Hirdetés
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter0117
tag
válasz Intruder2k5 #18699 üzenetére
hát portszkennelést nemtudom hogyan kell. Uj firmware.t meg már akartam csak az asus utility device discover nem találja a routert. :/
-
MODERÁTOR
-
peter0117
tag
válasz Intruder2k5 #18697 üzenetére
ezt kapot mindkét portra. Network error: Connection refused
-
peter0117
tag
válasz Intruder2k5 #18695 üzenetére
fix ip.van. cmdbe beirtam ping 192.168.1.1 et. 4 küldött 4 fogadott 0 veszteség. a többit nem értem mit mondtál elmagyarázod?
-
MODERÁTOR
válasz peter0117 #18693 üzenetére
Akkor normál, működő állapotban próbálj meg SSH-n, vagy telnet-en rájelentkezni PuTTY-al! Esetleg próbáld meg a gyakrabban használt portokon, 8080, 8081-es, és HTTPS-en is elérni az admin felületet! Természetesen mindezt a beállított fix IP cím mellett! Amúgy pingre válaszol a 192.168.1.1 cím?
[ Szerkesztve ]
-
peter0117
tag
válasz krealon #18689 üzenetére
Székaptam a router és megtalátam benne a Rx1 Tx1 GND 3.3VRx0Tx0 tüskéket. és neten találtam ilyet.usb to rs232 ttl
Akkor ha ezt bekötöm akkor innen hogy és mit tovább?
-
peter0117
tag
válasz Intruder2k5 #18692 üzenetére
szia! áram alá helyeztem és nyomkodtam a reset gombot mig bootolt de nem került villogo power állapotba. Egyébként egy kollégiumi routerként müködött ennyit tudok.
-
MODERÁTOR
válasz peter0117 #18691 üzenetére
Pedig ha villog a Power LED, akkor fizikailag működik a reset gomb, a villogás pedig a restore (vagy recovery) mód állapotjelzése, ilyenkor tudsz rá másik fw-t tenni tftp-vel, vagy az ASUS Firmware Restoration Tool-al! A sajátod az eszköz? Ismered az előéletét? Ezt csak azért kérdem, mert a nem működő reset gomb jelentheti azt is, hogy OpenWrt van rajta, ahol ez normális állapot! Ha áram alá helyezés után, boot-olás közben nyomkodod a reset gombot többször, akkor nem kerül ilyen villogó állapotba? Esetleg próbáld meg így, és ekkor telnet-elj be a 23-mas porton!
-
krealon
veterán
válasz peter0117 #18688 üzenetére
Ez esetben eszkozhibara tippelek. Iktasd a kukaba vagy keress meg valmi router buheratort, hatha lehet ra soros portot gyartani es ugy eletrekelteni.
Probald ki esetleg a 30/30//30-as resetet.
Bekapcs 30mp resetgomb legyomva, majd tap kikapcsolas es tovabbi 30mp reset lenyomas, majd lenyomva tartott reset mellett tap vissza es 30mp-ig varni, utana reset elengedheto. -
MODERÁTOR
válasz vaakuum #18684 üzenetére
Van mód a root password kinyerésére, mégpedig úgy, hogy az EZSETUP gombot működés közben nyomva tartod 8-10 mp-ig, majd PuTTY-al a 233-mas porton be telnet-elsz! Itt nem fog jelszót kérni, simán beenged, és kiadod a következő parancsot!
nvram show | grep http_passwd
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Wind-Storm #18685 üzenetére
Pontosabban kerek 1MB-nyi, FF-ekkel lezárva.
-
vaakuum
addikt
ASUS RTN16 router, valamilyen tomatoe-val áthúzva. Régen csináltam, beállítottam, dolgozott szépen, rá sem kellett nézni. A wifijétakkor letiltottam, mert nem használtam, viszont a kábeles osztó képessége jól jött.
Amit viszont mostanra elfelejtettem, hogy mi volt a beállított login+jelszó.
A reset gombbal vissza lehet állítani az alap állapotot a felhasználóknál is, vagy csak az egyéb beállításai fognak elszállni, és a setupba továbbra sem fogok tudni belépni?
A Tomatonak mi az alap login+jelszava?"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
MODERÁTOR
válasz raven84 #18682 üzenetére
Na most a routerek alap esetben nem is osztanak ki publikus dns szerver ip címet, hanem saját maguk lan címét adják meg dns szerverként a klinesek felé! Esetleg szolgáltatótól függően az is lehetséges, hogy más-más ip tartományokhoz más dns szervereket osztanak ki! Ha klónozod a géped mac címét, akkor lehet ugyanazt az ip-t fogod kapni routerrel is, és akkor talán a dns szerver is más lesz!
Ha reset megvolt már, akkor a routerben nem maradhatott semmi olyan hackelés maradványa, ami esetleg más dns-t ad meg, ezzel eltérítendő az internet forgalmadat! Ettől függetlenül ha van újabb fw a rajta lévőnél, akkor nyilván azt érdemes rátenni, majd megint reset, és újra konfigurálás!
-
raven84
senior tag
válasz Intruder2k5 #18681 üzenetére
1 másik szolgáltató cache dns szerver ip címét.
-
MODERÁTOR
-
raven84
senior tag
Sziasztok. Adott egy asus rt n13-as router/adsl net kombó. Egyik napról a másikra meghalt a dns szolgáltatás. /ipconfig all-al megnéztem és nem a szolgáltatóm dns szervereinek az ip címét osztotta ki. Factory reset, minden automatikusan beállítva. dhcp és dns is auton(xpn is auto van betéve). Még mindig rossz dns-t osztott. Aztán a routert megkerülve, modem közvetlenül bele a pcbe, megjavult. Szerintetek mit lehet a routerrel kezdeni? Firmware frissítés megoldaná? Nem találkoztam még ilyesmivel.
-
MODERÁTOR
-
buca84
őstag
Van egy TP Link 741ND router. Rajta gargoyle.
Az admin jelszót nem tudjuk (mindenképp kér vmit és nem gargoyle vagy admin a jelszó). Hogyan lehetne belépni, resetelni stb.
A 10 és a 60 másodoerces resetet is próbáltam, de semmi eredménye. -
Tidus
addikt
Sziasztok.
Szóval a firmware frissítés félben marad.
Van egy Netgear FWG114P routerem gyárilag van hozzá újabb firmware azt akartam feltenni rá. Mivel idöközönként megszakadt majd újra inult a WIFI. Követtem a gyári útmutatót de nem sikerült. Jelezték is hogy felelőséget nem vállalnak a következményekért.
Nem képvisel különösen nagy értéket, ha nem lehet vele mit csinálni akkor sincs probléma.[ Szerkesztve ]
-
Trotta
csendes tag
Sziasztok !
Olyan problémám van, hogy ha router "mögött" használom a utorrentet egy idő után kifagy a teljes rendszer tőle, és csak újra indítás segít. Win 7-es rendszer, 20/10 diginet, TP-link 841N -es router.Ha nem megy a torrent minden rendben a gépen , és a wifin kapcsolódott eszközökön is. Ha megy a torrent a háttérbe használattól függetlenül akár üres járatban is kifagy előbb utóbb. Mi okozhat ilyet, milyen beállításokat kéne módosítani ?
Köszi a segítséget előre is ! -
csixy
addikt
válasz Wind-Storm #18673 üzenetére
Bootos gyári fw-ből nem lehet kifaragni?
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Wind-Storm
őstag
Üdv!
Valaki használ TL-WR841N V1.5-ös routert nem gyári firmware-rel?
Életmentő lenne és megköszönném ha lementené nekem valaki a bootloadert róla!
A használt fw. függvényében írom a lementő parancsot.Köszi!
-
LonGleY
veterán
Nem biztos, hogy router baj, de mivel nem tudtam eldönteni, hogy hova írjam, idelinkelem, hátha itt tudtok rá okosat mondani: [link]
[ Szerkesztve ]
-
laacika
tag
Sziasztok.
Tudna nekem valaki segiteni abba hogy hogy tudnám megosztani azt a netet ami nekem jön Usb-s wifin keresztül.
Tehát kapom a netet havertól,egy usb-s wifin keresztül csatlakozom hozzá és van nekem itthon egy Acces pointom is,arra szeretném megosztani és igy lakáson belül azzal tudnám szórni a jelet.
Az a megoldás nem jó hogy az Ap-m Repeter módba van és azzal csatlakoznék haverhoz mert azal nem birok rácsatlakozni,tehát az usb-s wifi hozná tőle a netet majd itt a gépbe megosztódna az Ap-re és azzal pedig szórnám a lakásba.
Köszönöm szépen a válaszokat,remélem érthető volt hogy mit akarnék.Úgy tanul az ember ha kérdez!!
-
krealon
veterán
válasz peter0117 #18668 üzenetére
ASUS WL-320gE User Manual
10-es lap:
"Reset Button
Using a pen or a papaer clip, press for over five seconds to restore the AP to its factory default settings."Gyari alapertelmezett ertekek:
IP: 192.168.1.1 (Manual 22-es lap)
Username: admin (Manual 23-as lap)
Password: adminDHCP server nem aktiv, igy kezzel kell a szamitogepen beallitani a kovetkezo ertekeket:
IP: 192.168.1.2
Netmask: 255.255.255.0(#18658) csyo
"Netgear wireless-g router problema."Ez egy osoreg eszkoznek tunik, tekintve hogy csak G-s szabvanyt ismer.
A bizonytalankodo, oreg routernel az elso dolog, amit probalni erdemes egy masik, uj tappal vegzett probala. A tapegysegnek azonos parameterkkel kell rendelkezni:
- ugyanolyan csatlakozo
- ugyanolyan feszultsegu
- ugyanolyan polaritasu ("+" es "-" erintkezok ugyanott legyenek)
- a leadott aramnak es teljesitmenynek minimum akkoranak kell lenni, mint a gyarinak.[ Szerkesztve ]
-
peter0117
tag
Sziasztok! Asus wl 320 ge acces pointomat nem tudom resetelni sehogy. Ha 5 sec ha tovább tartom percekig. megse villan. Ha bevan kapcsolva küldi a jelet. nincs lekódolva a jel am. Szal vmi tuti ötlet hogy elérjem a webes felületét és konfiguráljam? köszi
-
MODERÁTOR
-
choco01
addikt
válasz Intruder2k5 #18665 üzenetére
És az alapból futó ftp szervernek mi a a címe?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
MODERÁTOR
válasz choco01 #18664 üzenetére
Én nem használok vargalex buildet, sőt semmilyen OpenWrt-t, így nem tudom pontosan megmondani, de leginkább a routered saját topikjában tudnak ezzel kapcsolatban tanácsot adni, mert legyen az 1043nd, vagy akár wdr3600/4300, mindkét topik szinte végig a vargalex buildről szól!
De egyébként az említett fw-ben alapból is megy az FTP szerver, sőt kintről is elérhető, és ez nálad is így van, mert a látott címen kéri is a jelszót!
Erről jut eszembe, szerintem töröld le a képet!
[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
válasz Intruder2k5 #18663 üzenetére
Jó tudni..
Leírásból próbáltam értelmezni.. akkor melyik fülön keressem?Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
MODERÁTOR
-
huszi.gyb
senior tag
-
MODERÁTOR
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Egy D-link DIR-300 routerrel kapcsolatban lenne kérdésem.
A történet: Használt router volt, új helyre szeretnénk telepíteni. A régi felh/név jelszó párossal be tudtam lépni egyszer, majd azóta nem enged be. Direkt nem változtattam jelszót. A wifi jelszót is próbáltam megadni, hátha rossz helyre írtuk (nem csak én próbálkoztam vele, egyik ismerős is, nem tudom ő miket állítgatott).A kérdés: Van rá valami mód, hogy elfelejtse a router minden beállítását? (Valami gyári beállítások visszaállítása szerűség?)
Valami más ötlet, hogy be tudjak lépni az adminfelületére?
Köszönöm.www.dongosofor.hu
-
csyo
senior tag
Udv
Netgear wireless-g router problema.
A net allandoan elmegy a hazban.
Szakszeru reset utan mukodik neha 1-2 napig, de van hogy csak par orat, vagy percet bir ki, es wifi sehol.
A laptop/iphone erzekeli a routert, jelzi h van, de nem tud csatlakozni...
A router oldalara felmentem neten es korabbi felhasznalokat, korabbi gepeket toroltem rola, egy ideig sikeres is volt a dolog, 3 nap mulva ujra akadt a net.
Mi lehet a baj?
Modem vagy router hiba?
Hogy kezdjek neki, mit nezzunk meg?
Legyen szép a napod!
-
krealon
veterán
-
Dugos
tag
válasz Gubek-Einste #18654 üzenetére
És ezt hogyan tudom megtenni? Tudnál segíteni valamilyen linkkel?
Köszi! -
Topikgazda
-
Dugos
tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy ez a legmegfelelőbb topik, de nem igazán találtam jobbat..
Adott egy TP-Link WR340 GD router, tudom nem mai csirke.., tervben van a cseréje, illetve egy pc és egy laptop, ami wifiről csatlakozik. A gép kábelről. A netcsomagot nem tudom pontosan, a laptopon wifiről ilyen sebességet tudok mérni, ez elég stabil. Nos a problémám az, hogy szoktam torrentezni, mind a gépről és a laptopról. A feltöltéssel vannak gondjaim, egyszer sikerült beállítanom úgy, hogy minden klappolt port nyitva volt, szépen ment a feltöltés is, volt, hogy egy nap 30 GB-ot töltöttem fel a laptopról, de átlagosan 20-at. Most pedig 300 MB ment fel kb. 6-7 óra alatt.. A utorrent azt jelzi, hogy nyitva van a port, de a porttest.net szerint zárva van... és az aszfaltos oldal is minden torrentet passzívnak jelez, de csak amelyek a laptopon vannak. Dinamikus IP van beállítva, de a laptop és az asztali mindig ugyanazt az IP-t kapja. Nem tudom, hogyan állítsam be, hogy ismét a fenti értékeket tudjam kapni. Nagyon köszönöm a segítséget előre is!Üdvözlettel: Zsombi
-
Blasius
tag
válasz krealon #18625 üzenetére
Ott a pont !!!
A TTL-t nézték, amit a router alapból ezek szerint lecsökkent. A windowsos gépen egy kis registry szerkesztés segített . Az android TTL-t viszont, ahogy olvastam, csak rootolva lehet módosítani, amit még nem nagyon csináltam.
Köszönöm a tippet!
Ha ''a'' ram megy dualban ''b'' rammal, és ''c'' ram megy dualban ''b'' rammal, akkor ''a'' ram megy dualban ''c'' rammal?
-
Zsohi
őstag
Sziasztok,
Van egy Netgear WNDR3700 v2 routerem ami bizonyos időközönként szinte elérhetetlen, illetve maga a net is piszok módon lassú. A router beállításai között a naplóban ezt találtam:
[DoS Attack: TCP/UDP Chargen] from source: 208.64.122.90, port 5555, Thursday, January 16,2014 12:52:58
[DoS Attack: ACK Scan] from source: 81.183.147.113, port 57618, Thursday, January 16,2014 12:46:40
[DoS Attack: ACK Scan] from source: 89.134.11.190, port 19380, Thursday, January 16,2014 12:46:04
[DoS Attack: ACK Scan] from source: 81.183.147.113, port 57617, Thursday, January 16,2014 12:44:06
[DoS Attack: ACK Scan] from source: 89.134.11.190, port 19377, Thursday, January 16,2014 12:39:52
[DoS Attack: ACK Scan] from source: 81.183.147.113, port 57618, Thursday, January 16,2014 12:38:17
[DoS Attack: ACK Scan] from source: 195.38.109.233, port 34692, Thursday, January 16,2014 12:38:05
[DoS Attack: ACK Scan] from source: 81.183.147.113, port 57618, Thursday, January 16,2014 12:37:14
[DoS Attack: ACK Scan] from source: 81.183.98.99, port 24901, Thursday, January 16,2014 12:35:54...........A wifi hálózat WPA2-PSK (AES) biztonsági beállítást használ és a router jelszava cserélve lett a gyári értékről.
szerk: A win tűzfal minden gépen aktív és minden gépen a legfrissebb NOD32 fut.
[ Szerkesztve ]
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
akarnokd
csendes tag
válasz akarnokd #18633 üzenetére
Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki egy reset a modemen és a routeren, valamint a Bandwidth control fülön letiltott(!) alap korlát 512/2048 átírása 1024/16000-re egyelőre megoldotta a gondot: 12MBit/s. Talán a firmware mindenképpen figyelembe veszi az itteni értékeket, függetlenül attól, hogy engedélyezve van-e vagy sem?!
-
laacika
tag
Sziasztok.
Segitságeteket kérném egy Access Point beállitásánál,egy Tp-link 300Mb-os Acces Pointról van szó,annyi hogy Repeter módban van és kapom a netet titkositatlanul,én pedig tovább szórom a jelet hogy a lakásba lehessen wifizni,annyi a gond hogy nem birom letitkositani.Ha kell megirom a pontos tipusát a készüléknek.Köszönöm a segitségeteket előre is.Úgy tanul az ember ha kérdez!!
-
Elemental
addikt
Köszönöm a válaszokat!
-
MODERÁTOR
válasz Elemental #18645 üzenetére
Szia!
Igen! Ez sima fizika... Minél magasabb a rádiófrekvenciás hullám rezgésszáma, annál gyorsabb adatátvitel valósítható meg általa, ugyanakkor a frekvencia növekedésével a terjedés is romlik, minden akadály nagyobb csillapítást idéz elő azon, vagyis jobban gyengíti azt!
Lásd CB rádió 27MHz-en több tíz (esetleg több 100) kilométert is áthidal, ugyanakkor egy műholdas TV adást a 12GHz-es rezgésszámával már egy fa lombja is teljesen leárnyékol a parabola antenna elől!
-
Elemental
addikt
Sziasztok!
Tplink archer c7-em van. Egyedüli 5g-s eszközöm sgs4. Az reális, hogy az 5g-s wifit a falak jobban árnyékolják? Ahol az 5gnek már nincs jel, ott a 2.4g még simán elmegy. -
MODERÁTOR
válasz foxesh #18643 üzenetére
Értem, tehát vagy B3, vagy C3 verzió! Ez esetben 90%, hogy döglődik a modem, le kell cserélni! Ha szerencséd van akkor megteszi a szolgáltató, ha nem, akkor neked kell! Próbáld meg bejelenteni, hogy gyakran megszakad neted, és ilyenkor a modem ledeken látszik, hogy újra csatlakozik! Itt az lesz az első kérdés, hogy van-e routered, ha igen, akkor iktasd ki, és próbáld meg úgy is! Természetesen már azt is próbáltad, úgyanúgy szakad, megbízhatatlan!
-
foxesh
csendes tag
válasz Intruder2k5 #18632 üzenetére
Inkább szürke-zöldnek mondanám, szóval nem a fekete
-
MODERÁTOR
-
3RROR
aktív tag
válasz Intruder2k5 #18640 üzenetére
3 mp-ig nyomtam a resetet.Holnap megcsinálom 10mp-el mert most már nem mászok fel a padlásra
-
MODERÁTOR
-
3RROR
aktív tag
válasz Intruder2k5 #18638 üzenetére
Beírom az IP-t felhozza a bejelentkezést.Beírom a saját jelszót meg felhasználónevet meg beírtam a gyárit is.Egyikkel se jó.Mozillával próbáltam.
-
MODERÁTOR
-
3RROR
aktív tag
válasz Intruder2k5 #18635 üzenetére
Nincs vírusírtó a gépen...
-
MODERÁTOR
-
akarnokd
csendes tag
Üdv
Friss TP-Link WR740N routerem, ami egy 15MBites T-Online ADSL-re kötött D-Link 321b-re van kötve kb 1MBit/s sebességgel működik a speedtest.net alapján. A routeren engedélyezve van a wifi de asztali gép kábellel csatlakozik és más eszköz nincs.
A korábbi (de elhalálozott) D-Link 524 routerrel vagy közvetlen modemre kapcsolódva jön a kb 13MBit/s. Érdekes, hogy a telepítést követően kb fél óráig a letöltések produkálták az 1.4MB/s sebességet, de azóta csak kb 300KB/s. Megváltoztattam a gyári WAN MTU-t 1480-ról 1492-re de nem volt hatása. Mit tehetek? Reset gomb? Cseréltessem? Válasszak másik gyártó routerét?
-
MODERÁTOR
-
foxesh
csendes tag
Van egy Netgear wpn824 routerem és egy D-link 360R modem. Valamiért borzalmasan lassú a net, speedtestben hullámvasút szerűen változik a sebesség, általában másodpercekig semmi, aztán felmegy maximumra egy pillanatra és vissza nullára. Wifin is ugyanez a helyzet. Azt vettem észre hogy a routeren a modemmel összekapcsolást jelző fény néha nem világít, aztán megint újra. Ha csak a modemet kötöm össze a géppel nincs semmi gond, de kell a wifi is más gép miatt. Mit lehetne vele csinálni, vagy ez hardveres gond? T-Home ADSL net van. Más kábelekkel próbáltam, ugyanez a helyzet.
-
legenda
válasz GödiAli #18629 üzenetére
a dd-wrt passz, de gyári firmware alatt; n szabványos beállítás - vagy bgn mixed mód -, megfelelő régió és csatorna - környezet függvényében, amelyik szabad -, 40 megahertz beállítás (channel width), max tx rate 300 megabit/sec, transmit power; hihg, a többi már az ellenoldalon, annak beállításán és illesztésén, illetve a környezeti tényezőkön múlik.
a korábbi routerhez képest akkor jobb a jelenlegi "szórása", ha az ellenoldali eszköz is 300-as és 2t2r mimo képes, hiszen akkor van kihasználva a router többlete.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
GödiAli
tag
Sziasztok!
Segítsetek plz! Két napja vettem egy TL-WR841ND v8.2-t de a 25/10 netet wifin keresztül nem sikerül feljebb vinnem 20/10 fölé, minden kipróbáltam több eszköz (G,N) több időpont, több szerver az összes beállítási lehetőséget végigpróbáltam, vettem 8 dbi-s antennát átraktam a routert máshova és még mindig max 20/10 de inkább 18/10 ja rátettem a legújabb DD-WRT, de ua lanon pedig jön a 30/12 is, miért lehet ez??? -
3RROR
aktív tag
Sziasztok.Lenne egy kis problémám a Tp-Link Wireless N Gigabit WR1043ND routeremmel.Reseteltem az egészet és nem tudok belelépni.Se a saját felhasználónév-jelszó kombóval, se a gyári megadottal...
Valami tipp hogyan oldjam meg? -
krealon
veterán
-
Blasius
tag
válasz Gubek-Einste #18617 üzenetére
Rosszul írtam az elöbb , de azt csináltam amit te is írtál: a gép (amin megy a net) MACje ment a routerbe. De mégis router detectedet kapok .
Ha ''a'' ram megy dualban ''b'' rammal, és ''c'' ram megy dualban ''b'' rammal, akkor ''a'' ram megy dualban ''c'' rammal?
-
MODERÁTOR
válasz Hibarin #18622 üzenetére
Ettől mi sem egyszerűbb! Itt az fw...
tomato-K26-1.28.RT-N5x-MIPSR2-114-Max.trx
És itt a segítség hozzá!
http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?topic=7.0
1, 2, 3/2, 4-es pontokat csináld meg sorban!
-
Hibarin
tag
Routert elérem, a netkapcsolat instabil. DHCP netem van (pr telecom kábelnet). Tomatot lehet kikéne próbálni, de nem igazán tudom, hogy álljak neki...
-
MODERÁTOR
-
Hibarin
tag
Üdv! Olyan gondom-bajom lenne, hogy december elején vettem egy ASUS n12 D1 típusú routert, ami a mai napon egyszerűen borzasztóan elkezdett szakadozni. Ha kiveszem, akkor a kábelmodemmel nincs gond a nettel, illetve, ezideáig, nem volt ilyesféle baj, pláne nem állandó jelleggel. A lan és vezetéknélküli hálózaton is ugyanúgy megtalálható a probléma. Próbáltam más Firmware verziókat és gyári visszaállítást, nem akar jó lenni, mi lehet a gond?
-
krealon
veterán
-
siminhu
tag
Sziasztok,
Van egy TL-WR743ND v1.1 routerem, néha ledobta a netet ezért frissítettem firmwaret rajta.
Az a gondom, hogy most nem kap IP-t. így használni sem tudom.
PC-n kábellel van netem, a router is megy kábelen és wlan-on is tudom configolni, csak net nincsen rajta keresztül.
Van valami ötletetek?
Köszi,
Sim
-
Topikgazda
-
Blasius
tag
válasz Gubek-Einste #18609 üzenetére
A router MACjét átírtam a gépemére, és mégsem ment .
Egy lakás egy gép a politika. Mondjuk egy wlan amin a telóm lenne még rajta azért nem hiszem hogy nagyon megdobná az adatforgalmat. Biztos ez a kapzsi banda nem akarja hogy a szomszédok megosszák a netet egymás közt .
Nem tudom hogyan szúrhatják ki a routert.
-
Topikgazda
válasz attila199207 #18614 üzenetére
Ha ráteszed a kezedet alul-felül akkor nagyon melegnek/forrónak érzed?
Nem feltétlenül túlmelegedés okozza a gondot, tegyél próbát a következőekkel:
Reset + újra beállítás
Reset + firmware frissítés + reset + újra beállításEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
attila199207
tag
sziasztok van egy D-Link DIR-605L típusú routerem, előző routem túlmelegedett (TP-Link) 2A-es tápja volt.
A mostani 1A-es gondoltam ennek már nem kell túlmelegednie....
1 év után elkezdte dobálni az internetet kb 10 percenként lehet, hogy túl melegszik?
köszönöm a válaszokat -
TeebyKay
őstag
válasz krealon #18612 üzenetére
Értem. Csak az a problémám, hogy több eszköz használja, és ha például játék szervert futtatok, és valaki elkezd letölteni, sokszor elém helyezi a router prioritásban és a teljes net sebességet elveszi tőlem. Átolvasom ezeket a QoS beállításokat és meglátom mit tudok kihozni belőle, köszi.
-
krealon
veterán
válasz TeebyKay #18592 üzenetére
"Egy NETGEAR WNDR4300 típusú routerem van, és szeretnék benne konkrétan eszközökhöz rendelt internet használati korlátozásokat beállítani, viszont az istennek se találok benne ilyen opciót. Hogy tudnám megoldani?"
Felhasznalo kezikonyv 43-as lap-on kezdodik. A 46-os lapont talaod a lenyeget: "QoS for a MAC Address"
Sajnos csak prioritast lehet allitani, min-max sebesseg erteket nem.
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Kérdeztem a múltkor, hogy milyen router-t kellene vennem magunknak és egy TP-Link 841ND-t ajánlottatok. A kérdés, hogy jó lesz a bolt, illetve jó lesz-e a termék egy tetőteres házba, 25 Megás nethez...
Szeretném kérdezni, hogy a router-ben belehet-e állítani, hogy megosszam a net sávszéllességét. Az 5 Megás net éppen elegendő is volt, most 25 Megás van. Párhuzamosan többen is használják a netet, de ha én online játékban játszok, és valaki más pedig éppen betöltött egy oldalt, akkor oda lett a jó ping-em, és zavaró tud lenni, vagy fordítva, én torrentezek és másnak meg nem tud betölteni a kért oldal. Valahogyan meg lehet majd oldani a fenti routerrel?
Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius
-
Topikgazda
-
Blasius
tag
Sziasztok,
Van egy kis gondom...Vezetékes a netem, a gép hálókártyáját kell rádugnom. Ha a gépet rádugum, a böngészoben a szolgáltató dogai jelennek meg, regisztrálni kell, email, telefonszám, stb. De a net a gépen a reg után jól muködik. Ha egy másik gépet csatlakoztatok, az megint regiszráltatná. De ha átírom az új gép macjét úgy megy faszán a net rajta.
Viszont ha routert dugok rá, a net nem muködik, router detected üzenetet kapok a szolgáltatótól a szokásos regisztrációs cucc helyett a böngészoben. Átírtam a router macjét a már regisztrált gépére, de ugyanúgy router detectedet kapok .
A kérdés, hogy honnan tudja a szolgáltató hogy routert dugtam föl neki nem gépet, és hogy hogyan lehetne ezt mégis kijátszani. Futottatok már bele ilyesmibe? Van esetleg valami beállítás a routerben ami segíthet (Tp-link tl-wr740n)?
Köszönök minden tippet..Ha ''a'' ram megy dualban ''b'' rammal, és ''c'' ram megy dualban ''b'' rammal, akkor ''a'' ram megy dualban ''c'' rammal?
-
greenface
aktív tag
sziasztok,
évekig kifogástalanul működő TP-LINK TR-R460-at lecseréltem egy TL-WR740N-re (wifi miatt).
A gond az, hogy a torrent absz. nem megy - a letöltés sem!
Port forward megvan, próbálgattam másiik portot, UpnP-t ki-be - semmi.
PPPoe a kapcsolat.Mi lehet a gond?
''Mit ér az erő, ha nem a tiéd?'' - "Pénz legyen, a többit megvesszük!"
-
Topikgazda
válasz ghostrider20 #18602 üzenetére
Inkább a 740N legyen az elsődleges mivel az a jobb.
Pontosan mit szeretnél?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
tzimash
őstag
-
ghostrider20
tag
Halli van egy olyan gondom.hogy routert szeretnék bridge mode használni
A fő router egy Tplink 340g Régebbi
a másik Tplink wr740n
740n aktiválom a bridge modot betallózom a hálózatot!Fasza minden ...Rácsatlakozok beírom a jelszót.....
Egy 10 -15-másodpercig van internet mind a két eszközön utána pedig szétkapcsol...
A két router ip.je más mert azt már átírtam...
Mi lehet a gond???
valakinek valami ötlete??? -
TeebyKay
őstag
Tudnátok segíteni hogyan működik a netgear wndr4300 routerben a QoS szolgáltatás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest