz-eseknek pocsék volt a képe. Persze ízlések és pofonok, de mindenesetre darabosabb volt, az utánhúzás mértéke is jobban látható volt mondjuk sport (pl. foci, tenisz, stb.) közvetítéseknél. A gyártók aztán kezdték egyre inkább a PQI értékeket nyomni, ezzel kommunikálni... Valójában azt látjuk, hogy mostanság már a középkategóriában is elvétve találni 100 Hz-es tv-t, most pl. a J6240-esről derült ki (?), hogy nem is 100Hz-es...ha igaz...
Pedig a külföldi oldalak szerint a a J62xx széria paraméterei:
Képfrissítés: 100/120 Hz
Képfrissítési index: 600 PQI (a J6240-nek asszem 700)Na most akkor melyik paraméternek higyjek, ha minél folyamatosabb képfrissítést szeretnék? Az 1300 PQI az már remek érték akkor is, ha csak 50 Hz-es panelről van szó? Melyiknek jobb a képe? Bevállalhatóak az idei M sorozat 6-os szériájú tv-i? Az UHD most nem releváns, nem érdekel, nekem teljesen rendben lenne a FHD, mivel 4 méterről nézem a tv-t, a lényeg, hogy inkább nagyobb legyen (min 55", de inkább 60").
Én azért ragaszkodnék az UE60J6240-hez, mert egyrészt ár/érték arányban ez most 200k-ért best buy, másrészt ez még (elvileg) 100Hz-es - emlékszem, tavaly döbbentem néztem, hogy a K sorozat 6xxx-os számozású tv-i mind 50 Hz-esek, a Samsung is nyomatta idő előtt az UHD-t, közben az igazán pöpec UHD panelek inkább csak valahol a 7-es, de inkább a 8-as sorozatban vannak - horror áron, a QLED, OLED és egyéb újabb, profibb fejlesztésekről nem is beszélve...
Mintha "elbutulnának" a tv-k, az M-es sorozat sem hoz semmi előrelépést a K-hoz képest, közben alig lehet egy tisztességes középkategóriás, de 100Hz-es tv-t kapni 55" méretben 200-250k körül.
Egy UE40D6500-asról váltanék, jó képe van, 100Hz-es, nincs különösebb gondom vele (bár a youtube app megszüntetése érzékenyen érintett), csak időközben nagyobb nappalink lett és baromi kicsi a 40", nagyobb képátló kellene.
Na a lényeg, higyjek most már a PQI-nak, vagy az csak egy parasztvakítás? (OK, tudom, elsősorban a szememnek higyjek
, de akkor is)
Arról nem beszélve, hogy mi ez a szemét húzás, hogy azonos típusú tv-k régiónként változhatnak, nincs egy egyértelmű adatbázis, amiben szerepelne a korrekt Hz érték, aminek hinni is lehet Magyarország vonatkozásában.
Persze, a magasabb kategóriákban már 100Hz-es panelek vannak (plusz olyan funkciók, amelyek annyira nem is érdekelnek), de nem szeretnék 3-4-500 ezer (határ a csillagos ég) Ft-ot áldozni egy tv-ért, akkor sem, ha viszonylag nagyobb képátlóban, 55-60 collban gondolkodom (főleg úgy, h ráadásul a tv a jelek szerint 5 év múlva úgyis elavult lesz és törlik belőle az alap alkalmazásokat...) Agyrém.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest