Hirdetés
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Troy.
addikt
válasz Gubek-Einste #18599 üzenetére
Az a probléma, hogy ha repeater módba kapcsolom a TP LINK WA701ND eszközt, akkor nem lehet csatornát váltani.
.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz elodman #18594 üzenetére
A router tűzfalát nem érdemes nagyon állítgatni mivel egyrészt nem sok a beállítási lehetőség, más részt pedig nem jelent olyan komoly védelmet, hogy megérje foglalkozni vele. Jó lesz ahogyan van.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
-
Hulot
tag
Szia
Hol találok magyar nyelvű beállítási leírást WD4300-hoz?
Le lehet valahogy menteni a gyári firmwerét, amit ha kell visszarakhatok? Milyen 3th party firmware jó ehhez a routerhez?[ Szerkesztve ]
-
Troy.
addikt
válasz Gubek-Einste #18562 üzenetére
Hello!
Ha jól sejtem a csatorna miatt kérted a képet. Azt nem említettem, hogy az emeleten be van állítva egy Tp-link mint repeater.
Falun lakom, a környéken nincs sok wifi jel.Itt a kép: [link]
A két eszköz akadhat össze?
.
-
elodman
aktív tag
Ave a főmaestroknak.
Olvasgatok egy biztonsági ajánlót, és nem tom mennyire hallgassak rá.
http://www.linuxtopia.org/LinuxSecurity/LinuxSecurity_Firewall_Configuration.htmlSzóval, mit gondoltok, otthoni TL-WR841ND routernél vajon kell-e további beállításokkal bíbelődni, vagy jó így jelenlegi állapotában, esetleg egyéb javaslat vele kapcsolatban?
Thanx!!!
-
tzimash
őstag
Sziasztok!
Van egy TP-LINK wr642g routerem, amin rajta van egy pc kábellel, illetve másik szobában egy TV (alapból wifis) és egy másik pc (usb stick-kel) wifin, kb 6-8 centis téglafal a térelválasztó. Az a gond, hogy a tv-n a jelszót beírva nem tud csatlakozni rá, csak miután átmegyek és pár másodpercre áramtalanítom a routert majd újra bekapcsolom. A wifis pc-n is csak ezután tudom elérni a router menüjét, annak ellenére, hogy netezni lehet rajta. mi lehet a baj? fix IP-k vannak beállítva a 3 eszközre.
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Egy NETGEAR WNDR4300 típusú routerem van, és szeretnék benne konkrétan eszközökhöz rendelt internet használati korlátozásokat beállítani, viszont az istennek se találok benne ilyen opciót. Hogy tudnám megoldani? -
Topikgazda
válasz szofi87 #18590 üzenetére
Free fast DNS server list, az itt lévőek közül válasz ki amennyit meg lehet/kell adni, lejjebb ott van a beállítási útmutató is.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
szofi87
csendes tag
válasz Gubek-Einste #18567 üzenetére
Szia! Sajnos nem vagyok egy nagy szaki! Kerhetnek egy linket vagy egy rovid magyarazatot errol a google/dns beallitasrol? Koszonom!
-
MODERÁTOR
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Intruder2k5 #18587 üzenetére
Menten be... 2 aktív eszköz közé nem mindig cross kell? OMG... Köszönöm szépen Intruder a helpet! Működünk!
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
MODERÁTOR
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Intruder2k5 #18584 üzenetére
Eddig ugyanezzel próbáltam és valószínűleg az egyező tartomány miatt adott subnetmask errort. Most megkajálta, de csak wifi és telefon párossal tudtam konfigurálni. Felettébb érdekes a szituáció. A gépen direktben kábelen és wifin sem hajlandó bejönni a konfigurációs felület.. Ellenben kifelé még mindig nem kommunikál és a TP statikájában sem jelent meg a 254-es IP... Szép nap ez a mai
-
pali2013
csendes tag
válasz Gubek-Einste #18581 üzenetére
A popcorn ip címe 192.168.10.5 és fix ip cim van beállítva./mikor vettem akkor mondták.hogy fix legyen ai íp cím/.Működött is eddig.Kíváncsiságbol átállítottam automatikus ip-re.most 192.168.0.100 lett az ip címe.Most tudok komunikálni vele ftp-n keresztül.Sajnos valami baj még mindíg van mert olyan lassan tölt.hogy csak na.
Kipróbáltam ugyan azt a letöltést az utorrentel.és ott jön 1000-el.A router lekorlátozza a sebességet?Csináltam egy újraindítást és minden oké..
Köszi szépen a segítséget.
További szép napot..[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Intruder2k5 #18582 üzenetére
Valami kezdődik talán. Most pihent nagyjából egy órát újraindítás nélkül úgy, hogy átállítottam 2.xxx-re. Most beengedett a felületre, de még mindig nem hajlandó lekérni magának egy IP-t a TP-től.
-
MODERÁTOR
válasz DJ. Ru$y #18579 üzenetére
Lehet a DHCP szerver részt külön át kellene állítanod... Esetleg fix 192.168.2.x IP-vel sem éred el ilyenkor?
Sőt, ha IP módosítás előtt bekapcsolod a távoli elérést rajta, akkor a TP-LINK-re csatlakozva is el kell érd, de a WAN IP címe alapján, amit a TP-LINK-től kap DHCP-n, tehát 192.168.1.x-en!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Intruder2k5 #18578 üzenetére
Wifiről és kábelről is próbáltam a konfigurálást. Amikor átállítom újraindítja a routert elvileg, ekkor W7 jelzi is automatikusan, hogy eldobja a kapcsolatot, majd visszakapja, de nem kap IP-t és a kezelőfelületet sem érem el. Kábelnél kihúz-bedug, wifinél újracsatlakozás ezek megvoltak. Gyanítom, hogy annyira régi, hogy eldobja itt valamiért a szoftver az agyát.
-
MODERÁTOR
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Intruder2k5 #18576 üzenetére
Itt lesz a kutya elásva akkor. Ugyanis, mikor először átraktam 2.x-re az MSI-t szétesett és csak hardveres reset hozta életbe. Most megcsináltam még egyszer, mert újraindítás után nem tettem meg, de most megint úgy nézem, hogy elhányta az agyát teljesen szegényke. Átírnám a TP-t 2.x-re, de azon meg fix IP-re vannak lőve a gépek, így ez sajnos kicsit nagyobb meló lenne. Valami ötlet esetleg a szétfagyásra?!
-
MODERÁTOR
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Intruder2k5 #18574 üzenetére
Így van.
-
MODERÁTOR
-
DJ. Ru$y
félisten
Sziasztok!
2 routert próbálok éppen összelőni "egymás alá". Szóval, ADSL vonalon lóg a modem, onnan kap jelet egy TP-Link WR1043ND v1.0, amiből kijövök egy Cross kábellel az MSI RG54SE II routerbe. Utóbbit sehogy sem tudom összelőni, hogy kapjon netet a TP-től. Cél az lenne, hogy egy minden szempontból a TP-től független eszköz lással el a "vendég" wifit. Tudtok arról, hogy az MSI routert össze lehet-e így lőni, és tudtok adni 1-2 tippet mit kellene állítanom? A kezelőfelület bejön, tudom állítani a dolgokat, de se dynamic IP-vel nem csatlakozik a másik routeren keresztül, sem statikussal, mert ott pedig alhálózati maszk hibát ír.
Köszi előre is, és sry ha valami kimaradt, ami szükséges lenne.
RusySzakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
pali2013
csendes tag
válasz Gubek-Einste #18568 üzenetére
Bocs a hülye kérdést.de hogyan tudom egy alhálózatra tenni őket.Van annyi beállítás a routeren.ráadásul angolul.Merre keressem?
Közben nézegetem a router menüjét.és a network.és azon belül a lan menüpontban ezt írja:ip addres:192.168.0.1 subnet mask:255.255.255.0 Megnéztem a popcornt is.és ott is ennyi az alhálózati mask.
Akkor egy alhálózaton vannak nem? Jól nézem?[ Szerkesztve ]
-
Troy.
addikt
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Múltkor kérdeztem, milyen wifis router kellene, ha egy tetőteres házat szeretnék lefedni, és csak egy modemet adott az Invitel az átszerelésnél. Ajánlottátok a TP-Link 841ND-t, ami jó is lenne.
Kérdés, hogy bármely boltból rendelhetem-e, akár a legolcsóbból, nem úgy mint egyéb más szgép alkatrészeket, itt nincs olyan, hogy az egyiknél sok hibásat küldenek, a másiknál pedig nem.
Illetve már a régebbi routerre is megakartam oldani, hogy lehessen a wifin vagy LAN-on keresztül nyomtatni (egy Samsung SCX-4200) anélkül, hogy bármely szgépet üzemeltetni kelljen addig is, vagyis nyomtató portot. A régi routeren is volt egy USB B-típusú bemenet, de arra csak PC-t lehet csatlakoztatni.
A kérdés, hogy milyen routereket lehet kapni a boltokban nyomtató nyomtató porttal, amik jók is, és megfizethetők is?Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
pali2013
csendes tag
Sziasztok..
Új routert vettem /TP-Link TL-WR841N/.Azt mondták.hogy pár kattintás és megy a net.Hát nekem sajnos nem ment.Négyfelé van kábelen osztva.2 db pc egy tv.és egy popcorn médialejátszó amivel torrentezek.Mondták.hogy clónozni kell mac címet.Nem értek hozzá.de valamit clonoztam.és lett net.a két pc-n.és a tv-n.Utorrent nem ment.Valahogy sikerült elindítanom.Most már csak a popcorn nem megy.Nincs net.és el sem tudom érni.ip címe:192.168.10.5 felhasználó név:admin jelszó:1234..Az előző routernél nem volt gond.Így mindíg elértem.Flashxp programmal másoltam róla oda-vissza.Transgui-val indítottam a torrenteket.Vagy total commanderrel is el tudtam érni a 192.168.10.5 nmt 1234 belépéssel.Az a baj.hogy nem nagyon merek már áligatni semmit.nehogy elmenjen ami már megy.
Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném. -
szofi87
csendes tag
Sziasztok! Megpróbálkozom érthetően leírni a kialakult problémám. A Huawei E5170 típusú, sim kártyás modem és router-em vezetékesen összekötöttem egy D-Link DIR-600-as típusú routerral. A vez. nélküli hálózatot létrehozta. A PS3-at szeretném DMZ-vel használni a DIR-600-on keresztül de a router azonos Primary és Secondary DNS-t oszt ki amit a PS3 nem fogad el így nincs aktív internet kapcsolat. Mit csináltam rosszul mi lehet a megoldás? Előre is köszönöm a tanácsokat.
-
Reinkz
senior tag
Üdv adott egy Tenda n3 router, nagyon alap darab, na most a probléma az hogy felezi a sávszélességet, 2féle neten is ki lett probálva a 30mbps-ből 15 lett, 10mbps 5-t csinál, nekem furcsa hogy pont a fele lett a "kisebb" net esetében is, másik router nem csinál ilyet, ez az adat wifin lett mérve.
a routeren van egy ethernet port és wifi, lehet hogy felosztja a sávszélt a 2db " csatlakozási lehetőség" között?!, bár ilyneről még nem hallottam. egyébként jól működik látszólag, azért kérdezlek titeket hátha van vmi beállítás amiről nem tudok, mert nem akarok egy teljesen jó terméket vissza vinni garanciába.
ötlet?
-
Topikgazda
-
Serricon
senior tag
válasz krealon #18558 üzenetére
Az én hálózatomon belül nincs Dlink, összesen van még egy tplink swich, lynksys tomatos router a pfsense irányítása alatt, fölötte egy darab kábellel van összekötve a 2 router, amin ki van kapcsolva a wifi is, csak a pfSense van rajta, meg persze tv-hez stb, de megnéztem annak más a MAC-ja.
Arról a bizonyos IP-ről téríti el, vagy általában? esetleg segítene ha a külső hálózatot módosítanám?
[ Szerkesztve ]
-
rento
őstag
Kipróbáltam mind a két leírást. Sajnos egyikkel sem jártam sikerrel. Az 1. leírás-nál tftp -i 192.168.1.1 PUT works.bin parancs után próbálkozik, de aztán időtúllépés hibát ír. A másik linkben lévő leírásnál pedig ezt a hibát produkálja: elindítom az upgrade-t, megcsinálom a resetet, illetve az áramtalanítást, visszadugom, el is indul a flash, felmegy félig a csík, közbe természetesen már folyamatosan pingel, és nem dob hibát közben, aztán eltűnik az upgrade ablak a félig felment csíkkal, és bejön az erasing flash ablak, ott pedig nem tud kommunikálni a routerrel a gép, és nem csinál semmit, elmegy a 10. próbálkozásig, aztán befejezi a műveletet. Az az érdekes, hogy viszont a ping folyamatosan jó, tehát csak a tftp2 írja az, hogy nem tud kommunikálni, pedig elvileg tud.
Más ötlet még esetleg?
-
Serricon
senior tag
Sziasztok!
Mostanában sűrűn szakadozott a kapcsolat próbáltam kideríteni hol lehet a gond, talán tudtok segíteni, lehet csak szoftveres.
Az eszközök:
Huawei HG8245
WAN: DHCP (szolgáltatótól)
LAN:192.168.0.1 (DHCP)
pfSense
WAN: DHCP (T-s cucctól 192.168.0.2)
LAN:192.168.1.1 (DHCP)Amire eddig jutottam, hogy a gond a két router között lehet, mivel tv megy, ip nem változik, viszont elérhetetlen az eszköz a másikon keresztül, a belső router jelzi, hogy WAN offline.
system log:
kernel: arp: 192.168.0.1 moved from dc:d2:fc:4b:c2:64 to c8:d3:a3:1b:21:8c on em0
apinger: ALARM: WAN(192.168.0.1) *** down ***
kernel: arp: 192.168.0.1 moved from c8:d3:a3:1b:21:8c to dc:d2:fc:4b:c2:64 on em0
apinger: alarm canceled: WAN(192.168.0.1) *** down ***
check_reload_status: Reloading filterPár percenként csinálja, ha éppen olyan kedve van.
mi ez a moved .. to .. ? cserélődne a mac cím? a külsőnek a dc-vel kezdődő a címe, az stimmel, de a másikat honnan szedi?[ Szerkesztve ]
-
Baggio2001
újonc
válasz Gubek-Einste #18553 üzenetére
Reset már volt, az nem oldotta meg a problémát, viszont erről a firmware-ről azt sem tudom eszik-e vagy isszák...
Nem vagyok egy nagy számítógépguru, bár ez gondolom ebből egyből lejött. -
Troy.
addikt
válasz Gubek-Einste #18551 üzenetére
Hello!
Mármint ezzel a programmal kéne? [link]
Elég vegyes: Samsung S2, S3, S3 mini, meg mégúgy Samsung, Apple Ipad, illetve egyik asztali is wifin kapcsolódik.
[ Szerkesztve ]
.
-
Topikgazda
válasz Baggio2001 #18552 üzenetére
Reset + újra beállítás
Reset + firmware frissítés + reset + újra beállítás
Reset + 3rd party firmware felrakás + reset + újra beállítás
Ezek voltak már?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Baggio2001
újonc
Egyszer már kérdeztem, de nem kaptam választ, viszont egyre jobban elvesztem a reményt, ezért megpróbálom még egyszer!
Van egy TP-Link TL-WR841N típusú routerem.
Van egy weboldal, amit egészen 2014. 01. 01. éjfélig naponta többször is használtam.
Azóta a lakásban működő 2 gép közül egyiken sem tudom elérni. Betöltődik barátoknál, a munkahelyemen, sőt ha kikerülöm a router-t és közvetlenül a modemen keresztül kapcsolódom a nethez akkor is.Ezek után már biztos, hogy a router blokkolja az oldalt, viszont nem tudom hol lehet ezt feloldani.
Valaki elárulná ezt nekem?Közben kiderült, hogy másik két barátomnál is ugyanez a helyzet, és tudomásom szerint náluk is van router.
Nagyon jó lenne, ha tudnátok valamit javasolni, mert fontos lenne, hogy otthon is elérjem az oldalt.
-
Topikgazda
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Mitől lehetséges az, hogy naponta kétnaponta megbolondul a router? Lanon megy az internet frankón, ellenben wifin nem megy. Ma reggel pl. azt írta ki a telefon, hogy IP cím lekérés. Általában csak az újraindítás segít. Netgear wnr 2000.
Szerk: Másik amit ki szokott írni: Hitelesítési hiba történt.
[ Szerkesztve ]
.
-
-
BoPeZo
csendes tag
Sziasztok!
A net sikertelen végigtúrása után, végső elkeseredésemben fordulok Hozzátok.
Adott egy 1043nd router, amihez wifin csatlakozik egy gagyi Alcatel készülék. A play áruház nem jön be rajta, de a netet azonban elérem vele. Más helyeken (pl McDonalds) a play letöltés hibátlanul működik, ebből azt gondolom, hogy a router beállításai nem megfelelőek. Az 5228-as port természetesen nyitva van a fix ip-hez rendelt mobilnak, de ez nem elég sajnos. Van valakinek bármi ötlete???Válaszaitokat várva,
Péter -
HellGreg
őstag
válasz HellGreg #18487 üzenetére
A TP-Link 740N ment a kukába, vettem egy 741ND-t és 3 perc alatt volt net az egész lakásban
Csak egy volt a vicces. A 741ND a "merhülyeazénemvagyok" boltban 9990, míg egy másik bolthálózatban 5090-be került. Vigyázzon mindenki, hol mit vesz.
És még annyit, hogy igen kellemes meglepetés ért, ez az új router a lakás másik végében van, és két falon keresztül is 5-ből 4-es netet küld. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki olcsón jó routert akar venni.[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
Próbáld meg a router LAN alhálózatot máshova tenni.
Tehát ha a gateway mondjuk 192.168.1.1 volt akkor mondjuk tedd át 192.168.0.1-re vagy 192.168.2.1-re .Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
skeli
tag
Sziasztok!
Adódott egy kis problémám a routerrel... Típusa TP-Link-WR740n... Nem tudom, hogy köze van e hozzá, de azóta jelentkezik amióta frissítettem a telefonom (Xperia U) szoftverét.
Eddig a laptopommal is és a telóval is wifin keresztül csatlakoztam az asztali géphez kötött routerhez, de amióta megvolt a szoftverfrissítés a telefonon, mindkettő behalt... Azaz csatlakozni csatlakozik mind2, kiírja, hogy csatlakoztatva, kapcsolat kiváló...stb. csakhogy netezni már lehetetlen vele/velük...weboldal nem elérhető.
Router újraindítás, újrakonfigurálás, gyári visszaállítás nem segítettek...
Ti hátha tudtok vmi okosat mondani...Köszönöm előre is..!
A vízen is lehet járni, csak nem szabad ránehezkedni.
-
Topikgazda
válasz vranyek #18539 üzenetére
Ha valaki tud valamit mondani akkor úgy is mond, ha nem akkor nem, nem kell fél naponta újra feltenni a kérdést.
Másik eszközzel is csinálja ezt kébelen vagy csak ezzel az egy konkét eszközzel?
-
vranyek
aktív tag
Na akkor mégegyszer:
Vettem egy wifi routert (Belkin F6D4230), sikerült is beállítani, a telefon köszöni szépen tökéletesen veszi a jelet, viszont a routerbe, kábellel kötött számítógépen a böngészőben többször előfordul, hogy nem találja elsőre az oldalakat, csak frissítéssel hozza be... ez mitől lehet? beállítás kérdése? - gépen win 8.1 van
Előre is köszönöm a segítséget!OnePlus 7 Pro; Toyota Prius III.
-
csixy
addikt
Egy példa :
A két routert egy UTP kábellel összekötöd úgy, hogy a kábel két végét az egyik és a másik router egy-egy LAN lukába dugod.A tp-link TL-WDR3600-a lesz a fő router mondjuk OpenWrt fut rajta és ő a DHCP server.
A LAN nála Statikus és a címe 192.168.1.1
Mondjuk IP címeket oszt 192.168.1.10-től 192.168.1.100-ig.Majd beállítasz benne a másik routernek egy reservált fix IP címet ami kívül esik a fenti tartomány határain. A Statikus bérleteknél . Például így:
A kisöreget pedig beállítod valahogy így:
Ezzel gyakorlatilag AP-vé alakítottad a kisöreget és egyben switch is lett belőle. A WIFI-je is szabadon konfigurálható.
Igy már 3+3=6 szabad LAN luk áll a rendelkezésedre.
A kisöreg WAN lukát ne használd semmire és a firewall is kikapcsolható benne.[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
cheeka
tag
Sziasztok!
Vettem egy TP-Link TL-MR3420 3G router-t, sajnos nem tudom beállítani a mobilnet modemet, mert nem ismeri azt fel. Letöltöttem a TP-Link oldaláról a bin file-t, sikerült betöltenem a router-be, újrabootoltattam és mégsem jó. Vásárlás előtt ellenőriztem, a kompatibilis listában benne volt, Huawei E-173. Az lehet a baj, hogy ez a bin file UK Vodafone? Egyébként T-mobile-os. A routernek 2.2-es a verziószáma, ez van a hátoldalára írva. Próbáltam egy másik ZTE MF195 eszközzel is, az nincs a listában, persze azzal sem jó.
Tudnátok segíteni?
Esetleg tudtok olyan t-mobile eszközt ami biztosan jó, valakinél működik? -
Đusty
addikt
[TP link wr-542
] Elsősorban a külső HDD csatlakozás lehetősége miatt váltanék, az sokszor jól jönne, ha lenne egy itthoni hálózati meghajtó amihez nem kell mindig bekapcsolva lennie a pc-nek, meg a hálózati nyomtatás se rossz dolog.[ Szerkesztve ]
-
Đusty
addikt
válasz Gubek-Einste #18529 üzenetére
köszi a tippet, látszik nem vagyok otthon a témában, viszont ahogy nézem egy switch is annyi mint egy router, akkor esetleg a meglévő routeremet is tudnám switchként használni, hogy a3600-as egyik lanja megy itt a wanba és onnan tovább?
-
csixy
addikt
Hát dugj bele egy switch-et.
Vagy ha OpenWrt-t teszel rá, akkor a router swithchesíthető és a WAN portját is LAN porttá lehet alakítani.A tomatos routerek WAN-ja is LAN-porttá alakítható.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Topikgazda
-
Đusty
addikt
Tudnátok ajánlani egy routert ami kezel külső vinyót is hálózati meghajtóként, pc-ről lehet a vinyóját kapcsolni és legalább 5 lan portja van? TP-link előnyben, de konkrét ilyen típust még nem találtam.
(Szóval egy wdr3600-as is jó lenne csak kevés rajta a LAN) -
MODERÁTOR
válasz KonzolKartel #18526 üzenetére
WL-500gP-vel és NTFS-el szerintem nem is lesz több! Linux-os ext3 filerendszerrel szokott lenni 3-3,5MB/sec, esetleg FTP-n 4MB/sec körül, ez a router többre nem képes sajnos!
Próbáld meg FTP-vel, FileZilla-val, tapasztalatom szerint azzal lehet a leggyorsabban elérni a HDD-t!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Totalcommanderben tudok másolni. Kissé lassú (2mb/sec),de legalább megy .
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
őstag
Egész napos próbálkozás után, kezdem feladni.
Az általad publikált leírás alapján járok el, de nem tudom particionálni a merevlemezt. Lehet az a baj, hogy NTFS-ben hagytam?root@unknown:/tmp/home/root# fdisk /dev/sda
The number of cylinders for this disk is set to 60801.
There is nothing wrong with that, but this is larger than 1024,
and could in certain setups cause problems with:
1) software that runs at boot time (e.g., old versions of LILO)
2) booting and partitioning software from other OSs
(e.g., DOS FDISK, OS/2 FDISK)Command (m for help):
Command (m for help): The number of cylinders for this disk is set to 60801.
Selected partition 1
Hex code (type L to list codes): There is nothing wrong with that, but this is l
arger than 1024,
Hex code (type L to list codes): and could in certain setups cause problems with
:
root@unknown:/tmp/home/root# fdisk /dev/sdaThe number of cylinders for this disk is set to 60801.
There is nothing wrong with that, but this is larger than 1024,
and could in certain setups cause problems with:
1) software that runs at boot time (e.g., old versions of LILO)
2) booting and partitioning software from other OSs
(e.g., DOS FDISK, OS/2 FDISK)Command (m for help): n
Command action
e extended
p primary partition (1-4)
p
Partition number (1-4): 1
Partition 1 is already defined, delete it before re-addingCommand (m for help): m
Command Action
a toggle a bootable flag
b edit bsd disklabel
c toggle the dos compatibility flag
d delete a partition
l list known partition types
n add a new partition
o create a new empty DOS partition table
p print the partition table
q quit without saving changes
s create a new empty Sun disklabel
t change a partition's system id
u change display/entry units
v verify the partition table
w write table to disk and exitCommand (m for help): d
Selected partition 1Command (m for help): 1
1: unknown command
Command Action
a toggle a bootable flag
b edit bsd disklabel
c toggle the dos compatibility flag
d delete a partition
l list known partition types
n add a new partition
o create a new empty DOS partition table
p print the partition table
q quit without saving changes
s create a new empty Sun disklabel
t change a partition's system id
u change display/entry units
v verify the partition table
w write table to disk and exitCommand (m for help): d
No partition is defined yet!Command (m for help): n
Command action
e extended
p
Partition number (1-4): 1
First cylinder (1-60801, default 1): Using default value 1
Last cylinder or +size or +sizeM or +sizeK (1-60801, default 60801): +1024MCommand (m for help): n
Command action
e extended
p
Partition number (1-4): 2
First cylinder (126-60801, default 126): Using default value 126
Last cylinder or +size or +sizeM or +sizeK (126-60801, default 60801): +512Command (m for help): t
Partition number (1-4): Value is out of range
Partition number (1-4): 2
Hex code (type L to list codes): 82
Changed system type of partition 2 to 82 (Linux swap)Command (m for help): n
Command action
e extended
p
Partition number (1-4): 3
First cylinder (639-60801, default 639): Using default value 639
Last cylinder or +size or +sizeM or +sizeK (639-60801, default 60801): Using default value 60801Command (m for help):
Command (m for help): w
The partition table has been altered.
Calling ioctl() to re-read partition table
fdisk: WARNING: rereading partition table failed, kernel still uses old table: Device or resource busy
root@unknown:/tmp/home/root#Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
csixy
addikt
http://www.lancelhoff.com/how-to-fix-a-bricked-linksys-router/ ,
link2 ,
Ha minden kötél szakad , akkor ennek a mintájára tedd vissza a gyári fw-t .
-
vranyek
aktív tag
Sziasztok, nem tudom, hogy jó helyen járok-e a gondommal...
Vettem egy wifi routert (Belkin F6D4230), sikerült is beállítani, a telefon köszöni szépen tökéletesen veszi a jelet, viszont a routerbe, kábellel kötött számítógépen a böngészőben többször előfordul, hogy nem találja elsőre az oldalakat, csak frissítéssel hozza be... ez mitől lehet? beállítás kérdése? - gépen win 8.1 van
Előre is köszönöm a segítséget!OnePlus 7 Pro; Toyota Prius III.
-
csixy
addikt
Nem véletlenül a LAN-nak állítottál be DHCP módot? Ilyenkor nem oszt , hanem kér(ne ) magának IP-t ha tudna kitől.
Ha ez van , akkor próbáld egy másik routerre ráakasztani , amelyik ad neki IP- címet, vagy marad a fail-safe mód a gyógyításra.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
rento
őstag
sziasztok!
adott egy linksys wrt610n v1-s router, amire szerettem volna felrakni egy openwrt firmware-t. hiba nélkül fel is ment, viszont azóta szinte elérhetetlen a router. dhcp nem megy, ha jól emlékszem, ez talán alapból be sincs kapcsolva az openwrt-be, szóval beállítottam neki fix ip-t. itt a következő a jelenség: böngészőbe nem jön be semmi. ha elkezdem pingelni a routert, akkor "a kérésre nem érkezik válasz..." szöveget dobja, 4-5x, aztán 4-5x ping, aztán megint nem érkezik válasz. próbáltam minden resetet, hard resetet is, telneten, ssh-n keresztül sem csatlakozik a routerhez. tégláztam a routert, vagy tudok vele még valamit kezdeni? innen töltöttem le a firmwaret: [link], pontosabban, ezt: trunk snapshot openwrt-wrt610n_v1-squashfs.bin
-
őstag
válasz Intruder2k5 #18510 üzenetére
Köszönöm a segítséget, és a türelmet.
Holnap belövöm a puttyot, és formázom. Remélem úgy már jó lesz.Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
csixy
addikt
Ha a modemed az uj fekete d-link 360R T1E
akkor ez is egy naggyon érdekes és továbbképző jellegű olvasmány:
http://logout.hu/cikk/uj_firmware_d-link_adsl_modemekhez/bevezeto.html
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A modem webfelületén állítsd be a pppoe név-jelszó kombinációt. Így maga a modem csatlakozik az ADSL hálózathoz és a router csak switch-ként működik majd.
Elméletileg:
- közvetlen kösd a gépet a modembe
- fix IP-t állíts be a gépeden
- modem 192.168.1.1
- mask 255.255.255.0
- behívod a webfelületet 192.168.1.1 IP-vel
- user : Dlink , pass : BridgeNe állíts el semmit csak valahol úgy emlékszem be lehet állítani a pppoe jelszót
[ Szerkesztve ]
-
umek7
őstag
Sziasztok!
Érdekelne van e valami megoldás a modemcserén kívül. Visszaolvasva látom hogy nem egyedi probléma..
Új TP Link WR841N router és D Link 360T modem közt nem működik a PPPoE csatlakozás. Már minden lehetséges beállítást átnéztem, ami gondot jelenthetne, elírás sincs. Kábeleket cserélgettem, működik mindegyik. "Connecting" és nem történik semmi.
-
MODERÁTOR
válasz KonzolKartel #18509 üzenetére
Gondolom desktop linuxon formáztad és nem a routeren, ezért vannak jogosultsági problémák!
WL-500gP-re ezekből válassz egyet tetszőlegesen!
-
őstag
válasz Intruder2k5 #18508 üzenetére
Felteszek én bármit, csak menjen. Shibby félét rakjak fel? A hdd-t formáztam most ext3-ra. Win8-at használok amúgy.
-
MODERÁTOR
válasz KonzolKartel #18507 üzenetére
Újabb fw-t nem találtál? Az már vagy... nem is tudom, 4 éves?
Ráadásul nekem úgy rémlik, mintha az 54-essel lett is volna valami bajom anno, ezért a TomatoUSB-ből az 52 volt az utolsó, amit használtam!
A HDD-n milyen filrendszer van?
-
őstag
Itt folytatnám a problémám, mert úgy gondolom itt helyt állóbb.
Háttérsztori az utolsó pár HSZ-ben.Adott egy WL-500GpV1. Eddig, ha bedugtam a külső HDD-t(ami külön tápról megy), akkor a hálózat pár perc után összeomlott. Másik FW-t raktam rá, jelenleg Tomato Firmware v1.28.9054 MIPSR1-beta K26 USB Ext van rajta. Át raktam EXT3-ba a külső HDD-t NTFS helyett, így jelenleg nem omlik össze, de továbbra sem tudok rá másolni.
Nem tudom, hogy a firmware csere segített, hogy ne omoljon össze, vagy az EXT3. Bár továbbra sem tudok rá másolni. Ötletek?[ Szerkesztve ]
-
Baggio2001
újonc
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni!
Van egy TP-Link TL-WR841N típusú routerem.
Van egy weboldal, amit egészen 2014. 01. 01. éjfélig naponta többször is használtam.
Azóta a lakásban működő 2 gép közül egyiken sem tudom elérni. Betöltődik barátoknál, a munkahelyemen, sőt ha kikerülöm a router-t és közvetlenül a modemen keresztül kapcsolódom a nethez akkor is.Ezek után már biztos, hogy a router blokkolja az oldalt, viszont nem tudom hol lehet ezt feloldani.
Valaki elárulná ezt nekem?(remélem jó helyre írtam a problémámat)
-
klambi
addikt
szevasztok!
nem tudja valaki véletlenül, hogy dd wrt ben ha be ssh-zok milyen paranccsal tudom megnézni, hogy kik az aktív felhasználók akik be vannak jelentkezve, vagy weben vagy ssh-n?
(keresgéltem most de nem sikerült választ találnom..)bocs visszaszívva beadtam a netstat parancsot és ott virított... véletlen csak rájöttem....
[ Szerkesztve ]
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
DanielK
addikt
Sziasztok még egyszer!
A gondom a következő a Linksys EA2700 routeremmel (1.0.14-es firmware-rel, ami még nem smart).
Van egy régebbi C2D HTPC-m (Asus PKPL-AM SE alaplappal), amit beállítottam WOL-ra (Win 8.1-gyel). Helyi hálózaton és 3G-n kersztül is sikerül bekapcsolnom a kikapcsolás után röviddel. DE a tegnap este (kb 22:30 óra) kikapcsolt gépet ma délelőtt 10óra körül másik hálózatról már nem tudtam bekapcsolni. (Tegnap este még ment, ahogy írtam.) A lease time 0, azaz 1 nap. A DHCP reservation beállítva, fix ip a mac címhez. Dyndns beállítva, port forward both a 7 és 9-en az adott ip-re irányítva.Mégis miért nem megy szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm f/4-5.6 R
- 8. generácios DELL 3060 / intel I5 / nvme ssd / gyári wifi / WIN11 kompatibilis
- Ps5 Playstation 5 Lemezes Konzol + 1 Bontatlan Játék Beszámítással
- KYGO Xelerate fülhallgató, Több db
- HASZNÁLT GAMER PC - RTX 2060 SUPER 8GB - i5 9400F - 32GB RAM - 250GB SSD - 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest