- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TitiRii
senior tag
Sziasztok!
A következő termékekkel van valakinek tapasztalata?:
[link] vagy a [link] kábelell, vagy ehhez hasonlóval.
Honnan tudhatom meg hogy pl az én laposommal (lenovo x220) kompatibilis e a kábel?
ha nem az akkor ez a [cucc] az egyetlen járható út, olyan tvre kötni a képet aminek csak rca, és scart bemenete van? -
Taoharcos
aktív tag
válasz
makkmaci #897 üzenetére
Mivel egy olyan tv -ről van szó ami full hd-t is tud ezért a hdmi-s átalakítóban kell gondolkodni. Ezt pl érdemes lenne megpróbálni. Az a 10 dolcsi még nem olyan vészes. Szimpatikus, hogy van külső usb táp csatlakozás. Nincs vele tapasztalatom és nem tudok garanciát adni rá hogy jó lesz, de 99%-ra merem mondani, hogy működik.
-
joecontra
addikt
válasz
makkmaci #895 üzenetére
Szia!
Mivel a kábel egy passzív eszköz (jelátalakítást nem végez) ezért videojelkimenet finomhangolására van szükség, ami az Intel kártyáknál tapasztalataim szerint kudarccal szokott végződni.
Ezért nem áltatlak azzal, hogy működni fog. Bizonyára létezik aktív elektronikás megoldás (az egyetlen jó megoldás) esetedben vagy egy VGA-TV konverter RGB kimenettel, vagy VGA-HDMI konverter.
Bármelyiket is válaszd, az egykábeles megoldások nem jók, aktív elektronika kell.Üdv,
J -
makkmaci
csendes tag
válasz
joecontra #893 üzenetére
Szia,
Köszönöm szépen neked is segítő hozzászólásod.Olvastam egyik összegző írásodban, hogy Intel VGA kártyával nem működne az említett kábel.
A laptopom esetében HP alaplap Intel chipkészlettel és abba integrált Intel grafikai kártya van jelenAmennyiben mégis látsz némi reményt a működésre, a Scart kábel vezetékeit egyszerűen csak bekötöm a VGA aljzatba vagy más is szükségeltetik ?
Ha igen, kérlek részleteznéd ?Köszönöm szépen
-
makkmaci
csendes tag
válasz
Taoharcos #892 üzenetére
Szia,
Köszönöm szépen segítő hozzászólásod.
Az átalakító nagyon barátságos árban van és hogy bevált, az már hab a tortánEsetemben VGA-ból kimenő jelet kellene HDMI-be alakítani, avagy maradna a VGA-ból SCART-ba megoldás, ha az egyáltalán kivitelezhető.
Esetleg ha van tapasztalatod, vagy valakinek ismerőseid között arra vonatkozóan, hogy VGA-ból HDMI átalakítás problémamentesen működik-e, az nagy segítség lenne
Olvastam erről és bizonytalan vagyok, lehet, hogy működik, de az is megtörténhet, hogy mégsem.Nos, ha mégsem működne, " kidobni az ablakon pénzt " sajnálnék, még ha "olcsónak" is bizonyul egy ilyen átalakító.
-
joecontra
addikt
válasz
makkmaci #891 üzenetére
Az grafikus kártya függő, hogy be tudod-e állítani a videojel kimenetet megfelelően. Ehhez egy kis segítség: PowerStrip beállítás.
Üdv,
J -
Taoharcos
aktív tag
Nem akarok reklámozni, de ha valakinek egy jól működő hdmi to vga konverter kell és tanácstalan, akkor ezt tudom ajánlani. Saját magamnak rendeltem, ezért személyes tapasztalat hogy jól működik és fillérekbe kerül.
-
makkmaci
csendes tag
Üdv,
A BSS elektronika oldalán láttam Joecontra ábráját, amellyel elkészíthető a VGA-ból Scartba, ha nem tévedekÉn a kábelt egy laptophoz ( HP Compaq CQ56 205 SH ) készíteném el, mivel még egyedül ezen kábel maradt egyetlen reményem, hogy a laptop képernyőjét kiterjesszem a TV képernyőjére.
Van értelme egyáltalán ilyen megoldásban gondolkodnom ?
Azt még megjegyezném, hogy a laptop ( HP CQ56 205 SH ) képernyőjét egy LG Smart tévé képernyőjére szeretném kiterjeszteni.
Minden segítség jól jön, köszönöm
-
joecontra
addikt
-
Oqaaay
csendes újonc
válasz
joecontra #888 üzenetére
Boltban vettem, szerintem nem a kábel hibás amikor lejjebb vettem a képernyőfrissítést valamennyivel jobb lett viszont most is fut (lassabban a kép látható de folyamatosan megy lefelé), szaggat és fekete fehér, ez 59-60 MHz képfrissítésnél van ennél lejjebb nem tudom venni, lehetséges hogy a tv-nek még ez is sok? Elvileg 50-60 MHz-et tud.
-
Oqaaay
csendes újonc
Sziasztok egy gépet szeretnék összekötni tv-vel, egy vga-scart kábellel, viszont miután összekötöttem és bekapcsolom a gépet a kép a tv-n szagatottan 3x jelenik meg a tv-n, valamikor nem is látszik vagy fut a kép.
A tv egy régebbi 81cm-es toshiba. Ezeket e hibákat hogyan lehetne kijavítani? Előre is köszi. -
Newyorker
addikt
Akarok venni egy Dell U2515H monitort! A kérdésem, h a vga-t milyen kábellel kötöm vele össze? Mert a dobozba nem látok csak ilyen speckó kábeleket és a 220gt-m hátuljába csak d-sub, dvi, vmint hdmi csatik vannak :S irodai felhasználásra lesz!
Illetve a 220gt bírja ezen monitor 2560x1440 felbontását hdmi kimeneten?
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Ezt találtam:HDMI to SCART
PC HDMI kimenetét szeretném összekötni régi crt tv-vel. Lenne s-video megoldás is, de az nem ad olyan szép képet.
Szerintetek müködik? -
horvlas
csendes tag
Valami megoldás? Mit lehet tenni?
-
horvlas
csendes tag
Hali.
Egy Sanwa PC5000A kézi multimeterem van, nem tudom mekkora frekiig mér, de szerintem megteszi.
Gondolom AC feszt kell mérni a föld és a jelpontok között.
Azonban nem csak az RGB jelek, hanem más lábak is be vannak kötve ahogy néztem a csatit, megnéztem a kiosztást, azok Sync és Blanking jelzésűek.
Kb mekkora fesznek kell kijönni belőle? -
horvlas
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyet aktív VGA TV konvertert, RGB kimenettel:
Direkt amiatt vettem, hogy a TV-re RGB csatlakozással menjen.
Kompozit és S-video módban rendben van, de ha RGB-n kötöm át, akkor túl fényes, túl kontrasztos a kép!
Már egyet visszavittem, kaptam másikat, de ennél is ugyanez a helyzet!
Mi lehet a gond? Mintha túlvezérelné a Tv bemenetét. A tv rendben átvált RGB módra, ki is írja, de a kép használhatatlanul fényes.
Esetleg valami ellenállást kellene kötni valamelyik lábhoz? -
headhunter
addikt
Adott egy Connect3d 9600XT (128MB) videó kártya és egy SONY Bravia KDL-55W829B televízió.
Összekötöttem a DVI kimenetét egy ilyen átalakítóval [link] + HDMI kábellel.
Windows XP-nél először minden rendben volt, de később változó időtartam után, elveszti a jelet és a TV-n fekete képernyő fogad. Állítottam az energiagazdálkodás menüpontokon is, hogy soha ne kapcsolja le a monitort, stb..., de az eltűnés továbbra is előjön csak a gép újraindítás segít. (Utóbbi időben már nem is tudom használni az XP-t, mert már a boot során a bejelentkezéskor eltűnik a Windows asztal képe, nem reagál egyetlen billentyűzetre vagy egér mozgatásra.
Hibajelenség, PCLinuxOS és Windows XP csökkent módban használatakor, nem jelentkezik.
1. ATI Catalyst Driver lehet a "ludas" XP alatt?
2. VGA-Component (AV2) összekötés lehet-e alternatíva vagy ez a technikailag nem működőképes?
-
joecontra
addikt
Az aktív konverter a VGA jelből kompozit RCA jelet állít elő (sárga RCA). Hogy ezt a SCART-ba vezesd, kelleni fog az a kis adapter. Ha hangot is szeretnél átvinni, akkor egy 3,5 mm jack - RCA átalakító vezetékre lesz szükséged melyet szintén abba a kis adapterbe tudsz kötni.
Üdv,
J -
elodman
aktív tag
válasz
joecontra #874 üzenetére
Köszönet az infoért,
lényeg, h. kivihessük vhogy a képet a TV Scart-jára.
Vajon e lenti kütyük jók lennének-e, és szükséges-e mind2 egység?
Esetleg más ötletetek v. boltajánlatotok van-e?
Érdemes-e (és hol) venni min. 5-8 méter hosszú VGA kábelt? (nem romlik-e túlzottan a jel?)
Milyen más kábelt kéne még venni, ha a hangot is szeretném TV-re vinni? (jack to RCA?) -
joecontra
addikt
Szia!
Ha jól látom, Intel kártya van benne azzal nem működne egy ilyen összekötés. Az Intel kártyákat nem lehet rávenni, hogy a TV szinkrontartományába eső frekvenciákon és módon adjon ki képet. Marad sajnos a drágább de biztos megoldás, az aktív konverter.
JeneiJ
Passzív eszközzel (kábel) nem fog működni, neked is aktív konverter kell. Szintén a frekvenciák miatt, az aktív átalakítás elkerülhetetlen.Üdv,
J -
elodman
aktív tag
válasz
joecontra #868 üzenetére
ave mr joecontra!
Köszi a helpet!
időközben befutott a (kitartó Doki nő infoja - abból a nem épp szépmúltú kórházból, ahol kezdtek tüntetni az ápolók a ki nem fizetett túlórákért, és le is vették a porondról e mozgalom indítóját) laptop neve hozzám:
1- http://www.dell.com/hu/kis-es-kozepvallalat/p/vostro-1015/pd
2- http://www.cnet.com/products/dell-vostro-1015-15-6-core-2-duo-t6570-windows-7-home-premium-2-gb-ram-160-gb-hdd/specs/vidi kártyát 2féleképpen is láttam megnevezni (asszem, csak ezzel a gfx kártyával gyártották):
Mobile Intel® Graphics Media Accelerator X4500MHD
Intel GMA 4500MHDCsak VGA portja van.
Gondolod, h. lenne remény ennek az 1x üzembehelyezett, de ritkán felügyelt gépnek VGA to SCART passzítására?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Bocsánat, hülyeségeket beszéltem, meg kéne tanulnom olvasni. Úgy látszik, kissé tompán olvastam a hsz.-edet, valamiért úgy értettem, hogy a számítógép videókártyájának VGA-kimenetére szeretnéd rádugni.
Sorry.
Itt van egy kapcsolódó thread, potenciális megoldási javaslatokkal (old nevű hozzászóló válaszait olvasd, a többi bullshit):
http://pcforum.hu/tudastar/38909/Scart+jel+VGA-ra+v+LCD-t+scart-ra+csatlakoztatni.html -
JeneiJ
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #870 üzenetére
Nemigen tszta sajnos. Én egy Scart kimenetet szeretnék egy VGA bemenettel összeházasítani.
Kábel adott, kérdés az hogy működne é. -
JeneiJ
csendes tag
Sziasztok
Én megfordítanám a dolgot.
Van olyan kábel ami scartot alakít VGA apa csatlakozóra, és így bele lehet dugni a moncsiba.
Kérdés UPC beltérimtől Scartttal megyek be a TV-be. Én azon agyaltam, hogy TV kikap monitor berak, és ezzel a kábellal lesz képem a moncsin? Leegyszerűsítve scart kimenet a beltérin, Monitor bemenet(anya) a moncsin. Van ilyen kábel Scart to VGA apa, ez működhet?Köszi előre is a válaszokat
Üdv Jenci
-
joecontra
addikt
Ha a TV-n "csak" SCART bemenet van, akkor érdemes lehet megpróbálni a VGA-SCART összekötést. Ez adná adott körülmények közt a legjobb képminőséget valamint a hangátvitel is megoldható egy kábelben (ha van rá igény). Itt a szűk keresztmetszet a grafikus kártya szoftveres beállíthatósága lehet. Mivel nincs nálad a gép és így nem tudod milyen videokártya van benne, így ebben nem tudok bővebbet mondani.
Az aktív konverter amolyan univerzális/végső megoldás ami látatlanba is javasolható, bár a képminősége nem RGB minőségű de a célnak megfelel, kivéve ha kifogsz egy RGB kimenetes aktív konvertert.
Üdv,
J -
elodman
aktív tag
válasz
interstate76 #866 üzenetére
thanx interstate76 a sok infoért, megfontolandó a TVs töprengés.
igyexem többet megtudni rosszmagam is az érintett Laptop-ról (kb. 5 éves Dell), hogy milyen kimenetei lehetnek. A TV-nek sajna tuti, h csak Scart bemenete van, őskori hadovaláda a szerencsétlenje.
Vajon ilyen korlátok mellett is érdemes töprengeni Nem-VGA porttal való összekötésen?
A képminőség nem hiszem, h nagyon érdekelné védencemet, inkább
-a stabilitás,
-a hosszú kábel (3-7 méter),
-és az se baj, ha a prüntyögés marad a laptop hangszóróján.. -
interstate76
addikt
Én az 500,- Ft-osat (vagy egy ahhoz hasonlót) használtam régebben, de nem VGA, hanem S-video kimenet volt rákötve. VGA-val szerintem nem működik, de joecontra sokkal többet és biztosabbat tud majd neked erről mondani.
A TV-n csak scart-bemenet van, vagy van rajta hdmi is? Utóbbi esetben én nem szánnék rá 7.500,- Ft-ot semmilyen konverterre, miközben 35-40e Ft-ért már hdmi és/vagy display porttal ellátott laptopokat lehet venni. Jobb vas, nap mint nap gyorsabb gép, és sokkal-sokkal szebb kép. Ennek az összegnek a 20%-át akkor sem költeném rá arra, hogy elavult technológiát tudjak használni, ha nem nézhetnék filmeket, amíg nem jön össze a pénzem egy jobb laptopra. Ha adott egy TV, amin csak scart bemenet van, akkor persze más a helyzet, azon egy "kicsit" nehezebb fejleszteni.
-
elodman
aktív tag
Ave Mr. Joe és többi Maestro!
sajna elképesztően böszme a magamfajta e témában, ezért kéretik nyugtatókat előtérbe helyezni.
Laptop képét TV-re garázsolnám,
asszem ez szakfütyinyelven VGA out összekötése TV SCART in-nel.
De ha sokkal jobb eredményt lehet elérni más port (DVI, HDMI ---> Scart) esetén, léci, szóljatok!
(nincs nálam a laptop, egy ismerősnek segítgetek)Ehhez írtátok, h. konverter kell, és nem elég 1 olcsó kábel, ezért nyomoztam kicsit:
Vajon e lenti kütyük jók lennének-e, szükséges-e mind2 egység, és milyen egyéb kábellal lehetne minél hosszabb távról (3-6 méter) összekötni a Laptopot a TV-vel?
http://kutyubazar.hu/multimedia-tv-dvd-projektor-hazimozi/106-vga-tv-atalakito-pc-konverter-vga-rca-svideo-kutyubazar-mm-002.htmlNagy köszi ha jön info, v. végigolvasásért is
!
-
joecontra
addikt
válasz
kokenyattila #863 üzenetére
Milyen videokártya van a gépben?
Üdv,
J -
kokenyattila
csendes tag
Szóval szerkesztést nem találom de aggályom a következő; a fent említett adapeter ír több nagyobb felbontást amit támogat, de én ugy tudom h analog jellel csak a komponens tud dvd minőségnél jobb képet szállítani, ezen viszont csak s-video van. akkor ezek a nagyobb felbontások csak reklámértékűek? mert olyat viszont nem találtam egyáltalán h vga - komponens átalakító (sztem nem is létezik).
-
kokenyattila
csendes tag
http://www.metroman.hu/product/Szamitastechnika/-VGA-per-VIDEO-jel-tovabbitok-atalakitok/S-PC-0963-vga-video-pc-tv-atalakito
vmi ilyesmi kellene nem? aktív, saját áramellátással, vgaból csinál svideo/rca-t. ilyenre van szükségem asszem...
-
joecontra
addikt
válasz
kokenyattila #860 üzenetére
Vagy aktív konverter vagy egy VGA-SCART kábel. Utóbbihoz több feltételnek is teljesülnie kell pl. hardveres/szoftveres környezet megfelelősége.
Üdv,
J -
kokenyattila
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült hozzájutnom olcsón egy képcsöves hatalmas panasonichoz;
https://www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&es_th=1&ie=UTF-8#q=panasonic%20quintrix%20sr%20tx-36pl35d&es_th=1Kicsit olvasgattam de eléggé vegyes (sőt inkább negatív) tapasztalatokat találtam neten pc és crt tv témakörben. Hogy kezdjek neki? A tv hátulján ezek a csatik vannak:
http://prohardver.hu/dl/upc/2015-04/23/544226_s7gczrzhpjrknpvj_20150423_125126.jpgMennyaszonyom laptopját szeretnénk rákötni, filmet, sorozatot nézni (tudom h a kép minősége nem csúcs, de ez egy képcsöves tv, nem is számítok rá). Szóval vga lenne a kábel eleje, és onnan?
-
Adva van egy Lenovo TP T500 típ. notebook Intel GMA 4500MHD Integrált VGA + ATI Mobility Radeon HD 3650 256 MB DDR3 128 bit (Váltható grafika) kártyával felvértezve melyről filmezni, youtubozni szeretnék egy régebbi KE-P42XS1 típ. Sony plazma TV-n. [link]
Sajnos a plazmán nincs digitális bemenet, így a notebook DVI és a Display kimeneti portja kiesik, marad a VGA (D-SUB) Ezek a bemenetek vannak a plazmán: video, s-video, 3 db scart, Y Pb Pr komponens, Audio L/R
A műsorokat egy DVB-C set top boxon keresztül Y Pb Pr komponens kábel + RCA stereo csatlakozással nézem a plazmán és gyönyörű, természetes, tűéles képe van a HD csatornáknak, ezért is ragaszkodnék ehhez a régi vashoz
Abban kérnék segítséget, hogy tudnám csatlakoztatni a notit a plazmához úgy, hogy a lehető legjobb - ha lehet HD - kép és hangminőség legyen?
üdv
-
cellpeti
nagyúr
üdv
VGA kimenet van a notin a TV-n van SCART is meg RCA is. Össze tudom kötni valahogy a TV-t és a notit, hogy a kép is élvezhető legyen?
-
nagyLa51
csendes tag
válasz
interstate76 #849 üzenetére
Kedves Interstate76!
Köszönöm újabb javaslatod.
üdvözöl: Nagy Lajos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest