- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
legiaap
félisten
Újabb kérdésem lenne:
SPB Mobile Shell alapképernyőjén megnyomom hosszan a híváslerakás gombot ezáltal aktív lesz a billentyűzár. Kb 5 perc múlva feloldom ugyanez a gomb hosszú nyomásával és akkor egyből belép az SPB Mobile Shell naptárjába.
Na ez miért van?
Tapasztalt már valaki ilyet? -
Csabee.
nagyúr
Tehát a Start Settings-Theme, és bármilyen témát állítok, akkor marad a sárga.. ami nekem nem tetszik! milyen módszer van rá hogy én ezt átállítsam?
-
erdoke
titán
válasz
TomKiss #10981 üzenetére
Nálam folyamatos, erős 3G térerő mellett is sokkal gyorsabban merül. Igaz, az enyémen szinte folyamatos az adatkapcsolat (Exchange Server push, privát fiókok és pontos idő szink. félóránként, időjárás óránként, stb). Tehát azt mondanám, hogy a 3G adat és beszélgetés jóval többet eszik megfelelő fedettség esetén is, idle nem feltétlenül.
(#10982) Csabee.
Ahogy írták, MS3-ban van reboot link, de kirakható a WkTask gyorsindítójára is. Ha egyik se működne, akkor még mindig ott a kikapcsolás. A mostani ROM-ommal még egyszer se volt szükség akksi kivételre, de a kikapcsolás is nagyon ritka.(#10990) a.t.t.i.
Miféle ROM, és milyen programok vannak fent? -
a.t.t.i.
senior tag
No ezt magyarázza meg valaki!
Nem tudok csengőhangot állitani,akármit állitok be a shellbe vagy a hangbeállitásoknál,mindig egyféleképpen csörög.eddig jó volt.ráokézok az uj hangra a beállitásokban és visszapörög arra az egy hangra ahogy szól! -
matyics
őstag
Mint ahogy feletted is írták, nem akkor eszik látványosan többet amikor állandó 3G-n vagy, (pl. állandó BP.) hanem amikor állandóan jössz mész olyan helyeken, ahol kicsi vagy nincs a 3G jel és állandóan elveszti. Akkor egyfolytában keres és az okozza a túlfogyasztást.
Gondolom, amire hivatkozol, azt a mérést egy szobában végezték 3G-re felcsatlakoztatott Omniával. Abban az esetben minimális a különbség. Tehát elméletileg mindkettőtöknek igaza van abban amit állít, csak az a gond, hogy nem egyről beszéltek.
Erdőke sokat utazik, ezért jelentős a túlfogyasztása, ha te nem, akkor neked nem lesz jelentős.
De szerintem eléggé ki lett tárgyalva ez a téma, ugorgyunk! -
Skynet258
veterán
Ma megvolt a ROM frissítés nálam is (DXID1), Win7 alatt, probléma nélkül. Egyelőre még csak pakolgatom fel a programokat, de jó lesz ez a HK2-höz képest
-
Csabee.
nagyúr
tegyük fel, nem hordom a ceruzát az omniához, DE szeretném resetelni a készüléket, azt a kis pöcköt nem tudom megnyomni ugye.. mert nincs nálam semmi! nincs erre valami program? vagy ikon amire rányomva újraindul a készülék?
lehet spb-be van ilyen mer régi pda-mon volt ilyen, a mostanin nem.. -
TomKiss
tag
Ha tutira folyamatosan olyan területen vagy, ahol állandó a 3G lefedettség, és használod is, akkor ne kapcsold ki. Viszont ha nem használod, vagy vándorolsz olyan terület között, ahol van és ahol nincs, akkor érdemes kikapcsolni, egyrészt mert úgysem használod, másrészt meg a hálózatkeresés közismerten eszi az aksit, hiszen mindig a legmagasabb hálózatra csatlakozik. Ha egy picike kis 3G-t is talál felmegy rá, majd akár 2mp múlva elveszti, és állandóan keresi, hogy mikor elérhető.
-
Rick4
félisten
válasz
erdoke #10967 üzenetére
A 3G-s tapasztalat is egyértelműen az, hogy lényegesen előbb merül, ha 2100 MHz-en (is) lógsz...
-Nekem meg jobban értelmezhető az, hogy az adott módon hány milliampert vesz fel a készülék, 2-4-10 milliamper eltérés is befolyásolna, ha másnem perceket az üzemidőben, míg a napi használatot mondjuk egy héten belül napokra elosztva sosem láttam annyira egyenletesnek, amennyire egy teszt megkívánná.... Igaz, úgy lenne a dolog kerek, ha a teszt mellé oda lenne írva, hogy pl a szavazáson 300 emberből 270 szerint hamarabb merül le 3G-vel a készülék...
Na ezt is néztem épp pár napja, akkor azt mondod, van értelme kikapcsolni? Mert ugye a számok megintcsak... Ugyan engem nem nagyon foglalkoztat a konkrét üzemidő, ha merül felteszem tölteni, ha feltöltött, leveszem, de mint téma, érdekel.... -
Csabee.
nagyúr
Kérdés!
mi a konkrét különbség a VGA QVGA WQVGA... között? omnia most melyik?
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Attila04 #10976 üzenetére
ha behal akkor szívás van.. de ha odafigyelsz akkor egész könnyűnek tűnik a dolog!
én is "féltem" de a készüléket megvettem és már másnap frssítettem egy rom-ot, 3adnap meg még1 romot tettem fel!!
És nem akarlak elkeseríteni de neked is 2 romot kell frissítened elvileg... 1x a szervíz rom, utána meg amit szeretnél! -
erdoke
titán
-
Attila04
tag
válasz
G4ng3r #10970 üzenetére
Nem rossz ötlet, annyi a gebasz, hogy én pécsi vagyok, és nem tudom innen van e valaki itt. Azt még nem hallottam, hogy a gyári ROM-ot vissza lehetne rakni, csak olyat hallottam, hogy levélnehezék lett a készülékből...
Ezt meg ugye nem szeretném
De tényleg jó lenne ez a frissítős dolog...
Szerk: a ROM csere menyiben érinti az érintőképernyő érzékenységét?
-
G4ng3r
tag
válasz
Attila04 #10969 üzenetére
Én a helyedben semmi reményt nem fűznék már a gyári romhoz...
Ha nem mersz belevágni, akkor csináltasd meg valakivel, szerintem itt is és a pfc-n is találnál segítőkész embereket a közelben. (Gar miatt annyira nem kell aggódni, mert vissza lehet tenni a régi romot)
Egyébként emlékszem milyen nehez indúlt ez a "frissítősdi", de ma már nem hiszem, hogy túl nagy kockázatot vállalna vele valaki, ha pontosan követné a leírtakat és belevágna. Szerintem megéri, mert a gyári romhoz képest óriási a különbség. -
Attila04
tag
válasz
matyics #10968 üzenetére
Bocs, rosszul tettem fel a kérdést. Úgy kellett volna, hogy csinálta-e mobilnettel. Múlt időben.
Nekem nincs mobilnetem, de tervezek, és nem szeretném, ha ott is ez lenne.
ROM frissítésről annyit, hogy parázok, inkább megvárom a gyári kiadást. (Bár lehet, hogy soha nem jön meg) -
erdoke
titán
Az i900.eoldalon javasoljuk a kikapcsolást is, annak ellenére, hogy az a bizonyos mérés milyen eredménnyel zárult. A 3G-s tapasztalat is egyértelműen az, hogy lényegesen előbb merül, ha 2100 MHz-en (is) lógsz, pedig a mérés...
Én is természettudományos kutatóként végeztem, de egyetlen, a normál használatra egyáltalán nem hasonlító mérést nem fogok előnyben részesíteni igencsak számos tapasztalati eredménnyel. Érdekes, de nem mérvadó.
Aki nem hiszi, próbálja ki, és majd meglátja. Neked is ezt javaslom, mert arra az 1 db mérésre érvelést azért nagy bátorság alapozni. -
Attila04
tag
Sziasztok!
Ha nem nyúlok az Omniához, akkor egy idő után ugye elmegy aludni. Hogyha be van kapcsolva a WiFi, akkor is elmegy aludni, de magától visszakapcsol a kijelző, ami nem túl jó dolog.
Tud valaki megoldást a problémára?
Köszi! -
ziggi_zug
aktív tag
Hölgyek! Urak!
A Flash-re van valami megoldás? Az Opea egyáltalán nem ismeri fel a "modernebb" oldalakon a Flash animeket, innentől nem is igen tudom használni.
-
HagaNRG
őstag
válasz
HagaNRG #10957 üzenetére
Máris tárgytalan.
Az Adobe Reader 2.0 felment végre, de kiderült, hogy a scannelt féle letöltött újságokat nem engedi annyira nagyítani, hogy olvasható méretű betűket kapjak. Úgy értem lehetetlen elolvasni egyetlen betűt is és nem a szememmel van baj.
Ilyen esetekre nincs megoldás, ugye? (pl. egy HVG, illetve egy FHM-et próbáltam megnézni benne.) -
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Sehogy sem megy a PDF betöltés. Percek telnek el, míg tölt a gép, de egy 70 megás újságot nem képes megjeleníteni.
Xpocket PDF-fel próbálkozom, meg valami RSS readerrel, amivel alapból nyitja meg a fájlokat.
Az Adobe readert meg nem akarja feltelepíteni.
Mit próbáljak még?Köszi!
-
millerur
tag
Hali megint
Az XDHK1/XDHK2 rom újabb az XDHJ3-nál? -
-
Csabee.
nagyúr
hdWobble-t használ valaki? mert nálam oylan hogy ha hozzáérek a képernyőhöz akkor a kép világosabb lesz (jobban világít) majd ha elveszem az ujjam akkor halványabb a fényerő! ) csak nálam ilyen?
jó pofa game..
-
legiaap
félisten
Valaki el tudná nekem mondani, hogy a windows, startupban található dolgok, amik nálam a következők mire jók és esetleg van ami ezek közül felesleges?
AlarmWatcher.lnk
BluetoothManager.lnk (ez gondolom fontos)
DataKeeper.lnk
Delete_RO.lnk
LargeDisplayStart.lnk (ezt akkor már tudom mi)
poutlook.lnk
RilBubble.lnk
SipListener.lnk
Spb Wireless Srv.lnk (ez tudom mi)
SpbMobileShell.lnk (ez tudom mi)
TimeWizard.lnk
Amikhez kérdőjelet tettem azok mire valók?
És kellenek egyáltalán -
Rick4
félisten
válasz
erdoke #10939 üzenetére
Többek között nekem is ki van kapcsolva, de nekem nincsen rá szükségem. Nem hagytam figyelmen kívül, csak nem reagáltam rá, mert a probléma gyökere nem itt van. Nem bántásként mondom, de ott 2000 tagnak nem szúrt szemet, hogy a saját tapasztalatával szöges ellentétben áll az autentikusnak mondható i900.eoldalon (ami ráadásul elég szokszor linkelve van az ottani fórumon belül is) műszeres mérésre alapozott infó, akkor az a 2000 user mit csinál? Magában nyugtázza, hogy leírtak oda valamit, ami nem is igaz? Hogy van ez? Nem az a legtisztább, ha egy dolgot egyértelművé teszünk? Most akkor vagy többet fogyaszt, vagy nem, de olyan nincs, hogy is- is... Én csak tisztába szeretném tenni, ha valaki ennek újoncként utánaolvas, kétféle verziót talál, valaki szerint számít a fogyasztásban, valaki szerint meg nem...ennek mi értelme?
-
Csabee.
nagyúr
Üdvözletem! Van olyan program ami azt tudja hogy a bezárás gomb (jobb felső X) et megnagyobbítja? hogy könnyebben lehetne ujjal bezárni a progikat?
-
erdoke
titán
Ez úgymond konszenzusos tapasztalati vélemény, távolról sem az én készülékem deviáns viselkedésén alapszik. Persze ezt írtam az előbb is, de elegánsan figyelmen kívül hagytad. Az ott valóban 1 db mérés, amivel szemben van sok ember tapasztalata. De még egyszer mondom, neked nem kell elhinni, viszont engedd már meg, hogy én ezt javasoljam. Te meg javasold azt, hogy nincs jelentősége, hagyják bekapcsolva.
Mindenesetre a PFC-n legalább 2000 regisztrált Omnia tulaj van, és eddig senki nem kérdőjelezte meg az egyöntetűen javasolt kikapcsolást. -
G4ng3r
tag
Persze nem kell elfogadnod a véleményét, de az is tény hogy ezt nem egyedül "találta ki".
Régebben itt is szó volt róla, és a régi pdamánia fórumban is nagyon sokan megállapították hogy sokkal, de sokkal hamarabb lemerül az omniájuk bekapcsolt giroszenzor mellett.S40: S2U2, innen le tudod tölteni
-
millerur
tag
Valaki tudna segíteni nekem, hogy mi annak a programnak a neve, ami egy billentyűzár és csak el kell húzni és nyitja a screent?
(bocsi a dupla miatt
)
-
Rick4
félisten
válasz
erdoke #10935 üzenetére
Nekem is mindegy, gondolom Te sem kezeled tényként, hogy az egy azaz egy telefon által produkált viselkedés az összes többire érvényersíthetően elfogadható autentikus tényként, főleg, hogy ott áll vele szemben egy tény, ami a giroszenzorral való működés energiafogyasztását volt hivatott mérni...műszeres mérés, ami mondhatni az "úgy érzem" -nél valamivel pontosabb. Akkor gondolom kijelenthetjük, hogy a telefonod erősen eltér a széria kiviteltől, ha ennyire más értékeket produkál....
-
erdoke
titán
-
legiaap
félisten
válasz
Csabee. #10929 üzenetére
Én még nem frissítettem szoftot, de szerintem egyelőre még nem is fogok.
Engem azért zavarna (hiába jobb, meg hű de gyorsabb), hogy angol lenne a nyelvezete.
Ezzel a régi szofttal ma volt lehetőségem kipróbálni a GPS vevőjét. Igaz csak Google Mapsban, mert igo8-am nincs, de itt rendkívül gyorsan talált műholdakat. 8 db-t fogott be.
Sikerült beállítanom a két email címemet is. Úgy hogy minden működik. -
kaik_holi
tag
Heeellloooooo
Most akarok venni Omnia2....
Valaki használt már ilyet, valami tapasztalat ??Válaszokat előre is köszönöm...
-
Csabee.
nagyúr
SPB-t használok, de az órát 1-12ig mutatja, hogy lehetne 24-esre átállítani? sehol sem találom
-
legiaap
félisten
Kérdésem a következõ lenne:
A windows, startup mappában mire jó a LargeDisplayStart.lnk? -
millerur
tag
Egyébként nekem win. mobile 6.3 van fönn és a rom pedig XDHK1/XDHK2 az jelent valamit?
-
millerur
tag
Illetve, valahol láttam egy olyan progit ahol úgy lehet "nyitni" a képernyőt, hogy elhúzok egy kis biszbaszt, annak nem tudjátok véletlen a nevét?
-
somnia
senior tag
válasz
millerur #10914 üzenetére
Valószínűleg amit feltettél rá IGO-t abban nincs benne a 240x400_400x240-es felbontás.
TMC-hez csak akkor kapcsolódik , ha felteszed rá a TMC progit és bedugod a fülest.
Az , hogy franciaországból akar indulni azért van , mert az iGO-dat ott indították utoljára./ Gondolom nem echte gyári az iGO./
Írj be neki egy címet , menj ki az udvarra és ha talált holdat akkor onnan indul majd , ahol vagy!
Egy berepüléssel felgyorsíthatod a hold meglelését. -
kgbman
csendes tag
válasz
millerur #10914 üzenetére
1: Nem tudom honnan és hogyan raktad fel, de a "save" mappát töröld és ellenőrizd a "sys.txt" fájl tartalmát. Melyik verzió? 8.0 vagy "vettél" egy 8.3-at külön?
2: TMC-hez kell az "sdkcert.cab" és a "omniaTMC" progi is, erről leírást bővebben itt találsz infót:
http://www.i900.eoldal.hu/oldal/omnia-tmcJa és a GPS vevő a COM3-on van. Amíg nem állítod be és nem mész ki vele a "fényre" hogy a GPS megtalálja hol vagy, addig a francia pontot fogja mutatni.
-
millerur
tag
Sziasztok, tegnap vettem egy omniát, fel is tettem rá az igo 8-at és annyi baj van vele, hogy egy pici részét nem tölti be a képernyőnek és a TMC-hez nem kapcsolódik, ill. mindenáron azt jelzi, hogy Franciaországban vagyok a párizsi Hilton hotelben
Nem tudjátok mi lehet a baj?
-
kgbman
csendes tag
válasz
erdoke #10911 üzenetére
Nem a gombot akarom átállítani rajta, hanem a mikrofos zár helyett a s2u2 progit szeretném hozzárendelni a letesz gombhoz. Az nekem 1000x jobban bejön.
Tehát nem a gomb a gáz, hanem a funkció.Közben megtaláltam az AE Button Plus 2.6.6.1-et, amivel teljes remap végezhető el a HW gombokon. Majd ezzel megpróbálom..
-
Rick4
félisten
válasz
erdoke #10896 üzenetére
Az automatikus giroszkópot felejtsd el, mert esetenként nem fogja estig bírni az Omniád akksija......
Az i900.eoldal-on erre is azt írták, hogy a ki bekapcsolása között nincsen mérhető áramfelvétel különbség...
és egy idázet innen: [link]
Tehát sem a mozgásérzékelő, sem a háttérben ki nem lőtt programok nem jelentenek kimérhető fogyasztásnövekedést -
erdoke
titán
válasz
Viktor0610 #10906 üzenetére
Igen, nyitni is lehet az Omnia gyári ROM-okban (illetve a legtöbb főzöttben is, nyilván a 6.5 már teljesen máshogy toldozott).
(#10908) kgbman,
Nem értem, miért kellene átkonfigolni más gombra, a Letesz mindig elérhető, és arra mást nem is lehet beállítani. -
törölt tag
válasz
Viktor0610 #10906 üzenetére
igen
-
-
kgbman
csendes tag
-
Csabee.
nagyúr
válasz
HagaNRG #10901 üzenetére
pdf méretétől is függ hogy imlyeng yors vagy sem... de mi a lassú benne neked? a betöltés ? vagy a görgetés? hány oldalas a PDF?
Acrobat Reader 2.0 PPC program – PDF – könyvek olvasásához…letöltés: [link]
Mikor a PDF állományt az ActiveSync-el átmásoljuk a PC-ről a PDA megfelelő könyvtárába, akkor automatikusan el is végzi előtte a PDA-hoz való igazítást (persze némi várakozás után, tudjuk, hogy a munkához idő kell).
A program maga egyenértékű a PC-s 6.0-ás változattal, fogadni tud mindenféle PDF változatot. Megfelelő – bluetooth-s lehetőséggel nyomtatni is képes.. -
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
PDF olvasót mit használtok?
Letöltöttem egy PocketCpdf nevá progit, de nagyon lassúnak tűnik. Mindegyik ilyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged