Hirdetés
-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi 9T (kódnév: davinci) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bagoly01
senior tag
Valamiért nem kapok értesítést a messengerből. Mit kell be állítanom?
-
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Gyári időjárás app widget valamiért nem frissül, csak azután ha belépel az alkalmazásba és manuálisan ráfrissítek.
Más is tpaasztalt esetleg hasonlót? Kerestem, de nem találtam frissítéshez kapcsolodó beállítást, és az alkalmazás is a védett alkalmazások között van. -
stingy2
senior tag
Sziasztok,
ha az akku teljes (100%) feltöltés után pár óra (4-5) alatt 80%-körüli töltöttségre esik használat nélkül - éjszaka, akkukímélő módra kapcsolva- az már a közeljövőben várható elhalálozását jelezheti? 2,5 éves a teló. Utána 80-ról már "normálisan" merül. -
dilajoska1
őstag
Nem próbáltam de a Nova gesztus problémára ezt ajánlották.
-
bagoly71.
tag
Sziasztok!
11.0.5.0 romon vagyok. Érdemes a telefont frissíteni?
Értem, hogy valahol ostoba a kérdés meg szubjektív....de azért felteszem. -
Obyboy
Topikgazda
Xiaomi.eu ROM használóihoz lenne két kérdésem:
1.: Android Biztonsági frissítés nálatok is 2021-05 havi?
2.: A Google One app nektek is Pixel 2-nek látja a telót?
Nekem jelenleg a 21.10.20 Béta ROM van fent. -
csaba17
senior tag
sziasztok!
a 12.1es miui frissítés után vettem észre azt a problémát, hogy: eddig ha beütöttem egy ismeretlen nevet akkor kiadta az céges névtárból(exchange) a találatokat, tudtam is egyből hívni, most ez már nem működik.
hozzá kell adnom a címtárból a névjegyet és csak úgy adja ki a telefon ha rákeresek.az már csak hab a tortán, hogy ha a névjegyeknél pl a google van kiválasztva, akkor hiába adok meg olyan nevet ami a vállalati névjegyeimben szerepel, azt sem találja meg(az összeset meg egyszerre nem jelenítem meg mert akkor vannak duplázott névjegyek)
az első problémára esetleg van vmi megoldás?
-
BandiHUN
veterán
Én nem értem ezt a Nova gondotokat... Mióta van a gond, azóta van béta, ami remekül működik minden téren, gesztussal, gyorsmenüvel, duplakoppal... Még az Időkép widget is elqródott akkor, nem nyílt meg a widgetre bökve, azt is javították+pár widget frissítése se ment, azt is... Már rég alig frissítik a bétát is, mert minek. Persze nem tudom, free-ben is így van-e, amióta rátaláltam, azóta fizetős van. 7.0.49 most épp.
-
Alarikman
senior tag
válasz
kertesz.d95 #15725 üzenetére
Az SDmaid-et én is ajánlom. Ha van rá pénz akkor a teljest. Olyan dolgokat gyomlált ki a tárhelyről, amiket nem talál meg senki. A MIUI takarító sem.
-
crok
nagyúr
válasz
kertesz.d95 #15725 üzenetére
Szó szerint minden ami az alatta levő kategóriákba nem illett bele a MIUI fejlesztői szerint.
Egy részét lehet törölni pl. SD Maid-el (cache-ek, logok..), más része pedig a rendszer működéséhez elengedhetetlenül fontos (pl. dex file-ok, rendszerappok appadata), egyes app-ek nagysága megdöbbenthet mégis az egyéb kategóriát bővíti, de ide kerülnek beszámításba a MIUI saját backup-al készített mentések is.
Bővebben: [link] > [link] > [link] > [link] Ha rendes statot akarsz lesz ajánlott app, a MIUI storage info-ja fél fabatkát se ér. Ez az Egyéb kategória még egy szűz, első startos MIUI-n se nulla meg nem is lehet. -
kertesz.d95
csendes tag
[kép] Szerintetek mi lehet a 16 giga "egyéb" a tárhelyen?
-
GEPESZ66
veterán
Barátnőm 60-70 ezer Ft-között venne telefont.
Én ebben az árban ezt javasolnám neki.
XIAOMI REDMI 9T 4/64 GB
Mi a véleményetek? -
-
S-eye
senior tag
Dual Apps működik valakinek? Mióta felment ez az elbaltázott RFJEUXM frissítés nem tudom használni egy játéknál. Gesztusvezérlés a Novánál szintén idegesítő. Van esetleg olyan ROM, ami bootloader nyitás nélkül felmenne és újabb, mint ez?
szerk.: pl ez V12.1.4.0.RFJMIXM
-
ko_ea
csendes tag
Sziasztok !
Tud valaki segíteni, hogyan lehet át állítani a hangerő gombot, hogy ne a média hang erejét erősítse, mert nem találok semmi állítási lehetőséget? -
Pitterix
őstag
Felment nekem is ez az új múú és a messengeremet szétküdte.
