Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
SzikraHuszár
csendes tag
Gyerekek, nyüstölöm egy hete, nagy megelégedettséggel.
Az akkuidő nálam naagyon jó. Egész nap tudom zargatni.
Gyors és nincs baj alacsony fényerővel fotózással, sokszor világosabb a kamera képe, mint amit én látok (ha valami takarásban lévőt kell lekapnom), persze ezt "dokkumentálás" minőségben. Fél tenyérnyi QR kódot beolvas 2-3 méterről (pedig elég részletes, rajta a WiFi azonosítója és jelszava, egyik sem rövid, szóval nem kevés adat, azért is kellett fél tenyérnyi méret, hogy az előzővel le tudjam olvasni közelről egyáltalán...).
A temperált üveg valóban megoldja a polarizált szemüveg problémáját.
Említettétek a PWM-et, nos én 1700-1800 Hz-et mértem, ez még egy légynek se lehet zavaró (én az enyhe 100Hz-es "vibrálást" is érzékelem, szóval nem a stroboszkóp effektust, hanem mikor a LED fényereje kicsit követi a tápfeszültség változását, de az egyenirányítás-szűrés miatt sosem alszik ki teljesen, ezt más nem szokta észrevenni, én igen, ezért is építettem műszert, azzal járok vásárolni és az üzletben kipróbálom, meg megmérem...).
Fejhallgatóval nagyon jó hangja van (lehetne egy picit hangosabb is, de igazából nekem azt az 1-1W teljesítményű akusztikus fülzsír-eltávolítómat nem igazán hajtja meg semmi hordozható eszköz, ahhoz képest elég szép teljesítményt produkál, régió váltás lehet javítana, de nekem megfelel így), a média hangszórójának minősége is tetszik (youtube nézegetésre, zenét így nem illik hallgatni, ki se próbáltam
).
A beszédhangszóró rendben van, de az is elviselne egy kis plusz hangerőt.
Viszont! Bedöglött a gyorsulásmérő. Nem fordul el fekvő helyzetbe a VLC. Meg semmi más. Nem volt leejtve, dobálva. Zsebből ki, asztalra lerak. Diagnosztikai program feltelepít, a Z koordinátán kiakadt végkitérésben, nem mozdult. Szoftveres mókolással sem (a gyári Iránytű alkalmazást véletlen megnyitottam, mielőtt észre vettem volna a hibát, az meg "Kalibrálás"-sal kezdte a mondandóját, na ott nem váltott "kamera" nézetbe álló helyzetben, ahogy szokott, ezért lett gyanús, hogy ez szúrta el szoftveresen, később kiderült, hogy nem.).
Pár gyári adat törlése, újraindítás után a "brutal force" elvét követve a MEMS technológiákról tanultakat figyelembe véve a csapkodjuk minden sarkát a tenyerünkhöz javítást próbáltam alkalmazni. Már-már kerestem volna, hogyan tudom visszaküldeni garanciális javításra, mikor ezen gondolattól felmérgesedve az "azért kapott Gorilla Glass-t, hogy bírja vazze" mondattal "kicsit" jobban elvertem a tenyeremet a telefon élével (kis mazochizmus, tud ez fájni), erre helyre állt a szenzor, újra öröm et bódottá.
Nem tudom, mire számítsak a továbbiakban egy ilyen készüléktől, ez azért elég ciki, be kell látni. Pedig roppant módon meg vagyok ezzel a kütyüvel elégedve. De leteszed az asztalra (nem dobod) és kiakad 77 m/s^2 értéket mutatva? Mindezt szilikon tokban? -
SzikraHuszár
csendes tag

Végeztem egy kísérletet. Az LG Spirit-em úgy látszik, hogy 45° -os szögben polarizál, így oldották meg, hogy szemüvegben is olvasható legyen (vagy más okból). Viszont az "üvegfóliát" rátéve a polárszűrőn keresztül is látható a képe, mindig. Érdekes, hogy fotón sötétebb, mint a valóságban és szivárványszínű, amit meg nem tapasztalni szabad szemmel.Szóval akit zavar, hogy a napszemüvegén keresztül a kép sötét: edzett üveget a kijelzőre!

-
SzikraHuszár
csendes tag
válasz
forgonati
üzenetére
Tényleg érdekes... mármint az, hogy nem mind viselkedik így!
A PC monitoraimon, legyen az régebbi TN, újabb TN, vagy relatív új ISP paneles, mind besötétített teljesen. Jó, a régi TN-en még valami látszódott, de nincs is jó képe, valószínűleg a csillogásmentesítés miatt matt felületkezelés leront kicsit a fény polarizáltságán (a fényerő rovására). Nem matt kijelzők nálam lementek full feketébe.
Kipróbáltam az LG Spirit-emen, az is.
Viszont párom P9 Lite kijelzője már máshogy viselkedik. Szinte nem sötétül, de a polárszűrő forgatásával olyan az effekt, mintha a photoshopban játszanánk a hue értékkel, a színek elmásznak. Na ez viszont számomra új és érdekelne, miben másabbak ezek a készülékek, talán nem lineáris hanem kőrkörös polarizációt használnak, vagy színenként eltér a polarizáció iránya?
Másik, utána olvasva mások, akik írnak a jelenségről, arról számoltak be, hogy a kijelzőre ragasztott "védőüveg" megszünteti a jelenséget, páromnak meg pont van ilyen a kijelzőn.
ÉS! Sajna neki nem takarja le a teljes kijelzőt, a széle szabad. Na ott a polárszűrővel simán el lehet sötétíteni a kijelzőt!
Szóval akit zavar, hogy nem tudja napszemüvegben használni a telefonját, ha azt vízszintesen vagy merőlegesen tartja, az vegyen edzett üvegből készült képernyőfóliát (és lehetőleg ragassza a telefonra is fel
).
Ez egyébként ki lesz próbálva, mert már leadtam a rendelésem a készülékre és egy ilyen fóliára (ami nincs raktáron, szóval olyan egy hét múlva tudok beszámolni arról, hogy működik-e). -
SzikraHuszár
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nagyon gondolkodom egy ilyen készüléken (a másik a Honor 8X meg a Galaxy A40), de Xiaomi-val nincs sok tapasztalatom. Olvastam, hogy reklámokat dobál a rendszer (azt is, hogyan tudnám ADB-n legyalulni), de van még valami "nyűgje"?
Meg igazából az érdekel, hogy próbálta-e már valaki minőségibb vezetékes fejhallgatóval (nem tipikus zsebre vághatóval, pl esetemben egy Sony MDR-XB600-at kellene kihajtani), hogy hogyan szól?
Aktív témák
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
).