Hirdetés
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Pánik a memóriapiacon
- SSD kibeszélő
Aktív témák
-
Atom Maki
tag
Éngem az érdekelne, hogy a pixelhiba bármikor előjöhet a monitor használata során, vagy pl. ha az első hét használat alatt nem jön elő, akkor utána már nem is fog? Csak hogy ne legyek izgalmi állapotban minden egyes bekapcsolás után.

-
Jani2005
csendes tag
Van eladó vacsi új 930BF em!
102500 ért ha érdekel valakit!
061 788 6225 -
ati2
őstag
válasz
ActionMan
üzenetére
Az ATI beállításaival lesz a gond, nem ad ki jelet a DVI-ra.
A megfelenítő eszközöknél a CRT helyett az FPD-nek kell aktívnak lennie hogy működjön a DVI kimenet
Ha használsz billentyűkombinációt a TV/Moncsi váltásra, akkor a moncsis részt töröld ki és hozzál újra egy FPD-st és akkor jó lesz a DVI.
Én is beszivtam, hogy emiatt visszaált VGA-ra, és nem volt kép a moncsin, mivel a VGA kábel nem volt bekötve
ATI-nál meg vigyázni kell, mert abban a módban marad a kimenet, amiben leált a windows, és nem detektája hogy mi van rádugva
-
ati2
őstag
DVI-on, vagy analogon használod a moncsit?
Nekem a DVI-on a 60-90-es Brightnes jön be a legjobban, mert kissebb értéknél a fehér már csak szürke. PL 50 alatt évezhetetlenül sötét a fehér szín.
A 90 az tényleg kicsit sok...
Igaz nagyon függ hogy milyen fényviszonyok vannak a helységben, éjszaka kevesebb fényerő is elég.
Mondjuk én már megszoktam a vakítást, mert a 710N (300 ccd/m2) az sokkal jobban vakitott mint a 930BF (250 ccd/m2).... -
DummyBoy
senior tag
válasz
ActionMan
üzenetére
Hopp ... sajna nem volt időm visszanézni tegnap

Szóval igen, a moncsi menüjében tudod beállítani ... azért gondolok erre mert elsőre nekem sem volt rajta kép, csak egy menüállítás és reboot után
Utánhúzás
Én is leteszteltem COD, CS:S, BF2, BattleFront2, Serius Sam II (LanPartyn ...) ésatöbbi ... megvétel után 3 napos lanpartyn voltam ...
Azt nem mondom hogy nincs utánhúzás, inkább azt mondom hogy én nem láttam semmit!
Ezek után 1-szer vettem észre olyasmit ami annak nevezhető, azt pedig Asterix és Obelix alatt, ott is csak egy helyen volt asszem a legelején ... (Ha azt láttam egyáltalán ...)
Szóval ettől szvsz nem kell félni ... Bár nekem Counter Source alatt 1 dolog nem teccett
Nagyok a HUD betűi
Nagyobbak mint 1280*960-ban előtte CRT-n ...
Eddig (lekopogom ...) nem bántam meg ... -
Grass
aktív tag
Sajna lecsúsztam sulinetben erről a moncisról. Minden kivotl fosztva. De végül rendeltem egy 6600GT vga t. az is jó lesz. ettől függetlenül persze lehet beruházok majd egy ilyen monitorra, ha 100k lesz az ára. Mindenki azt mondta eddig hogy játékra is tökéletes, még 1-2 nagy CRT párti is elismerte. Na majd meglátjuk. Csak a pixelhibáktól fosok nagyon

-
hazo
csendes tag
Sziasztok!
Ma visszavittem a monitort az 1 db pixelhibára, nagy nehezen sikerült megtalálnom és megmutatnom az áruházban is. Kaptam helyette másikat. Haza hoztam, erre ennek egy másik helyen van egy pötty.
El hívtam egy ismerős, hogy mondja el mi a véleménye. Azt mondta, hogy szerinte ez nem pixelhiba, hanem gyártási technológiából adódik, ott fogják meg a réteget. Azt prótábáltuk ki, hogy paintben mellé tettünk cekával tiszta fekete héttérnél egy db fehér pöttyöt, és ez a pötty nagyobb volt, mint a kérdéses ''hiba''.
Mi a véleményetek? -
Grass
aktív tag
Sziasztok. Sajna ncis időm végiolvasni a topicot ezér egy gyors segítség kéne. 930bf jóna tűnik. Filmnézésre, játékr a egyaránt. Én főképp counter-strike ozom arra kéne hogy jó legyen és fifázgatom néha. 4ms el elvileg fps barát tehát nics utnnahúzás De ha valaki megnyugtatna hogy tényleg semmi iylet nem tapasztalt cs ben az jó lenne.
Ezen kvíül még hogy most hova tudnék elszaladni venni egyet sulinetben. mer ugye ez is ma jár le. esetleg wesetnbe valahol van? én a saturnba láttam 100k ért. Pl sgyors segítséget nyújtson valaki. thx. -
-
hazo
csendes tag
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy az új moncsin mi az amit érdemes a 3 nap alatt leellenőrizni, nehogy gond legyen vele?
Az már látom, hogy 1 pixelhibája van (tiszta fekete képen 1 kék pont), szerintetek érdemes vele visszavinni?
Előre is köszi. -
zoltrex
csendes tag
Sziasztok,
A kérdésem az lenne normális-e a következő jelenség:
Ha ráfókuszálok egy bizonyos pontra (pl. start gomb az XP-ben) és a fejemet mozgatom akkor a kép berácsozódik. De kb 0,5 másodperc után kisimul a kép.
Kb egy hete vettem a kis BF930-at. Meg vagyok vele elégedve, általában FPS-t játszok, nem igazán vettem rajta nagy különbséget a CRT-hez képest, csak az előbb említett jelenség zavar egy kicsit.
A gond az, hogy a 15'' notebook kijelzőjén ezt nem veszem észre.
1280x1024 60Hz a beállítás, samsung honlapról töltött driver. -
hazo
csendes tag
Sziasztok!
Én is vettem ma egy ilyen monitort.
Eddig nagyon kircsi, csak annyi beállítása van, hogy nem tudom mit állítsak
)
Egyébként ha valakit érdekel, akkor a mamutban, a saturnban még rengeteg van belőle!!! -
iceshark
csendes tag
Öntisztulóan leégeti magáról a port vagy mi a szösz?
Vagy ha unokaöcsém kis praclijával összefogdossa, megnyomok egy gombot és leablaktörlőzi? Jogos a kérdés én sem mertem még semmivel nekiesni törölgetni. 
-
hazo
csendes tag
Sziasztok!
Honnan lehet letölteni TFT tesztet?
előre is köszi -
Mivel tisztísam a moncsit?
-
ActionMan
tag
A hozzá adott cd-ről felraktam a MagicTune progit, de ha azzal állítok valamit, kis idő múlva lefagy a gép.
Ismerősöm is tapasztalta és itt a topicban is olvastam, hogy ugyanez van valakinek, viszont a megoldást nem találtam.
Mi a megoldás, ha szoftverrel szeretném állítani a monitort lefagyás nélkül? -
iceshark
csendes tag
Jó ez a moncsi FPS-re simán! Valaki írta már nem emlékszem ki (sorry), hogy látta x,y játéknál magától kiírta az fps-t! Hát én még nem találkoztam ezzel de ha valaki tudja hogy kell kicsalni belőlle az lefirkálhatná ide. A Brightness nállam 50-en van nekem ez a legjobb. Bár ha máshogy van a többi funkció belőve akkor még talán ebből is lehet levenni, bár 0-ra? (akkor minek van rajta
), ja persze a gyári sem nulla! De a 90 az tényleg sok. Én is arra állítottam be mert írtátok sokan hogy jó, aztán kételkedtek egy páran hogy mégse és tényleg inkább ''mégse''! Arrra hajlok amerre a szél fúj

-
DummyBoy
senior tag
90-es Brightnes????
Jó isten nem is néztem
Minek? Ezzel világítod a szobát? 
Én 15-ön használom, Kedvesem mikor leül elé azzal kezdi hogy leveszi 0-ra!!!
Valamint szerintem kicsit túlzás ez a sok progamer urban legend ... anno én leteszteltem PS2 100 vs 200Hz-et ... nem sok különbség volt ... Azután a kül. beállításokat mikor játszottam (ET, BF-ek, BF2 ...) És arra a következtetésre jutottam, hogy az is bőven elég, ha megbízhatóan tartja a 60FPS-t ... efelett már mindegy ... csak a képminőség rovására megy ...
De a lényeg ... embere válogatja ... nekem a 959NF után a 930BF abból tűnik jobbnak, hogy valahogy élesebb a képe, tisztább ... és emiatt jobban megy a célzás ... Pedig az se rossz moncsi ... és az 100Hz-en ment ... (Sajnáltam is eladni
)
Szóval lehetségesnek tartom, hogy bizonyos szint felett már lehet értelme (Bár fiziológiai szempontból kétlem ...) a magas FPS-nek, de ez az itteniek 99.9%-át nem érinti ... ezért ebből a szempontból kicsit durva, hogy FPS-re el kell felejteni a TFT-t ...
Lehet hogy Fatality szinten már van ilyen, de azért annyira nem kell megijedni ...
Nem akarom megkérdőjelezni amit Virtual írt, tuti hogy jobban képben van ebben mint én, csak SZVSZ kicsit túlmisztifikálja a dolgot ... magya szinten ez az emberek 99.9%-ára nem vonatokozik
No offense persze, csak gondoltam azért jobb ezt tisztázni ... -
Lui76
őstag
Én 730Bf tulaj lettem .
Sulinetes ,de se matrica se cd nincs hozzá - azt mondták
a boltban , hogy a többihez sem volt (CD)... (Users)
Azért letöltöttem a MagicTune-t (3.6) nálam nem fagyott semmi.
- Ha jól értem a MagicSpeed nem program ,hanem a 4ms tech.
elnevezése szépen ?
gondolom azért tűnik pár játék mégszebbnek mert
most 1280x1024-en használom .Bár a F.E.A.R. azt mondja
, hogy kevés hozzá a videomemória . -
sz.j
nagyúr
Igaz, hogy nekem 730BF moncsim van, de hetek óta szinte ugyanezt a beállítást használom mint amit írtál ebben és a #625-ben.
Egy lényeges eltéréssel!!!
A Brightness csak 22 !!! Nekem így tökéletes, efölött szinte ''vakít'' a képernyő.
Máskülönben ezt többen is írták.
Persze ez adodhat az egyéni elvárásoktól és a másfajta moncsi tulajdonságaiból is.
[Szerkesztve] -
iceshark
csendes tag
Nekem is tetszik jó beállításnak tűnik bár igazán van min álligatni, ha lesz kedvem egyszer nekiülök rendesen minden funkciót összehangolni! Vagy lehet ez egyenlő a lehetetlennel!

Majd meglátjuk!
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
válasz
iceshark
üzenetére
Próbáld ki amit a 625-ös hozzászólásban irtam, és ne legyen a magic color bekapcsolava attól (totál elmásznak a szinek).
+ Kicsit még érdemes próbálgatni a kontraszt / fényerő arányok kombinációján.
+ mehet fel a CD-ről a driver (a szinekhez ennek is van köze, de lehet hogy csak analógon), csak ki kell venni a pipát a moncsi Hz beállításnál, hogy engedje a 75 Hz-et
De akárhogy állítgatom a tavalyi 710N-emnek élethűbb szinei voltak és a látószöge is másként viselkedett mint ennek
-
KIP
csendes tag
Nemrég újitottam be ezt a moncsit [link], és eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, igaz hogy sokat kellett kalibrálni a színeket mire elfogadható állapotba került, de megérte.
Kicsit furcsa a 19es Samsung CRT után, de ha nagyon bántaná a szememet max lecserélem a régire
A 4ms válaszidő elég meggyőző, játékok alatt 1általán nincs utánhúzás, bár ezt a szürke-fehér-fekete átmenet mókát még kicsit szoknom kell... -
-conrad-
addikt
Igen, csak én értelmeztem félre, mert most látom, hogy racecam azt írta hogy 3 nap múlva, viszont engem a cserélem rész fogott meg.. Tehát cserekor nekem a szla stornózva lett, lé back, újból sorbanállás, fizetés, új szla, go home.
Ja, a madarasáruházban a szla tetejére tűzik a 3. matricát alapból, hogy majd otthon tessék ráragasztani.
(még nem értem rá ráragasztani.
) -
iceshark
csendes tag
''Virtual'' rájött a lényegre, ha kell ráteszem, de addig ne virítson rajta! Senki nem mondta, hogy kidobja a szemétbe ne is lássa többé a matricát

-
Racecam
nagyúr
Ráadásul ez tényleg elég szarul van kitalálva, mert ha rendesen, becsületesen ráragasztották a matricát az üzletben, akkor mi lesz a matricával, ha 3 nap múlva vissza kell cserélnem, mondjuk pixelhiba miatt?

Mert gyakorlatilag levenni nem lehet (össze van szabdalva, mint az autópályamatrica.
), pótolni meg nem tudják, direkt rá is kérdeztem! 
[Szerkesztve] -
virtual
tag
válasz
Avicularia
üzenetére
A két matrica kisebb részben az ellenőrzés valószínűsée, nagyobb részben viszont a garancia miatt lehet lényeges. Mit csinálsz, ha elromlik, aztán bevinnéd gariztatni, de mivel nincs rajta matrica elküldenek? Nem igazán tudsz mit kezdeni akkor, mert jogszerű sulinetes vásárlás esetén rá kell ragasztani a megvett eszközre. (más kérdés, hogy szerintem külön érdemes kérni, hogy ''majd otthon ráragasztom, aztán eltenni a garipapír mellé, és ha gond van vele csak akkor feltenni
) -
iceshark
csendes tag
Én se ragasztok rá semmilyen kormány által kitalált dolgot! Ragasszák a homlokukra a matricájukat

-
válasz
Avicularia
üzenetére
Nekünk se adták oda. Meg minek ráragasztani kifognak jönni ellenőrizni?

[Szerkesztve] -
DeepDish
őstag
válasz
Avicularia
üzenetére
Nekem odaaadtak de nem tettem fel!

Amugy ti felrakjatok a cd-n levo moncsi drivert hozza vagy jo az ami a winfosba van? -
iceshark
csendes tag
Szevasztok!
Most csatlakoztam a 930BF tulajdonosok büszke táborába! Egyrészről nem bántam meg hogy tegnap neteztem, megláttam benne van a sulinetben, telefonáltam, volt, buszra ültem, utaztam órákat, odértem és még mindig volt!
Tehát megvettem végül is ha visszakapom a felét akkor elég korekt ár/értékarány jön ki. Még nem teljesen tudtam egy éjszaka
alatt beállítani a gépezetet hogy olyan legyen mint én azt szeretném. Vagy nem is lesz olyan 
Winfos alkalmazásoknál gyönyörű képe van akárcsak filmnézés közben. Ám ma reggel nekiugrottam a Cod2-vel multiban. Hát ghost-olást nem véltem felfedezni akárki akármit mond ebben nem lehet hiba! Ami feltűnt hogy a vér színe nagyon gáz, az LG flatronom-on a vér vörös vagy piros itt meg hát olyan rózsaszínes valami. Bár meg lehet szokni vagy meg kell találni a megfelelő beállítást. Ami meg a PRO/ HC gamert illeti, én inkább a crt-mel meg a netfüggő fps rajongásommal talán(arcom-arcom) a második kategóriába lennék. Valóban a CRT többet tudott ( de most készül meghalni
), így ez ideális választásnak tűnt. Az is, de ahogy mondják megszoksz vagy ''eladsz''
! Szerintem meg leht szokni nem lesz vele baj. Sőt, inkább csak más, TFT ennyi!
Na reméllem nem írtam túl sokat elsőre
-
Avicularia
veterán
szerintetek az gáz ,hogy a sulinetes matricát ,amit a gépre kéne ragasztani nem adták oda?
mikor hazaértem akkor vettem észre
csak a 2 számlán van rajta -
virtual
tag
válasz
DeepDish
üzenetére
''Így egy TFT 60Hz-en (ami mellesleg szerintem nem éri el a CRT 60Hz-es minőségét élesség/reakcióidő szempontjából)..''
Ezen azt értettem, amit jelent. Vagyis egy CRT-vel 60Hz-en lehet hogy kifolyik a szemem, de mégis élesebb és gyorsabb képet kapok, mint TFT-vel. Persze senkinek nem kívánom hogy erre kényszerüljön.
Ha valamiben nem értetek egyet, az természetesen könnyen lehetséges. Én a saját véleményemet írtam le, amit megtapasztaltam, és nem amit mások beszámolói alapján összegyűjtögettem. Mivel nem írtátok (se Racecam, se Deepdish), hogy mivel nem értetek egyet, nem is tudok válaszolni ezekre a dolgokra. Ha gondoljátok, írjátok meg, a beírásom melyik részével kapcsolatban vannak fenntartásaitok, legalább lesz valami kiinduló pontunk az eszmecseréhez.
Természetesen lehet, hogy nekem nincs igazam, és nem is vitatkozás jelleggel állnék a dologhoz, remélem ti sem. Szóval TFT vs CRT ala ''Pro/HC Gamer'' 
Én továbbra is tartom, hogy komoly játékosok szintjén erősen megkérdőjelezhető a 930BF létjogosultsága. Direkt 930-at írtam, mert ki tudja, lehet hogy van olyan CRT ami tényleg azt nyújtja mint egy CRT játék szempontjából. Bár kétlem...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ati2
őstag
Hát ha nincs RTA akkor a sötét szinek nehezen világosodnak ki.
RTA-val meg a sötétebb háttéren világossabb árnyékok látszanak.
Szóval egyik sem az igazi, de talán az RTA jobb, és előfordulhat az is, hogy pl sötét pályán jobb lenne RTA nélkül.
Végül is csak azt választod, hogy sötét, vagy világos utánhúzást akarsz, és elméletileg RTA-val hamarabb beáll az igazi szin, mint nélküle
-
Avicularia
veterán
nekem is meglett ,mammut-beli fukarból
tényleg nagyon világos,AG-Neovo F-417-et cseréltem le erre,egyenlőre tetszik
pixelhibát félóráig néztem ,eddig nem láttam -
-
Racecam
nagyúr
Most voltam a Media Markt-ban, Budaörsön.
Hegyekben áll a Samsung 930BF, 913N stb.
Őszintén szólva a 730BF és a többi 17''-ost pont nem néztem, de szerinten van azokból is.
(Nem ezért mentem.) -
ati2
őstag
Mert a PS2 portot fel lehet húzni 200 Hz-re, és egy 100 Hz-es CRT-n észrevehetően folyamatossanabban mozog az egér (+50% esély fejlövésre FPS-nél).
Elméletileg nem volna szabad külömbségnek lennie, de gyakorlatilag mégis van.
Sajnos a 930 BF meg se közelíti egy 100 Hz-es CRT frissitését, és igy nem is veszed nagyon észre a külömbséget
De hát 55eft a hülyének is megért a 930 BF, még a TN panel hátrányaival együtt is
Ui: a 624-esre akartam válaszolni
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
Még a 913N topicban olvastam, hogy milyen beállitásokat érdemes használni hogy jó szinek legyenek.
És láss csodát a 930 BF-en is bevált:
Brightness: 90
Contrast: 70
Color Tone: Normal
Gamma: Mode3
Csak tudnám ki találja ki a gyári alap beállításokat, mert azok nem sokat érnek.
Ha kikapcsolom az RTA-t akkor meg 913N -ként viselkedik az utánhúzás
-
Csabipici
aktív tag
Neked azért engedi a 75Hz-t mert nincs bepipálva alatta:
''A monitor által meg nem jeleníthető üzemmódok elrejtése''
Ha ezt bepipálod, akkor már csak max. 70Hz-et tudod kiválasztani.
Én ma vettem 930BF-et, úgyhogy friss a tapasztalatom...
Meg vagyok vele elégedve
, annak ellenére, hogy elötte egy 22''-os teljesen sík Belineám volt (még megvan). Annak a 22'' ellenére a látható képmérete nem érte el teljesen az 50cm-t.
Ennek meg ugye valódi 19'' = 48.26cm. Tehát nem sokkal kissebb a kép. A színek tényleg mások, de be lehet állítgatni.
Azért váltottam mert nem akartam, hogy sötétben is világítson a fejem a sok sugárzástól....
Na meg ugye a sulinet.... 
Arról nem is beszélve, hogy sokkal több hely van az asztalomon. -
fitymAn
csendes tag
Ugye azt tudjátok, hogy TFT-nek is kell képernyővédő, ami jelen esetben tiszta fehér képernyő?
-
Ombi5
őstag
válasz
HG_hagor
üzenetére
En erre anyit mondok aki kurva sokat ul gep elott es sulinetben megvette kurvara megerte!!
mellesleg nekem 21'' crt -m van azok utan ez istan rakos fos CRt ehhez kepest!!!
Ez a velemenyem raadasul szemem se faj es jo jatekra is meg filmre is es szep a kepe!!
This is my velemeny!!!

-
HG_hagor
csendes tag
Sziasztok!
En meg a 'Polusos' menetben vettem 930-ast egyik penteken, vasarnapra becsikozodott (kep jobb oldali egyharmada, kulonbozo szinekkel) s ez akkor is igy volt amikor csak a tap volt bedugva. Visszavittem hogy csereljek ki, meg is tettek volna, de telefonom ellenere nem raktak felre monitort, idokozben meg elfogyott, igy mar nem tudtak ujat adni es felajanlottak egy N-est amit termeszetesen nem fogadtam el vegul visszakertem a pent azt ennyi.
Azota sem vettem es nem is fogok mivel nem voltam elajulva tole, s hogy miert?
- nem tetszettek a szinek
- a betekintesi szogek viszonylag kicsik
- be kell valljuk hogy meg nem egy kiforrott technika
Ugyhogy meg a jo kis 19-es Siemens CRT-t nyuzom ket evig aztan valtok
Akinek esetleg kellene ilyen monitor akkor a Mamut beli Saturnban probalkozhat jo esellyel 110eFt-ert. 12h korul volt vagy 20 db.
Udv mindenkinek! -
Holy
csendes tag
A DVI és a D-sub között az a legnagyobb különbség, hogy a DVI digitális a D-sub pedig analóg. A számítógépek alapból digitális jelet generálnak, a D-sub (analóg) átvitelre azért volt szükség mert a crt monitorok analóg jelből tudnak képet alkotni. A TFT monitoroknak pedig digitális a képalkotása. Tehát ha analóg D-sub kábellal használsz egy TFT monitort főlőslegesen csinál a géped egy digitális-analóg majd egy analóg-digitális átalakítást. Ezek az átalakítások rontják a képminőséget.
Én mondjuk nem láttam a különbséget, de ez biztos az én hibám
Szerintem mindenképpen DVI kábellel érdemes használni, hamár tudja a kártyád és a monitorod is. -
SoDI
csendes tag
A háttérvilágítás több Khz, ezért fizikilag képtelenség, hogy annak bármilyen virálását egyáltalán láthassam, ugye?
Bármi ilyesmi kirárólag a fényerőnek köszönhető, igaz?
Tehát ha nincs pixelhiba, akkor tökéletes a monitor, és CRT-jellegű vibrálás-féle miatt töb felesleges lenne kicserélnem, mert bármelyik dobozt hoznám el, ugyezt látnám, ugye?
Mert ez amolyan típusjelenség, és mindegyik példánynál jelen van, igaz? -
SoDI
csendes tag
A háttérvilágítás több Khz, ezért fizikilag képtelenség, hogy annak bármilyen virálását egyáltalán láthassam, ugye?
Bármi ilyesmi kirárólag a fényerőnek köszönhető, igaz?
Tehát ha nincs pixelhiba, akkor tökéletes a monitor, és CRT-jellegű vibrálás-féle miatt töb felesleges lenne kicserélnem, mert bármelyik dobozt hoznám el, ugyezt látnám, ugye?
Mert ez amolyan típusjelenség, és mindegyik példánynál jelen van, igaz? -
SoDI
csendes tag
Szóval ha nekem enyhén úgy tűnik, mintha a TFT háttérvilágítása kicsit mintha CRT-sen birbálna, attól még ne vigyem vissza, mert csak hozzá kell szokni, és bármelyik más BF930-ast hoznám el, azzal valószínűleg ugyanezt tapasztalnám?
Jól értem? -
virtual
tag
Szóval néhány hét után a véleményem a 930BF-ről:
Ahogy azt várni lehet, a színei szépnek szépek, de azért itt kicsit áldozni kellett úgy látszik a sebesség érdekében. Nekem megfelel, grafikai célokra viszont nem hiszem hogy annyira bejövős lenne.
Lényegesebb: a sebesség. Pár TFT-t már próbáltam, és ez az első, ami bizonyos kompromisszumokkal már használható az átlagosabbnál komolyabban is játékra, megkockázatom FPS-re is. Azért aki tényleg magas szinten akar FPS-t tolni, az azért még felejtse el a TFT-t. Csalódni nem csalódtam benne, mert tudtam mit várhatok tőle, de a CRT még egyenlőre nincs megdöntve.
Egyébként korábban beírta valaki, hogy 60FPS fölött nem lehet különbséget látni... Ez azért így messze nem igaz. Inkább úgy fogalmaznék, hogy vannak akik nem látnak különbséget, és bőven jó nekik egy publichoz a görgős egér is (mert az bőven elég amúgy is, nem kell optikai). Így egy TFT 60Hz-en (ami mellesleg szerintem nem éri el a CRT 60Hz-es minőségét élesség/reakcióidő szempontjából) délutánonként jól el lehet lövöldözni. Viszont aki tudja, miért kell USB-s egeret PS2-őn használni,
illetve zavarja, ha a CRT-n 100 (vagyis inkább 125
) FPS alatt, esetleg ingadozó FPS értékek mellett kell 70-80 FPS-es sebesség mellett játszani, az ne vegye meg. Ismétlem, középszintű klánozgatáshoz még az overdrive hatásai is megszokhatóak, sima játékhoz meg filmekhez meg tényleg nagyon jó. Nekem erre kellett, és bejött.
Egy érdekes dolgot azonban még felfedeztem a TFT-vel kapcsolatban. Az egyik ok amiért cserélni akartam a CRT-t (az egészségeseb?? és kisebb helyfoglalás mellett) a zaj kérdése volt. Elég halk a gépem (nem kicsit
) és egyenesen zavart a CRT hangja. Ráadásul aki hangszeren játszik, tapasztalhatta már hogy mit jelent egy CRT előtt mágneses hangszedőkkel ügyködni... Szóval TFT-vel pickup zajok megszűnnek, ami egy elég pozitív dolog.
Viszont!
Ha a TFT-n kapcsolgatod a módokat, a sötétebb előre programozott módok esetében (pl. TEXT, INTERNET) elkezd sípolni valami. Mintha adásszünet lenne a TV-ben, bár mint mondtam igencsak halkan. Ez egy kicsit azért zavaró volt, de Custom módban sikerült egy olyan módot beállítanom, hogy a szemem sem folyik ki, és viszonylag halk is marad a TFT.
Szóval szerintem érdemes venni, csak tudni kell mire lehet használni, és mire nem.
[Szerkesztve] -
fokec
csendes tag
Az lennen a kérdésem hogy mi a különbség a DVI és az analóg között????Vagyis mit nyerek azon hogy a monitorhoz nem analóg kábelt használok???Mivel most DVI-on használom és nem tudja a monitor az AUTO funkciót mivel az csak analógon működik.Ezért kérdezem h megéri-e analógon használni az AUTO beállítás miatt??
-
Ombi5
őstag
Tudod mi a durva ma hazaertem es mar automatan 60 Hz-t irt ki moncsi mondom kiprobalom ezt a csikos szarsagot ,mert van emg ra cseregari 2 nap es erre eltunt!!
Lehet,hogy azert ,mert eddig 75 Hz -en ment monitort szerint de winfos szerint meg 60 es vmi kutyulas volt?
Bar akkor masnal is igy kellene viselkedni ha 75 Hz hasznaljak!!
Nah mind1 lenyeg,hogy 60 Hz hasznalom es muxik jol!!

Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motoros topic
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Indul a ChatGPT Health
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Macska topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- LG 27GL850-B 27 QHD 144Hz Nano IPS hibátlan / G-SYNC / FreeSync
- LG (32U721SA-W) 4K SMART GAMER FEHÉR MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG ( LH43QMR ) 108C Q-LED 4K UHD GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS49C950UAUXEN) 5K 120HZ GAMER MONTOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS27C902PAUXDU) 5K SMART PRÉMIUM PC-GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)
Vagy ha unokaöcsém kis praclijával összefogdossa, megnyomok egy gombot és leablaktörlőzi? Jogos a kérdés én sem mertem még semmivel nekiesni törölgetni.