Négyzetben jelennek meg a kis csetfejek, néha nem látom, mit írok és más egyéb. Remélem majd orvosolják..... -
silver10
aktív tag
Simán Gyári Stabil 12.1.1 RFJEUXM Androidom van. A Legutóbbi OTA frissítésük tett be. A Nokia N95 -öm után csak csájnafonom volt. Volt bőven romolás, Routolás. Az utóbbi 2 telefonom Muhar volt. Egy MI A1 majd a MI9T. Kis híján MI 9 de aztán mégsem adtam meg a +50ezret az erősebb SoC-ért és az OIS képes kameráért, ez utóbbi izgatta jobban a fantáziámat. Úgy voltam a MI 9T-vel, hogy végre egy Out of the Box. Nincs mókolás. FR.hez sem volt már kedvem. Rengeteg App újra rakása, rengeteg beállítás=rengeteg idő, türelem. A nejemnek is ugyanez van, (illetve volt) övé is FR nélküli OTA mindig. Neki nem lett baj, az enyém viszont behányt. Az akku is már csak kb 65-os%. Most ismét együtt váltunk. A nejemé már meg is van, az enyém is hamarosan. Mivel bekövetkezett amitől tartottam, hogy a Huawei kiesésével a Xiaomi préseli be magát a szolgáltatói piacok résébe, az ár/érték arány varázsa eltünt számomra. Így viszlát Muhar (ha úgy tetszik rókafarku köles). Úgy voltam vele, hogy nem kell csúcs procis, de fotósképesség terén a továbblépés, pl. opt. képstab. egyéb hasznos ficsőrök az igen. Kijelző lehet jobb, de legyen amoled ugyanúgy az AOD, a fogyasztás, képminőség miatt. 90, vagy 120 Hz. És nagy aksi. Így maradt a Samu.
-
Jozsó
tag
válasz
AcCEsS #15708 üzenetére
Sose csinálok factory resetet. Nem ér annyit, hogy egy napig elszüttyögjek a vackaim újra telepítésével. A messenger meg mondom, hogy rendbejött egy újra telepítéssel. Talán annyi, hogy a chatfej az négyszögletes lett, de mivel engen kerek formájában is idegesít így most ezt is kikapcsoltam.
-
98bja
senior tag
válasz
AcCEsS #15708 üzenetére
De, nagyon jót mondasz, általában verziófrissítésnél érdemes egy factory resetet csinálni, mert sokszor megoldja a problémákat. De nyilván ezt egy átlag user nem feltétlenül tudja/vagy nem akarja megcsinálni.
Sok androidos telefonom volt már, sokat custom romoztam, sokat frissítgettem, és 99%-ban a teljes visszaállítás eltüntette a bugok legnagyobb részét. -
AcCEsS
senior tag
Nem lehet, hogy ekkora verziófrissítés után érdemes egy teljes törlést csinálni a telefonon? Persze nagy macera újra beállítani mindent, de lehet, hogy a problémák egy része megoldódna. Akkor egyelőre várok a frissítéssel, mert a zasszony sokat használja a messengert.
-
helixP
nagyúr
"aki gyári launchert használ annak nincsenek ilyen problémái"
Szerintem ez nem volt válasz a felvetett kérdésekre. Én gyűlölöm azt a Launchert és nem akarom azt használni. Egyébként ez nem MIUI issue, hanem az aktuális android szarik a Novára. Kivételesen ez nem a Xiaomi sara. -
-
bexinho23
őstag
válasz
szimisi #15703 üzenetére
Ugyanezek a problémák vannak nálam is. Továbbá amikor a feladatkezelőben hosszan rábökök az éppen futó alkalmazásra, majd megjelenik körülötte több gomb formájában a kiválasztható opciók, amint rábökök egyikre, nem nyitja meg (pl. alkalmazás beállítása, stb...). Eddig nem volt ezzel problémám Nova alatt.
Szóval amennyire imádtam ezt a telefont közel két évig, többek közt ezzel a frissítéssel is teljesen eltántorított a Xiaomi a hülyeségeivel egy esetleges következő készülék vásárlásától. Ráadásul szerintem nagyon rossz pályán indult a márka.
1. Mi A sorozat kivéreztetése (imádtam az A1-et, de arra is botrányosan későn érkeztek a frissítések, pedig stock droidos volt)
2. GTS óra szoftveres támogatottsága a megjelenés óta botrányos. A 2. szériáról még annyi jót sem hallottam, mint az 1-ről
3. Mi 9T hardveresen nagyon rendben van, de ez a frissítéses mizéria... a felhasználói élményen rengeteget rontott
4. A készülék árak pedig már egyáltalán nem annyira előnyösek -
szimisi
tag
válasz
AcCEsS #15702 üzenetére
Nekem amióta 12.1.1.0-ra frissítettem, nem működik normálisan a Facebook messenger, a chat fejek (buborékok?) szögletesek lettek, az egész egy hányadék, a billentyűzet eltakarja a mezőt, ahova írni lehet, borzasztó, pedig ez volt eddig a kedvenc telefonom, de most gondolkodok rajta, hogy xiaomi lesz-e következő.
A másik rohadtul idegesítő dolog, hogy nem gyári launcherrel (pl. Nova) nem használható a gesztus vezérlés, így vissza kellett állni a miui-osra, ami számomra kényelmetlenebb, szokatlan (pl dupla koppos képernyő altatás hiánya) másik, hogy a Google digitális óra widgetjét se lehet normálisan kitenni a főképernyőre, hogy ne lógjon le a széle...
Valakinek van valami tippje a fentiek megoldására? A Sony Ericsson Mini pro óta nem mókoltam a telefonokkal, de most lehet felraknék egy nem gyári romot.
-
AcCEsS
senior tag
És mi a tapasztalat? Hozott valami újabb anomáliát/gyorsabb merülést a 12.1.1.0 vagy bátran ráfrissíthető a jelenlegire?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Nagyon kellemes volt az Mi 9-paletta korábbi két tagja is, viszont a megjelenés, a teljesítmény, az üzemidő és az ár a T-s változattal lett leginkább harmonikus.
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gumi és felni topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest