Új hozzászólás Aktív témák
-
tokha
csendes tag
Sziasztok, tegnapi gépösszerakás után ma próbágattam az új masinát. B550 tomahawk alaplapba került egy Ryzen 5 3600, amit jelenleg gyári beállításokkal auto üzemódban, gyári hűtővel használok.
Auto beállításokkal a processzor maximális Boost órajele 4,2 GHz ehhez nem is piszkáltam, mondom ha gyári akkor csak nem jelent gondot. Amit viszont furcsálok, hogy a gyári hűtővel az idle hőfök 50°C körüli, ez még önmagában nem is jelentene problémát, de amint elindítottam egy CineBench-et kb 1 perc után a Boost órajellel a proci hőfoka már 90°C fölött volt ami emelkedett tovább.
Gépház oldalai lekerültek, ellenőriztem a pasztázást ami rendben volt, a gyári hűtő is megfelelően lett rögzítve. oldalak nélkül újra elindítottam a Cinebecnhet ugyan az volt az eredmény hőfok 90°C fölött és nőtt.
A kérdésem az, hogy ez abból adódhat, hogy a gyári hűtő még gyári beállítások mellet is kevés?
Vagy esetleg létezne hogy a procinak van valami gondja és magasabb hőt produkál mint kellenne?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Autós topik
- EAFC 25
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Linux kezdőknek
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Milyen TV-t vegyek?
- Politika
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest