Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• heidricha

őstag

válasz kelekyle #10649 üzenetére

Ezt még nem láttam itt leírva. Szerintem olyasmiről volt szó, hogy az "okos" funkciókban (is) vannak az eszköznek korlátai. Minden ennyire sokoldalú eszköz kisebb-nagyobb kompromisszumok eredménye, még ha az anyagiaktól el is tekintünk; szerencsére van millióféle változat, lehet választani, kinek melyik feladat a lényegesebb, és mennyit hajlandó áldozni rá!

A szervizesek szerint az okozza a magas szerviz arányt, hogy meglehetősen gyorsan kell modellt váltani, nincs már annyi idő végig tesztelni egy kütyüt, mint mikor csak pár évente jött ki egy új modell, továbbá igen nagy fokú a "tömörítés" is, használatban pedig - még rendeletésszerű használatban is - nagyon sok mindent ki kell állnia.

Plusz egy kis élménybeszámoló, akit untat, attól elnézést kérek:

Volt ez a szervizes téma a GPS antennával, meg az akkufedél cserével. Két napig remek volt, ez jelentősen jobb, mint ami korábban bármikor is megesett velem, viszont aztán kezdett visszalassulni pár perces fix-időre. Na mondom, csak ki kell próbálni a gyári B04-gyel, mert nemien állnak velem szóba másképp.

Na felment.. harmadszorra, mert elsőre a root nem sikerült (restore módszer, hiba semmi, de "su bináris nincs telepítve"), másodszorra a recovery-s root rendben, de a saját mentés visszaállítása közben spontán reboot. Itt megálltam, és mindent elölről.

Utána felment, szépen lassan mindent visszatettem, a mentésből csak aminél érdekes az állapota is, minden más Play-ről.
    GPS próba: 20 perc kevés volt az első fix-hez, azóta sem jobb a helyzet, az érintőképernyő érezhetően nehezebben kezelhető, mint a next_v2 esetén. Pár perce spontán reboot valami teljesen ártatlan tevékenység közben.

Kicsit megijedtem, ami azt illeti, ezek a reboot-ok semmi jót nem ígérnek. Azt hiszem, mégis visszateszem a v2-t, azzal legalább használható, a GPS sem volt vészes, bár jónak sem mondanám több napi tapasztalat alapján. Ha még fordulok egyet a szervizben, majd visszateszek egy szűz gyárit előtte, hátha nekik is lesz egy-két újraindulás!

Új hozzászólás Aktív témák