Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Fr@nkieWilde #24392 üzenetére
Tedd föl ezt Lux. Sajnos root kell hozzá.
-
persoon
újonc
válasz
fluttershy #24363 üzenetére
Többször megcsináltam amit és ahogy írtál, minden alkalommal hibát ír: "error:Erasing boot failed, maybe the device is locked", ez mit jelent, és lehet-e még valamit tenni. Kérlek, ha tudsz segíts, vagy bárki akinek jó megoldása van. Előre is köszönöm.
-
darvinya
titán
válasz
Fr@nkieWilde #24392 üzenetére
Akkor tedd a kukába.
Amúgy nem kell frissíteni, és nincs gond és lesz több éves rendszer.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
#56474624 #24391 üzenetére
Tudom, de most őszintén szerinted muszáj évente új rendszert kiadni? Meg a meglévőt havonta "frissíteni"?
Mert szerintem nem, azt tapasztalom, hogy ami végre jó, azt elrontják vele.
Persze nyilván más a Google véleménye és nézőpontja.A márkák között sem látok már akkora differenciát, a hardver a mozgató rugó, de ez elég korlátozott történet ugyebár, aztán a márkák saját jó vagy kevésbé jó rendszereik, a telefonok egyéb összetevőik (fém vagy üveg ház pl). Nincsenek már saját, kiugró innovációk, egyedi külsők, amik kilógnak a tömegből, saját, más márka rendszerétől teljesen elhatárolható rendszerek. Megint téglákat kapni csak, mint amikor megjelentek az első készülékek a piacot megnyitva.
Totál sivár az egész.
A mi a1 megfelelt minden elvárásomnak, ma szívem szerint a kukába tenném -
törölt tag
válasz
Fr@nkieWilde #24390 üzenetére
Ez nem a telefon sajátossága, hanem az op. rendszeré. Tehát amelyiken tiszta Android van szintén, és már Pie, az mind ilyen. A többit nem tudom.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
#56474624 #24389 üzenetére
Magyarul szar lett, ami eddig jó volt, azt sikerült jól elkúrni, nem kicsit nagyon...
Egy épkézláb telefon nincs a piacon, semmi, visszasírom a régi szép időket.
Le kell ezt cserélni, de mire??? Túlárazott szarok vannak csak. Vagy olcsó használhatatlan vackok. Meg utálom, hogy csak android vagy ios...
Nagyon szar a telefonos piac... -
válasz
fluttershy #24385 üzenetére
TV-Go ami még híresen háklis a root-ra, de nekem az is megy. Két banki app-ot is használok (Erste, Cib), mindkettő működik. A Cib-en annyi funkció vesztés van, hogy nem engedi az ujjlenyomatos hitelesítést csak a pinkódost, ezen kívül minden működik benne. Egyébként valóban nem kell a root, ha nincs rá szükséged. Viszont ebben a tekintetben azért utána kell járni a custom ROM-nak, mert vannak azért "gyárilag" rootoltak. Már régen használtam LOS-t, de korábban ez pont olyan volt, saját root managementel.
-
bodrob
csendes tag
Sziasztok MI A1 tulajdonosok!
Ti is tapasztaltátok azt a jelenséget, hogy a január végi, Android 9 rendszerre történő frissítés óta sötétebb lett a telefon kijelzője, azaz alacsonyabb lett a fényerő? Mert én ezt tapasztalom, a frissítés után, amióta 9-es Adroid fut a telefonon, 75 - 80% (utcán, napfényben 95 - 100%) szintre kell húznom a fényerőt, és sokszor még ezt is kevésnek érzem+!
Azelőtt 40 - 45% fényerő is elegendő volt, de utcán, napfényben sem kellett 65 - 70%-nál magasabbra húzni a fényerő csúszkát! Pontosan emlékszem, hogy a frissítést követő újraindulás után lett fakóbb, halványabb a fényerő. Más is tapasztalt ilyet? Az egy év garancia már letelt, érdemes ezért fizetős szervizbe vinni, vagy esetleg lehet otthon is valamit orvosolni szoftveresen?
-
fluttershy
tag
Rövid válasz: nem.
Hosszabban:
Alapértelmezetten a legtöbb custom rom nincs rootolva, neked kell elintézned ha root jogosultságot szeretnél. Én mindig rootolom a rendszerem amikor csak tehetem mert egy nyitott bootloaderrel rendelkező telefonnál max 5 perc az egész procedúra és semmit nem vesztesz vele, nincs semmi hátránya. Ezért nem értem azokat az embereket akik custom romot használnak de foggal körömmel ragaszkodnak a rootolatlan rendszerhez. A bankolós appok nem indulnak el ha rootolás nyomát találják, de szerencsére manapság már minden root access management app rendelkezik root hider funkcióval. Magisknál például van egy root hide nevű rész ahol bepipálhatod azokat az appokat amik elől el szeretnéd rejteni a rootot. Én otp simple appot használok így. -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
HDR123 #24381 üzenetére
"Talán ki lehetne rakni a tuti megoldást a fórum elejére".
Azt adom, jó lenne!
Jó szájbarágósan, linkekkel miket kell letölteni, szóról szóra leírva, mert én még nem csináltam ilyet és én utálom a pitét, mint a szart.
Visszamennék akár 7.1-re is, de 8.1 lenne a legjobb.
Sőt, ha valaki vállalná, hogy Budapesten megcsinálja, annak nagyon hálás is lennék! -
Mardor
tag
Sziasztok!
Asszonynak van Mi A1-e. Pie-ra frissítés előtt minden tökéletesen működött... visszaolvasva 1-2 száz commentet látom ezzel sokan vannak így...
Viszont amit itt nem találtam (és más külföldi oldalakon sem), hogy használat közben a programok a háttérbe szorulnak ugye... és ha megnyomjuk az appváltó gombot akkor megjelennek. Na nekünk nem jelennek meg.
Újraindítgatás után 1-2 órán át megjelennek, majd egyszer csak semmi, és utána már megint csak a soft reset segít.
Ilyesmi hiba nem jött elő senkinek?Hard reset gondolom segít. Az 7.1-re lövi vissza a telefont? Ha onnan update-elnék az egyből 9-re frissít, vagy kell a 8.0/8.1-re frissíteni 9.0 előtt? Mert az jó lenne, ha Oreo-n meg tudnám állítani a frissítési folyamatot.
Köszönöm!
-
válasz
Fall-N #24378 üzenetére
Figyu! Lehet, hogy nem rémlik, de olvasom a topikot. Tele van nyűglődéssel, nem megy ez, nem működik az, nem talál a gps jelet, a wifi állandóan le-felcsatlakozik. A tiéddel pont nincs probléma, meg nem akarod, akkor nem csinálod. De a fórum arról szól, hogy az akármilyen logika szerint csoportosítható tagok, topikokban megosztják egymással a tapasztalataikat. Ezért kell.
-
Fall-N
veterán
válasz
mobilizmo #24377 üzenetére
De miért lenne kötelességed? Akit érdekel és nem fakezű az úgyis tudja ezeket, akik meg lusták vagy nem érdeklik, azokat úgysem foglalkoztatja. Megsúgom abból van a több.
Én is régen rootoltam és ROM-oltam, de inkább sokszor volt kényszer, az akkori rendszer hiányosságai miatt. Ha valami jó nekem gyárilag akkor eszembe sem jut ROM-olni. Bár mire az A1-nek megszűnik a támogatása, addigra úgyis elmúlik két éves és veszem az utódját.
Manapság még az egyre szigorúbb biztonság miatt kikerül valami a rendszerből azon a root sem segít. Például az új Q külső vágólap kezelők tiltásán sem, mert nem lesz fejlesztő aki erre fejleszt. Lásd Clipper megszűnése.
Időm sincs rá munka és gyerek mellett, meg szeretem már én is az out of box megoldásokat.
-
válasz
Fall-N #24374 üzenetére
Nem kell szarakodni, akkor lehet szenvedni a gyárival vagy megszabadulni a telefontól. Én pont azt magyarázom, hogy ha megtanulsz "ROMolni" akkor ha olyan telefont választasz amelyiknek van támogatása, akkor nem nagyon tudsz mellényúlni. Hidd el nekem se ez a szórakozásom, van bőven más dolgom is és szabadidőmben is inkább mással foglalkozok. A kezdeti nehézségek, amíg megtanulod a dolgot az nyilván időbe kerül, de utána semmivel nem több, mint az OTA-t várni (és megsúgom már erre is van OTA). A mai frissítést munka mellett 10 perc alatt dobtam fel, pc nélkül, a munkahelyi gépemen helyi rendszergazda jogom sincs nemhogy adb és egyéb nyalánkságok. Egyébként mindenki azt csinál amit akar, én kötelességemnek érzem, hogy mindig felhívjam a figyelmet van működő, hibátlan, frissülő megoldás. Nektek már van márciusi biztonsági hibajavító csomagotok?
-
Fall-N
veterán
válasz
mobilizmo #24372 üzenetére
Kinek kell nem gyári ROM? Ha valami kritikus hiba lesz, bootloop akkor mi van? Jó ez nem gyakori, de akkor is. Nekem nincs ráadásul PC-m itthon, így nem tudok flashelni. De nem is akarok, pont azért vettem Android One telefont, hogy ne kelljen szarakodni és kapjak egy tiszta bloarware mentes Androidot.
-
Smeló
tag
-
válasz
Maffia91 #24365 üzenetére
Nekem igen!
A szokásos frissítéseken és hibajavításokon kívül a legjobb, hogy a kernel már built-in Spectrum support-al rendelkezik. Tehát nem kell az update folyamat végén még a kernelt is újraflashelni. ROM, gapps letöltés és flashelés így már kb. 15 perc alatt megvan. Egyébként van seamless OTA update is (beta), majd azt is megnézem valamikor. -
Maffia91
aktív tag
Sziasztok!
Márciusi frissítés megjött már valakinek? -
Nagyon belehúztak a fiúk:
Havoc-OS-v2.3-20190324-tissot-Official.zip
Updated Vendor Libs from the latest Stock Firmware
Fully Dexpreopted the Build for faster Seamles OTA flashing
Added Bult-in Spectrum support with Moun Kernel Intergation
Moun Kernel V7.5
Kernel Upstream to 4.9.164
Caf and Drivers Upstreams
Wfi Driver Prima Upstream
Added QS panel inspired by OOS
Added Music ticker inspired by Android Q
Added back the dividers in settings
Added back Screen-off animation
Added toggle to hide wifi icon
Added new icon for Sim toolkit
Added MD2 icons for power menu
Improved expanded volume panel layout
Improved and cleaned up Settings
Fixed OnePlus gestures in landscape
Fixed a few settings seekbars
Fixed some theme glitches
Fixed double vibration on pill navbar -
fluttershy
tag
válasz
persoon #24362 üzenetére
Legegyszerűbb módszer a következő.
Szükséged lesz egy miflash toolra:
https://drive.google.com/open?id=1NfabIe-rqAiGTAQHGUPY_sa7-N8VKK-h
és egy romra amit flashelni szeretnél. Gyári romokat ebben az xda topikban találsz a downloads résznél:
https://forum.xda-developers.com/mi-a1/development/twrp-stock-8-1-0-t3856328
A legfrissebb gyári rom pedig a hivatalos oldalról letölthető:
http://en.miui.com/download-333.html- Ha a miflash és a rom is le van töltve akkor csomagold ki mind2t (a rom 2x van csomagolva).
- A miflash-t indítsd el, adminisztrátorént futtasd.
- Tallózd be a könyvtárat ahova a romot kicsomagoltad.
- A miflash ablakában jobb alul válaszd ki azt a lehetőséget hogy "clean all and lock".
- Fastbootban indítsd el a telefont (hangerő le és bekapcsológomb egyszerre nyomása rezgésig).
- Ha a nyuszi megjelent a fastboot felirattal egyetemben akkor kapcsold rá a gépre, lehetőleg usb2-es porton.
- Flash.
- Ha a progress bar végigment és a resultnál azt írja hogy success akkor kész, elvileg újraindul a telefon magától és gyári alapértelmezett állapotban lesz. Gyári romok néha tartalmaznak szemetet, ezeket távolísd el nyugodtan. Ha nem sikerült a procedúra akkor érdemes megpróbálni másik usb portról vagy más kábellel. Ha azzal sem megy akkor komolyabb a baj.videós segítség: https://www.youtube.com/watch?v=z3ByqpYquQY
-
persoon
újonc
Igen, bejön, de nem tudom, hogy azt hogyan kell.
-
persoon
újonc
Sziasztok
Asszonytárs a telóját feltette tölteni, és levétel után a mi logónál volt, és nem hajlandó innen sehova menni. Kikapcs gomb hosszan nyomva elfeketedik a kijelző, újra mi logó és sehova tovább. Recovery módba a hard reset úgy tűnik elindul, de hosszú percekig, 10 percekig semmi. Van valami egyszerű mód a felélesztésre, mert ezekhez a mókolásokhoz, amit itt visszaolvastam, nem értek. Gyári 8.1 ROM
Előre is köszönöm -
fluttershy
tag
válasz
TaylorPro #24358 üzenetére
Hívásnál a másik felet rendesen hallom és rám sem panaszkodtak eddig hogy halk lennék. Itt azért hozzáfűzném hogy feltelepítettem azt a mikrofon hangosító magisk modult amit a #24337 hozzászólásomban említettem. Az aksit még nem stresszteszteltem úgy igazán de a 6 óra sot bőven megvan most hogy pár nap használat után beállt a rendszer, ezt én teljesen megfelelőnek tartom. Picit fáj a szívem hogy az ota nem működöt amikor próbáltam de majd ha lesz időm akkor még próbálkozok vele az elkövetkező napokban, erről majd írni is fogok. Illetve felfedeztem még egy "hibát": a gyár rendszeren volt egy action services nevű app aminek asszem az a funkciója hogy ha kijelölsz valamit bárhol akkor a kijelöléshez inteligensen ajánl dolgokat pl cím kijelölésénél feldobja a google maps-et hogy ott keress rá vagy telefonszámnál a telefon appot hogy hívd fel, alapértelmezett launcer app drawerben mutatott javaslatokat napszaktól és egyéb kondíciótól függően hogy miket csinálj stbstb. Na ez az app nem műkszik. Letölthető google playből de megjelenik az ikonja az appok között amire rátapizva nem történik semmi. Ez nem a rom hanem az opengapps hibája szerintem és ez inkább azzal van összefüggésben hogy a pie még új android verzió és az opengapps még nem kezeli rendesen az új funkciókat amik a pitével jöttek. Nem nagy hiba, meg lehet lenni ezek nélkül az intelligens javaslatok nélkül, de azért remélem hogy hamarosan működővé tudom varázsolni ezt is
tldr: működik a rom, mindennapi használatban megállja a helyét
-
TaylorPro
addikt
válasz
fluttershy #24331 üzenetére
Hogy muzsikál a rom? Lesz egy kis időm felrakom én is.
-
kickboxko
tag
Sziasztok,
Volt már valakinek tapasztalata használt Xiaomi Mi A1-el? Kb 1 hete vásároltam hv aprón, és adtam neki egy factory resetet (azóta már vagy 4 -et), de nem vagyok képes elindítani.
Lehet hogy velem van a probléma de nem tudom bekapcsolni akár sim kártyával akár sim kártya nélkül próbálkozom, mert (tudom google a barátom x+1 first boot videót néztem) nem jelenik meg az elején az első bekapcsoláskor a "As New" menüpont és automatikusan átugrik a Wifire ott csatlakozom, és ezek után egy olyam gmail fiókot kér ami már egyszer szinkronizálva volt a telefonnal. /Amit én abszolút logikátlannak találok factory reset után/
Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat,
-
dreko
aktív tag
törött kijelzőt mennyiért cserélnek ehhez a telefonhoz?
érdemes vele foglalkozni, vagy csak venni a másikat, mert nem éri meg? -
infectedmann
őstag
fluttershy: Sok custom ROM-ot használtam, amiben van OTA update opció, de pont az ilyen félelmeim miatt, hogy valamit hazavág, mindig inkább a manuális dirty flash módszerrel frissítettem.
Amúgy köszi a részletes LOS16 beszámolót, szerintem teszek vele egy próbát.
-
MATEO6600
őstag
válasz
andHermann #24341 üzenetére
Velem ez történt, természetesen magamtól nem keltem fel akkor mikor kellett volna...
-
válasz
andHermann #24341 üzenetére
Ébresztésre ébresztő óra (atomtime szinkron funkcióval). Meg is ijesztettél.
-
andHermann
tag
válasz
MATEO6600 #24340 üzenetére
Én is naponta használom, és még ilyen sosem fordult velem elő, szerencsére. Elég nagy gondban lennék, ha bealudnék, mert nem keltett fel a telefon.
Most meg is ilyesztettél. Lehet, hogy be kell izzítsam a tabletet is végszükségnek, csak az meg kényelmetlen lesz, hogy két helyen kell kilőni az ébresztést.
-
MATEO6600
őstag
Kérdésem, hogy ez másnál is így van-e:
A beépített ébresztőórát használom. Tegnap felkeltett, és miután kinyomtam (nem a szundi, hanem a rendes gombbal), nagyon okos módon lenémította az ébresztés hangerejét.
Így a mai napon már nem ébresztett, mert le volt némítva a csúszka
Próbálok higgadt maradni... -
fluttershy
tag
válasz
mobilizmo #24338 üzenetére
Amikor Lineage os 15.1-et használtam akkor ott tökéletesen működött az ota, ugyanúgy mint gyári rendszeren. Az igaz ha használsz custom kernelt ami eltér a rom által használttól vagy telepítettél recovery-d akkor azok nem maradnak meg frissítés után mert ezeket gyalulja az update, de ez engem nem érint mert még nem telepítettem recovery-t (ritkán használom, és akkor mindig van közelben laptop) se pedig custom kernelt. Opengapps-ot és magisket is csak azért nem bántja mert azok támogatnak olyan backup mechanizmust amivel az ota update visszaállítja őket ha végzett. Most meglepett tegnap este amikor nem indult a telefon de szerintem majd idővel megoldódik szerintem ez csak gyerekbetegség ami azért van mert friss a rom
-
válasz
fluttershy #24337 üzenetére
Havoc-OS-n is most vezették be az OTA-t. Mondjuk itt teljesen jól működött, annak ellenére hogy még béta-nak nevezik. Persze gyalulja a recovery-t (a sajátjával) és így én már nem is kérek belőle. TWRP-re szükségem van, a ROM után gapps-ot, magisk-et és a kernel-t is flashelni kell még. Összefoglalva, az OTA csak akkor hasznos, ha úgy használod a rendszert ahogy van.
-
fluttershy
tag
válasz
fluttershy #24335 üzenetére
Dirty flash megoldotta a problémat szerencsére. Recovery bebootol -> csak a system partíció wipeolása -> lineage flashelése -> reboot to bootloader, recovery újra bebootol -> gapps és magisk flash -> és újra működk.
Xda-n azt írják hogy a LOS Su addon ami hivatalosan támogatott a roothoz és elvileg a magisk okozhat problémákat főleg ota frissítésnél. Azt is írják hogy ota frissítés után még ujraindítás előtt érdemes inaktív ota slotra installálni a magiskot és akkor megmarad a magisk és nem okoz problémát. Elvileg. Szerintem most nem fogok egy darabig még ota frissíteni mert nincs kedvem flashelgetni ha mégsem sikerülmegvárom amíg összegyűlnek a tapasztalatok.
Akinek a mikrofon hívás közbeni hangerejével problémák vannak:
https://forum.xda-developers.com/mi-a1/themes/magisk-mic-low-volume-fix-custom-roms-t3910753
direkt custom romokra fejlesztett magisk modulfeltelepítettem, majd a nap folyamán kipróbálom
-
törölt tag
Igazából nekem relatíve új tulajként egyetlen komoly gondom van a gyári Android 9-cel (persze nekem összehasonlítási alapom így nincs is), az értesítők elmaradása, késlekedése az új emailekről. Gmail vagy blue mail, meg volt egy fantáziadúsan csak email névre hallgató alkalmazás is, teljesen mindegy. Hiába állítom be, hogy ne legyenek optimalizálva, plusz az alkalmazáson belül, amit kell, nem megbízhatóan jönnek az értesítések.
Egyszerűen olyan, mintha figyelmen kívül hagyná, hogy ne legyen optimalizálva, ui. a blue mail például az elején még rendesen küldte az értesítéseket, rá néhány nap múlva már nem, mintha "beletanult" volna.
Olyan, mint a rettenetesen okos adaptív fényerő, ami állandóan okosabb akar lenni, hiába állítom vissza magamnak a fényerőt, rá 5-10 percre megint csökkenti, nem képes tanulni.
-
fluttershy
tag
válasz
mttssz #24334 üzenetére
A frissítéssel még lehet várnom kellett volna. A ma esti (lineage-16.0-20190320-nightly-tissot-signed.zip) ota elkúrta a telefont
a frissítést véglegesítő újraindítás óta csak a recovery tölt be. Most már fáradt vagyok de holnap csinálok egy dirty flash-t hátha az megoldja. Xda-n írta az egyik felhasználó ma délután hogy vele ez megtörtént. Én is jelzek, meglátjuk mit válaszol a fejlesztő aki karbantartja a romot. Van xda-n aki sikeres ota frissítésről ír szóval lehet hogy én rontottam el valamit a slotokkal. Ha van valami update akkor írok.
-
mttssz
senior tag
válasz
Koszi, holnap szalad is fel ez alapjan
-
TaylorPro
addikt
válasz
-
bebeago
tag
válasz
Üdv!
Köszönöm a részletes beszámolót !
Ha lenne majd tapasztalatod a használat sorám ( főleg a hívások hangerejére, és az akkumulátoridőre lennék kíváncsi ), kérlek írd meg azt is itt! -
fluttershy
tag
válasz
Draun01 #24329 üzenetére
Egy nap lineageos nyúzás után a következők a tapasztalatok:
- A rendszerben eddig nem találtam bugot ami nagy szó mert az összes custom romnál amit amit eddig használtam sikerült kiszúrnom valami idegesítő apróságot
- Firmware telepítésre a LOS telepítés előtt nem volt szükség mert elvileg minden benne van a romban ami kell
- Viszont recoveryből nem jó bármelyik. A fejlesztő aki a LOS mi a1-es portját készíti azt írja hogy a saját módosított recoveryjével kell a telepítést csinálni mert a többi változattal jelenleg nem megy végig. A recoveryje: https://drive.google.com/open?id=1LtLrNnL0h7alZaaOWADvc2Sf5aNkNukM
- Friss gapps full-al és magisk-el rootolva használom (a gapps-ból valamiért nem működik a pixel launcher sajnos de a LOS alap launchere nekem megfelel)
- Gapps-ot a rom telepítése után azonnal (rom telepít -> recoveryt újra bootol -> gappst telepít), magiskot az első sikeres rendszerindítás után érdemes telepíteni
- Egyetlen magisk modult használok csak jelenleg az pedig a sötétben készített videók framerate problémáját orvosolja (szerencsére működik LOS 16-on is): https://forum.xda-developers.com/mi-a1/themes/magisk-fix-stable-fps-video-recording-t3754881
- A LOS stock kamerája hibátlan, szerintem még jobb képeket csinál a mi a1 stock romján lévő miui-s camera alkalmazásnál is
- Gcam működik alapból, mókolás nélkül. Night sight nagyon szép képeket csinál még olyan szituációkban is amikben én is alig látok, csak nagyon stabilan kell tartani a telefont. Jelenleg ezt használom, front kamera kivételével minden működik benne: https://f.celsoazevedo.com/file/gcamera/P3v10.1_GoogleCamera_6.1.021.apk
- a hívásokról nem tudok még véleményt nyílvánítani mert még alig telefonáltam amióta rajta van a LOS, viszont az a pár alkalom okésnak tűnt
- akkumulátor időről szintén nem akarok még véleményt nyilvánítani de eddig okésnak tűnik az is
- Összegzés: A rendszer tiszta, bloat mentes és gyors. Mindennapi használatra megfelelőnek tűnik. -
trance89
őstag
És már fent is az 1. hivatalos LOS16
-
válasz
Maffia91 #24322 üzenetére
TWRP jogos hogy eltűnt, felülírtad a ROM-al. Fastboot-ból telepítsd újra, de most már a CosmicDan félét mert abban van twrp survival funkció (flash során ha valami felülírja a recoveryt, tehát twrp eltűnne, visszaírja magát). Ezután ha bemész a twrp-be és megnézed melyik slot-on vagy (A vagy B) akkor rebootolj a másikra, mint amelyiken most vagy. Szerintem ott lesz neked a rendszer.
-
Maffia91
aktív tag
Sziasztok!
Havos OS telepítése és TWRP után reboot, de semmire nem reagál a teló. Csak Fastboot menü hozható elő, semmi más. Megoldás?Ui.: Annyival helyesbítenék, hogy kép semmi nem jelenik meg, de a bekapcsoló gombra reagál a 3 alsó vezérlő gomb, de funkciónalitása nincs. Illetve rezzen egyet, ha a bekapcsoló gombot 1mp-ig nyomva tartom.
-
válasz
fluttershy #24320 üzenetére
Na ez is tök jó hír a gyári rendszeren szenvedőknek. Bár én Havoc OS-ről valószínűleg nem fogok áttérni (egyelőre), de ebből is látszik, hogy ez egy jó kis készülék. Köszi.
-
fluttershy
tag
a lineage os 16.0 official támogatottá vált a mi a1-en
"All official builds already include the up-to-date firmware, so you don't need to update it manually"
ROM OS Version: 9.x Pie
ROM Kernel: Linux 4.xhttps://forum.xda-developers.com/mi-a1/development/rom-lineageos-16-0-xiaomi-mi-a1-t3885100
https://www.lineageoslog.com/16.0/tissotaz első build hamarosan megérkezik
-
sutitomi
csendes tag
Google Mapsben próbálgattam a gyalogos navigációt, láttam hogy megjelent a kiterjesztett valóságos új funkció. Rámentem, beállítottam aztán azt írta ki, hogy nem kompatibilis az eszközöm? Ez miért lehet?
-
Maffia91
aktív tag
-
eclipse19
senior tag
válasz
Maffia91 #24312 üzenetére
Azt nem írtad, hogy pontosan mit is takar az, hogy "iszonyatosan lassú".
Mennyire?És milyen típusú USB kapcsolaton másolod?
2 vagy 3-as USB?
Ha nem mind a két végén 3-as USB csatlakozót használsz, akkor csak USB 2-es sebességet tudsz elérni, az pedig a tizede is lehet az USB 3-asnak.
És a kábel sem mindegy. -
eclipse19
senior tag
válasz
Maffia91 #24308 üzenetére
A látszólagos tárhely hiány oka lehet a fájlméret és a számítógépen lévő fájlrendszer.
FAT32-es fájlrendszeren, ha jól tudom, 4GB a felső fájlméret korlát.
(Egy nagy felbontású videó, ha elég hosszú, könnyen túlmehet ezen a határon.)Ha ez a baj akkor NTFS vagy exFAT fájlrendszert kell használni vagy fel kell darabolni a nagyobb fájlokat.
-
Maffia91
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok arra választ adni nekem, hogy mitől lehetséges, hogy irgalmatlan lassan tudom a telefonon lévő adatok átmásolni a gépre? És mi a hiba oka, hogy kb. 18 gb után azt írja ki a gépem, hogy nincs elég tárhelyem a másoláshoz? Holott, bőven van még...
Gyári kábel, AEX 5.8, Win10 -
Sordoran
addikt
Custom rom biztos lesz, amiatt én se aggódom. Viszont én is idegenkedek tőle, sőt, ezért is vettem anno A1-et, hogy ne kelljen ilyenekkel foglalkoznom. Összességében pozitív véleménnyel vagyok még mindig (az A1-ről és az android one-ról), bár nem tökéletes minden, de ár/érték arányban teljesen korrekt.
Viszont a root-olás, flashelés, bootloader nyitás, és aztán kipróbálni/tesztelgetni különböző rom-okat nem nekem való már.Nincs időm/kedvem már ehhez, csak használni akarom a telefonom.
-
ivanyi005
csendes tag
sziasztok!
segítséget kérnék.
kb 2 hete nem készül biztonsági másolat a google fiókomba.
van ott egy gomb, hogy "biztonsági mentés készítése", de az jelenleg inaktív.
találkozott valaki ezzel a problémával?
google fiók be van állítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest