Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házimozi belépő szinten
- AMD FX
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
Aktív témák
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
A miui launcher "üres cellák kitöltése" opció is évekkel ezelőtti probléma, legalábbis ha google-ban rakeresel. Azóta sem javították.
dragonfx
Nickemre keress rá, lesz ott egy mega link. -
dragonfx
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
muti kepeket agcamossal.

-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
ha sok panasz érkezik be hozzájuk, talán...
-
törölt tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Van rá egy kerülő megoldás, Notch Notifications for MIUI
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nem hinném.
Az értesítések kezelése/megjelenítése elég fontos (kellene legyen). -
-NRGyP-
tag
Sziasztok!
Ehhez a polarizációs témához.
Szemüveges vagyok, kocsiban dioptriás polár lencsés napszemüveget használok. Közel 6 évig használtam egy Samsung Galaxy Note 1-et navigációra, állva és fektetve is tisztán láttam a kijelzőt a polár mögül, kb. 45 fokban döntve volt sötétes a kép, de hát az nem egy életszerű használat ugye
. Azt váltotta egy LG G4 (ez van most is), és bazira meglepődtem, amikor elfektetve az autós tartóban full fekete volt a kijelző a szemüvegemmel. Bosszankodtam is, aztán megszoktam a portré módot navival is. Mellette van egy kis iphone 5S, na az pl. nem sötétedik, hanem kicsit ferdén tartva csak a színei másznak el, de állva és fektetve is oké.Napokban szerzek be én is egy ilyen Redmi telót, legalább már előre tudom, hogy fekve ez sem lesz jó a navihoz (feltéve, hogy a kijelző polarizációja megegyezik a G4-el), úgyhogy köszi aki ezt az észrevételt megosztotta itt, nekem hasznos volt!
-
vadászcsiga
félisten
válasz
telefon6310
üzenetére
Lehet hogy sosem lesz rá javítás.
-
törölt tag
Szerintem nem éri meg, nem kapsz annyival többet. Én személy szerint nem cserélném le. Note 7 valamivel jobb soc ami egy snapi 660 egy túlhúzott snapi 636 jobb GPU- val, Vulcan API támogatással. Type c csatlakozó, egy kicsit más formavilág jellemzi. Mielőtt megvettem a Note 7 telót sok tesztet elolvastam és azért vettem Note 7-et mert újabb. A döntés a tiéd.
-
telefon6310
tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nekem is még mindig ez hiányzik. Az értesítési ikonok. Elég fontos funkció. Várom már a javítást, mint a Messiást. Egyébként maximálisan egyetértek veled, ezen kívül teljesen elégedett vagyok a készülékkel. Gyors, stabil, MIUI felület számomra mesés az AndroidOne után.
-
fisi
senior tag
Még nem nagyon írt senki választ kérdés még mindig a következő- Redmi Note 6 Pro-t érdemes erre cserélni? Ad annyi pluszt?
-
Aki dev. ROM-on van (akár EU dev., ha más nincs), annál ez az eltűnő értesítés -vagy milyen- hiba jelen van?
-
dragonfx
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
gcam az uj updatevel jobb?
-
azimut
aktív tag
Köszönöm a válaszodat, a címszavak irányt mutatnak, a többit ki tudom keresni. A TWRP eddig azért volt nálam alap, mert a digitális szemetet (ha van olyan dalvik és gyosítótár) innen szeretem wipe-olni. Nem tudom, hogy ebben a verzióban beállítható-e, de hihetetlen módon létezik magyar nyelvi beállítás a TWRP-ben.
Ebben a leírásban 3 nap az engedélyezés, nyilván ez nem szentírás.
A telefont a gyári ROM-mal fogom nyúzni pár hónapig, csak alapos előkészítés után kezdek a cserébe.
-
m0py
tag
nem tul sok lehetoseg van, kell egy adb driver, mi unlock tool, meg egy recovery, mindet megtalalod xda-n. az unlock engedelyre varni kell sajnos (nekem 360 ora volt), ha megkaptad, utana az unlock folyamat torol mindent a telorol. utana viszont fastbootban felrakod a twrp-t, es mar mehet is ra a custom rom. a valasztek mondjuk nem tul nagy, de a xiaomi.eu multiromot erdemes felrakni, szerintem sokkal jobb mint a gyari miui.
-
azimut
aktív tag
Tudtok-e valahol leírást Xiaomi unlock, TWRP, custom ROM témákban? (Ok, látom xda developers, esetleg más?) GB-ről rendeltem, 4/128-ast, sokára fog megjönni, de van hozzá türelmem, addig tanulmányozom a majdani mókolási lehetőségeket. Természetesen első a mentés, akár többféle módon is, nem szeretnék téglagyártásba fogni.
Korábbi telefonomat (ehhez nem hasonlítható MTK procis Lenovo P780) kb. fél év után kezdtem flashelgetni, pc-ről, vagy recoból, a végére egy nagyon lepusztított, "kis fogyasztású" ROM-hoz jutottam, nem bántam meg. ebben az oroszok nagyon jók.
Ha ez a telefon ilyen népszerű marad, remélhetőleg sokat fognak hozzá írni. A fent említett telefonhoz több, mint 100 volt a Needromon.
-
dragonfx
veterán
van valami hiba a teloba ami gázos?
gcam. uj update mennyit javit a képeken? -
30z.Samu
titán
Sziasztok!
A telefonnál az arcfelismeréshez ennél is régiót kell váltani vagy a magyarral is tudja? Ha váltani kell, mire figyeljek? Köszi előre is, elvileg hét közepére megjön a telefon.

-
Reverting
őstag
EU beta rom...
Ahogy nezegetem mar a pixel 3 romot is probalgatjak...
-
-
BSOD
senior tag
-
gzbotii
nagyúr
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Valamiért a Mi A2 Lite-nal is sokan ezt írták, aztán szerintem simán elmenne felső kategóriában is (használtam előtte jópár felső és középkategóriás készüléket, AMOLED-et is), és egyáltalán nem tűnik visszalépésnek.
-
törölt tag
Mindeközben az egyik kék Redmi megjárta az űr határát.
[link] -
SzikraHuszár
csendes tag

Végeztem egy kísérletet. Az LG Spirit-em úgy látszik, hogy 45° -os szögben polarizál, így oldották meg, hogy szemüvegben is olvasható legyen (vagy más okból). Viszont az "üvegfóliát" rátéve a polárszűrőn keresztül is látható a képe, mindig. Érdekes, hogy fotón sötétebb, mint a valóságban és szivárványszínű, amit meg nem tapasztalni szabad szemmel.Szóval akit zavar, hogy a napszemüvegén keresztül a kép sötét: edzett üveget a kijelzőre!

-
SzikraHuszár
csendes tag
válasz
forgonati
üzenetére
Tényleg érdekes... mármint az, hogy nem mind viselkedik így!
A PC monitoraimon, legyen az régebbi TN, újabb TN, vagy relatív új ISP paneles, mind besötétített teljesen. Jó, a régi TN-en még valami látszódott, de nincs is jó képe, valószínűleg a csillogásmentesítés miatt matt felületkezelés leront kicsit a fény polarizáltságán (a fényerő rovására). Nem matt kijelzők nálam lementek full feketébe.
Kipróbáltam az LG Spirit-emen, az is.
Viszont párom P9 Lite kijelzője már máshogy viselkedik. Szinte nem sötétül, de a polárszűrő forgatásával olyan az effekt, mintha a photoshopban játszanánk a hue értékkel, a színek elmásznak. Na ez viszont számomra új és érdekelne, miben másabbak ezek a készülékek, talán nem lineáris hanem kőrkörös polarizációt használnak, vagy színenként eltér a polarizáció iránya?
Másik, utána olvasva mások, akik írnak a jelenségről, arról számoltak be, hogy a kijelzőre ragasztott "védőüveg" megszünteti a jelenséget, páromnak meg pont van ilyen a kijelzőn.
ÉS! Sajna neki nem takarja le a teljes kijelzőt, a széle szabad. Na ott a polárszűrővel simán el lehet sötétíteni a kijelzőt!
Szóval akit zavar, hogy nem tudja napszemüvegben használni a telefonját, ha azt vízszintesen vagy merőlegesen tartja, az vegyen edzett üvegből készült képernyőfóliát (és lehetőleg ragassza a telefonra is fel
).
Ez egyébként ki lesz próbálva, mert már leadtam a rendelésem a készülékre és egy ilyen fóliára (ami nincs raktáron, szóval olyan egy hét múlva tudok beszámolni arról, hogy működik-e). -
BSOD
senior tag
-
frenk74
tag
Sziasztok. Mi a különbség a 10.3.2.0 és a 10.3.5.0 Miui között? Az enyémre 2-es jött.
-
Czimby
addikt
EU Stockon keresztül forgalmazott az azt jelnti, hogy az a hivatalos viszonteladó aki tőlük veszi...

Azoknál 2év gari lesz, ezt tegnap-tegnapelőtt írta ki EU Stock az Fb oldalára, a készülékek meg nemsokára megérkeznek a boltokba.
Ja és csak az általuk forgalmazott telefonokra van GYÁRI garancia amit már NEM a Waytek szervíz csinál, hanem a gyártó központi szervízébe(EU) küldik ki a telefonokat javításra.
Így az összes többi bolt által adott garancia csak bolti/szervíz garancia lehet és azok nem kapnak gyári alkatrész ellátást...
Jobb eset, ha külföldi hivatalos forgalmazótól szerezte be a bolt és oda küldi vissza, mert akkor szintén gyártói javítást fog kapni. (Pl ha minden igaz Alza az ilyen)
De amelyik bolt a saját szervízében javít, ott sok jóra nem kell számítani.

-
törölt tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ja, hogy polarizáció...
-
Dauer
csendes tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni a kinából behozott Redmi Note 7-re fel lehet tenni a global romot??
-
Gloob
addikt
Tudom, hogy sokan vannak fenntartással a XiaomiShop iránt. Én tőlük vettem. Alap a 2 év gari. Előre utalásért kaptam +6 hónapot, így 30 hónap garanciám van. Előre utalásért még 3% kedvezmény, + ingyenes szállítás. Első vásárlás után még 3500 Ft kedvezmény, így kijött 65e Ft-ból a 4/64 kék színben. Igaz várni kellett rá 10 napot a rendelés feladásától. Viszont volt olyan, aki 2 nap alatt megkapta.
-
Bl.Gyo.
őstag
"Üzleti profil változás
Tisztelt Látogatóink!
Az egyre növekvő céges kereslet megfelelő kiszolgálása érdekében termékeinket a jövőben kizárólag cégeknek, egyéni vállalkozóknak, kereskedőknek értékesítjük.
A végfelhasználók számára történő értékesítést a jövőben viszonteladó partnereinkre bízzuk.
Vásárlóinknak szeretnénk megköszönni hogy eddig minket választottak,
regisztrált céges (közösségi adószámmal rendelkező) partnereinknek pedig a bizalmat a további közös együttműködés reményében.
Köszönettel: EU Stock csapat"Az egyik hivatalos viszonteladója a likestore.hu lett. Ott pedig a Redmi note 7, 1 év garival van. és raktáron sincs.
-
Czimby
addikt
54-56e Ft volt, aprón hírdetik is páran 62-ért BG garival.
Ami annyit tesz ha bekaksizik küldheted ki 4-6e Ft a posta visszafelé meg jól megfogja a VÁM mert nem EU priorityvel fogják küldeni az tuti.
HA pedig le tudod velük beszélni az ÁFA mentes postát az plusz pénz lesz.Szóval egy ilyen gariztatás alsó hangon 10e de könnyen bele ugrik egy huszasba...
Szerintem nagyon nem éri meg kockáztatni.
Ja és kint 1év garit kapsz az EUstockon keresztül forgalmazott telókra pedig 2év van már!!! -
forgonati
őstag
válasz
SzikraHuszár
üzenetére
Más, régebbi, LCD kijelzős telefonjaimmal (Oneplus 2, Honor 8) nem volt ennyire durva. Azokat ha elfordítottam, kicsit sötétültek, de nem fordultak be ennyire feketébe. Ennél nagyon durva, konkrétan semmit nem látsz. Mondjuk ez nem akkora nyűg, inkább csak érdekes.
-
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Redmi Note 7-nek mi volt eddig a legjobb ára BG, GB oldalakról? Ahogy most nézegetem, email only-ban is szinte olyan árak vannak, mint itthon. Érdemes egyáltalán még kintről rendelni?
-
30z.Samu
titán
Sziasztok!
Ha minden jól megy, akkor elvileg legkésőbb hét közepére nekem is megjön a "kicsike". Kicsike...az SE-hez képest akkora lesz, mint egy ház.
De csak megszokom, meg iPhone felhasználóként az Android volt eddig a keresztmetszet, de ugyanakkor a kíváncsiság is hajt, hogy mennyit fejlődött az Android, amióta nem használtam. Konkrétan a MIUI-ra is kíváncsi leszek, legutoljára azt hiszem a 8-ast használtam egy Mi 4C-n úgy két éve, az nem állt a helyzet magaslatán jó pár alkalommal. A telefon volt kevés akkoriban vagy a szoftver állt hadi lábon, nem tudom, végül cserére került és mentem vissza az iOS-re. Viszont a Xiaomi-nak megint sikerült kidobni egy olyan telefont, ami elnyerte a tetszésem és úgy éreztem lehet kellene még egy esélyt adni a dolognak, remélhetőleg a hardver is elegendő lesz. Kíváncsi leszek pár dologra, remélem nem csináltam rossz vásárt. 
-
Czimby
addikt
válasz
KillerBlue
üzenetére
Miért jobb vétel a 8X-nél kifejtenéd?
Annak sokkal minőségibb az anyaghasználata, összeszerelése.
A kijelző szintén nagyobb a 8X-nél.
Hardveresen minimálisan gyengébb a Kirin de kb észrevehetetlen.
Kamera kb egy színt Notera van gcam 8X meg gyárilag elég jó, főleg az éjszakai módja.Ami negatívum a 8X esetén az a microUSB (hogy tehették rá 2019-ben) és a nagyobb noccs.
Illetve akkuidőben gyengébb még a 8X kb 1óra SOT mínuszban van.Szerintem kb egy színt a két teló és mindenki maga döntse el neki mi a fontos az apró különbségek közt.
Pl miui vs emui -
vadászcsiga
félisten
válasz
SzikraHuszár
üzenetére
Brainwavz fülessel próbáltam, illetve bt-n hangszórón. Ha egy szóval kéne leirnom a minőségét, azt mondanám mindkettővel kurva jó. Nem tudom milyen dac került bele, de én teljesen beleszerettem a hangzásba. Gsmarenan van róla rövid értékelés, ott is dicsérik.
Ja, fulesnél be kell kapcsolni a Mi hangjavitast, és az altalanosra állítani. Onnantól álom.KillerBlue
Át kell állítani a régiót valami nem EU országra és akkor van hangerő is. -
KillerBlue
csendes tag
válasz
SzikraHuszár
üzenetére
8X-nél mindenképp jobb vétel a note 7. A40nél ott az amoled kijelző és az NFC ha vkinek ez fontos de gyengébb hardver és kisebb akksi. Akkor már inkább A50 érné meg. A reklámokat egyébként pár perc alatt ki lehet lőni. Google-ben találsz hozzá leírást. Nem kell hozzá semmi mókolás. Több mint egy hónapja megvan nekem de még egyetlen reklám nem volt a kijelzőn.
A fejhallgató részt passzolom. Csak JBL agyba dugós fülest használtam vele. Több féle hangzás séma közül lehet választani a beállításokban. Ha megtalálod a fejhallgatódnak/ízlésednek megfelelőt akkor jó minőségű hangot ad bár sztem a hangerő lehetne magasabb mert a korábbi Honorom azért tudott olyan hangerőt ami már "fájt".
-
SzikraHuszár
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nagyon gondolkodom egy ilyen készüléken (a másik a Honor 8X meg a Galaxy A40), de Xiaomi-val nincs sok tapasztalatom. Olvastam, hogy reklámokat dobál a rendszer (azt is, hogyan tudnám ADB-n legyalulni), de van még valami "nyűgje"?
Meg igazából az érdekel, hogy próbálta-e már valaki minőségibb vezetékes fejhallgatóval (nem tipikus zsebre vághatóval, pl esetemben egy Sony MDR-XB600-at kellene kihajtani), hogy hogyan szól? -
BSOD
senior tag
Twrp-vel továbbra is bukom az ota frissítést?
-
KillerBlue
csendes tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Pont nem ez a két dolog volt a lényeg. Egyiket sem használom.
-
vadászcsiga
félisten
Telefon nem gazdálkodik valami jól a ramokkal. Mi a fenere megy el 2,5Gb? Miui ennyit használ?
KillerBlue
Arcalapu feloldás nálam előtte is volt. Notch elrejtese után igen ronda lesz a kijelző. -
KillerBlue
csendes tag
Sziasztok!
Nálam tegnap frissült a MIUI 10.3.2.0-ra. Azóta lehet elrejteni a notch-ot és arc alapú feloldást használni. Viszont azt vettem észre hogy a zárképernyőn kóddal való feloldásnál nincs már érintés effect amikor ütöm be a számokat. Tehát beírja a számot amit megérintek de nem rajzolódik ki egy kör. Ez normális? -
törölt tag
Köszönöm szépen mindenkinek. Amennyiben minden jól megy a jövő hét közepén nekem is a kezemben lesz egy ilyen drágaszág.
-
forgonati
őstag
válasz
üzenetére
Nincs vele gond, szépek a színei. AMOLED kijelzővel összevetni nem érdemes, ez egy LCD. De annak teljesen jó. Alul van egy nagyon halvány bevilágítás, legalábbis az enyémen. De annyira enyhe hogy csak bizonyos színeknél vehető észre, pl. ha szürkés árnyalatú képet jelenít meg. Ezért a pénzért jó kijelző. Felül a notch körül egy nagyon pici árnyék van, de annyira minimális hogy szinte említésre sem méltó. Én is csak fehér kijelzőnél vettem észre. A fényerő lehetne egy fokkal nagyobb talán, de nem vészes.
Viszont. Aki napon polarizált napszemüveggel fotózna vele fekvő módban, semmit nem fog látni a kijelzőből. Álló módban OK, de ahogy elfordítod, totál elsötétül. Ez csak polarizált szemüvegen keresztül van így. -
KubanitoS
veterán
-
törölt tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nincs bevilágítás, mint a Poco F1 esetén. Éles, tiszta képe van, színek fakóbbak még a 2 éves Mi5s kijelzőjénél is.
Magyar oldal -
törölt tag
Sziasztok, azt szeretnèm megkèrdezni , hogy a kijelzõ elfogadható?Gondolok itt arra , hogy napfénybeni láthatóság, színhűség stb.Mert azt olvasni, hogy ennyi pénzért ne várjon az ember nagy elvárásokat. Köszönöm a választ elõre is.
-
Reverting
őstag
MIUI 10.3.5.0
-
Reverting
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Azért mert En így szeretem.
-
Reverting
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Bele muveszkedni bele lehet, de jobban orulnek egy rendszerszinten mukodonek...
[YT video] -
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Note 5-ön már a MIUI10 fejlesztőiben is van rendszerszintű dark mód. Persze, az appnak is támogatnia kell.
-
-
cirkus
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
semmi más alkalmazásnál nincs ilyen probléma, megfelelően müködik akkor a képernyőre igazítás mindehol ?
-
Reverting
őstag
Most h jön valami frissítés lehet benne lesz, de azért megkérdezem h valaki megtalálta a dark mode-ot? Elvileg a fejlesztői menüben de nincs benne, mennyire régió függő? Ha igen akkor melyikben van benne? Ha benne van..
nem téma, rendszerszintű dark mode-ra gondolok. -
pergabb
senior tag
Frissült a miui, szedjétek.
Aktív témák
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- Eladó egy Xiaomi 12T pro Töltővel adom
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Azt váltotta egy LG G4 (ez van most is), és bazira meglepődtem, amikor elfektetve az autós tartóban full fekete volt a kijelző a szemüvegemmel. Bosszankodtam is, aztán megszoktam a portré módot navival is. Mellette van egy kis iphone 5S, na az pl. nem sötétedik, hanem kicsit ferdén tartva csak a színei másznak el, de állva és fektetve is oké.

Kb. ennyit bírt nálam eddig bármilyen okos.
)) majd szolj ha megtalaltad... Szerintem a 3-4 nap meglenne ha nem 9h lenne SoT

))