Hirdetés
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
pilu85
őstag
-
pilu85
őstag
-
mezis
félisten
válasz pilu85 #41193 üzenetére
"... jó erős jele legyen..."
Engedélyes WiFi routerek mindegyike kisugározza a megengedett maximumot.
A antennák számával, adatsugárzás módjával lehet valamennyit "trükközni".
A nagyobb méretű (nyereségű) antenna vételkor jelent valamennyi előnyt. Zárt térben nem sokat.mezis
-
pilu85
őstag
válasz Doky586 #41194 üzenetére
Akkor legyen úgy, hogy a mostani szolgákltatói routeremhez
Szobával arrébb kössek egy másik routert 2 szobával arrébb?"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
pilu85
őstag
Sziasztok. Nagy hatótávú dual band routert szeretnék venni otthonra, egyéb nagy igényeim nincsenek, csak jó erős jele legyen, jó volna 1-2 falon is átmenne a jele, ha van olyan. Köszi előre is.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
Essejó
veterán
válasz Doky586 #41191 üzenetére
Már bocs ha lanon fűzi őket akkor nem kéne feleznie. Ha meg Wifin, ott bármi előfordulhat, nincs rá garancia, végül is az csak egy kényelmi szolgáltatás.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Sly189
senior tag
Sziasztok, családi házban TENDA MW5c (3db) van mesh módban használva, jelerősség maximális, viszont a letöltési sebesség kritikán alul:
Le:2Mbit/s
Fel:12Mbit/s
Vodafone 500MBit-es az internetelőfizetés - LAN-on van sebesség természetesen.
Friss vásárlás, mi lehet a gond? Esetleg gyári hibás lenne valamelyik eszköz? -
kpityu2
őstag
Nem a komplett tápadapter? Csatlakozó nemigen szokott elveszni. Ha jól rémlik 12V 1.5A táp kell neki, de az alján van egy cimke arra rá van írva. Aztán veszel egy dc tápot ami tudja, gugliba rákeresel. 12V univerzális táp annyi van mint égen a csillag, cserélhető dugókkal is. Polaritásra figyelj.
[ Szerkesztve ]
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
need
addikt
Sziasztok..
Kis segítség kellene...
Volna nekem egy Tp Link 1043ND V2 routerem.. tudom nem mai darab..
Viszont a hétvégi telken hasznát tudnám venni.. csak egy gondom van még pedig..
Kelne nekem táp csatlakozó.. mivel az elvesztnek lett nyilvánítva..!
Meg tudná nekem valaki mondani hogy honnan tudnánk ilyet venni valahonnan..?D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Sev!er
aktív tag
-
mezis
félisten
válasz Sev!er #41180 üzenetére
Amíg nem találtad meg a hibás sw.-t, hw.-t, addig maradjon a szolgáltató eszköze router üzemmódban!
Miért jobb az, ha a raját routered a router? Ha megint gondod keletkezik, a szolgáltatói eszköz és a szolgáltatás tökéletes lesz keresheted a hibát a saját eszközeidben.
Vodafone eszközén a Vendég hálózatot tiltsd le, a WiFi AP-knek meg válassz "jó" frekvenciát és ha nincs külön okod rá, KÜLÖNBÖZZÖN a 2,4GHz-e AP neve (SSID) az 5GHz-es AP nevétől.
A 2,4GHz-es hibakereséshez kapcsolj le minden BT-s eszközt. (Szomszédét is. )mezis
-
kpityu2
őstag
válasz Sev!er #41174 üzenetére
Hmm. Mintha pár hete már megküzdött volna ezzel valaki. Itt vagy az asus topicban. Vagy a router WAN speciális beállításaival vagy a szolgáltatói oldalon volt valami ha jól emlékszem. Nézz szét a router logjában egy ilyen szakadás után.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
mezis
félisten
válasz Sev!er #41178 üzenetére
PC: bármelyik jó. Ha nem zavar a regisztráció, akkor az InSSIDer a legjobb.
PC LAN - UTP kábel - szolgáltatói router LAN: DOS ablak vagy Power Shell:
ping 8.8.8.8 -t
Ha ezen látszanak problémák, akkor: kábel csere, teszt egy Live Linuxal vagy másik PC-vel, lapossal és ha még mindig "látható" a probléma: 1270A szolgáltató (Vodafone) eszköze ugye router üzemmódba van?
mezis
-
Sev!er
aktív tag
Jaa, hogy ezt ne telefonról.
PCn melyiket töltsem le a sok közül? Nem Mac!
De egyébként nem csak WIFI-n dobálja el a netet (nem tölt be teljesen az oldal, vagy várni kell, mintha megszakadna teljesen és utána tölt csak be).
Gépet használva is észlelem, vezetékkel (jelenleg ez fontosabb mint a wifi)
[ Szerkesztve ]
-
Sev!er
aktív tag
Sziasztok!
A tegnapi nem folyamán kicserélték a régi UPCs modemem, az újabb 1000-es vodafonos modemre (mivel csomagot váltottam).Azt vettem azóta észre, hogy a netem nem valami stabil. Mintha így beakadna időközönként, lassan töltenek be az oldalak, vagy egyáltalán nem tölt be.
Asus AX58U routert használok, azt frissítettem is, reseteltem is a beállításokat de nem igazán javult a helyzet.
Talán ha a PC-m közvetlenül a modembe van kötve, valamennyivel jobb a helyzet, de így sem tökéletes.
Mit javasolnátok? Hogy tudnám kideríteni, hogy most a routerem okozza a problémát, vagy az új modem (bár a modemcsere előtt minden tökéletesen működött, szóval gondolom a modem lesz a ludas, vagy épp valami beállítás, mert a modemhez nem nyúltam semmit)
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Silious
tag
Sziasztok!
Adott egy hétvégi ház. Benne Egy TPlink TL-MR6400 4G LTE router. Sajnos elég gyenge az LTE vétel. Az lenne a kérdésem, hogy létezik megannyi külső atenna. Ez a router is SMA catlakzozós, két antennás. Valakinek valami bevállt típus, amira lehetne cserélni a gyári antennákat? Ház külső falára rögzíthető is akár szóba jöhet... -
-
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Az alábbi problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni:
- Vodafone net, a CB IPv4 modem módban működik
- ehhez csatlakozik egy TP-Link Archer C5 AC1200-as router (FW: 3.16.0 0.9.1 v600c.0 Build 191107 Rel.15316n Hardware Version:Archer C5 v4 00000004)A router random időközönként 1-2 mp-re eldobja a hálózatot.
Illetve ami még furcsa, hogy a Voda modemet nagyon nehezen, többszöri próbálkozásra tudom csak elérni, többnyire timeoutol a kapcsolat. Akkor is, amikor egyébként működik a net és a router is elérhető.
Közvetlenül a CB-ra csatlakozva nincs ilyen gond, nem szakad és a modem is elérhető rögtön.A router logjában nem látszik semmi a szakadás időpontjáról.
Mi okozhatja ezt? Hol keressem a hibát?
Köszi előre is.
Üdv. -
szabeska
addikt
Sziasztok!
Itt is felteszem a kérdésem:
Adott egy jópár éves AC57U router. Az elmúlt fél évben a net random (5-60 percenként, össze vissza) belassul, a torrent sebessége beesik, weblap nem töltődik be csak fél perc után, mintha minimálisra csökkenne a sebesség mindenhol, aztán visszajönne, stb.
Amit próbáltam többször vagy volt azóta:- win 11 reinstall
- lan driver variálás
- modem reset
- router reset
- kábelek cseréje
- másik vírusirtó
- másik böngésző
- különféle böngésző beállítások
- fix / nem fix ipVoda 500-as net van régebbi fehér modemmel. Most próbálom, hogy a router nincs a láncban, közvetlenül a modem adja a netet a gépnek, és meglepve tapasztalom, hogy most minden rendben egy ideje...
Okozhat router ilyen problémát, cseréljem esetleg pl egy AX1800U-ra, megoldhatja?
F1
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Sagemcom F@st 5655v2 ONT van itthon és erre szeretném a saját ASUS AC65P routerem csatlakoztatni. Korábbi lakásban exUPC-s modem+router volt, arra csak rádugtam a routert és már ment is. Később ott a szolgáltatói modem+routert bridge módban használtam, nem tudom ez számít-e.
Most itt ezzel a Sagemcommal nem tudom mi van, rádugom az Asus WAN portjára (vagy akár a LAN1-re) és semmi. Azt írja hogy:
Van valami amit bármelyik eszközön állítani kellene? A Telekom eszköz admin felületén nem látok semmi különöset. :/Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
-
mezis
félisten
válasz gerisz23 #41163 üzenetére
Ha a szolgáltató ROUTER-éhez LAN _ LAN módon csatlakoznak SWITCH üzemmódban a WiFi-s routereid (DHCP = Off), akkor a szolgáltató routerétől fognak IP címet kérni az eszközeid. Már ha úgy vannak beállítva, hogy kérjenek IP címet (automatic, dynamic,...).
Illetve adhatsz nekik fix IP címeket, a router által szabadon hagyott IP címekből."Kérdezzem meg milyen tartományba állítsam az első routert?" Inkább nézd meg a szolgáltató eszközének a WEB-es beállító felületén.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
gerisz23
őstag
Ez nem tetszett a szolgáltatónak,hogy az én routerem osztja a címeket,az Archert is lan-lan bekötêssel kellene használnom hogy az Ubiquiti adja az ip címeket.
Tehát Ubiquiti-Archer-Asus mind lannal csatlakozna egymáshoz.A kameráimnak van egy tplinkes tápfeladó,amellé lehet hogy kell még egy vagy majd egy switchet betenni-jövő zenéje.
Jelenleg úgy üzemel ahogy leírtad,de szolgáltató az archert antenna cserekor átdugta wan portról lan porta így a kameráimnak nem tudott címet osztani,gondolom más hálózatr kerültek.
Bocs ha értetlen vagyok
Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
mezis
félisten
válasz gerisz23 #41161 üzenetére
Az Archer C5 ROUTER. Vagyis az interneten kapott IP cím 192.168.88.218 és a LAN IP címtartománya 192.168.0.x között biztosítja az átjárást.
Jelenleg az Archer C5 LAN IP címe 192.168.0.1 és az IP címeket a 192.168.0.100 - 192.168.0.199 tartományban osztogatja. Ha az új routert LAN - LAN kapcsolattal használod (általában így szokás), akkor annak LAN IP címét pl állítsd 192.168.0.2-re és DHCP = Off (elég egy dudás egy csárdába).[ Szerkesztve ]
mezis
-
kzkz
őstag
válasz gerisz23 #41155 üzenetére
A 192.168.88.218 IP, amit a szolgáltatótól kapsz, nem publikus IP (mert 192-vel kezdődik, de ugyanilyen lenne ha 10 vagy 100-zal kezdődne), tehát az internet felől nem fogod elérni az otthoni hálózatodat.
A sorban a második Asus routeren kikapcsolhatod a DHCP-t, majd az első Tplink fogja osztani mindenkinek a címet...
[ Szerkesztve ]
-
gerisz23
őstag
Sziasztok!Belső hálózattal kapcsolatban lenne kérdésem-remélem jó helyen járok.
Mikrohullámú netünk van,a szolgáltató osztja ki az IP címeket,van egy Tplink Archer C5 router,meg egy asus(ez most lesz cserélve).
Milyen Ip címet adjak meg a routernek (Tplink illetve az Asusnak Ap módba állításkor?Illetve elérem az eszközöket cím alapján később?Van 2 kamera rendszerem jó lenne ha azok is működnének tovább
Jelenleg wan porthoz csatlakoztatva a tplinket működik minden,routerként beállítva.
Köszi!Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
szaboi6512
őstag
válasz l1k3_1t #41153 üzenetére
Az Asus nem szervizel direktben. A bolt intézi ahol vetted, ha még van érvényes garanciád. 2 opció van, vagy az összeget kapod vissza, vagy kapsz egy új eszközt. Ha a vizsgálat eszközhibát állapít meg, és sértetlen, és megvan minden tartozéka.
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
l1k3_1t
tag
Valaki írt az ASUS-nak, hogy van valami gondja a routerével és azt szeretné szervízeltetni?
Mert nálam ez a probléma áll(t) fel: https://prohardver.hu/tema/digi_lan_pppoe/hsz_110186-110186.html
[ Szerkesztve ]
Minden elérhetőségem https://cutt.ly/FwefivRV
-
BB9000
senior tag
válasz skippper #41151 üzenetére
Van ötlet: A hiba detektálásának idejére teszt jelleggel használd külső táppal a két AP-t. (POE -> OFF) Ha pár napig mennek úgy és nincs újraindulás, akkor a POE miatt indulgat újra.
Az egyik hibalehetőség a POE AUTO beállítás, amit kézzel a passive POE-ra tudsz átállítani.
Másik hibalehetőség - különösen akkor jöhet elő, ha a két AP-n kívül további eszközök tápellátását is a switch biztosítja - , akkor a switch-ben lévő tápegység túlmelegszik és önmagát védve kikapcsolja a POE-t egy kis időre, majd vissza. Ennek folyományaként keletkeznek a logban látható bejegyzések. -
skippper
senior tag
Sziasztok! Ugyan nem router, hanem switch, de gondnak gond hátha van ötletetek a következő hibára.
[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
válasz Gubek-Einste #41148 üzenetére
A szolgáltatói eszköz bridge módban van, a sajátom pedig tudtommal router módban(dynamic IP van beállítva és a WAN portra van dugva a szolgáltatói).
-
Topikgazda
-
szente
addikt
Sziasztok!
Van egy Xiaomi AX1800-as routerem, és pár napja azt vettem észre, hogy nem tudok bejelnetkezni a Disney+-ba. Ma elkezdtem kísérletezgetni és arra jutottam, hogy a Disney+ log in felülete elérhetetlen bármilyen eszközön, ha a Xiaomi routeren keresztül próbálom elérni. Ha kiiktatom a routert, és csak a Vodafone HGW marad, akkor minden szuper.
Továbbá talán ide tartozik, hogy ugyan csak pár napja Google kereséseknél igen gyakran jön a teszt, hogy nem vagyok e robot. Természetesen a gyári beállítások visszaállításán már túl vagyok.Mi mehetett félre ennyire?
-
kpityu2
őstag
válasz eldoble #41142 üzenetére
Ha ismeri a funkciót. A kezdeti beállításoknál ahol kiválasztod hogy mire szeretnéd használni, ott van az AP mód. Vagy az Adminisztrátori beállításoknál. Ha régi és nem tudja, csinálj rajta firmware frissítést (figyelj a V1,V2,V3 verziószámra), hátha közben megkapta a képességet. [link]
Ahogy az Asus oldalán látom, tudja a repeater módot: [link] Természetesen nem kell hálókábel. A hálókábeles mód az AP (Access point) mód.Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
kpityu2
őstag
válasz eldoble #41139 üzenetére
Az RP-AC55 nem aimesh képes, csak sima extender. Ha nem akarsz mesh-t akkor bármilyen extender megteszi. Ha mesh-t akarsz akkor aimesh node kell ha Asust használsz. Ugye a mesh lényege a roaming, tehát az, hogy ha átmész egyik helyről a másikra akkor automatikusan átkapcsol az erősebb node-ra. Ha erre nincs igényed akkor bármilyen extender jó még azonos márkának sem kell lennie. Én sokáig régi lecserélt routereket használtam így bővítőként, amíg nem lett mesh hálózatom.
-
eldoble
aktív tag
válasz kpityu2 #41135 üzenetére
Találtam ezt, a talán korrekt árú Asus Range Extender 1200Mbps RP-AC55 , az lenne a kérdésem, hogy tudom-e ezt csatlakoztatni a ASUS RT-AX53U routerhez, ha ez a router AP módban működik nálam?
-
-
kpityu2
őstag
válasz eldoble #41134 üzenetére
A legolcsóbb ASUS talán még egy RT-AX53U vagy RT-AX1800U, amelyik épp akciós. Ezek is működnek wifi backhaullal, de azért jobb lenne a vezetékes. Érdemes lenne egy rendszert kiválasztani, mert így vegyesen nemigen lesz mesh hálózatod, csak AP meg extender ami nem az igazi. Ha semmiképpen nem akarsz még egy routert akkor itt a lista az Asus AiMesh képes hatótávbővítőiről: [link]
-
eldoble
aktív tag
válasz kpityu2 #41133 üzenetére
Köszi srácok.
Igen, én is erre gondoltam, hogy az AP mód a "hibás".
Lehet tényleg a ASUS RT-AX53U-hoz kellene mesh eszköz, de a TP-link-hez közelebb a külső terasz, ahova ezt az OneMesh eszközt gondoltam.
Az ASUS RT-AX53U milyen mesh eszköz kellene, (nem akarok másik routert, mert a teraszon nincs háló kábel)?
-
kpityu2
őstag
válasz eldoble #41131 üzenetére
Helyedben inkább az AiMesh felé próbálkoznék az RT-AX53U-val. Egyébként simán lehet, hogy AP módban nincs OneMesh, hiszen gyakorlatilag minden router funkciót kikapcsolsz ilyenkor.
-
eldoble
aktív tag
Sziasztok!
Van egy
Telekom Net 300/20 Mbit/s
Sagemcom F@ST3686AC digitális elosztókét AP módban működő router
ASUS RT-AX53U (új szerzemény, tegnap állítottam be)
TP-LINK Archer AX20 v1.0A TP-LINK Archer AX20 v1.0 -hoz szeretnék egy OneMesh eszközt [link] , de a router beállítási menüjében nem találok olyat, ahol hozzá lehetne adni egy OneMesh eszközt, pedig a router specifikáció szerint tudja [link] , hogy lehet ezt hozzáadni ?
Vagy lehet AP módban ilyet nem lehet és azért nem találom a beállítás menüjében? -
Topikgazda
-
mark!
őstag
sziasztok, adott egy digi fiberhome router, megpróbáltam belépni a web interfacebe de nem működik a router alján írt userrel és jelszóval. próbáltam mindent, admin, user, jelszót üresen hagytam, de semmi nem jó. factory resetnél mire figyeljek?
[ Szerkesztve ]
>
-
kpityu2
őstag
Hát az kínos. De miután már rátoltál egy kiguglizott FW-t, rontani már nem tudsz rajta. Ahogy futólag átnéztem a lengyel fórumot, kissé macerásabb mint egy átlag FW. Vagy továbbképzed magad, vagy kukázod. Én nem is szoktam hozzányúlni ezekhez csak ha nincs más lehetőség, mert a SIM miatt olyan mintha telón cserélne ROM-ot az ember.
-
M3MO
csendes tag
-
kpityu2
őstag
A Resetet próbáltad? Valószínűleg nem fog működni, de elsőnek azt célszerű: egy tüskével nyomd 10 mp-ig a resert gombot amíg fel nem villanak a ledek. Ha ez nem működik akkor van a Huaweihez valami multicast/multiuipgrade tool. ha jól látom ez valami TFTP szerűség, PC-ről tudsz vele FW-t telepíteni. [link] (középtájon írja az IP címet amin keresztül kapcsolódni tudsz). Gugli jó pár találatot ad a toolra, meg kell keresned, hogy melyik jó neked.
-
M3MO
csendes tag
válasz Tompika777 #41124 üzenetére
Sajnos nem. A Huawei ügyfélszolgálat nem tud segíteni, annyit mondtak vigyem szervízbe. Hívtam pár szervizet de routert sehol nem vállalnak.
-
M3MO
csendes tag
Bocs, de nem értem.
-
M3MO
csendes tag
Sikerült kiderítenem hogy firmware frissítés hozta elő a hibát a Huawei B535 routernél.
Megpróbáltam frissíteni helyi fájlból, sajnos mivel a gyártó oldaláról nem tudtam ezt leszedni, a google- segítségét kértem és valami félresiklott. Most a routerbe nem tudok belépi mert nem tölt be semmi. van esetleg valaki aki tudna rajta egy kényszerített firmware frissítést csinálni rajta? -
zeli
aktív tag
Pénteken reseteltem a modemet, teszteltem pár napig, de sajnos nem oldotta meg a problémát, nem értem mi lehet a gond, lehet lecseréltetem a modemet a szolgáltatóval, de sok rosszat hallottam a vodás modemekről, ezért nem akartam még lecserélni.
Everybody repeat after me... We are all individuals.
-
butch3r
senior tag
sziasztok
adott egy dlink dir-878 router.
kb 1 órája hard reseteltem, újra beállítottam az amdin jelszót.
azonnal felírtuk, tuti nem felejtettük el.
sok készülék van rákötve (18-20), többnyire okos lakásvezárlő cuccok (pl redőnyök)
inaktivitás miatt többször kivágott, mindig visszaengedett utána a jelszóval.
van 1 redőny amivel küzdünk ami nem akar párosodni a routerrel, hol működik hol nem (van a hálózaton még 1 repeater is), miután úgy döntött hogy ma épp működik, azóta nem enged be a router, hiába írom be a jelszót, azt írja hogy hibás jelszó (tuti nem az)
1.12firmware van rajta.
van ötlet mi lehet a gondja? nagyon fura hiba jelenség és nem tudom mit kezdjek vele. rövid távon megoldás, hogy megint resetelema routert de azért hosszú távon nem...köszönöm
-
M3MO
csendes tag
Esetleg tudtok ajánlani valami 4G routert ami stabil. https://consumer.huawei.com/en/community/details/b535-232-connection-problems-please-help/topicId_94383/ elég sok embernek van ilyen problémája, de nem kapnak érdemleges segítséget, lehet egyszerűbb ha veszek egy másik routert.
-
kpityu2
őstag
Nézd meg azért a szerződést, mert az, hogy ki kellett fizetned a szolgáltató által biztosított routert még lehet kötelezettségük a javításra vagy cserére. Ha egy elektronikai üzletben veszed, akkor kapsz mindenféle garanciát a pénzedért.
-
M3MO
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Yettel es mobil internet huawei b535-232a 4G routerem. Sajnos néha olyan gond támad vele, hogy elmegy az internet. Mindegy, hogy wifin vagy kábelen keresztül csatlakozok hozzá az mobil/számítógép azt írja hogy nincs internet kapcsolat. Ilyenkor újra kell indítanom és random ideig megint jó. A routerbe beléptem és ott amikor a hiba fenn áll akkor is azt írja, hogy minden rendben, de csak 5-15kb/s a sebesség. A Yettel szerint náluk minden rendben. Találkozott már valaki ilyen hibával? -
zeli
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert elakadtam egy problémával.
Adott egy 500-as Voda net a régi fehér UPC-s modemmel, és egy Asus RT-AC65P routerrel, tökéletesen működik.
Lecseréltem a routert egy AX3000 v2-re, és az történt, hogy pár hét után elkezdett random elmenni a net általában naponta egyszer (mindig ugyanakkor, valszeg amikor a DHCP lease-t akarta megújítani), de van hogy többször is. Amiket próbálgattam:
- legfrissebb firmware-rel jött a probléma, felraktam az egyel korábbit, azzal is jött úgyhogy az nem oldotta meg
- próbálgattam a DHCP query frequency-t állítgatni (aggressive-ről normalra és continous-ra), de nem oldotta meg ez sem
- extend/spoof TTL value-t is beállítottam, az sem oldotta meg
Egyébként a wan beállításokat gyárin hagytam, a DNS van beállítva a Google DNS-re. Végül ezt a routert visszaküldtem, és amíg szervizben volt visszaraktam a régit és azzal tökéletesen ment az internet.
Lecseréltem ezt a routert egy AX-58U V2-re (ami lényegében ugyanaz, mint az AX3000), ~kb egy hónapja, és múlt héten ez is elkezdte eldobni a netet, van hogy nincs net, de a modemen úgy látszik, hogy van, és van hogy a modemen elkezd villogni a link led, ez megint kb naponta egyszer van.Van valami tippetek, hogy mi lehet a probléma? Lehet, hogy a modemmel van a gond, de akkor a régi routerrel miért működik rendesen? Megőrülök tőle, teljesen kiszámíthatatlan így a net.. A router logjait cleareltem a mai netszakadás után (kb 3 körül volt), de ha kell holnap bemásolom amikor megint elmegy.
Everybody repeat after me... We are all individuals.
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz belaazallat #41100 üzenetére
Üdv.!
"...minden rendben egy pár hónapig..."
Háztartási eszközök 24/7-ben?
Azok a bizonyos pufferek megtelhetnek. Néha áramtalaníts!mezis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Anime filmek és sorozatok
- Készül a Secret Level második szezonja
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Hamarosan megjön a Samsung új, Lunar Lake-es notebookja
- Mobil flották
- Autóhifi
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Horgász topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest