- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TV antenna és jelerősítés
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz Pokolika #101898 üzenetére
"Ezt picit kifejtenéd mit tudsz róla?
Megfelel egy mai erős középmezőnynek ha csak filmnézést tévézést tekintjük?"HDTVTest.co.uk-n tudsz megnézni C6000-res Samsung teszteket, erős középmezőny alatt lehet
"Ettől jobb amiről beszélünk: LG37LH5000?Gondolom akkor ez se annyira alkalmas monitornak."
LG-t nem veszünk, ha fontos az input lag és a képminőség. Sajnos az idei Sony TV-k input lagja magasabb, mint a régebbieké volt, szemben a Samsung 20ms-os input lagjával az összes TV modelljén.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
nagy.laurent
tag
Sziasztok!
Van egy ue40j6300aw az ismerosomnek es youtube videok kozben folyton eldobja a netet, valakinel elofordult mar ez a hiba? Csak youtube videok kozben, ezt irja ki: "szerverhiba miatt nem lehet csatlakozni" Tudtok megoldast, illetve van valami otletetekmi okozza ezt?
Elore is kosz.
-
törölt tag
válasz KD6-3.7 #101874 üzenetére
Értem, jó neked, hogy ott élsz. Forrás van a táblázathoz? Az oké, hogy a tengerentúlra más a dizájn egy típusnál, mert ott így jobban eladható, de az alap műszaki jellemzőknek sztem ugyanannak kell lenni. Akár minden földrészre, vagy egy országra is szabhatják teljesen másmilyenre a tévéket, és ez megtévesztő lehet.
-
PuMbA
titán
válasz Doki16 #101885 üzenetére
Ez nem az a távirányító, mert ez a SMART-é, adnak mellé egy rendeset is: itt a KS7500-é.
[ Szerkesztve ]
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Az UE55KU6000 TV-nek milyen a képrfissítése? Sajnos nem találok konkrét adatot.
Az LCD TV-knél milyen szmepontból fontos a képfrissítés? Szappanopera hatást nem mondanám előnynek...
A pointer távirányító külön mennyibe kerül és használható a KU6000 szériával?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz LeonAran #101880 üzenetére
"kiemelt, normál"
Ha ez a két képmód van, akkor már PC módban vagy valószínűleg, amely nagyjából ugyanaz, mint a Játék. Az összefoglalóban megtalálod, hogy hogy kell bekapcsolni a PC módot.
"Illetve, hogyan lehet előhívni az infót, hogy milyen felbontáson és hány hercen megy a kijelző?"
Info gomb a távirányítón
[ Szerkesztve ]
-
LeonAran
tag
Lenne egy kérdésem Urak! KS7000-nél, hogyan lehet aktiválni a Játék módot?
PC-vel van össze kötve. Ha filmet nézek (kodi) több kép mód is aktív, a Játék is ami oda nem kell. De ha elindítok egy játékot akkor kettőre redukálódik az opciók száma (kiemelt, normál) és a Játék mód inaktívvá válik.
Illetve, hogyan lehet előhívni az infót, hogy milyen felbontáson és hány hercen megy a kijelző?Uplay: Repityu15
-
tag
válasz RobexX10 #101876 üzenetére
Az igen.Az enyém fél év körül van,a kezdetek óta csinálja,közben volt legalább kétszer fw frissítés is,de ez megmaradt.Eleinte nem annyira zavart,amúgy sem használom minden nap,de szeretnék azért én is a végére járni.Gondoltam a szolgáltatómra is(átmenetileg sajnos mikrohullámú van,elég lassúcska szegény időközönként,meg mostanában sokszor szakadozik is),azért még reménykedem,hogy ha nemsokára megfelelő sebességű és stabilabb netem lesz,javulni fog a helyzet.
₱ʰᵒˡᵒᵍ₳ᵇᵉ⁷¹ ™
-
NONPLUSULTRA
tag
Egy gyors kérdésem lenne, ne kérjetek, hogy keressem ki a választ mert már rengeteget tekertem vissza.
Szóval pár appnál kiírja a tévém, hogy "Smart HUB frissítése folyamatban van, próbálja meg később". Persze már egy jó ideje ez van, mióta átváltott a Smart Hub sávos verzióra.
Én nem használom ezeket de felmerült rá az igény a családban
Van rá megoldás? Reset megvolt, a frissítés naprakész (tudom, hiba), internetkapcsolat van.ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
-
KD6-3.7
őstag
válasz #94529552 #101869 üzenetére
Az alltalam linkelt tesztben van egy tablazat ami megmutatja, hogy ami az USA-ban KU6300 az az UK-ban KU6000. En az utobbiban elek szoval nekem jo a teszt. Gondolom nem hasrautes szeruen irtak oda. Aztan, hogy a tobbi orszagban melyik modell melyik azt mar nincs benne.
-
tag
válasz RobexX10 #101871 üzenetére
Sajnos én is találkozom sokszor ezzel.Bár nekem JU6400 asom van,nekem is csinálja.Már eleve kicsit lassan csatlakozik bekapcsolás után,min. egy percet várnom kell,hogy menjen a net,de gyakran végig kell zongoráznom a hálózati beállításokat és csak utána van újra.Az elhatározás már megszületett,hogy vezetékkel is összekötöm,hátha stabilabb lesz valamivel,de még nem jutottam el a megvalósításig,mindig közbe jött valami,de a héten biztosan kipróbálom azt is.
₱ʰᵒˡᵒᵍ₳ᵇᵉ⁷¹ ™
-
emre33
addikt
válasz PuMbA #101870 üzenetére
55JS8000 tv van, HDR funkció müködik Himedia Q10 lejátszóval (ezt onnét tudom, hogy ha HDR-t jatszok le, és Q10 engedélyeze van, akkor minden esetben TV maximális kontrasztra és háttérvilágításra kapcsol)
JS sorozat ha jól olvastam részben tudja a HDR-t, csak nem a teljesszíntartomány tudja megjeleníteni, és a fényereje se elég a teljes szabványhoz?
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
RobexX10
aktív tag
Sziasztok!
Első soron KS7000 tulajokat kérdezném (de lehet más is találkozott vele más típusoknál). Vezeték nélkül kapcsolódok a hálózatra. Működik is! Kikapcsolom a TV-t kb. fél órára. Bekapcsolom és nincs internet elérés. TV azt jelzi, hogy kapcsolódva van. Csak újra csatlakoztatás után megy megint. Minden más eszközömmel jól működik a wi-fi.
Találkozott már valaki ilyen hibával?? -
PuMbA
titán
válasz KD6-3.7 #101867 üzenetére
Már volt szó erről A 10 bites panel nem jelenti azt, hogy tud wide color gamut-ot megjeleníteni, azaz széles színtartományt. Ha elolvasod a teszt tetején az összefoglalót, akkor tökéletesen leírják azt, hogy nem tud HDR-t megjeleníteni, csak fogadni bemenetként:
"It supports an HDR input, but it doesn't have the capabilities to display a more colorful picture."
A mellette lévő Color gamut, tehát színtér mérések ezt alá is támasztják: "Wide Color Gamut: No" és "The range of colors the Samsung TV can display is only good enough for Rec. 709 content. Sending an HDR signal or settings the color space to native will not give you a wider color gamut."
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz KD6-3.7 #101867 üzenetére
Szerintem nem ugyanaz. Itt sokat írnak a Samsung szériákról, és egyértelműen belépőmodellnek írják a KU6000-et, neked is vannak problémáid vele, ha jól emlékszem. Azért azt fenntartásokkal kell fogadni amit az amcsik írnak a távolból, hogy a 6000-es az szerintük Európában 6300, a 6300 meg 6600, a 7000-es meg ugyanaz, mint a 8000-es, ezekről érdemes lenne a Samsung üfsz-ot megkérdezni. Lehet az rtings-en hasznos dolgokat olvasni, de nem szentírás, amit írnak.
[ Szerkesztve ]
-
-
KD6-3.7
őstag
UPDATE!
KU6000/KU6300 (ugyan az)
[link]Idézet a színmélység részről:
"Color Depth: 10 Bit
The Samsung KU6300 can display our gradient test image fairly well. On our test picture, the gradation is smooth overall in the light shades with some small anomalies in the darker shades, especially in the green color. But it should not be an issue in regular content.Update 10/26/2016: Our original test was showing 8 bit gradations due to incorrect drivers on our system. After some correction to our test apparatus, we have retested the color depth and found that it is able to display a 10 bit gradient smoothly."
Szóval elmérték a srácok. 10 bites a panel. HDR játékra 7.9-et kapott, videó játékra pedig 8.5 szóval játékra továbbra is ajánlott. És továbbra sem egy HDR bajnok, de belépő szinten vannak nála rosszabbak is.
Gondoltam megosztom veletek.
-
Flashget
félisten
-
Pokolika
tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki abban segíteni h tudom nem egy mai darab de milyen minőséget képvisel?
Samsung UE46C7600 vagy 7610-7615 ezeket tudom most jóáron másodlagos tv nek és monitorként használnám még.
Van valami külnbség a három között vagy csak régió?
Válaszokat előre is köszi! -
törölt tag
Hali. Van egy ue40j5200-as tévém és szeretnék egy kis segítséget kérni képbeállítással kapcsolatban. Van esetleg valami leírás, vagy ki mi alapján szokta? Filmre illetve játékra kellene.
Köszönöm. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz platz #101840 üzenetére
Az enyémen egyszerre 5 kedvenceket lehet beállítani ue40j5500
ahogy nézem Menü adás csatorna lista ott lehet állítani,hogy mi jelenjen meg. ( Lehet van rá gyors gomb is csak még azt én sem tudom )Menü gomb hosszan nyomva kedvenc csatornák szerkesztés. Most kezdett érdekelni a dolog miután írtál. -
balewi
aktív tag
Van egy 55KS7000 tv-m és valamiért nem szeretik egymást a HW-F355 Airtrac-el
Előtte egy UE46F6670-em volt és ezzel gond nélkül ment minden.
A telefonom látja a tv és a hangprojektor bluetooth jelét is, kapcsolódni is tudok mindkettőhöz, de a tv kereséskor valamiért nem látja a hangprojektort.
Valami ötlet?
Ja, és ha optikai kábellel kötöm össze őket, akkor a tv távirányítójával nem tudom a hangprojektor hangerejét állítani, csak a saját távirányítójával. Ezt se nagyon értemX13 << Mate20Pro << Honor8 << MI2S << MotoDefy
-
dethroner
veterán
válasz PuMbA #101849 üzenetére
Hoppácska Pár éve azzal a felkiáltással ölték meg a plazmát hogy sokat fogyaszt, legyen kevesebb a fogyasztás inkább a képminőség rovására. Most elkezdik tuningolni az LCD-t, és senkit nem zavar hogy ilyen drasztikusan megnő a fogyasztás? Greenpeace, globálisfelmelegés, üvegházhatás mantrázók hol vannak ilyenkor?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Ez a HDR dolog mekkora fényerő és ezzel együtt áramfelvétel növekedéssel járhat egy hagyományos LCD tévéhez képest?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Goblin12
őstag
Hali,
Keresek olyan TV-t ami a mai Technológiákkal rendelkezik, és ár/érték arányban TOP.
Nézési távolság 2m-2,5m
55". 4K, HDR ( Ultra HD Premium ) , 3D nem kell, HEVC, HDCP 2.2.Kinézett darab: Samsung UE55KS7000 ~ 1400€ Többet nem igazán adnék ki érte.
Nagy testvére: Samsung UE55KS8090 ~1700€ de ez nekem már túl sok, Szóval marad a max ár 1500€.Egyéb javaslatot is szívesen elfogadok.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz sajtos75 #101835 üzenetére
Három hozzászólással feletted írtam le, hogy mik közül lehet választani:
"A KU6000 nem tud HDR-t megjeleníteni, így semmilyen különbséget nem látsz a sima anyagokhoz képest. KU6400 esetén már van valamennyire szemmel látható változás a nagyobb színtér miatt, KS7000-ren meg teljes az élmény, szembeötlő a különbség, mert ez tudja az igazi HDR-t. Az UHD Premium plecsni jelzi ezt egyébként."
[ Szerkesztve ]
-
platz
csendes újonc
válasz adam_gy #101744 üzenetére
Sajnos nem nagyon lettem okosabb, de nagyon köszönöm a válaszodat.
A Guide menüben valóban megjelennek a kiválasztott vagy inkább megjelölt csatornák, de ez nem sok haszonnal kecsegtet.
Érdekesebb lenne, ha megtalálnám annak a lehetőségét, hogy akár három fő használó a saját kedvencek listáját létre tudná hozni a saját számára. Nem zárható ki hogy ez létezik, de a samsung szoftver ill. menüszerkezet felépítésének a taktikáját még nem ismertem ki teljesen. A távirányító sem teljesen emberközelei, az "enter" gombot túl alulra helyezték. Mivel nem zongorista ujjaim vannak, így egy fogásban nem érem el. A csatornák közti átkapcsolási idő pedig több mint egy másodperc, ami szerintem brutál hosszú!
"Barátkozok" a készülékkel, de a békepipa meggyújtása még így a vásárlástól számított két hónap elteltével sem valósult meg.[ Szerkesztve ]
-
gduck
addikt
A HBO Go (samu tv alkalmazás) működik a magyar HBO Go előfizetéssel?
[ Szerkesztve ]
-
sajtos75
tag
Köszi akkor felejtős. Írják ,hogy HDR erre meg csak fogadni tudja a jelet ,de megjeleníteni nem. Milyen gyártói baromság ez? Még jó,hogy nem nyúltam rá. Ez milyen dolog? Marketing szar. Meg a gyártó ötlete. Fogadni igen megjeleníteni nem tudja. Ebben az árkategóriában akkor milyen TV van ami alkalmas már HDR megjelenítésre is. Kb.: 250e ft van rá. Már ha van egyáltalán ilyen.
-
Flashget
félisten
Realme GT Master Edition
-
-
Flashget
félisten
válasz #22743424 #101819 üzenetére
Nem tudom ezen miért csodálkozol. Anyám 13 éves samu tv távkapcsa jó volt az alap dolgokhoz az F6640-hez (hangerő,csatornaváltás,menü, txt stb gombok), mivel ezeken nem változatnak a gyártók.
Csak az újabb funkciók nem érhetők el a régiekkel értelemszerüen.Realme GT Master Edition
-
belan
addikt
válasz RobexX10 #101827 üzenetére
nekem is be jönne csak szemét mm nem akciózta le 43ks7500 már meg lenne nekem is a kicsike gondolkodtam 49 ks7000ren de elég lenne nekem 43ks7500 teszik kicsit ívelt
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
PuMbA
titán
válasz sajtos75 #101816 üzenetére
A KU6000 HDR jelet tud fogadni, de megjeleníteni már nem tudja, mert ahhoz drágább panel és elektronika kell. A KU6400 már nagyobb színteret jelenít meg HDR esetén, de fényerőben ugyanolyan, mint a többi TV. Igazi HDR a KS7000-től van, ami a legnagyobb színteret és a nagyon fényes objektumokat is megfelelően jeleníti meg.
[ Szerkesztve ]
-
belan
addikt
válasz Rp526 #101815 üzenetére
ja lehetséges mégse legyen 20 százalék de most 55 colos tévékre van elméletileg 19 százalék van ma meg holnap médiába , én is várok mert elég szemét a mm ,akartam 43ks7500 és nem volt most akcióba se péntekel red pénteken és joy napon se lesz mert bele van írva újságukba hogy november 13 nem akciós ,3 akcióba se került bele szép
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
KD6-3.7
őstag
válasz sajtos75 #101816 üzenetére
Nekem is KU6000 van Xbox-hoz. Input lag nagyon jó, ajánlott PC-hez és konzolhoz játékra. Filmnézésre már nem annyira oké, bár én napi rendszerességgel mozizok rajta és nekem megfelel. HDR funkciót elvileg csak marketinges, mert nem elég jó a panel benne a valós HDR-hez, bár én nem próbáltam még ki mivel a fat gépem van. HDR-hez pedig kéne egy One S vagy PS4.
-
sajtos75
tag
Sziasztok!
Kinéztem egy ilyen TVt (UE50KU6000) a PS4 mellé. Szerintetek jó választás a már HDR képes PS4 mellé? Vagy ilyen árkategóriában ezek nem jók? Gondolok itt az input lagra stb. Vagy úgy egyáltalán. Az olcsó HDR képes 4K TVk (200 e ftig) alkalmasak bármire is? Nálam első a konzolosdi. Szerintetek?
-
Rp526
aktív tag
Köszi!
Attól félek, h Joy napokra visszaárazzák, vagy rátesznek vmi pici akciót, hogy a 20% ne legyen rá érvényes.
Lehet kivárás lesz belőle, karácsony körülig, vagy talán Black Friday, habár ahhoz nem bízok sokat.. -
Rp526
aktív tag
Sziasztok,
szerintetek 48"JU7500 vagy UE49KU6500? A HDR ha a 6500-nál nincs érdemben jelen, akk mind1 ha azt figyelmen kívül is veszem, nem igaz? Ezek most 220 - 250 körül vannak.
Vagy egy másik lehetőség, h szerintetek az UE49KS7000, ami most 300e környékén van, le fog menni 250 környékére, érdemes rá várni?Köszi
-
LeonAran
tag
válasz DragoonFly #101804 üzenetére
Még nem is láttam. Egy barátommal vetettem meg. Tudtommal 1db okos távirányító van hozzá. Vasárnapig nem tudok semmi ujjat mondani róla.
Uplay: Repityu15
-
Flashget
félisten
A Németországban vásárolt Samsung termék Magyarországon történő garanciáztatására passz a válaszom.
erre írtam..meg az alap felvetésre, hogy németeknél venné a tévét, amit hazahozna.
ez régebben úgy működött ahol vette a tévét oda kell visszajuttatni javításra, hiába EU ország.
erre is írtam meg kell kérdezni lehet ezen változtattak azóta.Realme GT Master Edition
-
LeonAran
tag
Tegnap vettem egy 55KS7000-t. Vasárnap lesz időm beüzemelni. A tapasztalataimat szívesen megosztom. Van egy Panasonic 50G20-as plazmám, kíváncsian várom a különbséget.
Uplay: Repityu15
-
szki
őstag
válasz Flashget #101797 üzenetére
Attól függ, hogy német vagy magyar Samsung WEB oldalon regisztráljuk a terméket. A németországi kereskedelembe gyártott terméket a német Samsung web oldalán gond nélkül regisztráltam.
Egy kis érdekesség: Magyarként egy német üzletláncnál vettem májusban az UE48J6250-et, amit Magyarországon gyártottak, és végül ezt Mo.-ra vittem, és ott használom. Tehát hazatért a készülék -
Ishara
újonc
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy a 49ks7000-nek mennyi a talpak közötti távolsága?
Előre is köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Windows 11
- OpenMediaVault
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- TCL LCD és LED TV-k