Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmm...hát ez szomorú. Illetve talán annyira nem. Jó lenne a gyártótól hallani némi információt, illetve kideríteni hogy mini-itx.com-ék mivel mértek.
Mert nekem gclf2-őn a szenzorok igen sokat "csalnak". A bordát mérve, ami feltételezem megegyezik a cpu külső hőmérsékletével tapintásra is 10-20°C-al hűvösebb. A hőmérséklet mérése lehet a mag környékén történik, így ez elég lutri.
Ha a bordát mérték 60°C-on még melegedőnek, az kellemetlen. Ha a szenzor mutatott ennyit, ami a mag körül van akkor ez simán jó még. Márpedig ez ránézésre a speedfan grafikonja. A szilícium nem szenved olyan hőmérsékleti pozitív visszacsatolásban mint a germánium tranzisztorok anno, így fűthető kb. amíg bírja. Márpedig meglepően sokáig bírja.
Tehát ha úgy mértek mint ahogy gclf2-ben az atom hőjét mutatják a szenzorok, akkor ez a borda olyan 40-45°C hőmérsékletű volt. Az meg mehet tovább is.Alapvetően meg abból jutottam arra a következtetésre hogy passzívon is megy, miszerint a bordán van embléma. Ha muszáj lenne ventilátornak takarnia a bordát, akkor nem kerülne oda gyártónak logója....szerintem. Persze a logika vezethet arra is, hogy leveszed róla bordát, mert a mini-itx ház saját ventilátorával hűtöd. De majd ha veszek egy ilyet, úgyis első dolgaim közt lesz hogy borda nélkül megfűtöm és tapogatom a bordát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Keresünk dokkolókat
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest