- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPad topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
insight
aktív tag
válasz
Kiskokó #1455 üzenetére
"hogy a francba nem tud tökéletesen dolgozni egy kamerával a tetején?
pont hasonló jellegű termékek fejlesztésén dolgozom, és a jelenleg állás alapján még kell pár év a kamerás jelfeldolgozásnak és AI-nak, mivel a fűnyíró nem közlekedési táblákat meg tipikus alakokat és mozgásokat kellene, hogy felismerjen, hanem teljesen random dolgokat, kerticsaptól a bokron át a kerítésig, stb.
Egyelőre a LIDAR és a távolságérzékelő szenzorok kombinációja a leghatékonyabb a tájékozódásra, de ezek meg arra nem képesek, hogy területhatárokat kezeljenek, ahhoz centiméterre pontos GPS kellene. Szerintem a határolóvezeték elhagyása előtt lesz még egy lépcső, mondjuk föld alá dugható, áramot nem igénylő vagy napelemes határoló/pozícionáló jeladók, vagy valami, esetleg kamerával felismerhető jelzések a fűnyíró számára.
Én egyelőre elvagyok a Bosch Indegóval, de ha egyszer lekapcsolják a 2G/EDGE hálózatot, nagy szarban leszek, hacsak addig nem adnak ki hozzá valami 4G antennás upgradet (99% hogy nem) -
Leon77
őstag
válasz
Kiskokó #1420 üzenetére
Én értem, hogy miért választottad a gps-es verziót. Maga a gps ugye teljesen offline cucc, veszi a műholdak jelét és számol. Online ugye neked a nettel lesz (nekem is), amit mobiladatkapcsolattal ér el. És én tényleg csak azért vagyok fennakadva, mert esetedben ha például nincsen net, mobilhalozat akkor hogyan tudod feltanitani? Akkor nem is fog működni? Vagy van bt kapcsolat is? Vagy ha nem fizetsz elő, akkor nem tudod ujratanitani? Ertelemszerűen a kábeles működik anélkül is, mert a kijelzon be tudsz állítani mindent, a hataroknal meg van kábel.
Tldr: szerintem nem etikus előfizetési díjat szedni.
-
Leon77
őstag
válasz
Kiskokó #1412 üzenetére
Igen drótos. De interneten, nappal úgy érem el, hogy mobilneten csatlakozik a hálózathoz. (nem wifin). A gps-hez sem kell internet, ha jól tudom, te is csak kommunikalsz a robottal, illetve gondolom azon keresztül iranyitod feltanitasnal (vagy bluetooth?). A lényeg, hogy nekem nem kell elofizetni ahhoz, hogy elerjem a robotot. Neked meg kelleni fog. És, ha újra akarod telepíteni előfizetés nélkül nem tudod. Na ez a pofátlanság szvsz. Ráadásul 300k vs 680k.
-
pechtamas
friss újonc
-
_Dumber_
őstag
válasz
Kiskokó #1390 üzenetére
Szia
A széleken mennyire pontos?
Nekem 10cm széles térkőcsík van végigrakva a hattár mentén ahová úgy engedem be a M700-ast, hogy a kereke a térkő közepén gurul. Így nincs otthagyott és le nem nyírt fű. Nyilván ezt madzaggal könnyű kivitelezni.
A gépedre azt írják, hog 2cm pontosságú. Ha ezt tudja akkor azzal is megoldható a mitatvány. Kérdés, hogyha elkapar (megcsúszik egy helyen, pl a szegély felé közeledve) akkor azonnal magára talál és tartja is a 2cm-et? -
gorbep
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- ASUS TUF Dash F15 - 15.6"FHD 144Hz - i7-11370H - 16GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8365U I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- DX Racer fekete gamer, irodai szék
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest