Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DBob

őstag

válasz dabadab #93 üzenetére

Hmm...hát ez szomorú. Illetve talán annyira nem. Jó lenne a gyártótól hallani némi információt, illetve kideríteni hogy mini-itx.com-ék mivel mértek.

Mert nekem gclf2-őn a szenzorok igen sokat "csalnak". A bordát mérve, ami feltételezem megegyezik a cpu külső hőmérsékletével tapintásra is 10-20°C-al hűvösebb. A hőmérséklet mérése lehet a mag környékén történik, így ez elég lutri.

Ha a bordát mérték 60°C-on még melegedőnek, az kellemetlen. Ha a szenzor mutatott ennyit, ami a mag körül van akkor ez simán jó még. Márpedig ez ránézésre a speedfan grafikonja. A szilícium nem szenved olyan hőmérsékleti pozitív visszacsatolásban mint a germánium tranzisztorok anno, így fűthető kb. amíg bírja. Márpedig meglepően sokáig bírja.
    Tehát ha úgy mértek mint ahogy gclf2-ben az atom hőjét mutatják a szenzorok, akkor ez a borda olyan 40-45°C hőmérsékletű volt. Az meg mehet tovább is.

Alapvetően meg abból jutottam arra a következtetésre hogy passzívon is megy, miszerint a bordán van embléma. Ha muszáj lenne ventilátornak takarnia a bordát, akkor nem kerülne oda gyártónak logója....szerintem. Persze a logika vezethet arra is, hogy leveszed róla bordát, mert a mini-itx ház saját ventilátorával hűtöd. De majd ha veszek egy ilyet, úgyis első dolgaim közt lesz hogy borda nélkül megfűtöm és tapogatom a bordát.

Új hozzászólás Aktív témák