Hirdetés
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini PC
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- E-book olvasók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cheatergs
senior tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Az út közepére éppen csak kinyúlik a szkriptjük, ott hamar leszakadnak Marked One-ról. Viszont a ház és az előtte lévő gazos terület a territóriumuk. Ha 1x kiirtottad őket (pisztoly elég az oda-vissza csalinkázáshoz, mert a karabélylőszer csak a Garbage-ből visszatérve gyűjthető az újra és újra kinyírt militarysoktól. Sebzésre am se sok különbség van a fegyverek között), nem respawnolnak.
A vak kutyák az út túlsó feléről jönnek a nádas felől, de ott veszélyesebb a két macskaszerű dög, azok viszont a pálya menti kerítéses dombhoz vannak közelebb, szóval kiugrasztani azokat csak szándékosan lehet.
-
farazsola
csendes tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Sziasztok. Elnézést ha nem jo hejre írok! NLS7 -el lenne gondom. db fájlokat nem tudom kicsomagolni akármelyik kicsomagoloval probálom azt irja ki hogy Unsupported Fájl. valaki tudna megoldádást már töbféle variáciot kiprobáltam. segitsen valaki. win 8.1 rendszerem van. valaki tudna esetleg kicsomagolt gamedata mapát honan lehetne letölteni az is jo lenne,esetleg az is elég lenne ha a config és anims mapa meglenne külön belöle.
-
Dhampir
félisten
-
cheatergs
senior tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Nem sokáig, a szkript hamar megfogja őket. A patkányok például kábé húsz méterig üldöznek az út közepén. Van egy egy láthatatlan vonal, amin át- majd visszalépve a patkányok ide-oda rohangálnak.
Zárt térben persze más a szitu, mert ott nincs hova menekülni. Két csuklyás törpével összezárva egy M alakú folyosón hamisítatlan piknik; függetlenül attól mi van nálad.
-
PeL
addikt
válasz
dezowave
üzenetére
Azért van benne némi igazság. Ott van pl. a Radar pálya. Van pár monolithos rajta mielőtt ki nem pucoljuk onnan őket, utána freeplayben viszont egy árva lélekkel nem lehet ott találkozni. De ez igaz általánosan kb az összes pályára L.A.-ban, freeplayben szinte teljesen kihaltak. Nincsenek járőröző csapatok, nem találkozni váratlan összecsapásokkal mint a régi stalkerekben, tök nyugodtan lehet sétálgatni, még mutánsok sem nagyon vannak. Egyszerűen nincs akció miután végigvisszük a játékot, nincs ami miatt azt mondanám hogy tovább játszanám.
-
Dhampir
félisten
válasz
dezowave
üzenetére
Azt tapasztaltam, hogy küldetések során, útközben folyton megtámadott valami; "manó" kutya, patkány, rágcsa, zombi, emberek, futkározni nem sokáig lehetett az alapbeállításokkal. A további tesztelés még bőven várat magára, de a múltkori belekóstolással így is izgalmasnak bizonyult.

-
-
Dhampir
félisten
válasz
dezowave
üzenetére
Köszönöm a jó tanácsot!

A későbbiekben majd még jobban fel kell fedeznem ezt a szép játékot, mert eddig csak belekóstolhattam, de az alapjátéktól eltérő változások ellenére megfogott a hangulatával.
Korábban panaszkodtak, hogy kihalt a Zóna, hát én nem ezt tapasztaltam. Nem sokáig lehetett üresjáratban lötyögni, valami mutánscsapat, patkányok, mifene mindig előkerült a mezőről, s mivel hamar kimerültem, még elfutkosni sem messzire bírtam, taktikázni kellett, mert ezek a dögök szívósan a sztalker nyomában maradnak.
-
dezowave
csendes tag
válasz
Dhampir
üzenetére
célszerű ládákba rakni a cuccaid, vagy hátizsákba, vagy egyéb használható helyekre. (mint a soc-ban is, csővégek, egyéb fura tárolók). azért kell, mivel ha npc jár arra, simán felszedi ami neki kellhet, és ha nem te nyírod ki, hanem egy mutáns, akkor 10-15perc múlva a hullája el is tűnik a játékból a cuccaiddal együtt.
-
twist57
újonc
Sziasztok . lost alpha.Az x14 laborból viszem az iratokat Velesznek de mikor odaérek halott miért és hogyan tovább???
-
rétisün
veterán
válasz
Dhampir
üzenetére
passz...most nézem, nálam van egy gamedata mappa, valószínűleg ugyanez. ha meghagytam, valószínűleg működik is, csak azt nem tudom, milyen lost-alpha van a gépen

közben találtam a gépen egy lost-alpha seregA-lus torrent fáljt, szóval akár az is lehet nálam....kár, hogy el se indul, fel kéne telepíteni, úgy látszik csináltam egy op-rendszer visszaállítást valamikor

-
rétisün
veterán
válasz
Dhampir
üzenetére
mit akarsz kicsomagolni? ezt ajánlom, pár alap dolog módosításához elég ennyi is. azt hiszem, én még nem próbáltam, vagy csak nem emlékszem

-
Dhampir
félisten
Azt tudom, hogy van hozzá, de ebben a korábbi hozzászólásomban is szereplő S.T.A.L.K.E.R. Database Extractor a neve, avagy más kicsomagolót használsz?

-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir
üzenetére
Hirtelenjében találtam ezt a S.T.A.L.K.E.R. Database Extractor-t, ez megbízható, jó program a .dbx fájlok kicsomagolására?
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir
üzenetére
Hülyeséget írtam az előbbiekben, mert mobilplatformra járt az agyam, nem GTX 960M, hanem csak sima 960.

Jártatok már így?
Agroprom alatt, Lövész búvóhelyén kellett hagynom pár cuccomat (amúgy még a hülye is megtalálná ezt a rejtekhelyet), mert 50 kiló fölött, 60 felé már nem bírtam megmoccanni, magam mögött gondosan becsukván az ajtót, ezután fölmentem a felszínre. Később visszatérve már nyitott ajtó fogadott és a padlóra ledobált cuccaim legalább 99%-a eltűnt.
Pedig már csak vérszopó szaladgált arra, ember nem nyithatta ki.
-
capulet75
addikt
válasz
Dhampir
üzenetére
Szoktam nézegetni itt gépeket, most is árul egy srác egy i7- 7970m - SSD kombót 160-ért és azt mondja hogy alkudj. Ahogy láttam szép állapot, Clevo, ergó jó hűtés, workstation ház. Túl leszek a mostani üzleti terveken, ezeket úgy megveszem mint a sicc, és ötösével fogom árulni.

-
Dhampir
félisten
válasz
capulet75
üzenetére
Tesómnak adtam, neki ez az első gépe, hadd tanulgassa a számítástechnika alapjait.

Nagyon szép, újszerű állapotban volt, csak asarkokon mutakozott egy kis táskakopás, de még az akksi alatti Windows matrica is gyönyörű állapotban van rajta.
Nekem tökre elég 4GB RAM, prociból sem kell i7.

Nagyon szeretem az AMD-s dolgokat is, még akkor is, ha erőtlenebb, ezért kicsit konfigurálgatni kell. Régen ár-érték aránya miatt volt jó.
(#6466) shield
Az jó megoldás.

Nekem nincs olyan fix pontom, ahol szívesen elterpeszkedhetnék egy asztali géppel. Másrészt PC-ben nem adnám egy i5 Skylake + GTX 960M alá, így azon az áron - a perifériákat is beleértve - már képbe jönne egy laptop is.
-
Dhampir
félisten
válasz
M@trixfan
üzenetére
Évek óta csak notebookkal foglalkozom, hordozom is a gépet természetesen.
Nekem tökéletes volt a T510 is, amit használtan vettem, például a Call of Pripyat vígan elfutott az Nvidia NVS 3100M-en. Egy játék optimalizálásának kérdése csupán, hogy min fut el.
Mintha manapság belekényszerítenék az embereket arra, hogy cseréljék le a régi dolgaikat.

(#6463) shield
De te nem hordozod a gépedet.

Nekem egy notebookkal van egy áramszünet beköszöntével is "szünetmentes tápegységes" mindenesem.

-
Dhampir
félisten
válasz
capulet75
üzenetére
Sok igazság van benne.

Ámde nem könnyű jó és szép példányt kifogni.
Viszont én elsődlegesen nem játszani akarok, nem "gamer-t" kerestem, a játék harmadlagos funkció, pusztán időnkénti kikapcsolódásra szolgál.
Még ha volna is sok pénzem, nekem egy konzumer gép nem ér annyit, akkor inkább Workstation-ra gyűjtögetnék egy bizonyos árhatár felett.
-
capulet75
addikt
válasz
Dhampir
üzenetére
Én neked lennék elfelejteném a francba az új gépet. Csak azért mert garis? 300k egy belépő gémer, aminek jó eséllyel szar a hűtése. 160-ért veszel masszív használtat, rendes coolerrel meg közel ugyanekkora teljesítménnyel. Ha meg baja lesz, van szervíz, ha nagyon ráccseszel akkor sem lesz több a jvítás 40k-nál, de egy jó gép, rendesen karbantartva nehezen megy tönkre.És ezek jellemzően MXM gépek, ergo később beletehetsz egy erősebb vga-t vagy cpu-t, a mostani full integrálton meg ennyi volt a max.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Stalker-rajongók figyelmébe ajánlom, hogy Gery D. fórumtársunk megnyitotta a StalkerSoup topicot.

-
Dhampir
félisten
válasz
capulet75
üzenetére
Melyik verzió volt? Én csak a Sereg. A-Lus-t tudtam kipróbálni.
A pályatöltéssel nem volt gond Rosztokig. Sajnos már nem próbálgathatom tovább, mert egyenlőre jó ideig nincs min.

Ám látod, hogy másnak az Intel + Nvidia sem hozott csodát.
Csudálkoztam is rajta, mert még Intel HD 4000 is viszonylag szépen vitte.
-
capulet75
addikt
válasz
Dhampir
üzenetére
AZ LA-t először egy AMD-s (cpu-vga hibrid cfx) notin toltam ami harmatos fos volt a mostani notimhoz képest. Vidáman végigjátszottam azon is, alig volt bármi problémám vele. És elég jó kis beállításokat eszközöltem, inkább a magas beállítások voltak a jellemzőek, nem kapcsoltam ki semmilyen grass-t vagy shadow-t. Úgy hogy ha azon elment akkor nem ez a hiba. Nálam is volt hogy 15 percig töltött egy pályát, de amint csak a VGA futott, pikk-pakk ment az is.
-
Dhampir
félisten
-
feherfal
újonc
Sziasztok!Az a gondom, hogy a földrengés gépet kell kikapcsolnom, de ahogy bemegyek a pályára, rám áll a hologram.Ez még nem gond, viszont akármerre megyek, mind zsákutca.Tud valaki segíteni?
-
Dhampir
félisten
válasz
Plazmacucci
üzenetére

-
-
capulet75
addikt
válasz
Dhampir
üzenetére
Nem tudom, nekem még ilyen nem volt. Megmondom őszintén vagy én voltam nagy mázlista, vagy nem tudom, de nekem már az első verzió is szint teljesen rendesen működött. Simán végigmentem mikor mindenki itt panaszkodott hogy itt áll le, meg ott fagy meg, nálam semmi végzetes gond nem volt. Olyan persze igen hogy leállt h bug, de visszatöltöttem és kb ment tovább.
Most akkor y700ad van? Mert a 960nak simán bírnia kellene kb max közeli szinten.
-
Dhampir
félisten
válasz
capulet75
üzenetére
Köszi a tippet, ilyet csináltam még anno egy Z50-75 tesztelésekor, jelenleg még nem esedékes a megvalósítása, talán majd egyszer.

Volt még egy olyan probléma, hogy Rosztok (?) felé tartva (ahol az alapjátékban is be kellett segíteni a vaddisznócsorda támadásánál) a kapun való átlépés után, az új helyszín betöltése közben egyszerűen leállt a játék, a Feladatkezelővel kellett bezárni.
-
Dhampir
félisten
Mint kiderült, az Anti-aliasing alapból csutkára volt tolva, és maximumról lett lefokozva magasra, így már ritkult a beszaggatás (az úton járva szaggatott be legtöbbször) és a több másodperces leállás, az eszement ventilátorpörgés. Az égbolt "beégése" megmaradt.
-
Korosztil
csendes tag
Sziasztok, valami jó és működő weapon modot tudnátok mondani? Megköszönném

-
Dhampir
félisten
válasz
Lomha 8V
üzenetére
Sajnos nem lesz rá időm, hogy mindent végignézzek, de ha kapok rá lehetőséget, akkor valamikor még kipróbáljuk.
Köszönöm a segítő szándékot!

A Lenovo fórumán írják, hogy a proci órajelekkel kell játszadozni, lejjebb vinni, lehet, hogy az volt a gond.
Okay, try my settings. I found the lowest voltage possible to run my FX 8800P at stably, 1.2v at 3.4Ghz. After removing the black filter and using these voltage settings i find 1 hour of Prime Small FFT results in a maximum ocpu temperature of 60c. Listen to my instructions carefully, and i will show you how to try my settings. Don't worry if they are not stable on your system, once the system is restarted the settings are forgotten. I can show you how to auto apply them on startup if needed.
1. Download the tool. https://www.sendspace.com/file/kiwjic
2. Extract the tool to this exact location: This PC > C:\ > AmdMsrTweaker example http://i.imgur.com/8jQepWV.jpg
3. Download my script which automatically applies the lower voltages (https://www.sendspace.com/file/jgfsk3 )
4. Double click the script. You will know it works correctly if you see a command prompt pop up briefly.
5. Use HWINFO64 or CPU-Z to veryify the changes in CPU voltage and watch in amazement as the throttling disappears.
Here is a screenshot of 30 minutes of Prime 95 with my settings applied. http://i.imgur.com/kxZifl9.jpg
Credit to the Assembler for discovereing this tool. These voltage settings are my own however.
If you have any questions, please let me know.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Teszteltem a játékot az első pályán, egy notebookon, amiben AMD Radeon R9 M385X volt, de egyre gyakrabban beszaggatott DX9 alatt is, mindemellett az ég is végig beégett látványt nyújtott. Igaz, hogy csak 4GB memóriával futott és FullHD felbontáson.
Ilyen szaggatásokat - amitől élvezhetetlenné vált a játék - viszont korábban nem tapasztaltam Intel Graphics HD 4000 alatt, persze alacsonyabb (1366*768) felbontáson és 2*4 GB memória mellett.
Nálatok jelentkeztek hasonló problémák erősebb konfiguráció mellett is?
-
Dhampir
félisten
Nagy baj nem történhet, ha még egy Intel Graphics HD 4000-en is elevickélt (legalábbis még a játék elején).

(#6427) PeL
Odáig nem merészkedem, csipetnyi Turbo Pascal volt rövid bevezetésjelleggel sok évvel ezelőtt, melynek során egy egyszerű lottószám-generátorig eljutottunk, amúgy sosem foglalkoztam ilyesmivel, csak érdeklődésből kérdeztem az itteni tudoroktól.

Gratulálok a ranglépéshez!

-
-
roby71
tag
Köszönöm
Mikorra várhato a javito csomag? -
-
roby71
tag
Helo
Az miért van hogy a procinak csak egy magja dolgozik játék alatt?
i7 2600kköszi
-
dredbiro
senior tag
válasz
Kaszas1990
üzenetére
Milyen másik verziót?
-
capulet75
addikt
válasz
Kaszas1990
üzenetére
Igen, másodszor is végigjátszottam.

-
Kaszas1990
csendes tag
Skacok nagyon nagy csend van Stalker ugyben! Valami fejlemeny esetleg?

-
pupi37
újonc
válasz
Antonius1978
üzenetére
De kitudom nyitni csak a papirokat nemtudom elveni sehogy ha kinyirok mindenkit akorse....
-
Antonius1978
addikt
Nyugodj meg, mifele iratokat nem tudsz elvenni ?
Ahogy emlekszem, van egy szef aminek kell csavargatni a zarjat, es be kell allitani a kodot a banditak bazisan.
2014 aprilisaban amikor vegigjatszodtam, akkor valami gond volt ezzel a felbontas miatt, egy foltozas megoldotta, de nem tudom errol van-e szo ?
A szefet kinyitottad, es a papirokat nem tudod elvenni ? Vagy a szefet sem tudod kinyitani ? -
rétisün
veterán
"Nem bonyolult egyáltalán, jobbra kattok amíg a szám ki nem jön, balra kattok amíg a szám ki nem jön és végül megint jobbra kattok amíg a szám ki nem jön. Valóságban is így kell kinyitni egy széfet."
idézet innen. amúgy próbáltál valami megoldást keresni a problémádra?
-
pupi37
újonc
Kösz mindenkinek a nagy semit rendesek vagytok....

Új hozzászólás Aktív témák

- HP Pro 400 G9 SFF Új, 2 év helyszíni garancia! I5-13500 + Számla
- Add az iPhone-od a Mobile Sharknak!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Ibasso DX180 1 hónapos Muzix-tól
- Synology DS220+ kitűnő állapotban, + 4GB RAM, minden tartozékkal, dobozzal eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4206, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Azért amikor valaki hozzám vágja, hogy a zóna teljesen kihalt, kicsit szoktam mérgelődni magamban 

Workstation felépítés, gaming belbecs. Mire használnád amúgy? Mi kell RAM, proci?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)