Hirdetés
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wind-Storm
őstag
válasz Wind-Storm #18673 üzenetére
Megoldva!
Viszont ezt beírom ide is:
Bárkinek van Raidsonic 4210-es NAS eszköze?
Mihamarabb szükségem volna a bootloaderére, OpenWRT alól nagyon egyszerűen lementhető. -
Wind-Storm
őstag
válasz Wind-Storm #18685 üzenetére
Pontosabban kerek 1MB-nyi, FF-ekkel lezárva.
-
Wind-Storm
őstag
Üdv!
Valaki használ TL-WR841N V1.5-ös routert nem gyári firmware-rel?
Életmentő lenne és megköszönném ha lementené nekem valaki a bootloadert róla!
A használt fw. függvényében írom a lementő parancsot.Köszi!
-
Wind-Storm
őstag
válasz Unteroff #18474 üzenetére
Egy kérdésem nekem is lenne:
Azt írtad már le is cserélték a modemet..
Az általad írt típus egy VOIP kábelmodem, IPTV + net is megy egyszerre arról az egyportos modemről?
Ehhez szintén HGW-t kellett volna adniuk (bár már sima IPTV-hez is azt szokott a t-home már net hiányában is, bár látom ez invitel). -
Wind-Storm
őstag
Szia!
Vagy Airlive WL-5460AP_v2 is lehetne akár, bár az két RJ45 portos.
IP címe lehet 192.168.1.254 vagy 1.1 talán..
Benyomott reset gombbal áram alá helyezve a firmware-t tftp-n a 192.168.1.6-os IP címen várhatja.
Ha így sem, akkor csak soros porton lehetne megnézni mit csinál.[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz coolpet #12128 üzenetére
Ez bizony így megy. Elküldik a hivatalos szerviznek, ott megnézik, hogy nem történt-e valami garanciavesztéssel járó beavatkozás, aztán ezután kaphatsz újat.
Cserekészülékről nem tudok.
Ha sürgős és nem számít a garanciavesztés, akkor itt vagyok én, kb. hétvégére akár vissza is kaphatod. -
Wind-Storm
őstag
válasz tpeter77 #12117 üzenetére
Na, a lényeg, hogy kicserélték.
Köszi de nekem nem köll.
Hirdesd meg inkább itt, HardverAprón.(#12118) Intruder2k5
Bizony! Ha nincs már rá garancia, akkor szükség esetén itt vagyok segíteni az utolsó remények között.
Ha meg még van, akkor nincs miről beszélni.[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz rocsikzoli #12032 üzenetére
A sok szakmailag tudatlan dilettáns (némelyik néha még azt se tudja egyáltalán mit köt be, modemet vagy routert) szerelő az előfizetőknél járáskor sokszor kihagy egy elég fontos alkatrészt, legegyszerűbben "multimédiás szűrő"-nek hívják ami leválasztja az esetlegesen TV-től induló visszirányú zavarjeleket, hogy nehogy beleszóljon az UpStream-be.
A modem típusának értékeinek megnézése után a teljes kábelezés mentén nézd még meg, hogy találsz-e bekötve egy ilyen alkatrészt:
Vagy egy akármilyen elosztó mögött egy ilyet:
Viszont ha attól a teletronik MMVO-tól eltérő elosztót találsz, írd le a típusát, pláne ha kettőnél több elágazása van.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
-
Wind-Storm
őstag
Azért egy routernek nevezhető valami, 5 ezer környékén kezdődik.
Egy tucat nem kell, pár púpos lehet csak benne.
Ha budapesti vagy és betérsz mondjuk a Lomex-be, fillérekért kapsz 105 fok hőtűrésű kondikat amik ha nem is sokkal jobb minőségűek a gyárinál, több évet ígyis simán kihúznak, pláne ha trükközöl és a melegedő alkatrészektől távolabb helyezed el őket. -
Wind-Storm
őstag
válasz Intruder2k5 #11827 üzenetére
Vagy szerelő.
-
Wind-Storm
őstag
válasz Intruder2k5 #11779 üzenetére
Megoldás a csere!
Azt azért tegyük hozzá, hogy ez nem végzetes hiba.
Csere bizony, csak ebben az esetben bőven elegendő az elektrolit kondenzátorok cseréje.[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
Ez nem biztos, hogy beválik, legalábbis nem minden esetben találja meg a win.
„Illesztőprogramok keresése a számítógépen" helyett „Választás a számítógépen található illesztőprogram-listából" itt „Saját lemez" és ott be lehet tallózni az „*.inf" fájlt, majd kiválasztani a megfelelő eszközt, ha egynél több is van.[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz ghoszty #11499 üzenetére
Nem ismerem azt a programot.
A winben alapból van tftp kliens, max. engedélyezni kell és akkor máris mehet fix. IP mellett a próba.
Állíts be a hálókártyádnak egy fix. IP-t, pl.: 192.168.1.2
Ezután a parancssorban elnavigálsz abba a könyvtárba amiben van a bináris firmware fájl.
Majd kiadod ezt a parancsot: tftp -i 192.168.1.1 PUT firmware.bin
A firmware.bin helyére értelemszerűen a fájl neve kerül ami a könyvtárban van, vagy lehet .trx is akár, ez esetben azt írod.
Bővebben ha tudsz angolul:
http://forum1.netgear.com/showthread.php?t=30453 -
Wind-Storm
őstag
válasz benjemin1994 #11496 üzenetére
Akkor azon a gépen cseréld le és meglátod... ennyi.
Amúgy meg lehet vírus is. -
Wind-Storm
őstag
válasz benjemin1994 #11491 üzenetére
Erről az életembennemhallottammég antivírus szoftveredet szerintem cseréld le bármi egyébre és a gondod valószínűleg végérvényesen megoldódik.
-
Wind-Storm
őstag
Lényegében igen, de nem tudom az USB - TTL konverter mennyire működőképes, (hallottam már a működésképtelenségéről) én egy régi gépet és RS323 - TTL nokia kábelt használok soros portozásra.
Routertípusonként eltér a bootloader, (u-boot, redboot, CFE - broadcomnál) esetleg a memóriacímzés is, csupán ennyire eltérő.
Konkrétan router típusokra, alverzióikra specifikálják a visszaállítási metódusokat.
De azonos hardver esetén működhet egyéb típusra illő eljárás is, ezért érdemes már most szétszedni és belenézni.[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Claude Leon #11402 üzenetére
TL-WR841N ver1.5-ösön is cserélhető az antenna, de nem épp mai gyártmány.
-
Wind-Storm
őstag
B5? A DD-WRT-s lista kicsit le van maradva úgy látszik...
Ez is ralinkes... [link]Az egyik port LED-del kapcsolatban igazad is lehet akár, bár tapasztalatom szerint ez nem feltétlen jelent bármit is.
A power LED már annál inkább elgondolkodtató... tudtommal a dlink szeret kétszínű LED-et használni powernek, tehát vagy sárga vagy zöld.. valószínűleg ezért most épp semmilyen.
Mit reagál egyébként ha benyomott reset gombbal helyezed áram alá? -
Wind-Storm
őstag
válasz Intruder2k5 #11323 üzenetére
Én is meglepődtem. -
Wind-Storm
őstag
válasz Intruder2k5 #11300 üzenetére
TL-WR841N ver1.5-ön cserélhető.
Ehhez mit szólsz? -
Wind-Storm
őstag
válasz RobberBaron #11265 üzenetére
Jópofa...
Szerintem hagyd ezeket a dilinkó 100-asokat, biztos valami ralinkes szörnyűség ez is. -
Wind-Storm
őstag
válasz RobberBaron #11251 üzenetére
(hm.. azt hittem válaszoltam, legalábbis elküldte, de akkor majd most)
Szóval ha garis akkor szerintem vidd vissza, de előtte megpróbálhatnál még valamit.
Ha lehúzol minden eszközt a rotuerről, úgy is csinálja hidegen ezt a LED villogtatást?(#11258) BLACKSTAR74
Az USB kábelt húzd ki a modem és a gép közül, úgy nem is fog menni...
Valamint a modemből jövő kábelt melyik jelzésű portjába dugtad a routernek?
A wifis kapcsolatot is felejtsd el egyelőre, kösd össze kábellel a gépet és a routert és úgy próbálkozz. Minden más kapcsolatot szüntess meg.[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz RobberBaron #11249 üzenetére
Firmware frissítés?
Szedd le a tetejét és nézd meg, hogy nem találsz-e benne púpos elektrolit kondenzátorokat.
Esetleg még a tápegységével (amit a konnektorba dugsz) lehet még gond.[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz RTomek80 #11211 üzenetére
10. ukucajte:
flash program /WL-5460AP_v3.2.1.3.9eu_httpupgrade.bin +ENTER11. Sacekajte da se na ekranu ispise: OK ..., Done !
12. Zatim izvrsite reboot iz telneta, kucajte: reboot +ENTER
13. Sada je u vasem Ovislinku 5460 originalni firmware v3.2.1.3.9eu.
Szóval miután bemásoltad a gyökérbe a telepítendő firmware-t, kiadod azt a parancsot, aztán miután megcsinálta, rebootolsz.
Azt hiszem ennyi az egész.
Forrásui.: ha a flash program parancs nem működik, akkor nem azt a recovery-t küldted rá amit jelen esetben kéne ehhez a módszerhez, bár lehet a másik nem is támogatja a telnetet, nem tudom.. rég csináltam már ezt mint írtam.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz RTomek80 #11184 üzenetére
Őróla van szó? [link]
Alapvetően AccessPoint a neve, már csak a típusában szereplő AP rövidítés miatt is.
Ilyen wep (meg epa az mi..? ja, ránéztem az enyémre, WPA ) villogást én nem is tapasztaltam még.
Ha v2-es a tied, bár szerintem a v1-esnek is kéne tudnia ezt, ha RTL8186 SoC alapú:
Szóval benyomott reset gombbal kéne áram alá helyezni és a status LED-nek ilyenkor folyamatosan villognia kell.
Ha eddig megvan, akkor statikus IP-t kell beállítanod a gépen az 1-es alhálózatban, kivéve 1.6 végűt, mert ez lesz a routeré és erre fogod küldeni tftp-vel a fájlt.
Az appro54g oldalán találhatsz hozzá kezdő binárist, amit ráküldesz tftp-n és ezzel már képessé válik ftp-n fogadni a firmware fájlt amit be kell másolnod a gyökérbe, majd telneten kapcsolódsz rá és kiadod azt a bizonyos flash program kezdetűt amivel kiírja a firmware-t, azt hiszem még az is appro54g-s és innen már eléred a webfelületet és feltötlhetsz airlive fw.-t.
Kb. 2 éve én így állítottam helyre amit brickelten vettem.
Közben itt van: [link]Közben jut eszembe, ha már a recovery SSID-t megkaptad, akkor azt hiszem az FTP-s rész jön most.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Intruder2k5 #11143 üzenetére
Én már tegnap akartam írni...
khm: 0:11... tegnapelőtt![ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Retekegér #11095 üzenetére
Általában a routerek tápcsatlakozója mellett van egy luk, amin bedugsz valami hegyeset: toll vagy csavarhúzót és nyomva tartod míg a LED-ek felvillannak vagy épp bármi változást látsz rajtuk, majd ekkor elengedheted és újraindul. Elvileg ezután már a gyári jelszóval tudsz belépni.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Intruder2k5 #11092 üzenetére
Aham.
Nekem is van hasonló a mostani DCM-301 kábelmodemmel, itt t-home kábelnet van, de ez valószínűleg csak a modem hülyesége.
Újra kell indítanom ha eszközt cserélek mögötte. Kár, hogy távolról csak factory reset-tel tudom újraindítani ha nem akarok a szomszéd szobába átmenni. Eléggé időigényes mire feltalál és letölti a konfig fájlt... főleg, hogy ez a modem még a 700mhz-es frekvenciasávra lett kitalálva szoftverileg, azóta meg már átállás volt az 500-asra. Szűrőcsere alkalmával majdnem ki is lett cserélve egy "cisco EPC"-re, de aztán kivártuk amíg felcsatlakozik és így megmaradt szerencsére.Így néz ki:
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Richard! #11082 üzenetére
Értem. Azokon a klienseken nagyon változtatni nem lehet...
Az AP neked mókolós? UTP kábelen hozzácsatlakoztatod, bedugod a hálózatba a dugasztápját és némi beállítás és már működik is. Itt van olcsón pl. ez akár [link], vagy vehetsz kicsit drágábban bármi mást is.(#11083) choorka
Semmi bocs, azt hiszem itt hagyom mára ezt a topikot...
Ez esetben egyébként a MAC klónozást lehet, hogy meg kéne ejtened. Annak a gépnek a MAC címét írod be a routerbe a megfelelő szekciónál, amivel már hosszabb távon is működik az UPC-s net.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz choorka #11080 üzenetére
Még esetleg egy alternatívát tudok ajánlani.
Veszel hozzá egy AP-t, amit hozzákötsz UTP-n és azon már lecserélheted az antennát.
Ez a router mellé egy másod eszközt jelentene.De az előbbi kérdésemre nem válaszoltál, pedig érdekelne, hogy mikkel kapcsolódsz rá.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Richard! #11078 üzenetére
Kérdezd meg, de szerintem nagy ívben tojni fognak erre az egészre, ők nem routerszerviz.
Amúgy nem tudom pontosan mi a probléma, de inkább a kliens oldalon erősíts és akkor hátha nem kell még csak a módosítás gondolatán sem töprengened evvel az eszközzel kapcsolatban.
Milyen wi-fi adaptereket használsz hozzá? -
Wind-Storm
őstag
válasz Intruder2k5 #11075 üzenetére
Sry, késő van már nekem ehhez...
Igen, automatic, de akkor már nem is szólok.(#11076) richie900812
Nem lehet, csak ha kiszereled és újat forrasztasz a wifi kártyájára, vagy ha van olyan kis csatlakozó a kártyán, aminek most hirtelen nem tudom a nevét... szóval erre a csatlakozóra pigtailt tudsz betenni.
De tudtommal ez a t-home tulajdona.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz choorka #11072 üzenetére
Nem-nem, ADSL-hez pont pppoe kell, hogy beírd a felhasználóneved és jelszavad.
De ha olyan típusú a modemed amin ezek a beállítások eltárolhatók, akkor megoldja magában a "betárcsázást".Ezt kéne kiderítenünk.
Ha a modemet közvetlenül bedugod a gépbe akkor felh. névvel meg jelszóval felcsatlakozol, vagy csak simán automatikus IP konfigurációval kapsz egy WAN IP-t?[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Intruder2k5 #11066 üzenetére
Nekem is van egy B3-asom, gyári, már púpos kondikkal. Ha még mindig csak ADSL-em lenne, tuti már rég kipróbáltam volna a 1043ND-mmel és kondicsere után is.
(#11068) choorka
Aham.
A routert egyébként ne a szoftverén keresztül konfiguráld be, hanem a webesen!
http://192.168.1.1 vagy http://192.168.0.1-es címek valamelyikén el kell, hogy érd, miután rádugtad a gépre ki-reset-elt állapotban (ha elállított volna valamit a program rajta).
WAN connectionnál a pppoe-t kell választanod, stb. UM-ben egyébként le is van írva az erre vonatkozó rész. De a lényeg, hogy a konfigoló szoftver kapásból kuka.Apropó: ADSL-ed van vagy kábelnet?
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Intruder2k5 #11057 üzenetére
Szerintem az első hsz-be bele kéne írni, hogy ha dlink modemed van, akkor ne vegyél tp-link routert... bár tudom, ez nem a milyen routert vegyek topik...
Jah, nem tudom volt-e már szó arról, hogy esetleg openwrt vagy dd-wrt-vel is ezt műveli?
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz endre1989 #11037 üzenetére
Ilyen esetben keresd meg a hátulján lévő lukat ami fölé jó esetben oda is van írva, hogy reset.
Tartsd nyomva másodpercekig, amíg nem kapsz valamilyen LED visszajelzést, aztán várd meg míg rebootol és máris beléphetsz böngészőn keresztül a gyári admin/admin párossal, vagy ami az user's manualban le van írva.
De gondolom itt talán nem a jelszóval volt gond... -
Wind-Storm
őstag
-
Wind-Storm
őstag
válasz DonThomasino #10982 üzenetére
A reset gomb annak benyomásakor rövidre zár két pólust, de nem mindegy, hogy melyik kettőt!
Nem tudom mit zártál rövidre, de az is lehet, hogy most nyírtad ki végképp, avval amit tettél.
Na jó, a többit leírom inkább privátban, hosszadalmas is lehet ez a TFTP-s felélesztés, nem hiszem, hogy mást is nagyon érdekelne ez itt most a topikban.[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz DonThomasino #10979 üzenetére
Ismerem a chipsetet. Ha még él a bootloadere, akkor TFTP-vel visszahozható.
Te amúgy tényleg New York-ból írsz?Ezt a lábösszeérintést honnan vetted? Minek a lábait akarod összeérinteni? Egyből hazavághatsz bármit úgy benne.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz DonThomasino #10977 üzenetére
Szakmai titok
Na jó..
Valószínűleg soros porton keresztül, rosszabb esetben JTAG (már ha van rajta). -
Wind-Storm
őstag
válasz DonThomasino #10975 üzenetére
Túl sok mindent nem.
Esetleg még megpróbálhatod resetelni újra, hátha nem sikerült eddig. Várj 2 percig bedugás után, majd nyomd be és tartsd fél pecig úgy a reset gombját.
Túl sok értelmét nem látom ennek a kihúzkodásnak. -
Wind-Storm
őstag
válasz DonThomasino #10971 üzenetére
Ha nincs bedugva a WAN akkor is kéne átjárót osztania?
A DHCP-nek kéne működnie rajta és ezáltal default gateway címet is kéne kapnod.
Sajnos nem ismerem ezt az MSI? routert így a chipsetjét se, de ha nem sikerül újra működésre bírni akkor hozd el hozzám, ránézhetek ha gondolod.
Egy új vételét egyelőre szerintem felejtsd el, ha csak ennyi a problémaEgyébként ha a WLAN LED működése normális esetben nem villogás, akkor szerintem egy rossz beállítás miatt elakad a bootloader után és nem tudja betölteni az fw.-t.
A WLAN LED akkor most mit is csinál?
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz DonThomasino #10969 üzenetére
Hm...
A LED-ek egyébként mit mutatnak?
Illetve ha benyomott reset gombbal dugod rá a tápot, változik valamit a LED-ek működése? -
Wind-Storm
őstag
válasz DonThomasino #10962 üzenetére
Oszt IP-t?
Helyi kapcsolatra jobbklikk/állapot és ott tudod megnézni az alapértelmezett átjáró címét. -
-
Wind-Storm
őstag
válasz zolka95 #10796 üzenetére
mióta felcsatlakoztam 4.0-ról azóta van ez
az új android miatt lenne? lehetséges ez????Lehetséges
[link]Mint neki is javasoltam, próbáld meg G only-ra állítani a wifi üzemmódot, valamint ahogy előttem is javasolták, a csatornát ne hagyd auto-n, hanem 1-8-ig próbáld végig..
Azóta kaptam is egy pozitív visszajelzést tőle, hogy speedtest közben nem szakad már a kapcsolat.[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Intruder2k5 #10746 üzenetére
Az nem rossz.
Nekem annó a WRT54GL-em már 26 megabites nettel újraindult ha torrenteztem, pedig túl sok kapcsolat be se volt állítva.. firmware-től függetlenül ezt művelte.
1043-assal még nem volt ilyen problémám, de ezen kívül minden más wifi ügyileg (bármelyik 3rd. party fw-rel)... gondolkozom is egy asuson.[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Intruder2k5 #10744 üzenetére
Értem..
de aki több ezerre állítja az uTorrent max kapcsolatot, az jobb, ha elfelejti a WiFi-t!
Az szerintem úgy egyáltalán a kapcsolatát is felejtse el routeren keresztül... -
Wind-Storm
őstag
„torrent wifi kapcsolaton nem okés, nem arra van kitalálva"
Ezt a gondolatot kifejtenéd bővebben...?
Tudtommal a router ilyen szempontból leggyengébb pontja az, hogy hány kapcsolatot bír kezelni és nem az, hogy melyik interfészen.
Ha egyszer megvan wifin is a kábelen mérhető sávszélesség és a torrent gond nélkül megy kábelesen, akkor wifin miért ne menne?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- ASUS notebook topic
- Sorozatok
- PlayStation 5
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Total Commander
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Nvidia Quadro K2200 4GB
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest