Hirdetés
- ASUS ROG Ally
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen hangkártyát vegyek?
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz ViiiiktorOC #40398 üzenetére
Android (Redmi Note 5A 7.1.2): Én a WiFiAnalyzer (open-source)-t használom, működik rendben (ha bekapcsolom a WiFi-t ).
Laptop: Acrylic Wi-Fi Home. Működik az InSSIDer isi, valamivel többet mutat, de regisztrációt igényel.Amíg nem "látod" mi mennyi az éteredben, csak vakon kísérletezgethetsz csatornákkal, sávszélességekkel.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Doky586
nagyúr
válasz ViiiiktorOC #40398 üzenetére
Ssid alól hiányzik a jelszó
Wpa helyett wpa2 kell
Wps tiltandó -
ViiiiktorOC
senior tag
válasz ViiiiktorOC #40376 üzenetére
Sziasztok!
Sikerült belépni akkor resettel a Routherbe.
Most csatlakozik a 11 Lite, de le-le dobálja, és átáll mobil adatra. Nálam Note10S még mindig hibátlan a wifi.
Wifi beállításoknál ezt látom.
Nem tudom elképzelni hogy mi a baj. Hogy lépjek tovább ?
"Analizáni" nem tudtam a wifi hálózatot hogy hol vannak üres csatornák, se Androidon, se Win7-en. Egyiken se indult el.Köszi!
LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
mezis
félisten
válasz tomy88trance #40396 üzenetére
Itt:
Illetve ott nálad, ahol az Archer c1200-ad van!"...sokszor léptem ki meg be": Fordítva szokás.
A kilépések száma megegyezett a belépések számával?[ Szerkesztve ]
mezis
-
zolnagy
őstag
-
zolnagy
őstag
Üdv!
Adott egy Asus AX55 router. A router egy Asus RT-N56U 8 éves routert váltott az Aimesh miatt (2db-ot vettem belőle, de egyelőre még csak az egyik üzemel).
Van egy régebbi és egy újabb Samsung okostévé.
Észrevettem, hogy a régebbi tévén az alkalmazások baromi lassan indulnak el és akadoznak. A routerre kötött NAS-ról való videolejátszás is. Szóval bármi, ami wifi kapcsolatot igényel (youtube, netflix...stb).
Próbáltam 2,4 és 5 GHz-n is, ua. Kihúztam a tévét 5 percig, semmi változás.
Visszatettem a régi routert, azzal minden OK.
Az újabb TV-vel semmi gond, ott minden pöpec.
A régi TV messzebb van, ezért gondoltam lemérem a sebességet speedtestell abban a helyiségben (bár csodálkoztam volna, ha kevesebbet tud az AX), de ott ahogy kell 5x akkora sebességet hozott az AX, tehát rendben van.
Annyi infó még hozzá, hogy az új routeren a gyári FW van, a régi N56U-n meg padavan, bár ez nem kellene, hogy számítson.Ötleteket szívesen fogadok.
-
mezis
félisten
válasz tomy88trance #40390 üzenetére
Első sorban a frekvenciát de ugyanabban a sávban két AP-t egymáshoz közel működtetni általában semmi értelme.
Valamelyik eszközödről bejelentkezve maradtál?
[ Szerkesztve ]
mezis
-
tomy88trance
tag
Üdv!
Írtad,hogy a "A Telekomos WiFi AP és a Saját eszköz WiFi AP-inek csatornái (frekvenciái) ne legyenek közeliek" ez alatt arra gondolsz,hogy ne legyen közel a két eszköz egymáshoz? Vagy magát a frekvenciát kell átállítani valahogy,hogy ne legyen egymáshoz közeli?
Kérlek támogass! Köszönöm! https://4fund.com/hu/kgjmu9
-
mezis
félisten
Wan amikor kész, mert a saját router felismeri azt hogy Dynamic IP módra kell beállnia. Ha mégsem, akkor kézimunka.
Így két külön alhálód lesz.Ha meg mégis egyetlen alhálót szeretnél, akkor meg úgy. Bár az újabb WiFi routerek képesek lehetnek LAN - LAN kapcsolat esetén is felismerni helyüket az alhálóban.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Z_A_P
addikt
Hmmm, köszi, nem 100% világos még
2.4/5 stimm, csak egyik megy, tehát max 2 wifi lenne, ez nem gond.
De akkor hogy használjam? Kell a 2 wifi, mert a digi router fenn van, és lent már gyenge a jel, oda raknam sajátot. . Digi router > switch > kábel > saját router, ez az útvonal. Akkor bedugom a kábelt saját router WAN-ba, és kész?OK
-
mezis
félisten
A WiFi vezeték nélküli kapcsolatokat jelent, de az nem külön hálózat, ugyanannak az alhálózatnak része mint a vezetékkel (UTP kábel) kapcsolatot biztosító LAN portok.
A szolgáltatók modem- WiFi - routerjei mostanában két sávban is biztosítanak WiFi AP-t (2,4GHz és 5GHz), kölönböző nevekkel. Ezek a LAN portokkal együtt egyetlen alhálóban vannak. (192.168.0,x vagy 192.168.1.x).
A sarát WiFi routered router üzemmódban egy másik alhálóban működteti a WiFi AP-it, LAN portjait. A WAN portja működik a szolgáltató alhálójában.
A sarát WiFi routered switch (bridge) üzemmódban a szolgáltató eszközének alhálójában működteti a WiFi AP-it és LAN portjai.
Vagyis ha nem vigyázol 4 db WiFi AP sugározza be lakásodat.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Z_A_P
addikt
Ha a WAN portjával csatlakoztatod a Telekomos routerhez (Dynamic IP), akkor két routeren keresztül jut el az internet a saját eszközhöz csatlakozó (LAN, WiFI) PC-khez, mobil eszközökhöz.
Ez azt jelenti, hogy akkor 2 wifi halozatom lesz? Es ha beirom 192.168.1.1, akkor annak a roternek fog bejonni az admin oldala, amelyikhez csatlakozva vagyok?
(Nekem DIGI van, de szerintem az mindegy, ugyanugy kell bekotni)OK
-
mezis
félisten
válasz tomy88trance #40381 üzenetére
Optikai kábelen internet - Telekomos router - Saját switch vagy router.
Saját eszköz: Ha a WAN portjával csatlakoztatod a Telekomos routerhez (Dynamic IP), akkor két routeren keresztül jut el az internet a saját eszközhöz csatlakozó (LAN, WiFI) PC-khez, mobil eszközökhöz.
Ha az egyik LAN portjához csatlakoztatod (DHCP = Off, LAN IP = 192.168.x.1 ha nincs automatikus felismerés), akkor csak egy routeren keresztül jut el az internet a saját eszközhöz csatlakozó (LAN, WiFI) PC-khez, mobil eszközökhöz és egyetlen alhálóban lesznek a Telekomos router LAN portjaihoz, WiFI-jéhez csatlakoztatott PC-kkel.A Telekomos WiFi AP és a Saját eszköz WiFi AP-inek csatornái (frekvenciái) ne legyenek közeliek, nevük (SSID) meg mindenképp különböző legyen.
mezis
-
tomy88trance
tag
Rendben, köszönöm, a hétvégén lesz rá csak időm majd akkor megpróbálom! Akkor elméletben magától be fogja állítani a win 10 a hálózatot? Egyébként bekötésnél (én nem voltam itthon,csak a rokonom) később vettem észre,hogy úgy volt bekötve a sárga kábel,hogy nem a wan-ba és úgy lassabb is volt minden, utána lett normális,hogy átdugtam a wanba az egyik gépet, viszont megmaradt az a probléma,hogy meg meg szakad. Gigabites a router ,a net is ,ez az infó kimaradt illetve,hogy használva van a wi-fi telefonokról illetve ip-tv is a wi-fit használja.
Akkor csak a tisztán látás végett,hogy jól értem-e. Mindkét gép-et kössem a telekomos router lan portjába és a telekomos router-saját router is lan portba legyen kötve? Maga a net optikán jön be ilyen fali cuccból az adott,hogy az a telekomosba megy.
-
mezis
félisten
válasz tomy88trance #40379 üzenetére
Üdv.!
A Telekomos maradjon routernek és LAN - LAN kapcsolattal csatlakoztasd a sajátot.
Ha nem ismerné fel a helyét a hálózatodban, akkor ennek megfelelően állítsd be.(Működni kellene LAN - WAN kapcsolattal is, ha az Internet kapcsolatot Dynamic IP-re allítod és a LAN tartományt a szolgálttói router LAN tartományától KÜLÖNBÖZŐre állítod. Ez az üzemmód csak indokolt esetben ajánlott.)
[ Szerkesztve ]
mezis
-
tomy88trance
tag
Üdv! Olyan kérdésem lenne, hogy vettem egy TP link Archer c1200as routert a telekomos gyári mellé de nem sikerült a net kapcsolatot kábelen létrehozni csak wifin. Két gép van, mindkettőn kábelen szeretném használni, mert a netem folyton szétkapcsol azért is vettem a routert. Kért a beállításoknál valami subnet maskot azt hogy tudom meg tudakolni? A bridge modeot hiába kapcsoltam be a telekomos routeren. Nem használtam még bridgebe ezidáig routert ezért nem tudom, hogy kellene. Ppope nem jó, mert asszem nem kaptam adatokat hozzá...se fhsználonéb se jelszó. Kell hálózati helyi kapcsolatot is létrehozni, mint a ppopes kapcsolatnál régebben mikor csak egy routert használtam?
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #40360 üzenetére
Eljöttem az ismerősömhöz. Most megint jó volt pedig semmit sem változtattam. Windows nem talált frissebb wifi drivert, Snappy Driver viszont igen. Ez nem tudom, hogy lehet. Intelnél is olyan drivert talált, ami újabb, Intel saját keresője nem tud róla, sőt a korábbit akarja visszaállítani. Persze most is a parancssoros mérés hozza a legjobb eredményt, remélhetőleg nem lesz több gond.
-
Kenderice
senior tag
válasz Gubek-Einste #40371 üzenetére
Na, úgy néz ki magához tért.
Az ethernet portokon megvan a 800-900 Mbit, wifin is hozza a 120-130 körüli sebességet. -
Patice
nagyúr
válasz ViiiiktorOC #40374 üzenetére
Reseteld és akkor elméletileg a bejelentkezési adatok is alap/gyári helyzetbe állnak vissza.
Ez minden más beállítást is törölni fog!Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
ViiiiktorOC
senior tag
Sziasztok!
Van egy kb.2016-os Dlink 842-es routherem otthon.
Meg az előző tulajdonos vásárolt(kapta?) a Telekomtól.
Február óta az 5 Ghz-es wifi nem működik normálisan az új Xiaomi 11 lite ng-vel. Ledobalja és nem ad stabil netet, ha véletlenül van is .
Másik telefon Redmi note 10s tökéletesen működik.
11 lite telefon máshol stabil.Routherbe nem tudok belépni, semmilyen jelszóval. Nincs sehová felirva. Gyári belépés elvileg admin, jelszó még üresen kell hagyni.
A Routher reset gombot megnyomom, akkor mi fog történni? Lehet hogy az segítene?
Akkor majd mivel fogok tudni belépni a Routherbe?
Vagy csak csatorna probléma lehet?
Vagy mit tegyek, vagy próbálkozzak?
Feleslegesen nem szeretnék új routhert venni.Köszi előre is a segítséget.
[ Szerkesztve ]
LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
vaakuum
addikt
Sziasztok!
ASUS RT-AX58U router.
Gyerekek telefonjára és gépeire be volt állítva idő alapú korlátozás. Tegnap vettem észre, hogy valamiért az óraállítást nem követte. Idővel kapcsoltos beállítást egyetlen helyen látok benne, ahol az időzónát kell beállítani az ADMINISTRATION-SYSTEM almenüjében. Magát az időt nem tudom rajta megnézni vagy állítani, vagy legalább is nem tudom, hol lehetne. Lehet az időt kézzel állítani neki valahogy?
Ja, valamiért a beépített CHECH update funkció sem működik, kézi ellenőrzésre és frissítésre biztat. Ez mitől lehet?[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Kenderice
senior tag
válasz Gubek-Einste #40371 üzenetére
Hát megpróbálok rátenni valamilyen WRT-t.
Ha nem megy úgy sem, van itthon egy CPE210 AP, azt ráteszem és az fogja nyomni a wifi-t.
Köszönöm. -
Topikgazda
-
Kenderice
senior tag
Sziasztok
Van nekem egy tl-1043nd v.2 routerem.
Eddig gond nélkül működött.
Lakásfelújítás során félretettem mert útban volt.
Egy hónap múlva (ma) újra csatasorba akartam állítani.
Ugyanoda került vissza, ugyanazzal a kábellel csatlakozik a fő routerre (mikrotik hap ac2), kvázi switch módban (WAN port üres, LAN-ba csatlakozik a mikrotik, DHCP kikapcsolva).
Kezdődött azzal, hogy nem tudtam az addig beállított IP címen elérnem.
Sebaj, gondoltam, csináltam egy resetet.
Újból bekonfigoltam, kapcsolat működik.
De.
A wifi iszonyatosan lelassult. A korábbi sebesség jó volt (100Mbit körül) de most leesett a sebesség 2-3 Mbit-re.
A kábelen csatlakozott eszközökön nem lehet 100 Mbit-nél többet mérni. Pedig gigabitesek a portok.
Három különböző eszközzel is kipróbáltam, mindegyiken gigabites az ethernet port.
Találkozott valaki hasonló gonddal?
Mi lehet a megoldás?
A vezetékes sebességgel még kibékülnék, de a wifi gyalázatos... -
Z_A_P
addikt
Sziasztok!
Ebben Esetleg tudna valaki segíteni?
[link]OK
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! WiFi AP-k térerejét, hogy tudom megnézni?
Semmi változás nem volt, ugyanaz a helyzet, mint múltkor, amikor megjavult, IPv6 kikapcsolása, csatorna váltás után. Valaki olyat kellene találni, akinek volt ilyen 5GHz-s "leszabályozási" problémája, ez annyira tipikus lehet, csak nem tudjuk mi okozza. -
pinnacle
nagyúr
Igen, lehet puffer gond lesz. Pont ilyen leszabályozást láttam torrent letöltésnél, ott is puffer problémát mondtak. Beállítottam átmeneti letöltési helyet egy másik HDD-re, egyből jó lett, illetve visszaálltam a problémamentes 4.3.9 qBit-re. Router, kliens puffer, hol lehet megnézni? Csak az a furcsa, hogy múltkor meg jó volt. Illetve 5GHz-n miért nem tartja legalább a 2,4GHz sebességét? Igen, ez a laptoppal készült.
Esetleg hallottál Qualcomm Atheros QCA9377 adapter problémáról? Én már csak erre tudok gondolni, persze akkor is kérdés, miért működött múltkor jól.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #40348 üzenetére
Már megint nem jó az 5GHz. Lehetséges olyan, hogy a laptop adapterének elromlik az 5GHz-s része? Képen lehet látni, hogy 5GHz-n megindul nagy sebességgel, majd valami "leszabályozza". 2,4GHz, LAN-on viszont stabil. Mi a fene lehet a probléma? Telefonon semmi gond, stabilan tartja a 300Mbp/s-t, 5GHz-n nincs senki.
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz Dictator^ #40358 üzenetére
Na, reggelre újra element a Wifi-s eszközökön a NET. Kábelen ugyanúgy van, elérem a routert, és látom a logot is. Az összes Wifis eszköz netelérése áll le ilyenkor.
A wifis eszköz a routert sem látja.-38dB jelerőség.
2022 Mar 27 09:23:44 DHCP WARNING DHCPS : lease host name not found
Ebből az üzenetből van kb 100 dbAngol fórumonokon azt olvasom, hogy egy hibás Wifis eszköz lövi le a többit. Van ilyen?
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
Itthon a házban maxos a jelerőség. és ezen kívül 5 wifi hálózat van csak a környéken, azoknak 1-es jele van, ha épp látható. Eddig is ennyi volt, és semmi gond nem volt. A szomszédok ehhez nem is nagyon értenek, hogy állítsanak bármit is alapból a routeren.
Ennyi hálózat lehet, családi házas övezet.
(Nincs nálam sem, a szomszédnál sem (3 szomszéd ebből öreg, nem igazán foglalkozik az eszközökkel)[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Kezdő vagyok #40354 üzenetére
Szia!
Ezzel biztosan nem tudsz elrontani semmit. Egyébként meg a DIGI 1 hétre, vagyis 168 órára adja bérletbe az IP címet, ezt követően a kapcsolat a szolgáltató oldaláról megszakad, újra kell csatlakozni, és új IP címet kapsz. Nekem pl. hétfőn 0 óra 0 percre van a routerben időzítve egy WAN reconnect, így hétfőtől vasárnapig állandó a kapcsolat, és vasárnap éjfélkor van egy nagyjából ~5 másodperces kimaradás, és kapok új címet.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Van egy ASUS RT-N56UB1 routerem.
Digi optikai kábeles netet kap(PPPoE) egy Alcatel eszközön keresztül.
Eddig megszoktam,hogy naponta 1 alkalommal automatikusan megváltozik az IP címem,
mostanság úgy veszem észre,hogy nem is változik.
A routerben viszont van egy olyan lehetőség,internet ki-és bekapcsolása,ezt utóbbi időben
gyakrabban használtam.
Ez arra jó,hogy ilyenkor szinte mindig más IP címet kapok a szolgáltatótól.
Elronthattam vele valamit?
Előre is köszönöm a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz Dictator^ #40351 üzenetére
Üdv.!
- "Jelerősség tökéletes": És a szomszédoké?- Nincs újabb vezeték nélküli eszköz az éteredben (egér, füles,...)
mezis
-
Topikgazda
-
Dictator^
veterán
Üdv,
Mitől lehet az, hogy TP-Link WDR 4300 routeremen keresztül a Wi-Fi-s készülékek elvesztik a hálozatot, azaz csatlakozva maradnak, de a router sem érik el, illetve internet elérés sincs (kábelen van).Router beállításokon nem változtattam évek óta, és ezt most kezdte el csak 3-5 hete.
Logot nem néztem, mert amikor akartam, akkor mindig telefonról néztem volna meg, hogy miért nincs net, de mivel nem értem el a router sem, így egyből újraindítottam és elfelejtettem ránézni.
Legközelebb ránézek, csak addigis ha valakinél volt ilyen, esetleg tudja miért van ez, annak megköszönném a segítségét.(Azt írja, hogy WIFI connected a telefonokon, de internetelérés (sincs) és igazából semmilyen hálózati eszközhöz sem férek hozzá)).
Ui.: Jelerősség tökéletes, összes eszköz ami csatlakoztatva van kb.: 4-5 db.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Szia! Köszi! IPv6 kikapcsolását javasolták, (illetve a csatorna is problémás) lehet ez volt a gond, ugye itt elég, esetleg mást is érdemes ki-be kapcsolni? ? Egyébként újraindítás után 200MB/s-t dobott, gondoltam kár, hogy nem szóltam hamarabb. Ekkor a 44-es csatornán volt. Rejtély, hogy tudott 132-re menni, ki sem tudom választani. 44-en hagytam tettem, ez így jó lesz remélhetőleg. Sebesség 100MB/s felett van, eleve nagyobb link sebességet jelez.
[ Szerkesztve ]
-
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! A317-51G-57EQ laptopom wifije eleinte jól működött, de egy idő után belassult 20-30MB/s-re. Régebbi típusú fehér ConnectBox. Tudom saját router az igazi, nekem is az van, de itt egy idősebb ember használja. Igazából engem bosszant ez a belassulás. Mi lehet a gond? Telefonnal stabilan 200MB/s a letöltés. Családi ház, senki nem zavar be, térerő is jónak tűnik. 3 méterre vagyok a routertől.
-
Bálint85
senior tag
válasz Gubek-Einste #40344 üzenetére
oks.
http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
Topikgazda
válasz Bálint85 #40343 üzenetére
Nézzél be ide ez ügyben.
Tudna segíteni valaki abban, hogy hogyan kell ASUS ROG Rapture GT-AX11000 routert beállítani rendesen (teljesen kihozni a maximumot belőle amit lehet)?
Pontosan hogyan is érted ezt? Mire vagy kiváncsi?A router néha néha eldobja az internetet. Mitől lehet ez?
Mit jelent ez? Log-ban mi látszik?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Bálint85
senior tag
Sziasztok!
Tudna segíteni valaki abban, hogy hogyan kell ASUS ROG Rapture GT-AX11000 routert beállítani rendesen (teljesen kihozni a maximumot belőle amit lehet)?
A router néha néha eldobja az internetet. Mitől lehet ez?Köszönöm!
http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
BB9000
senior tag
válasz zsoltip #40340 üzenetére
A QOS-ről itt olvashatsz bővebben: Link Ahány router, annyiféleképpen kell beállítani.
A kivitelezés univerzális menete:
1./ Kinyitod a "beteg" router kézikönyvét.
2./ odalapozol a QOS fejezethez,
3./ az ott leírtakat alkalmazod.
Routertől és a bellítási lehetőségektől függően szükséged lehet arra is, hogy mik a WoWiFi által generált hálózati forgalom jellemzői, de SOHO routerek használatakor elég azt beállítani, hogy a VOIP-nak adsz elsőbbséget.[ Szerkesztve ]
-
koxos:8]
senior tag
Üdv!
Olyan problémám van, hogy van tp link 841n router itthon. Ha rá csatlakozik egy huawei y6 telefon meg egy samsung galaxy a5 akkor elkezd a ping felmenni 200-300-ig.
Ha ezek nincsenek rá csatlakozva, vagy nincsenek itthon akkor teljesen jó és stabil a ping.
Szerintetek mitől lehet? Illetve új router megoldaná ezt? -
Fall-N
veterán
válasz herrká #40332 üzenetére
Szerintem jobban jársz, ha magad veszed meg az eszközöket, de ha nem adják drágábban, akkor lehet tőlük is.
A kaputelefonhoz szerintem elég egy range extender is, az jóval olcsóbb. Kamerához meg ha meg lehet oldani akkor Ethernet kábelt. De valószínűleg elér odáig az extender jele. A lakásba meg a fő eszközöknek meg elég lesz a két router. De ha kábellal kötöd össze a két routert akkor a másodikat kissé az udvar felé viheted és akkor lehet elég lesz a két router.
-
herrká
senior tag
válasz Fall-N #40330 üzenetére
Még egy kérdés. A tréhomos fő routerhez tőlük vásároljam meg a node-okat? Így hívják úgy látom. Vagy bármilyen, bárhonnan jó, az is működni fog vele?
(A kalkulátoruk szerint 2db kell. 100nm alatti a ház. Ez náluk 2000/hó*24, plusz 600ft/hó a garancia, 5 évig.) Egyébként nem vagyok biztos benne, hogy elég a kettő! Igaz 100nm alatti a terület, de L betű elrendezésű. A fő router az L metszéspontjában van kb. De ugye a majd 60 centis falak. Ráadásul a lényeg, hogy a kapuig és az udvar másik végéig stabil wifi jel legyen. A kaputelefon az L rövid szárának a végénél van, arra merőlegesen kifelé kb 3m-re. Az udvari kamera pedig az L hosszú szárának végére merőlegesen 8m-re, befelé az L-be. (L') -
Fall-N
veterán
válasz herrká #40329 üzenetére
Elvileg a Mesh hálózatnál van a fő router és ezt viszik tovább a node-ok. Így az egész hálózat SSID-je és jelszava is azonos lesz. A legtöbb okos cucc csak ezt a kettőt "figyeli". Nemrég cseréltem routert (TP-LINK Archer C20 -> Xiaomi AX1800) és meghagytam a WiFi hálózat nevét és jelszavát, így újra rá tudtak csatalkozni, minden változtatás nélkül a Sonoff cuccaim (sok van, így macera lett volna mindent átállítani).
-
herrká
senior tag
válasz Fall-N #40322 üzenetére
Szia! Utána olvastam ennek a mesh hálózatnak. Egy kérdés merült fel, amire sehol nem találok választ. Az eszközt/eszközöket, össze kell párosítani a routerrel. Aztán ha jól olvastam, a routeren kikapcsolni a wifit. A két kamera, a wifis és a kaputelefon is a tréhomos router wifijére kapcsolódik. A kaputelefonhoz beállított plusz routert is erre nevezte át a barátom régebben, hogy ne kelljen újra konfigurálni! Olcsó kínai, reg törlés, tíz nap várakozás stb. A wifis kamera resethez meg 3 méter magasra kellene mászkálni. A robotporszívó meg a másik plusz routerre lett beállítva. Annak más a neve, jelszava, mont a tréhomosnak és az első kiegészítő routernek.
Itt jön a kérdés. Ezek a mesh eszközök a tréhom azonosítójával és jelszavával ontanák magukból a wifit?
Mert akkor csak a porszívót kell át állítani, de szerencsére van olyan okos, hogy nála egyszerű a wifi eszköz váltása.
Ismét bocs a hosszért, nem értek hozzá, ezért írom le inkább részletesen, hogy miért kérdezem! -
herrká
senior tag
válasz Gubek-Einste #40324 üzenetére
Köszönöm, utánaolvasok.
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Adott 1 BP-i telepítésű optikai kábeles Gigabites DIGI net, alapból valami Fiber... (?) modem/router eszközzel (beállítás függő). Ide egy (Xiaomi) Redmi AX5 WiFi 6-os router került.
Adott 1 Miskolci, régebbi (koax) behúzásos Gigabites DIGI net, alapból Huawei modem/roter eszközzel (beállítás függő). Ide egy Mercusys MR70X WiFi 6-os router került.
Ma folytattam egy telefobeszélgetést, amiben olyan robot volt a hang, már amikor volt hang, hogy R2D2 is megirigyelte volna... Ekkor beszélgetőpartnerem kiment, és az udvaron (mobil szolgáltató hálózatra felcsatlakozva a telefonnal, egy jobb minőségű hívásra tudtunk áttérni.
!Szimpla telefonálás. Nem klienses. VoWiFi!Mind2 helyen alábbi jelenség áll fenn mobiltelefonon történő telefonbeszélgetés esetén, ha a router jele van "jelnek" használva:
Ha az alap szolgáltató eszköz a router, nincs probléma, minden patika.
Ha viszont ezek a mondhatni bitang routerek kerülnek fel, úgy egyszerűen használhatatlan a hívás ezeken keresztül vezetve azt.Mi lehet a probléma???
Esetleg a DIGI érzékeny valami beállításra? -
Topikgazda
-
Fall-N
veterán
válasz herrká #40321 üzenetére
Attól még lehet optikai a hálózat, hogy koax megy be a modembe. Valamelyik szolgáltató közvetlen optikai kábelt visz el az erre megfelelő (ONT) modembe, valamelyik pedig a lakásba/házba koaxot visz.
A hátráltató tényező az sajnos a vályog fal maga. Ezért nincs rendes térerő. Ha másik routert veszel, akkor sem biztos, hogy jobb lesz a helyzet. Ide mesh hálózat kell kábellel összekötve több routerrel. A főbb helyiségekben kell elhelyezni a routereket, ahol az eszközök vannak (TV, konzol, telefon, tablet, smart home cucc stb.).
Az említett Xiaomi routerek meg kínai firmware csere után tudnak több dBi nyereséggel működni az antennákkal, de egészségügyi határérték felett lesz a sugárzás.
[ Szerkesztve ]
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Teljesen laikus vagyok a témában, segítsetek már! Tréhom 500 megás netünk van. Állításuk szerint optikai kábelen. Valójában koax jön be a routerbe. Ehhez egy Sagemcom F@st3686 V2 routert szereltek kb 2-3 éve. A ház közepén van. Előre is és hátra is nagyjából 8-9 méter a ház. 55-60 centis vályogfalak. Már egy falon keresztül, légvonalban 4 méterre alig van wifi! Ezért két helységbe raktunk egy-egy plusz routert, ami elegendőnek tűnő jelet biztosít. Mostanában felkerült egy videokaputelefon. Ehhez kellett az egyik, de még így is az üvegablakon keresztül a kb 6 méterre kültéren lévő kaputelefon, nagyjából 15-20%-os jelerősséget mutat. Az udvar másik végébe egy wifis kamera került. Mindkettő 2,4 Ghz-en megy.
A routerekről megy 3 tv, 2 tv-box, 2 számítógép. Wifiről a kaputelefon, az udvari kamera, a robotporszívó (2,4GHz), 3 mobil és egy, néha két laptop. Persze nem folyamatosan.
De sajnos egyre többször előfordul, hogy megszakad a wifi. Vagy pl a kapunál 25-36 a ping, jelentsen ez bármit is. A jelerősség pedig -60 és -70 db.
Illetve nem tudom van-e összefüggés, a kamerák mozgásérzékelési riasztásai van, hogy 2-3 perccel később jönnek a telóra.
Ha jól tudom a szolgáltatói routert nem igazán lehet babrálni - ők meg elzárkóznak a cserétől, hogy szerintük jelenleg ez a legjobb tréhom router - szóval létezik megfizethető áron olyan csillió antennás, vagy nem tudom milyen router, amelyet a tréhomosra kábellel rákötve, két-három vályogfalon keresztül az udvaron is értékelhető, stabil wifit adna? A tréhomoson meg letiltanám a wifit.
Ha rászánnám azt a kb 20 ezret, megoldható lenne?
(Olvastam pl Xiaomi 1600(?) meg 2000 valahányas routerekről, hogy 100 méteres hatótáv stb.)
Bocs a regényért és köszi ha valaki tud segíteni! -
Timoboy
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
Mostanában észrevettem játék közben (COD Vanguard), mikor megszakad a kapcsolat, hogy a routerbe belépve folyamatosan új IP cím van. Van, hogy 30 perc alatt kétszer is.
Ami érdekes, hogy közben semmi más nem szakad meg (pl. HBO GO a tévén).
Digi netem van, ONT eszközzel, bridge-be kötve. Eddig ilyen problémám nem volt, értsd - pár hete van ez így.
Routerem: TP-Link AX1800 Wi-Fi 6 Router fw: 1.3.5 Build 20211231 rel.53949(4555) (legújabb)
Tehát ha a játék ledob, és belépek a router beállításaiba, akkor mindig új IP (WAN) cím fogad.
Mitől lehet ez? Router újraindítás megvolt jó párszor, eddig a cloudflare DNS címeket használtam, de alapbeállításon is ugyan ez a hiba.
DMZ ki / be kapcsolásnál is ez a hiba.
Router hiba? NAT-olva nem vagyok, mindig dinamikus IP-t ad a Digi."...néha a kevesebb több..."
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
Van itt valaki, aki esetleg DD-WRT-s firmware-el meg tudta oldani azt, hogy wireless ethernet bridge-en keresztül átvitt több vlan-t is?
-
mezis
félisten
válasz umfrider97 #40309 üzenetére
Tárva - nyitva volt a router hosszabb ideig (WiFi: password nélkül, admin/admin-al a közelből vagy a korábbi használók közül bárki "piszkálhatta". Akár internet felőli hozzáférést is beállíthatott, vírust is kaphatott.
Legfrissebb fw. letöltése, újra töltése (internet kapcsolat nélkül és még akkor is, ha nem frissebb a jelenleginél!), admin psw. módosítása, WiFi psw, beállítása.[ Szerkesztve ]
mezis
-
imi290
aktív tag
Köszi a választ!
A helyzet az hogy engem a sebesség nem zavar, hogy nincs meg annyi mint kábelen.
Ha a lan kábel van bedugva a PC-be, akkor a sebesség 680/107 Mbps. Wifi sticken, ugyan úgy a PC-n ennek a töredéke, de az nem is zavar.A lényeg hogy PC-n, wifi sticken keresztül, a wifi hálózat folyamatos, nem szakad meg. (58/52 Mbps)Csak a zavaró az, hogy mobil eszközökön állandóan lecsatlakozik a Wifi hálózatról. Lehet az telefon, tablet. Így ez szinte használhatatlan. Van mikor újra csatlakozik, van mikor nem. Lehetek közel a routerhez, vagy messze ugyan azt produkálja.
-
imi290
aktív tag
Sziasztok !
Olyan problémába ütköztem, hogy amióta bekötötték az optikai internetet (kb. 3hete) nem tudok a mobilon folyamatosan netezni, mert percenként, vagy félpercenként megszakad a Wifi kapcsolat. Miután megszakad, rá pár másodperc elteltével újra kapcsolódik, De van mikor nem. A házban az összes mobil így van, egy kivétel a PC, amihez van csatlakoztatva egy Wifi antenna. PC-n a Wifi jel folyamatos. Az előtt ilyen probléma nem volt.
Hallott már valaki ilyen jelenségről ? Vagy valami Router beállítási hiba lehet ? Akik bekötötték, ők is állították be a routert.
A router típusa : Huawei HG8145V5
A szolgáltató Telekom.köszi aki tud segíteni !
-
mezis
félisten
-
-
törölt tag
válasz umfrider97 #40303 üzenetére
az hiba volt.
ha nem mondod neki valszeg észre sem veszi és azt csinálsz vele amit akarsz. de most hogy tudja hogy állitottál valamit igy ha bármi gond lesz akkor rád lesz húzva.
közben meg lehet h már rég szar a hardver. -
umfrider97
csendes tag
köszönöm a gyors reagálást
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz umfrider97 #40300 üzenetére
Üdv.!
WiFi jelszót vagy admin jelszót?
Firmware a legfrissebb?mezis