Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• XharX

aktív tag

válasz pető bá' #75 üzenetére

Félreértettél. Én nem azt mondom, hogy akit nem ismerek és nem tudom róla, hogy kiérdemli a tiszteletet azzal egy utolsó bunkó lennék, sőt. Nyilvánvalóan a civilizált viselkedés része egy ismeretlennel való normális viselkedés, de az kortól függetlenül . Én ugyanúgy megadom a tiszteletet egy magamnál fiatalabbnak is ahogy egy jóval idősebbnek is, max "testi lehetőségeik" szerint kaphatnak minimálissal más bánásmódot. Azt meg nonszensznek tartom, hogy korom miatt nem kapom meg ezt egyes emberektől, főleg ha én megadom.
    Ez a tanároknál se kell, hogy másként legyen. Nyilván tisztelni kell az összest, míg ennek ellenkezőjére nem szolgál rá, mert még én is azt mondom, hogy van az a szint ahol nem tudok jó pofát vágni egy egy tanárhoz. Erre lenne is pár sztorim, de ez más lap.
    A tanároknál inkább a legnagyobb gond, hogy a fegyelmezést rosszul kezdik. Ebbe most nem akarok belemenni, de életem során a rengeteg tanárom közül ebben a témában a legtöbb dilettáns volt, ahogy a régi rendszert se lehet jónak tartani. Azt meg, hogy a diákok teljesen normálisan álljanak hozzá az olyan kérés minthogy a korrupció csak úgy tűnjön el.

Toleranciához: Nyilván az élet egyik alapvető aspektusa, ahogy a fenti témában is alapnak kéne lenni. Persze ez 7 évesen nem könnyű, de alapnak kéne lennie egy ilyen órán. Persze ez ahogy már írtam tanár függő, ismerem aki tanítja nekik és ő tipikusan az, hogy aki nem hiszi az hülye. Ez elég sajnálatos, főleg, hogy az alapokat egy ilyen embertől kapják.

• XharX

aktív tag

válasz Vladi #67 üzenetére

Azon kár most sírni, hogy szeret nem szeret, ez van, kész. Lehet még választani, max erkölcstan néven megfelelő képzés nélkül még egy felesleges órán ül ott a gyerek.
    A hittant meg célszerű úgy kezelni mint a többi tanítási órát, az adott szaktanártól függ a színvonala. Én jelen pillanatban katolikus iskolába járok, értelemszerűen a választás lehetősége nem áll fent, hittan heti 2x és kész.
    A 3 "nagy vallás" szerint vagyunk szétszedve, mikor az osztályban jön a hittanóra mindenki a felekezetének megfelelően megindul. A különbség ott kezdődik, hogy az egyik tanár megérti, hogy a teremben ateisták is ülnek és ennek megfelelően nézeteit burkoltan ismerteti a világban tett utazásainak mesélése közben(még én is szeretem hallgatni), addig pl az a tanár ahova én járok óránként 3x mondja el, hogy hülye vagyok mert tagadom a tagadhatatlant és pokolra fogok jutni ateizmusom okán. Kissé irritáló, mert én szót se szóltam nézetei ellen, el kell fogadni a másikét, szélmalomharc lenne.
    Ezt kéne kizárni, ami persze lehetetlen, egyéb tantárgynál is előfordulhat. Pl a fizika tanár saját hülyeségéből taníthatja, hogy a fisszió az magfúzió. Egyetlen különbség, hogy míg utóbbi tényszerű előbbi közel se egyértelmű.

(#70) pető bá' A legtöbb ismerősöm életében nem járt hittanra, néhány misén ült csak ott mégis normális, társadalomnak nem káros emberek lettek, pedig egyik másik szülői háttere... Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az előző hozzászólásaid túl nagy nevelőcélzatot tulajdonítasz ennek. Persze a hittan ha normálisan van tanítva nem káros, de mikor 7 éves húgom butának tart mert nem hiszek Istenben és ez szembe megy az "iskolával" ott már baj van. Valahogy a toleranciát is az elsők közt kéne tanítani szerintem.

"Mert "ezek a mai fiatalok" ilyenek-olyanok (nem tisztelik az időseket),"
    Valaki írt itt az oldalon pár napja egy hasonlót: "A kor nem érdem, állapot". Ez nagyon is igaz, ha valaki nem szolgált rá a tiszteletre, csak azért mert kétszer annyit élt ezen a bolygón mint én még nem fogom tisztelni. Vagy megfordítom a kérdést. Azért nem néz engem semmibe a legtöbb idősebb ember, mert fiatalabb vagyok mint ők? Erre nem mondanék semmit, bár tudom, hogy így van.

• XharX

aktív tag

válasz <stdio.h> #9 üzenetére

A két dolog nem ugyanaz. Tegyük fel, hogy minden iskolában(közel se) megoldott, hogy nem csak német-angol van, de az általad felsorolt többi nyelv is világszintűek és közeli országokhoz tartoznak.
    A buddhizmus és egyebek legyen bármilyen népszerű is, de se "országunk" se a térsége az évszázadok folyamán nem volt vele kapcsolatban, ezért nem is nagyon elvárható, hogy ilyen pici rétegnek is megfeleljenek. Ennyi erővel miért nem kínai nyelvet tanítanak országosan, elvégre kb 1,5 milliárd ember beszéli.

Új hozzászólás Aktív témák