Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz Micsurin #6455 üzenetére

    Egyrészt annyiban egyetértek, hogy az Red Dead Online, jelen formájában még mindig küzd a tartalomhiánnyal és magánvéleményként, kicsit hiba volt levenni a Beta jelzőt róla.

    Magát a Free Roam-ot alapvetően úgy kell elképzelni, mint a Single rész endgame-jét. Vagyis ott van a Open World világ és alapvetően csak rajtad áll, hogy hogyan játszol vele. Tény, hogy akárcsak a GTA Online, úgy itt is sokkal unalmasabb tud lenni, hogy ha magányosan járod a világot, és kerülöd a többi játékost. Ahogy írtam már, a szabad barangolás közben elérhető aktív küldetések és események száma, változatósággá jelenleg még kevés, és azok is repetitívek tudnak lenni. A vadászat, pecázás, gyűjtögetés (növények vagy itemek) pedig elég sokak számára unalmas tudd lenni.

    Ezek mellet ugye ott vannak a:

    -Free Roam mission-ők (Starnger küldetések, amik narancs színű körökkel vannak jelöve), amikben egyrészt ugyan azt a 5-10 dolgot lehet csinálni (szekér/csónak visszaszerzés/leszállítás/védés, vadászat, NPC ellenfelek megtámadása, etc.). Ezeket ugye ha olyanok akkor a többi játékosok meg tudja akadályozni, meg tud támadni közben. De az esetek többségében azért jól fizet már.

    A vadászos küldetések fizetik tán a legtöbbet, ezeket Bonnie (MacFarlane's Ranch), Sadie/Jake (a térkép legészakibb részén), Thomas (a mocsaras részen lévő Lagras-ban) és Hamis (Ambarino Cotorra Springs, vagy pedig a Three Sisters felet levő tó partján). Ezeket azért hoztam fel, mert ők azok akik a légkönnyeb küldetéseket adják ezek mellet.

    -A Land Of Opportunities 2-4 fős kooperatív küldetések, amikből jelenleg 13 darab van (igazából 14 de az első a tuturial küldetés amit nem lehet replay-elni), viszont a Honor szinted miatt csak 9-et tudsz hostolni egyszerre (Quick Job-al való csatlakozáskor persze bármelyiket beadhatja a jelenlegi 13 közül). Ezek első alkalommal való teljesítésekor aránylag jól fizetnek, de utána már attól függ a sokkal kisebb kifizetés, hogy mennyi idő alatt csináljátok meg, de tán ilyenkor van egy max limit is.

    Ezeket ismételni egy idő után azért elég unalmas tudd lenni az tény, de PvP nélkül ez az egyik legjobb fejlődési lehetőség.

    Viszont van egy kis csalás kifizetésben az egészben. Ugyanis, ha miután megcsináltad a küldetéséket, és törlöd a karaktered (az el nem költött pénz és arany megmarad!), majd így újrakezded, akkor a küldetésekért ismét megkapod az első teljesítés bónuszát.

    -Showdown/Race/Elimination Series a klasszikus kompetitív része a játéknak, aránylag sokfajta játékmóddal nem olyan sok helyszínnel. Ha PvP beállítottságú vagy és még ezek mellet jó is vagy benne akkor ezekkel lehet a legtöbb pénzt keresni és a leggyorsabban fejlődni.

    Feltéve, hogy az élen végzel. Bár a többi helyért járó jutalom se kevés, de ilyen esetekben lehet jobban megéri a küldetések farolása. Sajnos itt is meglátszik (legalábbis Xbox-on ezt tapasztalom), hogy a túl OP valaki PvP-ben (legyen az nagyon jó játékos, vagy valami trükköket használó /XIM4/), akkor sajnos az nagyon tönkre tudja vágni a játékélményt. Xbox-on van vagy 10-15 játékos akiket ha meglátom, hogy becsatlakoztak inkább keresek másik mecset (már ha talál), mert akkor szinte mindig az a csapat nyer óriási fölénnyel ahová ép berakta őket (általában 10-20 feletti k/d aránnyal, de volt már olyan is, hogy 61/2-vel nyert meg egy Most Wanted-et). És sajnos emiatt elég kevés az az ember aki PvP-t játszik. Valamint még az is kicsit elszomorít, hogy sokan nem játszanak csapatjátékosként a Team alapú módokban, hanem csak rohangálnak össze vissza és csak a kill-re mennek.

    -A Free Mode Event 45 percenként induló változatos és alapvetően jónak tűnő a legtöbb esetben PvP alapú játékmódok... lennének, mert ha nem fishing, vagy hunting challenge van akkor az egész csak egy szimpla DM ("T"DM ha posse-ban vagy), ahol csak a kill számít, a játékmód célja nem. Ide tényleg csak és kizárólag a Daily Challenge-k miatt járok be.

    -És még akkor vannak a Daily Challnegek amiket érdemes csinálni. Ezek minden nap magyar idő szerint reggel 8-kor jönnek, és 7 kihívást tartalmaz. Ezek nagyon változatosak tudnak lenni, és ezek teljesítésével is el lehet lenni pár órát. Alapvetően könnyen teljesíthetőek (kivéve talán a Posee alapúakat mert ahhoz kelnek csapattársak), és ha folyamatosan csinálod akkor aranyban jól is fizet (én nekem maxon van a szorzó, így csak ebből napi 5 arany érkezik, ha mind megvan).

    Amúgy én azt tapasztalom, maga a nyílt világban lévő játékosok döntő többsége nagyon békés és barátkozó. Persze vannak elmebetegek itt is, de Defensive módban nagyon kevés az az alkalom mikor belém kötöttek csak úgy (ilyenkor azért előjön, hogy én azért jobban játszok free aim-el mint a kötekedők, ugyhogy pár sikertelen támadás után békénhagynak :D).

    Ezen tapasztalatok mondjuk nekem 366 óra Online alatt jöttek össze, ugyhogy én kicsit másként élem meg. Meg nekem nagyon tetszik az egész világ így egyedül is sokat vagyok fent.

    Az érkező tartalmakra meg kíváncsi vagyok, hogy hogyan oldják meg. Főleg a Bounty Hunter-t. Ilyen mondjuk már az előző Red Dead multiban is volt ott egy bizonyos bounty fölött jelezte a többieknek, hogy érdemes levadászni, de ott általában azokon volt ilyen aki nagyon agresszív volt, vagy nagyon jó PvP-ben, de a legtöbb esetben ott a csalok voltak vérdíjasok (ott még lehetett csalni).

    Hogy itt hogyan oldják meg még kérdés, de ha játékosokat kell levadászni az megint, csak a griffer PvP játékosoknak fog kedvezni.

    Amúgy sorry a hosszú írásért, de hátha másnak hasznos lesz az online-ban látott tapasztalatom.

    De akkor zárásként: Az Red Dead Online abban nagyon hasonlít a GTA Online-hoz, hogy csak rajtad múlik, hogy mit kezdess az online világgal. Csak RDO-ban még nincs annyi aktív és passzív tartalom mint a lassan 6 éves GTAO-ban

    "Fact. Bears eat beets. Bears. Beets. Battlestar Galactica."

Új hozzászólás Aktív témák